Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: gastroskopija

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Post gastroskopija

Ima li netko iskustvo gastroskopije kod male bebe? Mi ćemo to uskoro (uz 24-ph metriju) morati obaviti u Klaićevoj, zbog GER-a. Strah me što od pretraga, što od Klaićeve (iako bismo trebali dobiti apartman).
    Gastroskopiju će mu, kako je dr. rekla, raditi pod općom anestezijom ili će ga samo "omamiti" - pretpostavljam da je mislila na lokalnu anesteziju. Što bi bilo bolje?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nas ceka, pa ako netko ima iskustvo s klaicevom nek napise. berlinka pp ti je pun.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lunahor, oprosti, tek sad vidim tvoju poruku! gastroskopija je obavljena pod općom anestezijom i nije bilo jako strašno, iako mi je koma što roditelj smije samo do operacijske sale, ali ne i dalje - zašto ne bih bila s djetetom dok ne zaspe? ljetos smo zbog naše dijagnoze bili u uglednoj sveučilišnoj bolnici charite u berlinu. tamo je doktoru pao mrak na oči kad je čuo da su mu radili gastroskopiju...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Berlinka u zadnji cas jel u klaicevoj ste bili ? Kako je to sve izgledalo? Kako je podnio to a kako ph metriju? Mi idemo u utorak? Kakvi su na odjelu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

berlinka a kaj bi doktor gore napravil takvom detetu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dao terapiju i vidio jel djeluje . Ak je bolje znaci da je refluks. Nema potrebe za tako invazivnim terapijama. No kod nas salju odmah .

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Istina i zato ja nisam pristala da mojoj kćeri rade gastroskopiju.
    Radili smo samo ph metriju i zbog toga je morala ostati u bolnici, zbog pišljivog aparatića. Nudili smo polog za aparat i nisu htjeli pristati.
    Dijete je plakalo cijelu noć, a ujutro smo ju našli svu pokakanu i s popucalim kapilarama u i oko očiju od plača.
    Ma užas, tada smo rekli- dosta i uzeli dijete, a izvjesna doktorica mi je poslala specijalizanta da me uvjeri da nisam u pravu, da ostavim dijete, da smo neodgovorni roditelji...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste obavili ph metriju na kraju ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tanči a kaj je na kraju bilo kod male

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, u Klaićevoj i svi su bili ljubazni, odjel je ok. Prije opće anestezije djeca ne smiju, čini mi se, 2 sata ništa jesti i to je bilo nezgodno jer smo morali dugo čekati (pa je ispalo puno duže od 2 sata), a kako objasniti 1-godišnjem djetetu da ne smije jesti ni piti... Pratila sam ga sve do operacijske sale, a rasplakao se kad ja nisam smjela dalje (stvarno ne kužim čemu to...), ali cijeli postupak kratko traje. Za desetak minuta sve je bilo gotovo. Buđenje iz anestezije može izgledati zastrašujuće, ali ja sam se na to pripremila. Stavila sam ga u maramu i on je to uz mene dobro podnio. Dojili smo pa je i te bolove kod gutanja brzo prebrodio. Od ph-metrije smo odustali i to mi je drago.
    Ne znam kakav je vaš slučaj. Moj L. ima refluks želudca.
    Šef pedijatriske gastroenterologije u Berlinu objasnio mi je da u slučajevima kao što je L. ne rade takve za dijete vrlo invazivne pretrage jer od njih nema velike koristi, a često su i nepouzdane jer živahnome 2-godišnjaku ne možeš objasniti da si cijevi što mu vire iz nosa ne dira, ne čupa van... S druge strane, činjenica je da ja na njemu jako dobro vidim kad/ da li mu se javi žgaravica/bolovi. Na žalost, mi smo na omeprazolu - i čim smanjimo dozu bolovi se vraćaju. To mi ne treba reći kompjuter kad vidim i sama... Jedina alternativa omeprazolu je operacija, što nam nitko ne preporučuje jer je terapija lijekovima vrlo učinkovita.
    Zašto vi idete na pretrage?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Dao terapiju i vidio jel djeluje . Ak je bolje znaci da je refluks. Nema potrebe za tako invazivnim terapijama. No kod nas salju odmah .
    Upravo tako. Nama je taj liječnik zato napisao svoju preporuku kako bismo se mogli obraniti ako nas naši budu silili...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Istina i zato ja nisam pristala da mojoj kćeri rade gastroskopiju.
    Radili smo samo ph metriju i zbog toga je morala ostati u bolnici, zbog pišljivog aparatića. Nudili smo polog za aparat i nisu htjeli pristati.
    Dijete je plakalo cijelu noć, a ujutro smo ju našli svu pokakanu i s popucalim kapilarama u i oko očiju od plača.
    Ma užas, tada smo rekli- dosta i uzeli dijete, a izvjesna doktorica mi je poslala specijalizanta da me uvjeri da nisam u pravu, da ostavim dijete, da smo neodgovorni roditelji...
    Ne razumijem zašto se ne može platiti osiguranje za taj aparat pa da se djeca puštaju doma. Znam da vani nije uobičajeno držati dijete u bolnici zbog ph-metrije.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto berlinka, refluks. Tj imaju astmu pa sumnjaju na refluks, nemoraju sumnjat kad vec same znaju rec da imaju povracani sadrzaj u ustima il ih boli il pece. Bzvz. Al nitko ne da lijek dok se ne obavi ph metrija, a gastro inzistira i na gastroskopiji .
    Privremeno nam je omeprezol dao pulmolog do obrade kod gastrologa. Bolje joj je od tbl tak da ziher to imaju.
    Ja sam stalno u fobiji da nas ne prevare i ne daju im anesteziju za gastroskopiju .
    Osim toga kaci nas strajk, zaprimamo se 17, kad l. Ima gastroskopiju u z. Ph metriju, a 18. Kad pocinje strajk treba bit obratno . Uglavnom postoji mogucnost da obavimo polovicno, z. Ph metriju a l. Gastroskopiju iako me uvjeravaju da ce bolnickim pacijentima sve normalno radit , al ja im nis ne vjerujem meni je ta klaicevakoma a niko drugi to u zg ne radi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisi slobodno koja dr.
    A zasto je dijete imalo noc bez ph metra ??? Napravili su gastroskopiju i nisu odmah ph metriju ? Zasto ??? Dobro ste napravili. Kako su reagirali ? Jeste dobili nalaze gastroskopije ? Gastroskopija je u biti dovoljna za dg refluksa, ja isto ne kuzim cemu i ph metrija i obratno?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lunahor, gastroskopiju rade na rebru (barem su radili prije godinu dana), a ph metriju mooozda i na srebrnjaku.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gastro da al ph mwtriju nigdje trenutno. Aparati se pokvarili i tako smo i zavrsili u klaicevoj.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Isto berlinka, refluks. Tj imaju astmu pa sumnjaju na refluks, nemoraju sumnjat kad vec same znaju rec da imaju povracani sadrzaj u ustima il ih boli il pece. Bzvz. Al nitko ne da lijek dok se ne obavi ph metrija, a gastro inzistira i na gastroskopiji .
    Privremeno nam je omeprezol dao pulmolog do obrade kod gastrologa. Bolje joj je od tbl tak da ziher to imaju.
    Ja sam stalno u fobiji da nas ne prevare i ne daju im anesteziju za gastroskopiju .
    Osim toga kaci nas strajk, zaprimamo se 17, kad l. Ima gastroskopiju u z. Ph metriju, a 18. Kad pocinje strajk treba bit obratno . Uglavnom postoji mogucnost da obavimo polovicno, z. Ph metriju a l. Gastroskopiju iako me uvjeravaju da ce bolnickim pacijentima sve normalno radit , al ja im nis ne vjerujem meni je ta klaicevakoma a niko drugi to u zg ne radi.
    lunahor, a da probate otići privatno gastroenterologu, npr. u helenu? izvan bolničkog sustava su liječnici puno otvoreniji i skloniji individualnom pristupu... možda vam prepiše lijek bez pretraga.
    nama je s 5 tjedana u berlinu dijagnosticiran refluks - radili su mu samo ultrazvuk da isključe nešto drugo, a s obzirom da to drugo nije potvrđeno, dijagnosticiran je refluks - dakle, samo na temelju simptoma koje smo mi opisali! dobio je lijek, i nakon tjedan dana su prošli bolovi baš kao što su liječnici i predvidjeli - i to je bila konačna potvrda da je dijagnoza ispravna. to je sve bilo u sveučilišnoj bolnici charite, na odjelu pedijatrijske gastroenterologije. prije toga nam je (berlinska) pedijatrica tvrdila da je s malim sve u redu (mislila je da ja pretjerujem i umišljam)... al barem nam je na moje inzistiranje dala uputnicu za bolnicu.
    ima još jedna zanimljiva stvar, djeluje nam samo "omelich", i u berlinu i u zagrebu su nam dali omeprazol drugih proizvođača koji je trebao jednako djelovati, čak je ovaj hrvatski bio neka modernija varijanta, ali su nam se simptomi uvijek vraćali. tako da sada naručujemo preko one ljekarne na dolcu "omelich" iz njemačke.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    tanči a kaj je na kraju bilo kod male
    GER teži oblik. Prestalo je s 3,5 godine.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma sada idemo pa kak bude. U utorak se zaprimamo u bolnicu.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Drzim fige da sve obavite bez strajkaskih problema.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel tko zna jel imaju tv u sobi ?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Osim toga kaci nas strajk, zaprimamo se 17, kad l. Ima gastroskopiju u z. Ph metriju, a 18. Kad pocinje strajk treba bit obratno .
    ne budu te prevarili sigurno, ne boj se, ako zbog ničeg onda radi sebe. one su premale da bi tih nekoliko minuta to mirno podnijele, tako da ne brini, sigurno će biti anestezirane.
    i što se štrajka tiče isto ne brini. na odjelima je sve isto kao i kad nije! moja je bila na orl odjelu na Rebru za vrijeme štrajka i sve je bilo isto, osim što su sestre u znak podrške nosile bedž da su u štrajku.
    drž`te se, bit će sve ok!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jel tko zna jel imaju tv u sobi ?
    U apartmanu (koji dijelite s još 2 djeteta i roditelja) ima neki mali televizor. Držim vam fige! Nama Klaićeva nije bilo neko strašno iskustvo, osoblje je bilo stvarno ok, ali sestre su nam rekle da ne izlazimo iz apartmana kako ne bismo pokupili neku bolničku bakteriju, meni se činilo nemoguće 1-godišnje dijete držati tako dugo u onom željeznom krevetiću da ne poludi..., s druge strane nisam znala koja je korist od ph-metrije, zato to nismo ostali obaviti. Uz gastroskopiju su bili obavili neke druge testove, npr. da isključe alergiju u pozadini, snimali su mu i valove mozga dok je spavao zbog izvijanja unazad... To ništa nije bilo strašno... Sretno!

Tanči,
    možeš li reći nešto više o vašem slučaju? Ja ne poznam nikoga čije dijete je imalo želučani refluks nakon 1. rođendana, a isto mi je rekla i naša (inače iskusna) pedijatrica. Kad ste otkrlili refluks, jeste li bili na lijekovima...? Utješno mi je da vam je prošlo, jer se ja već bojim da će L. ostati doživotno...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I njima ce krv vadit, ja ne kuzim cemu oboje radit? I gastro i ph metriju? Al dobro valjda oni znaju. Ponest cemo laptop i tonu vlaznih maramica. Javim kako je bilo.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Gastroskopija se radi da se vidi stanje jednjaka (nama je jednjak bio bez oštećenja zahvaljujući lijekovima), a ph-metrijom se dijagnosticira refluks - mjere kiselinu, koliko često i koliko dugo se javlja "refluks" u 24 sata... S obzirom na dobro stanje jednjaka kod L., nama su preporučili smanjivanje/ukidanje lijeka. Probali smo u više navrata i svaki put su se simptomi vrlo brzo vratili. Ja po tim simptomima vidim refluks, zato nam ph-metrija nije potrebna.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa Vidi poruku
    nama je s 5 tjedana u berlinu dijagnosticiran refluks
    Ovo sam zeznula, refluks je dijagnosticiran sa 7,5 tjedana, a simptomi su se javili s 4 tjedna (najgore razdoblje u mom životu).

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Berlinka,
    refluks je postojao od rođenja, ali prva dva mjeseca nije značajnije odstupala na težini pa su mi doktori stalno govorili da je to sve normalno.
    Da, moš mislit.
    Sa 4 mjeseca nije dobila ni gram u odnosu na protekli mjesec. Samo je u dužinu narasla. Bila je tanka i dugačka poput gliste.
    Onda smo krenuli na pretrage.
    Da skratim jer bih mogla roman napisati, pretpostavka je bila da mala ima pregradu u želucu. RTG snimanjem je to odbačeno.
    Zbog nehumanog pristupa u Vinogradskoj odustajem od daljnih pretraga i sama osluškujem svoje dijete i tako se ponašam.
    Imala sam razvijen poseban sistem kupanja, presvlačenja, dizanja iz ležećeg položaja, prehrane...
    Unatoč svemu povraćala je stalno, nekad u luku, nekad samo bljuckanje, ali je povraćala non stop.
    Hranila sam ju pomalo i često i tješila se da će bar nešto ostati u njoj.
    Prošla je 6 mj, pa godina dana, pa dvije i tri i povraćala je i dalje i stalno imala kronične bronhitise koji su nastajali od udisanja povraćenog sadržaja.
    Na Srebrnjaku su joj to dijagnosticirali jer su našli kiselinu u krvi i slabiju zasićenost kisikom.
    Preporuka je bila opet pretrage jer sad već ima 3 godine i tko zna zašto se to događa.
    Išli smo u Klaićevu kod prof Kolaček. Ona očito ima isti pristup za svu djecu.
    Ph metrija, gastroskopija, pregled okuliste...
    Ne želim se ni prisjećati tog horora i spavanja na klupi ispred odjela.
    Jedino sam sestrama zahvalana koje su me puštale maksimalno da budem s djetetom i to zato jer im je pasalo da ju ja nahranim, operem, presvučem i uspavam...
    Na kraju je moja Rea prestala sama od sebe povraćati u dobi od 3,5 godine.
    Pretpostavljam da se tada sfinker na ulasku u želudac konačno razvio do kraja jer su nam govorili da je nerazvijen i da treba operirati.
    Ukratko to je to.
    Za lijekove su mi rekli da oštećuju srce i da bolje ne davati.
    Moje dijete je 2000. godište pa se možda u međuvremenu nešto i promijenilo po pitanju lijekova, a u bolnicama je i dalje, koliko vidim- isto.
    I da, i meni su govorili da refluks prestaje sa 6 mj, pa s godinu dana pa pa pa pa....a nikako da kod nas prestane.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje su 11 godina sada- blizanke. Ne sjecam se povracanha al se sjecam vjecnog stucanja, nejela, hranjenja s mlijekom na zlicu, nespavanja, bronhitisa i astme bez alergije i vjecnog kaslja od 3 godine.. Sad sam sigurna da je to to . Od 2006 postoji sumnja na refluks no odbijala sam tu pretragu a dr nas nisu ni slali zapravo ozbiljno na nju il kakve druge osim kod orl koji je rekao da postoji sumnja al nije htio dat lijekove, samo dijeta. Uvijek su bile mrsave i slAbo na tezinu dobivale.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da, štucanje.
    Meni bi laknulo kad bi počela štucati jer tada je prestala povraćati.
    Ali, nikada neću zaboraviti strah koji mi se uvukao u kosti da mi se dijete u snu ne uguši sa povraćenim sadržajem. Milijun puta sam se noću ustajala i provjeravala da li je na boku i diše li, uh.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Berlinka,
    refluks je postojao od rođenja, ali prva dva mjeseca nije značajnije odstupala na težini pa su mi doktori stalno govorili da je to sve normalno.
    Da, moš mislit.
    Sa 4 mjeseca nije dobila ni gram u odnosu na protekli mjesec. Samo je u dužinu narasla. Bila je tanka i dugačka poput gliste.
    Onda smo krenuli na pretrage.
    Da skratim jer bih mogla roman napisati, pretpostavka je bila da mala ima pregradu u želucu. RTG snimanjem je to odbačeno.
    Zbog nehumanog pristupa u Vinogradskoj odustajem od daljnih pretraga i sama osluškujem svoje dijete i tako se ponašam.
    Imala sam razvijen poseban sistem kupanja, presvlačenja, dizanja iz ležećeg položaja, prehrane...
    Unatoč svemu povraćala je stalno, nekad u luku, nekad samo bljuckanje, ali je povraćala non stop.
    Hranila sam ju pomalo i često i tješila se da će bar nešto ostati u njoj.
    Prošla je 6 mj, pa godina dana, pa dvije i tri i povraćala je i dalje i stalno imala kronične bronhitise koji su nastajali od udisanja povraćenog sadržaja.
    Na Srebrnjaku su joj to dijagnosticirali jer su našli kiselinu u krvi i slabiju zasićenost kisikom.
    Preporuka je bila opet pretrage jer sad već ima 3 godine i tko zna zašto se to događa.
    Išli smo u Klaićevu kod prof Kolaček. Ona očito ima isti pristup za svu djecu.
    Ph metrija, gastroskopija, pregled okuliste...
    Ne želim se ni prisjećati tog horora i spavanja na klupi ispred odjela.
    Jedino sam sestrama zahvalana koje su me puštale maksimalno da budem s djetetom i to zato jer im je pasalo da ju ja nahranim, operem, presvučem i uspavam...
    Na kraju je moja Rea prestala sama od sebe povraćati u dobi od 3,5 godine.
    Pretpostavljam da se tada sfinker na ulasku u želudac konačno razvio do kraja jer su nam govorili da je nerazvijen i da treba operirati.
    Ukratko to je to.
    Za lijekove su mi rekli da oštećuju srce i da bolje ne davati.
    Moje dijete je 2000. godište pa se možda u međuvremenu nešto i promijenilo po pitanju lijekova, a u bolnicama je i dalje, koliko vidim- isto.
    I da, i meni su govorili da refluks prestaje sa 6 mj, pa s godinu dana pa pa pa pa....a nikako da kod nas prestane.
    Hvala, Tanči!
    Meni je zanimljivo kako je kod nekih klinaca jednjak osjetljiviji od drugih. Neki klinci imaju refluks, a da ništa ne osjećaju, kod mog se zbog kiseline odmah javljaju žgaravice... No, to nas je poštedilo svih drugih ružnih posljedica refluksa, s obzirom da je na lijeku, lijepo dobiva na težini, nikad nije imao upale uha niti bronhitise... U prvoj je godini strašno bljuckao, ponekad se mlijeko "izlijevalo" iz njega. Bljuckanje je prestalo, ali mu se sadržaj iz želudca još uvijek penje, valjda do grla. I nama su davali slične prognoze kao i vama... Sada nam više nitko ne želi ništa prognozirati.
    Naš lijek ne oštećuje srce, ali može imati neke druge nuspojave. No, zasad nema boljeg rješenja. Ja živim za dan kad mu više neće trebati.
    Operacija je koliko vidim zadnja od svih opcija, nezgodno mjesto za operirati, a i kod najiskusnijih kirurga postotak uspjeha nije naručit.
    Ja sam se dosta informirala na ovoj stranici: http://www.refluxkinder.de/09/index.php

Lunahor, s obzirom da su ti cure već 11 godina stare, nemoj se ništa brinuti. Ja sam čula da ta ph-metrija ništa ne boli, a cure su dovoljno velike da neće čupati te cjevčice...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ph-metrija ne boli, malo je nezgodna kod uvođenja, diže im se želudac kad tu cjevčicu treba progutat, al kratko traje. poslije se normalno naviknu i funkcioniraju s tim. treba im, kao je netko rekao, da vide koliko se puta i koliko dugo zadržava kiselina u jednjaku, gastroskopija im treba radi toga da vide želudac iznutra, naprave biopsiju vide da nema nekih oštećenja i uzmu uzorak za helicobacter

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja l . Ima zgaravice, sadrzaj zeludca u ustima dispepsiju, bolove u prsima a z koja ima los nalaz jednjaka po orl nema nikakvih simptoma osim astmatskih s time da i l. To sve ima od ovog proljeca.l. Je 5 godina bila na lijeku za nestabilni mjehur.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto mislite ocu li ja moc bit prisutna kod uvodenja ph metrije? Jel poslije bas moraju na rtg?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A vadenje kakvo je ph metrije? Kako znam da aparatic radi? Cula sam da zna zatajit .

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ph metrija je jako nezgodna kod uvođenja sondi.
    Sonde se guraju kroz nos pa u jednjak i dalje u želudac.
    Kod manje djece koja se miču i čupaju te sonde je to jako grdo.
    Mojoj su tek iz trećeg pokušaja uspjeli staviti sonde s tim da se ispovraćala doktorici po nogama, a cijelo vrijeme se davila i gušila, a ja sam mislila da će se ugušiti u vlastitoj bljuvotini.
    Poslije su joj to sve polijepili s flasterima pa je izgledala grozno

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sto mislite ocu li ja moc bit prisutna kod uvodenja ph metrije? Jel poslije bas moraju na rtg?
    Ja sam bila prisutna. Tjerali su me van, ali se nisam dala.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj F nije imao nikakvih simptoma. od 2,5 ima astmu, prije opstruktivne bronhitise.
    da nije dobio upalu pluća koja se ponovila, ne bi ni znali za GER. radi te druge upale pluća ostao u bolnici na bronhoskopiji gdje je nađen sadržaj želuca i onda naručen na ph-metriju, tek pol godine iza toga je išao na gastroskopiju. tada je imao 9 g.
    nama su rekli da bolje da klinci budu sami kod uvođenja sonde jel bolje surađuju.
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 15.09.2013. at 19:45

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme ajme uzas. Moja z. Ima strasne pripreme za vadenje krvi koliko se boji vadenja krvi . Nije bas kooperativna. Uf ne znam kako ce to uspjet. A ja mislila da je gastroskopija gora. Isuse kako ce to bit.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Suzi a kako je tvoj podnio 24 h ph m. ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A tko uvodi sondu? Doktorica koja nas vodi il sestra?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas je to radila doktorica, ali moja je kći tada imala 3g, a tvoja ima 11. Velika je to razlika.
    Moja je tada i na EEG-u plakala i otimala se, a sada to odradi sama. Ja ni ne ulazim unutra, već čekam ispred.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    moj F nije imao nikakvih simptoma. od 2,5 ima astmu, prije opstruktivne bronhitise.
    da nije dobio upalu pluća koja se ponovila, ne bi ni znali za GER. radi te druge upale pluća ostao u bolnici na bronhoskopiji gdje je nađen sadržaj želuca i onda naručen na ph-metriju, tek pol godine iza toga je išao na gastroskopiju. tada je imao 9 g.
    nama su rekli da bolje da klinci budu sami kod uvođenja sonde jel bolje surađuju.
    Kako su ga terapirali kad su otkrili refluks? Jesu se smirili bronhitisi i astma...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mm i ja smo se dogovorili da necemo silu dozvolit u ph metriji , ako uspije bez prisile ok, a ako ne nek sediraju i naprave u sedaciji ak nemoze, nek naprave samo gastroskopiju u sedaciji . Ionako gastroskopijom vide sve.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Suzi a kako je tvoj podnio 24 h ph m. ?
    došao je suznih očiju u sobu od dizanja želuca i zaspao nakon sat vremena. mislim da taj dan baš nije ručao (valjda mu je trebalo da se navikne da može gutati) a poslije toga je sve bilo ok.
    berlinka samo controlog, digli uzglavlje, pokušali smanjit obroke i pazit kaj jede. prošlo mu je tek sad prije više od pol godine od kad je jako narasel i smršavil, prije je bio bucko.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mm i ja smo se dogovorili da necemo silu dozvolit u ph metriji , ako uspije bez prisile ok, a ako ne nek sediraju i naprave u sedaciji ak nemoze, nek naprave samo gastroskopiju u sedaciji . Ionako gastroskopijom vide sve.

ne vide koliko se dugo kiselina zadržava u jednjaku. mislim da se F u 24h digla 183 puta i od toga je 4 puta bilo duže od 5 minuta i još tamo nešto piše, al ne znam kaj to znači.
    pitaj ih kad završe gastroskopiju jel mogu odmah uvesti sondu dok su još sedirane.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sretno vam bilo i javi se nadam se da bute sve složili odjedanput

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    berlinka samo controlog, digli uzglavlje, pokušali smanjit obroke i pazit kaj jede. prošlo mu je tek sad prije više od pol godine od kad je jako narasel i smršavil, prije je bio bucko.
    Koliko dugo ste pili controlog? Nama povisivanje uzglavlja nije pomagalo, a poslije sam s liječnikom pričala koji je rekao da to nije ni dokazano da djeci pomaže, nego se zaključuje prema odraslima...
    S koliko godina vam je dakle prošao refluks, i mora li još uvijek paziti što jede?

lunahor,
    sretno!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve gotovo za danas, luna se niceg ne sjeca nema trauma, zara bez ikakvih problema stavila ph metar. Ok su.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno gastroskopija

Otislo prerano poruka. L. na gastro bilo ok dakle, vesela se vratila, niceg se ne sjeca, z. ph metar bez frke stavila, nasprejali su lidokainom plus je pila vodu na slamku. Malo je kenjkava al jela je i ok. Onesvjestila se kod vadenja krvi. Sutra luna ph m. Svi su ok i ljubazni za sada. Troje ih je u sobi. Nalaze neznamo nikakve .

Posljednje uređivanje od lunahor : 17.09.2013. at 14:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nek se drže cure

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke