Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: smanjenje plaće zbog smanjenja obima posla

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno smanjenje plaće zbog smanjenja obima posla

Priča teče ovako ( totalno sam :shock: ):
    Na mom poslu, točnije na mom radnom mjestu smanjio sa obim posla, te 03.09 počinjem raditi u drugoj firmi (namirisala sam situaciju i našla si drugi posao). Danas dođe moja šefica i kaže kako će mi isplatiti plaću od samo 2000kn (a plaća mi je inače 4500) jer da više nemam toliko posla (za što ja nisam kriva nego je tu bio cijeli splet okolnosti). Ugovorom o radu mi je određena plaća od 4000 (koja se s vremenom digla na 4500). Da li to ona ima pravo napraviti bez moje suglasnosti, po nekom svom viđenju, bez da je mene išta pitala?
    Totalno sam bijesna, sutra mi je zadnji dan na ovom radnom mjestu, a stvar je da ću i slijedeći mjesec dobiti 2000 kn pa mi i minus na banci ide u bananu Tek ću u 10.mj dobiti ponovno punu plaću.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

je li to samo tebi, imate li kakav sindikat?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovak laički rečeno - obzirom na ugovor o radu u kojem piše 4000 - ispod toga ti ne bi smjeli isplatiti. (za onih 500 ne znam).

da bi ti mogla isplatiti manju plaću, mora ti dati novi ugovor o radu.

ja sam u jednoj firmi dogovorila plaću od 4000, a kad sam dobila ugovor na potpis - pisalo je 3000 :shock: . ostatak je bio preko bog-te-pitaj čega... nisam imala izbora - i potpisala sam.

kad sam dala izvanredni otkaz, nisu mi isplatili taj drugi dio plaće. prepiska je bila :shock: ... natezala sam se s njima 3 mjeseca, i onda su mi to poslali poštanskom uputnicom.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne može ti smanjivati plaću retroaktivno (za odrađeni mjesec).
    Za tekući mjesec ti može podnuti izmjenjeni ugovor o radu (s manjom plaćom), što možeš, a i ne moraš prihvatiti.
    Ako ne prihvaćaš, odrađuješ otkazni rok pod starim uvjetima.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Činjenica jest da me pred tjedan dana pustila na poslovno putovanje (neovisno o ovom radnom mjestu) na kojem sam zaradila svoju punu plaću pa mi i to spočitnula u stilu ''kako si bila na putovanju, platili su ti, pa....''' Milsim, to je bila njena dobra volja i nije to trebala napraviti, otišla sam jer me pustila, a sad si uzima za pravo da mi (dijelom) na osnovu toga smanjuje plaću Mislim da ne bi trebala popustiti i trebala bi tražiti svaoju punu plaću.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da ne trebas popustiti. Imas ugovor? Tamo ti pise, a pise i njoj.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Apsolutno imaš pravo na isplatu pune plaće u iznosu koji stoji u Ugovoru o radu.
    Sretno!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala vam cure! Ohrabrile ste me i ja se izborila za isplatu pune plaće koja mi piše u ugovoru!!! :D Nije joj bilo pravo, ali briga me! Sad je otišla iz ureda, pokupila se kući loše volje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •