Tanči prvotno napisa
Berlinka,
refluks je postojao od rođenja, ali prva dva mjeseca nije značajnije odstupala na težini pa su mi doktori stalno govorili da je to sve normalno.
Da, moš mislit.
Sa 4 mjeseca nije dobila ni gram u odnosu na protekli mjesec. Samo je u dužinu narasla. Bila je tanka i dugačka poput gliste.
Onda smo krenuli na pretrage.
Da skratim jer bih mogla roman napisati, pretpostavka je bila da mala ima pregradu u želucu. RTG snimanjem je to odbačeno.
Zbog nehumanog pristupa u Vinogradskoj odustajem od daljnih pretraga i sama osluškujem svoje dijete i tako se ponašam.
Imala sam razvijen poseban sistem kupanja, presvlačenja, dizanja iz ležećeg položaja, prehrane...
Unatoč svemu povraćala je stalno, nekad u luku, nekad samo bljuckanje, ali je povraćala non stop.
Hranila sam ju pomalo i često i tješila se da će bar nešto ostati u njoj.
Prošla je 6 mj, pa godina dana, pa dvije i tri i povraćala je i dalje i stalno imala kronične bronhitise koji su nastajali od udisanja povraćenog sadržaja.
Na Srebrnjaku su joj to dijagnosticirali jer su našli kiselinu u krvi i slabiju zasićenost kisikom.
Preporuka je bila opet pretrage jer sad već ima 3 godine i tko zna zašto se to događa.
Išli smo u Klaićevu kod prof Kolaček. Ona očito ima isti pristup za svu djecu.
Ph metrija, gastroskopija, pregled okuliste...
Ne želim se ni prisjećati tog horora i spavanja na klupi ispred odjela.
Jedino sam sestrama zahvalana koje su me puštale maksimalno da budem s djetetom i to zato jer im je pasalo da ju ja nahranim, operem, presvučem i uspavam...
Na kraju je moja Rea prestala sama od sebe povraćati u dobi od 3,5 godine.
Pretpostavljam da se tada sfinker na ulasku u želudac konačno razvio do kraja jer su nam govorili da je nerazvijen i da treba operirati.
Ukratko to je to.
Za lijekove su mi rekli da oštećuju srce i da bolje ne davati.
Moje dijete je 2000. godište pa se možda u međuvremenu nešto i promijenilo po pitanju lijekova, a u bolnicama je i dalje, koliko vidim- isto.
I da, i meni su govorili da refluks prestaje sa 6 mj, pa s godinu dana pa pa pa pa....a nikako da kod nas prestane.