Danas u Jutarnjem pise da je rijec o meningitisu, uzrokovanom enterovirusima.
Tijekom srpnja oboljelo cak 27 djece.
A mi idemo u tu zupaniju na more - sta s javnim plazama, djecjim parkicima, konjicima na kovanice i inima :?
Danas u Jutarnjem pise da je rijec o meningitisu, uzrokovanom enterovirusima.
Tijekom srpnja oboljelo cak 27 djece.
A mi idemo u tu zupaniju na more - sta s javnim plazama, djecjim parkicima, konjicima na kovanice i inima :?
piše u dnu članka - prati ruke, prati voće i povrće. još bih dodao - ne piti more (pogotovo ako se kupate blizu izljeva kanalizacije) i izbjegavati pića s ledom (nikad se ne zna od kakve vode proizvode led i koliko packaju prstima po ledu kada ga stavljaju u piće)
ima na web stranicama slobodne još detaljnije i manje panično![]()
mujica prvotno napisa
Dobro si me podsjetio na ledThanks!
Slobodna naravno da ce manje panicno pisati, kad se radi o njihovoj zupaniji i turizam moze ovisiti i o tomu stvori li se panika. A i znam cak i previse o Slobodnoj i njihovoj prezentaciji informacija![]()
No, dobro, slazem se, nije mjesto paniciNo, nisam mogla odoljeti napisati ovo o SD :/
i.... ne piti vodu iz bazena (u kojima djeca prduckaju)
..... ja bih još izbjegavao i salate po restoranima (tko zna kako temeljito ih operu, a bolje ne misliti čime ih gnoje da bolje rastu)
I na koncu: prvih dana bolesti enterovirusi se prenose i kapljičnim putem, pa ne bi trebalo dozvoliti nikome da balavi po djeci...
Uglavnom, nemojte uzivat![]()
Salim se, naravno, zar nisu uobicajene higijenske mjere dovoljne?
Pa, ne idu valjda na more da bi uživali![]()
Dovoljne su uobičajene higijenske mjere.
Samo različiti ljudi pod uobičajenim higijenskim mjerama podrazumijevaju različite stvari.
Sve što sam gore naveo smatram uobičajenim higijenskim mjerama.
![]()
mujice![]()
Ja bih definitivno zaboravila na led :/
Sve ovo ostalo naravno spada pod normalno odrzavanje higijene.
U bazenu se necemo kupat, a bit cemo tjedan dana na gradskoj plazi, ostatak, kad nam se tata pridruzi, na divljima gdje smo inace, pa se nadam da maleni nece previse mora ispit u tih tjedan dana![]()
A vlaznim antibakterijskim maramicama za ruke sam iovako uvijek oboruzana 8)
(jedino da ih u cilju mjere vece zastite zamijenim Domestos maramicama![]()
![]()
)