Niti da će ih vuk pojesti ako nisu dobri? Niti da će ih babaroga staviti u džak?
Nikad nisam bila za te fore plašenja. Od mene nisu čuli ni za vešticu ni za babarogu. Čuli su za vuka ali neku bajku moram da im ispričam pa je izbor pao na Crvenkapu i Tri praseta. Računam vuk je životinja, pokazaću im ga na slici i u Zoo vrtu i objasniti da nije opasan već je samo u priči takav.
Ali veštice... Njih su nam u glavu utrpale tete u jaslama. Sezona godišnjih odmora, iz naše i bratske grupice glavne tete otišle na godišnji a ostale one mlađe. I valjda teško ženama iako dece nema ni za jednu grupicu pa im pune glavice glupostima. Ispričale im Ivicu i Maricu a onda se uhvatile za vešticu pa čim neko zucne one "Evo je!". Deca mi je pominju barem po 3 puta dnevno, 'plaše' me da će me pojesti ako nisam dobra i, iako se sami ne frkaju mnogo od njih, ne volim da slušam takve priče iz njihovih usta.
Kako im (imaju 2.5 god btw) objasniti da tete pričaju gluposti? Ima još bisera, npr 'hajde, uđite unutra pa će vam teta dati bombone' a od istih naravno ni traga (nije fora u bombonama, ja ih lično ne dajem svojoj deci, ali je fora u laganju koje im se tako nameće kao normalno ponašanje)
Jutros nas je, hvala Bogu, dočekala naša starija teta. Mlade su finaly na godišnjem ali posledica, eto, ima...