Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: antipsihotik u trudnoći

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno antipsihotik u trudnoći

Trudna sam nekoliko mjeseci, s tim da sam prošle godine obolila od psihoze i liječim se od 11 mj. Čim sam saznala za trudnoću rekla sam to psihijatrici i ona mi je rekla da ako sam super da će me skinuti sa lijeka-ripsolepta. I ja sam na nekoliko dana prestala piti lijekove, ali mi je postalo grozno-stalno crne misli i jedva sam dočekala pon da odem k njoj. Onda mi je ona prepisala haldol, prepolovljena doza i dijazepam- to je sl. apaurinu. I rekla je da su za taj lijek studije pokazale da nije štetan za bebu. Na njemu pak piše da se ne smije uzimati u trudnoći, jedino ako prednosti za majku premašuju moguću štetu za dijete. Doktorica i ginekolog mi nisu ništa rekli za taj haldol što ga pijem. Mene zanima dal ste čuli za neki slučaj da je netko pio taj lijek i kakvo se dijete rodilo?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za taj lijek ne znam ali znam da su doktori mnogim zenama davali apaurin u trudnoci,moja mam ga je pila i ima nas troje,i ja sam ga isto dobila i ponekad ga popijem.Probaj sa njim. :/

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na njemu pak piše da se ne smije uzimati u trudnoći, jedino ako prednosti za majku premašuju moguću štetu za dijete.
    Mislim da ovo piše na svim ljekovima. Osim na onim koji su dokazano štetni za bebu pa je to i naglašeno.
    Odnosno, svaki lijek u trudnoći je riskantan i potencijalno štetan pa se i prepisuje u slučaju kad je korist za majku veća od potencijalne štete. Vjerujem da je tvoja liječnica bila oprezna kad ti ga je prepisala i držim fige da ti uskoro ni ne treba više.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Disa i Barbi, hvala na odgovorima. I ja se nadam da ću uskoro ozdraviti i da neću trebati nikakve lijekove.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ptica javi nam se kako ti je

Nadam se da ti je bolje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sutra ulazim u 6. mj. trudnoće. I dalje pijem lijekove i pod njima sam tak tak. Hvala na brizi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •