Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Dokad jaki let down?

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Dokad jaki let down?

Eto, zanima dokad to traje.

Imam toliko jak let down da se malena na sisi znala po pet-sest puta zagrcavati, zivcirati i ljutiti se, pa je bio jaaaako bolan jedno vrijeme, sad je malo manje, a kad krene, a mala pusti sisu zalijevam okolo u krugu od metra. Jedva stigne disat koliko brzo mlijeko ide. Da, probala sam lezecki i mlaz ide u vis sigurno 20-30 cm.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam rodila prije 5 mjeseci i još uvijek imam jaki let down. Nije ti neka utjeha. :/

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam rodila prije gotovo 10 mjeseci, i jos uvijek imam jaki let down na jednoj dojci. Ali mi ne jedemo dohranu, mozda to ima veze s tim, pa su mi zasad dojke pune...

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Ja sam rodila prije 5 mjeseci i još uvijek imam jaki let down. Nije ti neka utjeha. :/
    pa tu smo negdje, ja sam rodila 10 dana nakon tebe

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni će sutra biti 6mjeseci kako sam rodila i još uvijek imam dosta jaki let down(meni se čini da je jak, ali se R nikada nije gušio od njega), a onda valjda i nije tako jak(nemam pojma)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Što će bit veći, to će se manje zagrcavati. Meni je to sad isto problem s bebom, jer stalno ispušta ciku i onda sve curi ko fontana naokolo, i uglavnom se usput puno zraka naguta...

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, i moja mala se vise zraka najede...Sad je ok jer podrigne nakon dojenja, ali prije nam je i to stvaralo probleme.

Stalno citam kako to jednom mora stati, da nece let down zauvijek biti jak... a ja cekam i cekam...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Do cca 4 mj. I sad se dosta osjeća (7 mj) ali nije uopće bolno.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kao što je jačina ld-a individualna tako je individualno i teško predvidljivo kada će doći do slabljenja ld-a. kod nekih mama potraje više mjeseci i zato će ti pomoći mali trikovi za slabljenje ld-a.

titimita, osim dojenja u položajima gdje gravitacija malo usporava let down (položaj nogometne lopte i beba na maminom trbuhu) možeš pokušati i sljedeće:

-dojenje iz jedne dojke u duljem vremenskom periodu od 2-3 sata. drugu možeš za to vrijeme izdojiti toliko koliko je potrebno da ti napetost popusti;
    -povremeno stavljaj hladne obloge (ali ne ledene jer to može poremetiti pa čak i zaustaviti pravilno funkcioniranje let-downa);
    -izbjegavaj stimuliranje bradavica;
    -kad osjetiš da je krenuo let-down bebu nježno skini s dojke i malo se izdoji, neka mlijeko slobodno štrca. bebu vrati kad osjetiš da je let-down oslabi;
    -tijekom podoja bebu više puta digni kako bi mogla podrignuti i lakše nastaviti s dojenjem. ovime ćeš smanjiti i plinove u stolici.

ako sam nešto zaboravila tu piše sve i pomoći će ti dok let-down ne oslabi.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je i nakon godinu dana dosta jak, ali medo je već navikao i nema problema!

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pinocchio hvala na iscrpnom odgovoru!

Neke od ovih stvari smo vec same usvojile, povodeci se za nekakvim instinktom, a neke zbilja nisam znala. I malena sama uglavnom pusti sisu kad krene let down, pametna je , nema sto , i sama radi pauze za podrigivanje. Jedini problem je sto ona hoce dojiti iskljucivo dok hodam po stanu s njom pa eto, usput zalijem i cvijece , i sto tako i zaspi pa je to valjda dodatna stimulacija bradavica? Onako, dudla u prazno kojh 15 min prije nego cvrsto zaspi da je mogu spustiti...

Hvala jos jednom!

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Samo ću vam reći, doći će dan kada ćete iznenađeno i sa žaljenjem primijetiti da druga strana više ne zalijeva cvijeće dok beba doji (meni je taj trenutak došao sa njenih cca 8 mjeseci, odnosno s uvođenjem drugih hrana..)

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nasi malci su stari 4 mjeseca i za sad jos se uvijek zahlikavaju i placu, jer ih njihove cice "napadaju", a kad jedan u ocaju ispusti cicu kako bi iskasljao i dosao do zraka bude cijeli otusiran ... Bar imamo fora fotke

Datum pristupanja
    Oct 2007
    61

Početno

Evo, tražila sam topic gdje bih ispričala što nam se događa već tjedan dana i ovo je savršeno mjesto. D danas ima 9 mj i još uvijek cica. Prije dva tjedna došao nam je prvi zubić. Još i sad zalijevamo cvijeće ali ne tako jako kao prvih 6 mjeseci. No, maloj patuljčici se ne sviđa što više toliko ne zalijevamo pa me tuče po cici pritom otvorenih usta kao da čeka da joj nekaj poteče. Onda malo krene cicati i krene mlijeko i opet ona samo otvori usta i čeka da joj mlijeko samo teče. E, ali to nejde i onda me počne navlačiti s zubićem. Tad se ja ljutim a i ona još više. Uglavnom više se igra na cici i ljuti što mlijeko samo ne teče. Malo mi je skroz čudna ova faza držanja otvorenih usta i čekanja da nekaj uleti unutra zato jer ne koristimo bočice. A k tome dok ona počne stiskati sa šakicama cicu u stilu gdje je to mlijeko ?
    Samo da nadodam: nacica se ona kad je u polu snu, kad joj nije do igre.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja još uvijek imam prejak....evo danas na kavi pošpricali druga kolica koliko je štrcalo ... al bebonja sad pusti sisu dok ne ode višak..nekad punu šaku ulovim...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •