evo moje pitanje
idemo na more busom
e sad me zanima dal može as u bus i da se instalira na sjedište
ako može jer moram kupiti još jednu kartu za to?
ima li tko iskustva?
evo moje pitanje
idemo na more busom
e sad me zanima dal može as u bus i da se instalira na sjedište
ako može jer moram kupiti još jednu kartu za to?
ima li tko iskustva?
ja sam samo u najmodernijim busevima vidjela pojaseve (makar sumnjam da se itko veže njima), ali pojma nemam da li as montirati njima
ja sam u bus nosila as 0-13, taman se fino uglavi izmedu 2 sjedista. pojaseva jos u nasim busevima nema, jbg. nisam placala extra kartu ali nikad nije bila velika guzva.
ovu vecu as ne bi mogla nositi jer se ona bas mora vezati, oblika je pravog sjedala i ne bi se mogla uglaviti kao ona jajasta kolijevkasta.
Jučer smo se vratila s mora busem. Nosili smo AS 0-13, koje sam zaglavila između dva sjedala. Nažalost, bus ima pojaseve samo za sjedala skroz naprijed, a vozač ne da klincima da sjede tamo u slučaju nesreće, što je ajde, i razumljivo.
Kupila sam dodatnu kartu, da me nitko ne može maknuti ako im zasmetam, jer smo jednom putovali u krcatom busu, i morali smo ju nositi u AS na krilu, ali mislim da ne bi trebalo biti problema ako ideš izvan špice (čitaj: NE vikendom). Sada smo putovali tamo u ponedjeljak i natrag u srijedu, i bilo je dovoljno mjesta da nismo trebali kupovati dodatnu kartu, ali mi je drago što jesmo...nadam se da sam barem malo pomogla...
Mene isto ovo zanima, i to za autosjedalicu za vece bebe. Razmisljam i vazem bi li ili ne isla busom, ali uopce nemam pojma da li je to izvedivo :? i da li postoje pojasevi u busevima za medjunarodne relacije?
mikka, i as za novorodjence se mora vezati.
ujko, mozda najbolje nazvati i pitati imaju li ti busevi pojas, ako ima kupis kartu i uglavis as.
e sad, ako nema, jel onda u as koja nije montirana ili u rukama, zaista nisam sigurna?! postoji li razlika...
:?
Mislim da svi busevi(međugradski-oni s mekanim sjedalima ko za vožnju ST-ZG)imaju pojaseve, i to one koji idu preko zdjelice. Kako ih gotovo nitko nikad ne korist, skriveni su u unutrašnjosti sjedala(kao i kopča) pa se ne vide. To ne znači da ih vozač ne bi trebao moći izvaditi. Ne znam, međutim, kako bi se montirala AS s takvim pojasevima :/
Evo sam baš bacila oko na stranice dviju, recimo najjačih, firmi od autobusa. Setra je moj favorit nakon nekoliko godina provedenih u vožnji. Oni uredno na svojim autobusima imaju pojas u 2 točke na svim sjedalima (istina da u tehničkim podacima jedne od 10ak verzije tu natuknicu nisam vidjela-sad jel nisu napisali il ne postoji-ne znam, trebalo bi pitat).
Pogledala sam i neoplan buseve, al oni imaju neku đinđavu stranicu gdje ti samo hvale proizvod riječima i fleš slikicama, a nigdje da nađem nešto o ovom. Da se razumijemo, pišu oni o svojim busevima, pojas im je sporedna stvar pa ni ne spominju. Zato soft touch botuni i osvjetljenje prodaje model busa :/ Dakle, takva im je i web stranica.
Nisam gledala za marku buseva mercedes, iako su i oni dosta jaki i zastupljeni tu kod nas. Svakako, ako me pitate kojim busem putovati-rađe setrom starom 15 godina nego bilo kojim drugim koji ima 2-3 godine. Ovo se naročito odnosi na udobnost i na one koji teško podnose vožnju jer im se povraća. Naravno da puno toga ovisi i od vozača...mada ni najvozač ne može postić da neoplan ne ljulja :/
Možda malo odoh OT, al evo, to su moja iskustva...
Ponavljam, ne znam kako montirati ASna sjedalo s pojasom u 2 točke
Kod as za novorodjence donji dio sjedalice se moze pricvrstiti u te dvije tocke. Ovo je moja pretpostavka, nisam probala...
A ostale sjedalice se ne bi mogle nikako montirati sa pojasom u dvije tocke.
ma da se nešto skemijat (što se tiće montiranja as, bolje išta nego ništa)
malo me strah na rukama vodit dijete od 8mj
stvarno su te buseve blesavo napravili
naravno. u autu, gdje postoji pojasNika prvotno napisa
. nisam napisala do kraja u prvom postu.
u busu gdje ne postoji, as 0-13 mozes uglaviti tako da se ne mice, sto je relativno u redu pod pretpostavkom da nece doci do sudara (vjerujem da svi putuju pod tom pretpostavkom), i nece se mrdati cak ni ako dode do naglog kocenja.
ali vecu as nema teorije da postavis, dok prijevoznici ne nabave buseve s pojasevima u 3 tocke (takvi postoje, vozila se jednim u engleskoj od aerodroma do londona).
u avionu i vlaku bebu moras drzati u krilu.
Pojas u 2 točke je još uvijek regularan standard kod proizvođača autobusa-kao što sam gore pisalamikka prvotno napisa
to je onda kao u avionima.
ja sam se bas iznenadila kad sam vidla u onom londonskom pojas s 3 tocke.
odmah sam se zavezala da ga isprobam!
Maxi Cosi Priori (9-18 kg) se može montirati pojasom s 2 točke- mi smo u starom autu na sredini stražnjeg sjedala imali pojas s 2 točke, montirali prema uputstvima i sjedalica je stajala čvrsto, nije se uopće micala