-
Drage moje, malo podizem temu i nadam se da ce te mi vi iskusne majke malo pomoc!
Mali L (9mj) vec par mj ima sve simpt. Zelucanog refluksa. Spomenula sam to pedijatrici a ona je rekla da ako se ne povuce do 1 god da idemo gastroent.
Mene zanima koliko je zapravo stetno cekat 1 god da se vidi imali poboljsanja?!?
Njemu sto je stariji umjesto da bude bolje ide na gore! Stalno mu je nos krcat, rdi mu iz usta, poceo je dosta kasljat ( nema temp, na plucima se nista ne cuje), uza svu moju preventivu (spava na povisenom, dojim u koljevka polozaju, spustam ga lec nakon 20 min podignutog polozaja) sad je poceo i povracat.
Problem od moje strane je sto mi se mlijeko brzo otpusta i on se jos uz to naguta zraka.
E da, on sjedi vec mj i pol i poceo se dizat na noge isto toliko.
-
NIje štetno čekati jer liječnici ionako ne uklanjaju refluks. Mogu ti samo dati lijek koji će blokirati želučanu kiselinu. Dok god dijete dobro jede i napreduje, bolovi nisu nepodnošljivi (kao što je bilo kod nas zbog upale jednjaka), niti imate bronhitise i astme, čini mi se da se lijekovi ne propisuju. Vaša pedijatrica računa na to da će vam se refluks povući kao što se uglavnom događa. Nadam se da ste već sada dobro i da vam je prošlo!