Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Kako se naučiti na tetu čuvalicu?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Kako se naučiti na tetu čuvalicu?

Mi smo počeli s prilagođavanjem na tetu čuvalicu prošli četvrtak na način da smo se skupa igrali, ponedjeljak smo otišli skupa u šetnju pa sam ih pustila pola sata same, utorak su otišli sami, a jučer sam ih pustila same na 3 sata, šetnja+dolazak doma. Jutros je ona došla, izašli su van, kasnije će se vratiti i ja ću doći kući oko jedan. Svaki put kad bi se ponovo susreli on je bio ok, nije plakao, igrali su se iako se uvijek rasplače kad odlazim. Jutros je plakao jako i duže nego inače. Pretpostavljam da je počeo razumjevati što znači kad ona dođe. Uvijek ga pozdravim, dam mu pusu, ali odem dok on plače. Je li to ok? Čini mi se grozno i jadna sam, ali mislim da se drugačije ne bi mogli rastati, da neće prestati plakati dok ga ne uzmem. Počinjem raditi u ponedjeljak, adaptacija nam je kratka jer je ovo već druga teta s kojom radimo. Sutra sam mislila napraviti sve kao da idem raditi, samo doći kući dva sata ranije nego u ponedjeljak. Je li to u redu plan? Na što da obratim više pažnju? Mogu li još nešto napraviti da to olakšam? Tin je veselo i zadovoljno dijete, druželjubiv je. Ne ide lako kod nekog novog, moji uvijek viču da je previše vezan uz mene, ali kad vidi osobu duže, brzo se zaigra. Ona mu se sviđa, ljubi ju, igraju se, smije joj se i izgleda mi da ju je lijepo prihvatio. U drugu ruku, do ovog tjedna nikad nismo bili razdvojeni duže od 3 sata, a i onda bi bio s tatom. Hoće li sve biti u redu?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da,bit će sve u redu, ali bit će vjerojatno još suza.
    Dobro je da teta ima samo njega,pa će ga lakše utješit,pomazit,zaigrat.
    U jaslicama je to sve i malo više x malo više nove djece koja plaču.
    Treba odplakat,poslije će sve bit u redu.
    Važno da poslije posla i za vikende budeš što više s njim(da ga ne pošalješ na čuvanje kod bake i sl).
    Jako je dobro je što se pozdraviš s njim na odlasku.

I nas to čeka za koji dan... :/
    Ona će ostati kod nonića koji su nam u korti-malo me frka,zapravo malo više
    Vjerojatno više nego nju.I njih.
    Sad im pišem šta smije,šta ne smije jest,i drugo šta mi se čini bitno...
    kao da je ne vide svaki dan,ali da ne bi bilo poslije "pa mislili smo..."
    Možda ću ispasti bezobrazna,ali važnija mi je ona,nego njihovo mišljenje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo još manje od mjesec i pol maženja i paženja i cjelodnevnih pusa i onda idem raditi .. sve više sam u komi i strah me je :/ ne znam da li me dojam vara, ali MM to uopće tako ne doživljava!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija se druži s čuvalicom 3-4 sata dnevno nasamo. Kad ona dođe dok on spava, nema nikakvih problema, super se igraju, bez plača. Problem je kad nas vidi da odlazimo (MM ili ja), onda plače ali ne dugo. Jedan dan je baš jako tulio prošli tjedan, inače ne.

Za 2-3 tjedna će početi pravo čuvanje, cijelo radno vrijeme (sad je MM na godišnjem).

Moj posao je takav da ćemo se ja i čuvalica mijenjati uvijek kad Andrija spava, pa će nam valjda biti lakše tako.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Jako je dobro je što se pozdraviš s njim na odlasku.
    Da li je loše ako odem dok spava? Ja imam tu ideju da ce se on buditi oko 7 pa cemo se malo pomaziti, podojiti i u 7:30 idem, ali sto ako spava? Da ga budim ili pustim?

Pitali smo tetu cuvalicu da dodje malo i u nedjelju da ne bude pauza od dva dana prije prvog dugačkog rastanka, je li to ok ili nije potrebno?

MartinaP, super vam je ovakvo polagano prilagođavanje, vjerujem da ce to biti onda stvarno bez problema, žao mi je što mi ne stignemo.

Jazzmama, ja vidim da me MM ne kuži, a i jasno mi je da ne može, njemu je normalno ono na što ću se ja tek početi navikavati.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:/ Hmmm...ja svoju ne bi budila(tako bi mi bilo lakše,a njoj poslije neznam),ali moja mala ima uši ko zec i lagan san,pa se tome ni ne nadam.

A šta se duljine duljine adaptacije tiče,ona je sasvim ok.Zamisli da ga moraš vodit u jaslice,neznam koliko biš imala vremena za provodit tamo,a na kraju se on mora naviknut biti tamo bez tebe.

Ma,kako je lako tješit druge...sebe mi je teže uvjeravat u te stvari.

Lomi se u meni majčisko subjektivno i odgajateljsko objektivno.
    A MM to uopće ne doživljava,čak mislim da ako bude koj dan doma da će je odvest noni umjesto da se bavi s njom.Ah!
    Baš sam ,možda se i pms vraća.

Sretno tebi,Tinu i svima koji se vraćaju na posao!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    A MM to uopće ne doživljava...
    Nije ni moj kužio zašto sam u panici dok nije on ostao doma na godišnjem, i prvi put ostavio Andriju čuvalici. Sad mu je jasnije.

MartinaP, super vam je ovakvo polagano prilagođavanje, vjerujem da ce to biti onda stvarno bez problema,
    Gledajući djecu oko sebe, ne očekujem da ću ikad moći otići a da se Andrija ne rasplače (barem ne do cca 3. godine života)

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Balarosa~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ za sutra.

uf!mene to čeka drugi pon.Al nemojmo o tome još na glas...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo imali navikavanje. ni na tetu čuvalicu, ni na vrtić...

ja se pozdravila s kikicom, otišla raditi - i vratila se nakon posla. i ne, ne bih otišla dok dijete spava... to bi moglo izazvati probleme...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    i ne, ne bih otišla dok dijete spava... to bi moglo izazvati probleme...
    potpisujem!

...to će sigurno izazvati probleme :/

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo mene na poslu. Rastali smo se teško ujutro, probudila sam ga i malo smo se pomazili, ali kad je teta čuvalica K. ušla, odmah se rasplakao i držao se čvrsto za mene, jedva smo se odvojili Čekala sam pred vratima i čini mi se da je plakao kraće nego u petak. Čula sam se par puta s K. i kaže da je sve ok, njega čujem u pozadini kako brblja.

Bimba iaia, hvala na vibricama, šaljem iste svim mamama koje prolaze ili će prolaziti ovo isto uskoro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MartinaP, nadam se da nisi u pravu i da ćemo se uskoro pozdravljati bez suza. U drugu ruku, ja sam sa 7 godina plakala kad su me po ljeti ostavljali kod none... iako, ja tamo jednostavno nisam voljela biti pa valjda oni neće plakati baš tako dugo.
    I jedan mali ot: vidjela sam da ste vi gotovi s dojenjem. Ti se da napisati jelovnik za jedan dan, može i privatno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Balarosa, u istoj situaciji sam se i ja nalazila, ali ne kao mama, već kao babysitterica, ponekad sam i ja bila na rubu suza kad bi mama deckica kojeg sam cuvala odlazila, a maleni poceo plakati za njom.
    Takvu situaciju na pocetku cuvanja sam rijesavala tako da bi malenom odvratila pozornost na nesto sto voli i cime je recimo to tako odusevljen, npr. volio je gledati u proljeće kada su u parkiću kosili travu pa se "zujanje" culo do stana ili kad i prolazili kamioni puni trave ili kad bi trčeći tjerali golube u parku pa je maleni vristao od veselja, to bih mu spomenula i gledali bi kroz prozor dok bi one male suzice tekle niz lice, ali ubrzo se uz njih pojavio osmijeh od uha do uha :D
    Kasnije je maleni mami počeo mahati PA PA kad bi odlazila, pa nam je svima bilo lakše.
    Bit' će sve ok, samo će trebati malo vremena (i kod mene je ponekad bilo situacija da kad me maleni vidio na vratima počeo plakati jer je znao da mama tada odlazi, ali i to je prošlo)

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi smo imali dugo navikavanje - cca 2,5 mj ..ispočetka zajednička igra, pa onda teta na 4 sata..od polovice 6 radim i njih su dvije same..teta je super i naja ju jako voli..imali smo period kada bi Naja plakala / kada je skužila da ja idem kada dođe teta../
    ja ujutro idem rano na posao - nekad oko 6 / tučem prijevremene a ne prekovremene sate / ..doji oko 6 - ako nastavi spavati ja je ne budim da se pozdravimo , ako je budna onda se obavezno pozdravljamo - nikada se nisam izvlačila ma koliko da je plakala..ujutro je Naja sa tatom do 8 - onda dolazi teta čuvalica..Naja mu sada daje puse kada ide ..
    zašto bi bilo loše otići ako spava ? po meni je gore probuditi je /ga ..jer, eto nam nenaspavanog djeteta ..
    i nisam za to da se roditelji iskradaju ako je dijete budno..
    Balarosa, htjedoh reći da ako je jedna majko-cico ovisnica vrlo dobro savladala ostanak sa tetom čuvalicom - ne brini - sve dođe na svoje..eh, da - veći problem je bio naviknuti majku na odvajanje

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja odlazim ujutro na posao oko 6.45, Andrija tada spava. Neću ga buditi da ga pozdravim jer onda nema više spavanja, inače spava do 8-8.30. Popodne on ide spavati oko 12.30-1, a ja na posao u 1.30, tako da ga ja stavim spavati i odem.

Balarosa, šaljem ti pp.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma meni je nekako logičnije bilo da ga ipak probudim, i zbog tog jutarnjeg obroka i zbog malo igranja pred posao. On se i inače budi između 6 i 8, kako kad, bezveze mi je da se probudi neposredno prije nego odem, to je još najgora varijanta... jutros se probudio u 6:15 pa smo se skupa spremali za posao.

Natalija, baš ti hvala na ovoj tvojoj prespektivi, kod nas je isto situacija da on sad počne plakati čim ju vidi, ali plače sve kraće. Ona ga isto kao i ti počne zabavljati, vodi ga gledati mace i ptičice na balkon i mislim da se smiri kad dopre do njega. Ma stvarno mi se jako sviđa kad ih vidim kako se igraju i nisam jako uznemirena na poslu, jedino su ta jutra još teška.

Sanela-Naja, moram vjerovati da ćemo i mi uskoro doći na "pa-pa". Kakva su vam popodneva? Očekivala sam da će on biti više zalijepljen uz mene, da će se možda ljutiti, ali zapravo je super i veseo. Dođe li to kasnije?

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo , primjer od jutros..dok sam se tuširala Naja se probudila i zove mama-mama... ..onda smo dojili i mazili se , i na kraju mi je dala pusu i ostala sa tatom čitati slikovnicu - ovo je idealno....
    ali to je bilo zato jer sam krenula kasnije na posao..ona se također budi rano cca oko 6 i 30 , svejedno je ne budim jer ne vidim svrhu..doji oko 5 i 30 - 6 i onda nastavi spavati ili ovako kao jutros..
    a bilo je dana , u početku, da sam doslovce i ja htjela plakati..naša opraštanja su bila kratka jer mislim da sa dugim bi bilo još gore. Također, kada bi se teta čuvalica dugo opraštala na vratima Naja bi htjela sa njom u lift i počela bi plakati..sada to više ne radi, mislim da klinci jednostavno sve skuže - pametnice mamine.

kada dođem kući skok u mamino naručje i već nakon par minuta daje čuvalici puse i maše joj pa-pa jer..vrijeme je za mlijeko, maženje - naše vrijeme..i ovo mi je super jer smo nas dvije u tom trenutku potpuno same ...super mi je kad me povede do kreveta i popne se gore pa sjedne i zavali se na leđa uz osmijeh..sika time
    nekada je priljepljena za mene , a nekada se muva oko mene ali ja mogu skuhati ručak - nismo imali periode da se ljuti na mamu i nadam se da ćemo to preskočiti - što i tebi želim.
    ako je kenjkava i mrzovoljna - onda je famozni zubić ..

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod nas sad prvo dolazi doma MM i to obicno u doba kad Tin još spava pa ne znam kako ide opraštanje od tete. A kad ja stignem kući prvo mi se bas razveseli, a onda cica dugo, dugo, prvu-drugu-prvu-drugu i dok se ne izguštira je čangrizav.

Moram priznati da nam sve ovo ide lakše nego što sam očekivala, jučer je plakao doslovno dok nisam zatvorila vrata, odmah je prestao. Jutros malo više, ali očajno spavamo je mu ide zubic i budan je bio već od 5 i pol pa vjerujem da se radi i o umoru.

Bimba Iaia, brojiš sitno, nadam se da te ovo malo tješi.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Bimba Iaia, brojiš sitno, nadam se da te ovo malo tješi.
    Hvala Balarosa za

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bimba Iaia, kako je prošao dan?

Ja moram prijaviti da Tin danas prvi put nije plakao kad je došla teta čuvalica, štoviše, pružio je ruke prema njoj (bio je kod mene) i objesio joj se oko vrata. Prvi put nisam morala izjuriti iz kuće da skratimo pozdravljanje pa sam se na miru spremila do kraja i onda je samo kratko, kratko zaplakao kad sam mu došla dati pusu... zapravo, mislim da je to zaplakao samo da ja ne bih bila ljubomorna na tetu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bravo! Vidite da bude sve ok.

Pusa Tineku!

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

1.dan je dobro prošao. Bilo mi je žao šta je moram buditi tako rano(-ovaj put nije čula da smo se digli,ali nas je zato jutros probudila da nam vrati za jučer )
    Tata ju je ostavio kod none i otišo na posao.
    Voli ona biti s njima(rade sve šta će ona ).
    Meni je bilo ok,nemam puno vremena misliti, ali mm je bolila glava i non-stop je zivkao da čuje kako su.
    Ipak,je na kraju njemu bilo teže. 8)

Ali su mi zato sise bile pune,a pitam se šta će biti kad počne nova šk.god.pa kad budemo prve dane radile od 6.30-16.30 :shock:

Danas sam od 11,pa smo jutros već i ručak skuhale,i sada cica i pajki.
    Tata joj je danas doma pa će im u 3.biti lakše.

čujemo se.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bravo, Bimba, velika i mala :D

Meni su se cice brzo naučile, samo sam prvi dan morala mrvicu izdojiti na poslu, a kasnije je sve bilo ok... cice pametnice

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo valjda imali ludu srecu da nika nikada nije plakala kada bi ostajala sa cuvalicom, a ja odlazila na posao!!
    ta idila traje i danas nakon punih godinu dana!! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •