Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: povraćanje

skvo

Početno povraćanje

hej, neka mi neko pomogne, ja više ne znam šta je to. Imam bebu od 6 tjedana, nakon svakog obroka ( dojim), moja mala se neće podrignuti.Dignem ju gore, spustim ju dole, tupkam po guzi i niša, ništa ništa. Nakon otprilike 45 min, počinje povraćanje , i tosvakih 5 do 10 minuta malo. I to traje po sat vremena. Doktor je rekao da to nije ništa strašno, ali ona je nervozna , plače,ima grčeve i neznam šta sve ne. Mi smo već ludi od toga. Imamo curicu od 3 godine s kojom nismo imali nikakvih problema tako da nam je ovo sve novo. Molim da mi se javi neko ko je imao slične probleme

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I mi smo imali slični problem, samo je kod nas to bljuckanje kraće trajalo. Možda ima i grčeve pa ju sve to skupa zeza. :/
    Jel to stvarno svaki put kad pojede ili ponekad?

skvo

Početno

ma skoro svaki put poslije jela, dala sam joj kapljice protiv grčeva, ali sve jedno bljucka

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da se ne morate brinuti sve dok ne povraća veliku količinu i u mlazu. Probaj sab simplex kapi. Nama je to bljuckanje trajalo dok Leon nije navršio oko 3 mjeseca. Za svaki slučaj pitaj ti još pedijatra ako se to povraćanje nastavi i traje tako po sat vremena.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Piješ kravlje mlijeko?

Znam da dosta bebača zna biti na to alergično, pa zato bljuckaju :/

skvo

Početno

sabsimplex nam pomaže kod grčeva, ali ne protiv bljuckanja, a mlijeko pijem samo u kavi, ili kad pijem kapučino, kaj bi joj i ta mala količina mlijeka mogla smetati?

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: povraćanje

[quote="skvo"]tupkam po guzi

nama su u rodilištu rekli da mnoge mame tupkaju po krivom mjestu, da ne treba po guzi već po leđima, moža je i to

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čuj probaj na dan-dva izbaciti mliječne proizvode pa ćeš vidjeti.

Ja sam Davida lupkala odmah iznad guze i tako bi tik-tak podrignuo

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje prve dvije su do 3mj. bljuckale non stop uključujući i povračanje u mlazu uglavnom popodne(nisu baš mogle podrignuti)...pedica je rekla da će proć...rasle,debljale se...prošlo.
    samo što smo stalno imali izrezane plahte u slojevima pod glavom,tak da kad bljucne,samo gornji sloj ili dva maknem a oko vrata partikl i po nama gaze.
    dok je sa janom obrnuta situacija...u ovih 6mj. bljucnula ja samo par puta i to mrvicu.
    drži se,proći će

skvo

Početno

hvala svima, nadam se i ja da će proći. Mene je malo strah, ali ako vi sve kažete da je normalno, onda valjdaje, jer se normalno deblja i papa. S prvom curicom nismo imali nikakvih problema, tako da nas je sad uhvatila panika.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne želim te plašiti ali nama je dijagnosticiran GER, odnosno želučani refluks već 3. dan u rodilištu, na temelju istog problema - često bljuckanje i povraćanje u mlazu nakon obroka. Problem je u mišiću između jednjaka i želuca koji nije razvijen i ne zatvara prolaz hrani te se ona vraća. Ni moja malena ne može podrignuti, vrlo rijetko uspijemo. Nije to ništa strašno ali treba paziti na dobivanje na težini, a nama je u otpusnom pismu preporučeno spavanje na povišenom - nakositi madrac na 30 stupnjeva.
    sretno

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

[quote="ivanaos"]
    Citiraj skvo prvotno napisa
    tupkam po guzi

nama su u rodilištu rekli da mnoge mame tupkaju po krivom mjestu, da ne treba po guzi već po leđima, moža je i to
    A ja čula baš obratno - da se ne smije lupkati po leđima. :? Ne sjećam se razloga, ali nešto vezano za pluća.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Slična stvar i kod nas (jučer smo napunili mjesec dana ): bljucka na sve strane i to traje i traje. Ne brinem se pretjerano jer vidim da beba dobiva na težini, sva je okrugla k'o dinjica i dobre je volje...
    Pazim da je pri dojenju držim u što uspravnijem položaju (premda, kada mlijeko krene, barem jednom se zagrcne), obavezno mora podrignuti poslije hranjenja i laganim lupkanjem po leđima pokušavamo olakšati izlazak tog zraka... a kad zaurla k'o mama lavica na svoje mlade nimalo damski
    neki dan se prežderavala jer sam forsirala dojenje (štrajkala sam sa hranom i tekućinom pa je proizvodnja malo posustala :/ ) - taj je dan pobljuckala sve žive pamučne pelene i sve gazice. Al' nema veze - isplatilo se - sad opet špricamo na sve strane! Beba izbaci što je višak...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja mislim da se radi o GER-u. Ništa alarmantno samo se malo teže brinuti. Probaj prekidati obrok na pola da becne pa nastavite.

zimenabe

Citiraj skvo prvotno napisa
    hej, neka mi neko pomogne, ja više ne znam šta je to. Imam bebu od 6 tjedana, nakon svakog obroka ( dojim), moja mala se neće podrignuti.Dignem ju gore, spustim ju dole, tupkam po guzi i niša, ništa ništa. Nakon otprilike 45 min, počinje povraćanje , i tosvakih 5 do 10 minuta malo. I to traje po sat vremena. Doktor je rekao da to nije ništa strašno, ali ona je nervozna , plače,ima grčeve i neznam šta sve ne. Mi smo već ludi od toga. Imamo curicu od 3 godine s kojom nismo imali nikakvih problema tako da nam je ovo sve novo. Molim da mi se javi neko ko je imao slične probleme
    I KOD NAS JE ISI PROBLEM! BEBI JE MJESEC I POL.. POVRACE (NE BLJUCKA) OGROMNE KOLICINE MLIJEKA,DOJIM. rEKLI SMO PEDIJATRICI,ALI NJIMA JE SVE TO NORMALNO. KOJI GOD "PROBLEM" IMALI NJIMA JE SVE NORMALNO. VALJDA, JER DOBIVA NA TEZINI HVALA BOGU. TEZAK JE 4 560, A RODIO SE SA 3 2OO IZ RODILISTA IZASAO SA 3 120. NOCU ISPUSTA NEKE CUDNE ZVUKOVE KAO STARI DJEDOVI KAD RIGAJU. ONDA ODJEDNOM SE ZACENI !!!! KAO DA JE NESTO GROZNO SANJAO!! PA SE ONDA GRCI PO CIJELE DANE. DAJEMO MU BABY NOS KAPI. VISE NE ZNAMO STO MU JE!!! ALI TO POVRACANJE JE NAJGORE JER POVRATI I NAKON DOJENJA I POSLIJE NAKON SPAVANJA... MOZEMO NAPUNITI CIJELU CASU OD 2 DCL!! PITAM SE DALI JE GLADAN POSLIJE ILI JE POVRATIO VISAK. A BEBA IMA I PROBLEMA SA BUBREZIMA! GROZNO!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zimenabe, znam da si pisala na Problemima i poteskocama kod dojenja, kakvaje situacija sada?
    jel' bolje?

inace, ne znam da li znas, ali u virtualnom svijetu velika slova znaci vikanje

zimenabe

Početno

[quote="leonisa"]zimenabe, znam da si pisala na Problemima i poteskocama kod dojenja, kakvaje situacija sada?
    jel' bolje?

inace, ne znam da li znas, ali u virtualnom svijetu velika slova znaci vikanje
    evo smanjit cu slova :D ma nisam znala kako odvojiti tekst..tako da sam napisala velikim slovima da se razlikuje! mali place non stop pa ne znam ko mi glavu nosi! Sto se dojenja tice tu smo fazu presli tj.sve je to bilo normalno. Bradavice vise ne bole... itd itd. Sad su drugi problemi! Pitam se , hoce to ikad prestat?? Leonisa, jel ti mozda znas dal je moguce da je beba alergicna na vit.D Jer otkad smo mu poceli to davati(direkt u usta) dobio je vodenasti proljev, poceo je vise povracati..danas samo place i izvija se u luku ali neki sad drugaciji plac kao da nisu grcevi neg nesto drugo. Pa mu dam cicu i on onako hlapljivo jede( kao da trazi utjehu) onda se zagrca ..pa kaslje..pa povraca pa svasta nesto!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Naša zekana je počela često povraćati. Ovako... skoro će joj 2 mjeseca, papa na flašicu moje mlijeko i dohranu- pola-pola. Ima dosta sluzi nakon papanja, često joj se "vraća" hrana, a često i povrati. Baš zaudara na kiselinu i jasno mi je kako ne želi nekada povratiti već samo bljucne u usta i proguta. Pogotovo ako je duda u ustima- sve posisa nazad. Ne događa se to samo nakon što jede kad je dignem na podrigivanje već i kad prođe sat-dva.

Ne znam da li je samo povraćanje česta stvar, ali ta sluz me muči u kombinaciji. JEdva smo skužili što joj je, tako je jako plakala i patila se. Kao da prestane disati pa onda kao da će pvratiti pa ništa. I onda sam ju (nakon već jednog podrigivanja) podigla na rame kao za podrig i kad je krenulo... to je izašla duga traka sluzi pa još sluzi, a za njom i malo povraćanja. Isto se ponovilo nekoliko puta u zadnjih nekoliko dana. Od papanja je prošlo 2 sata, evo upravo mi je nekoliko puta po malo povratila, a bila je podrignula i nije pokazivala teškoće u disanju ni gutanju odmah nakon papanja.

ne čini mi se prehlađena, fino diše uvijek osim nakon papanja. Nakon papanja hropće. Inače jako halapljivo jede.

Molim vas za savjet. Da je vodim doktoru, ni to ne mogu. Jesu nas kod pedijatrice primili, ali još nemamo zdravstveno za nju jer još uvijek nije dobila matični broj (federacija i njihova komplicirana sr... sigurno znate). No, da ne duljim, da je vodim na uho-grlo-nos treba uputnica koju ne mogu dobiti radi navedenog problema. Pa kao i uvijek, prvo pitam ovdje- možda preuveličavam problem. baš sam zabrinuta.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

podižem... i dalje nam bljucka i izbacivala je opet sluzi, a sad je uspjela zaspati malo, ali struže u grlu...kao da hrče, ali nije to hrkanje već je ostalo u grlu sluzi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •