-
Produljenje porodiljnog
Porodiljni sam otvorila 02.02.2007., rodila 06.03.2007.
Do kada ću primati onaj viši dio porodiljne naknade? Ako je to 6 mjeseci od rođenja djeteta, to bi bilo znači još u rujnu (za kolovoz). Da li sam u pravu?
Koji je rok za produljenje porodiljnog u HZZO-u (pretpostavljam da moram ići tamo) i što mi sve treba od papira?
Hvala puno!
-
Viši dio naknade ide do 6 mjeseci starosti djeteta, a produljenje treba zatražiti barem mjesec dana prije tog roka. Koliko me sjećanje služi potrebna je preslika rodnog lista djeteta, preslika osobne i zdravstvene majke i popuni se njihov formular.
-
Do 6 mjeseci starosti djeteta bi značilo da ću i naknadu za rujan dobiti višu. :?
-
Rodila 06.03. - 6 mj-> 06.09
Do 06.09. se obračunava po dosadašnjem prosjeku. Dalje je limit 2500.-
Pretpostavljam da ti je sada naknada veća, znači ona za rujan će biti nešto iznad limita, a koliko točno - ovisi o tvom dosadašnjem prosjeku.
Produljenje rodiljnog dopusta trebaš tražiti u nadležnom HZZO-u do 05.08.
-
Hvala!
-
-
ja sam zvala,pa mi rekoše da najkasnije trebam prijaviti produljenje JEDAN DAN prije. I bi tako. Bez ikakvih problemosa, a daljnje uplate su stizale redovito
-
Curke, puno, puno hvala! Budem još nazvala sutra ujutro, ako nađem trenutak mira od ovog mog malenog Čud(ovišt)a, da vidim da li mogu to poslije mora.
-
U teoriji ipak mjesec dana prije (zato se PDF i zove Pravni savjeti).
A u praksi...sretno vam bilo
-
Zvala sam HZZO. Dakle, porodiljni treba produljiti između 5. i 6. mjeseca života djeteta. Konkretno za moj slučaj između 06.08. i 05.09. (05., ne 06.09.!!!)
Treba donijeti kopiju rodnog lista (i original na uvid) te zdravstvenu iskaznicu (svoju). Tamo je potrebno ispuniti njihov obrazac zahtjeva i to je to.
-
eto i u teoriji i u praksi ostaje da najkasnije jedan dan prije
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma