Moj sin ima godinu dana i dijgnozu GER. Od rođenja je bljuvao, prva 3 mjeseca smo ja i muž spavali sjedeći sa njim na rukama jer drukčije nije mogao spavati koliko je bljuvao. Dijagnoza je postavljena tek sa 10mj starosti jer pedijatrici nije bilo ništa sumnjivo jer dijete dobiva na težini i izvrsno napreduje.
Od lijekova smo probali Zantag i Nexium i ništa ne pomaže.
U posljednja 2 mjeseca imao je 4 upale uha i jedan jedini ORL je rekao da sumnja da je to posljedica GER-a ali mu je svejedno prepisao antibiotike. Zadnju upalu smo liječili homeopatijom i nije se vratila.
Problem je što se djete noću budi u plaću svakih sat i po, maksimalno 2 sata. I ja i muž to sad već izrazito teško podnosimo. On je samo jednom uspio spavati 6sati u komadu, a inače nikad nije spavao duže od 2 sata u komadu bez plakanja i vrištanja.
Zanima me kakva su iskustva mama djece sa GER-om i pojave raznih kroničnih bolesti kao što su upale uha, grla, bronhitisi, asma i sl.
Naime ja sumnjam da se on budi jer ga bole uši, a ne zato jer je problem kiselina. To zaključujem po tome što mu nijedan lijek koji je uzimao za želudac nije pomogao, a kad smo uzimali homeopatiju za uši jednu noć je odspavao 6 sati u komadu.
Zadnjih 5 dana smo na nekoj terapiji homeopatijom za uši, želudac i spavanje ali još nema nikakvih promjena osim što je opet počeo bljuvati.
Molim iskusne mame za mišljenje. Šta napraviti, čeka nas gastroskopija, a ja sve više sumnjam da se niti njom neće ništa otkriti jer je problem drugdje.
Također me zanima ima li lijeka za refluks ili se mogu liječiti samo njegove posljedice?
Hvala