Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Test AS u Mama i beba

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Test AS u Mama i beba

U novom broju casopisa Mama i beba je test djecjih AS, grupe 0.
    3 mame daju svoje misljenja o sjedalicama. Ali nigdje nema ni rijeci o sigurnosti. Naravno, tesko da to mame mogu procijeniti na osnovi gledanja AS. I visoku ocjenu dobiva npr. Pierre Cardin sjedalica, dok npr. Maxi Cosi nizu, i to radi cijene.

Mislim da test daje pogresnu sliku o tome na sta se treba gledati kod kupnje AS, pa ne bi bilo lose da Roda reagira, tim vise sto Udrugu Roda navode u popisu suradnika ( ne kod tog teksta, nego u impresumu).

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da nema potrebe.

Na tom testu roditelji daju svoja mišljenja o proizvodima, ovaj puta o autosjedalicama, Udruga tu nema na što reagirati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Onda cu reagirati ja, jer smatram da je kod AS sigurnost najvaznija karkteristika, a ovdje su na to zaboravili.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo bi dobro da su stavili neki disclaimer

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se da taj test apsolutno ne služi ničemu.

No, tko može pričati o sigurnosti sjedalica?!
    Isključivo kompanije koje su ovlaštene da rade testove na sjedalicama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa bas zato

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    pa bas zato
    Misliš da treba reagirati ili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas zato su trebali staviti disclaimer

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da bi trebali reagirati urednistvu da makar naknadno objave neki disclaimer.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne samo da nema disclaimer, nego na naslovnoj stranici stoji nesto otprilike ovako(ne mogu sad u sobu po MiB, H jos spava) : "Veliki test autosjedalica: Odabrali smo najbolje za vase dijete, mame znaju najbolje..."

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    : "Veliki test autosjedalica: Odabrali smo najbolje za vase dijete, mame znaju najbolje..."

Novinari...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Težina/lakoća montaže je spomenuta samo jednom (Neonato Boogie) :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Apsolutno se slažem sa Deaedi - i ja sam upravo tako reagirala kada sam pročitala test. Naime, mama sam vrlo male bebice i kada smo kupovali autosjedalicu danima sam proučavala rezultate crash testova. Imam dojam da su mame sjedalice procjenjivale najvećim dijelom na temelju površnog dojma na koji je najviše utjecao izgled sjedalica (npr. sjećam se da je jedna mama Maxi cosi sjedalici zamjerila što nema sjenilo, a nije niti primijetila da ta sjedalica ima sjenilo koje se izvuče iz naslona, odnosno pospremi se kada nije potrebno) i cijena, a nisu se uopće koncentrirale na sigurnost. Svi smo svjesni ekonomskog aspekta bilo koje kupovine i ne mislim ulaziti u raspravu o tome što je skupo ili ne, ali kako je prvenstvena funkcija sjedalica sigurnost u slučaju sudara, mislim da testovi koji ne valoriziraju aspekt sigurnosti ne bi smjeli biti ovako bombastično najavljivani. Moramo biti svjesni da će određeni broj roditelja pročitati članak i odluku o kupnji temeljiti na nedostatnim informacijama. Da su barem stavili ogradu u smislu "nije valoriziran aspekt sigurnosti" ili nešto slično...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Testu u časopisu MAMA&BEBA nije SIGURNOSTNI TEST AS! To je test sjedalica očima mama, koji prvenstveno služi za to da se pokaže ponuda na našem tržištu, cjene i karakteristike i mišljenja mama s obzirom na dizajn, materija, lakoču korištenja, trajnost, dodatke... a ne CRASH test. NIGDJE u testu se ne spominje ocjena sigurnosti.
    Čisto da vam bude "srce u jamici" u sljedećem testu če to biti i naglašeno ali svako pametan ako pročita članak kako se spada uočit če da je naglašeno što sjedalice moraju zadovoljavati i kako ih ispravno koristtiti a koju čete odabrati na vama je. Test je barem prikazao da se npr sjedalica PierCarden koja nije preskupa puno bolje pokazala od jadne Bubu a razlika u cijeni nije veliki ali sigurnost i kvaliteta sigurno je.
    Crash testovi uvjek prikazuju jedne te iste sjedalice a ove manje popularne i jeftinije nikada ni ne objavljuju na testovima pa če ovo ipak pomoči nekoj mami da za svoje djete izabere nešto bolje od Bubua a nemogu si svi priuštiti MaxiCOsi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dolphins prvotno napisa
    Čisto da vam bude "srce u jamici" u sljedećem testu če to biti i naglašeno ali svako pametan ako pročita članak kako se spada uočit če da je naglašeno što sjedalice moraju zadovoljavati i kako ih ispravno koristtiti a koju čete odabrati na vama je.
    zasto mislis da oni - uvjetno receno - manje pametni ne prevoze svoju djecu automobilom? problem i jest u tome sto je percepcija javnosti o vaznosti autosjedalica i njihovoj ulozi u sigurnosti prilicno iskrivljena, govorim o onome sto vidim i cujem u Hrvatskoj. hocu reci, mislim da nije mudro spominjati autosjedalice bez pazljivog, jasnog i GLASNOG naglasavanja sigurnosnog aspekta. treba stalno i stalno i stalno tupiti...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sve sjedaalice prikazane u tom testu imaju atest ECE R44/03 ili 04 a koja je na crash testu dobila veče ili manje oscjene ovisi o testu, godištu... i roditeljima samim da provjeravaju i biraju s obzirom na ono što oni sami smatraju dovoljno dobrim za svoje djete ili često nažalost ono što si mogu priuštiti.

Nisam rekla da manje pametni ne prevoze svoju djecu automobilom nego da se iz testa -mama jasno vidi da to NIJE crash test.
    ALi slažem se da treba stalno tupiti da je SJEDALICA OBAVEZNA, DA MORA IMATI CERTIFIKAT i BITI PRAVILNO MONTIRANA i PRILAGOĐENA ZA DOB DJETETA i sve to piše u tom testu, dakle nevidim što je u njemu tako loše.

U uvodu je lijepo objašnjeno pravila koja sjedalica mora zadovoljiti, savjet ako niste sigruni da je ok obratite se Rodama na kontroli AS, oznake, veličina, certifikat... za pismene sve piše
    a za one koji vole prigovarati svemu uvjek če tražiti dlaku u jajetu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kad je sigurnost djece u pitanju, u redu je traziti dlaku u jajetu.

naslovnica gdje pise "veliki TEST autosjedalica: odabrali smo najbolje za vase dijete, mame znaju najbolje" zavodi neiskusne roditelje.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa prikazano i je "najbolje" na našem tržištu. Ima još puno boljih AS koje je skoro pa nemoguče nabaviti u HR zar smo njih trebali prikazivati?

A naslov Odabrali smo najbolje za vaše djete jer tko zna bolje od mame je jednostavno TEMA broja, u SVAKOM broju ide taj naslov i neki dio dječje opreme pa tako su na red došle i AS , nema to nikakve veze samo sa AS, pogledaj stare brojeve i natpis je isti a na testu su več bili Viperi, kolica, kišobran kolica, putni krevetići...

Koliku dlaku če tko tražiti opet ostaje na roditeljima samima. Neki vide mikrone a neki ne vide ni slona. Svaka sjedalica je bolja od vožnje bez sjedalice.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A naslov Odabrali smo najbolje za vaše djete jer tko zna bolje od mame je jednostavno TEMA broja, u SVAKOM broju ide taj naslov i neki dio dječje opreme pa tako su na red došle i AS , nema to nikakve veze samo sa AS, pogledaj stare brojeve i natpis je isti a na testu su več bili Viperi, kolica, kišobran kolica, putni krevetići...
    ali kad su autosjedalice u pitanju, onda mame nisu kompetentne za davanje preporuka o tome koja je AS najbolja. najbolja AS je ona koja je najsigurnija, drugim rijecima, AS s losijom ocjenom sigurnosti ne moze nikako biti bolja od neke druge, sigurnije, samo zato sto je tako zakljucila neka mama. sigurnost se provjerava na crash testovima, to nije stvar subjektivnog dojma.

nemoj ovo dozivljavati kao osobni napad, postujem vas rad i znam da su namjere bile dobre. moje je misljenje da naslov stvarno nije spretno odabran, odnosno da se naslov rubrike u ovom slucaju mozda trebao malo promijeniti.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Majko mila pravopisa...ovo se ne viđa često...nisan se mogla suzdržat

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, pravopis!
    I meni bode oci, bas cudno. Novinar??? :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a kakav časopis takav i novinar

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Htjela bih vas samo informirati da ja nisam NOVINAR vec samo jedna
    "mama- vanjska suradnica" koja puno toga zna o proizvodima za djecu i s
    velikim veseljem surađujem s drugim mamama i radim rubriku "Test". Isto tako mislim da je super sto je magazin "M&B" pruzio priliku nama mamama da progovorimo i medjusobno si dajemo savjete. Eto, samo jos toliko od mene.

A što se tipkanja po forumu tiče vidjela bi vas sa dvoje djece istovremeno u krilu da bolje pišete.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bas sam skuzila da je i jedna od mama testerica sa ovog foruma, Tanja, zar ne?

S obzirom da sam shvatila da je dolphins "uvazila" kritiku svog testa, onda nisam ni pisala redakciji.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to je osobno miščjenje pojedine mame, a ne mislimo svi isto....iako bi sigurnost trebala biti ispred cijene i svega ostaloga..

Romer, Maxi cosi, Bebe confort su među vodećima na svim "priznatim" testovima

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

broj za rujan. sad da ja udarim u boj za obranu svoje najdraže sjedalice. vidim da je BC Iseos TT naveden kao grupa 0+/1 i da ga ima kupiti u magmi i da mame komentiraju kako ide u oba smjera. Stvarno? Jesu fakat isprobale?

jer navedena sjedalica je grupe 1 i ide SAMO u smjeru vožnje, koliko mi je poznato...
    ono što mi se ne sviđa kod tih velikkih testova AS po časopisima jesu recimo takve netočne informacije.to čita veliki broj roditelja koji možda nisu u dodiru sa rodom i forumom, pa kupe i onda opet imamo nepravilno postavljene as.
    bi li, kada se u mami i bebi zavuče takva greška, roda kao vanjski suradnik i jedina udruga koja se faktički edukacijom o as, mogla reagirati pismom i tražiti ispravak?!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    broj za rujan. sad da ja udarim u boj za obranu svoje najdraže sjedalice. vidim da je BC Iseos TT naveden kao grupa 0+/1 i da ga ima kupiti u magmi i da mame komentiraju kako ide u oba smjera. Stvarno? Jesu fakat isprobale?

jer navedena sjedalica je grupe 1 i ide SAMO u smjeru vožnje, koliko mi je poznato...
    Koliko se ja sjecam (dosta davno smo kupovali AS, pa sam vec malo zaboravila, a stvarno sam detaljno proucila puno AS), Iseos je 0-18kg, a
    Iseos TT je 9-18.

E sad, u testu u M&B u nazivu pise BebeConfort Iseos, a na slici je Iseos TT.

Inace, u ovom testu barem stoji napomena da to nije test sigurnosti autosjedalica. Osobno, meni je bezveze testirati AS, a ne uzeti u obzir sigurnost, sto im je primarna namjena. To mi dodje kao testirati izgled jagode (npr. da li je lijepa nijansa crvene boje, jel simetricnog oblika, jel se prodaje u lijepoj zdjelici, jel jeftinija ili skuplja...) a da ne probas da li je uopce fina za jesti.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

daedi sve je proturječno u tom testu. navedeno je iseos, na slici je iseos tt.naziv testa je sjedalice grupe 1. ok, nek budu i kombinirane.
    ali iseos tt nije kombinirana, a proturječn o je da ima za kupiti u magmi. iseos tt da, ali iseos safe side NE (koja jest kombinirana)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    daedi sve je proturječno u tom testu. navedeno je iseos, na slici je iseos tt.naziv testa je sjedalice grupe 1. ok, nek budu i kombinirane.
    ali iseos tt nije kombinirana, a proturječn o je da ima za kupiti u magmi. iseos tt da, ali iseos safe side NE (koja jest kombinirana)
    Ma da, u testu je 5 sjedalica grupe 1, a 5 sjedalica grupe 0+/1.

Osobno, logicnije mi je da se zajedno testiraju grupa 0 (0-10kg), 0+ (0-13kg) i 0+/1 (0-18kg), a onda grupa 1 (9-18kg) i 1/2/3 (9-36kg). Jer kada ti dijete preraste prvu sjedalicu, onda se najcesce odlucujes kupiti onu grupe 1 (9-18kg) ili 1/2/3 (9-36 kg), kao dugorocnije rjesenje, a ne vracati se unazad i kupovati sjedalicu koju si mogao koristiti od rodjenja. Iako, cesto ima slucajeva da djeca prerastu sjedalicu, najcesce grupe 0 (0-10kg), a jos nisu spremna za grupu 1 (9-18kg), pa su ove kombinirane 0+/1 (0-18kg) prihvatljivo prijelazno rjesenje.

No, dolphins je mama-vanjska suradnica, pa ce sigurno procitati nase dobronamjerne komentare.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa da, dolphins zašto ne bi ukazala na sitne propuste. primjetila sam baš na ovom forumu kada se konkretno radi O BC iseos, mame su zbunjene...koja je kombinirana od te dvije, koja nije, ova ima u magmi, ova nema...

iSEOS TT piše u testu da je kombinirana, te istim ide u oba smjera. NE IDE. to je safe side i nema je za kupiti ni u magmi, ni u HR uopće.

zapravo, voljela bih čuti, ako si voljna i u mogućnosti reći na koji to konkretno način vi mame suradnice testirate te AS.
    hvala

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Iako stoji napomena "napominjemo da ovo nije test sigurnosti autosjedalica", neki komentari testerica su slijedeci:

"bilo bi super da ima malo dublje bočne strane zbog bočne zaštite"
    "ima po meni premalu bočnu zaštitu"
    "ulijeva sigurnost, to bi bio moj izbor"
    "samo joj bočna zaštita nije bogznakakva"
    "i ova je sigurna..."
    "ali ima slabu bočnu zaštitu"
    "ne ulijeva povjerenje"
    "zaštita u slučaju sudara nije tako dobra"
    "bočne stranice su pomične što bi im pri sudaru moglo umanjiti funkciju"
    "bočna zaštita joj je prilično slaba"

Ovi komentari se sigurno ne odnose na udobnost ili ljepotu sjedalice, zar ne...

Ili, kako dolphins kaze:

a za one koji vole prigovarati svemu uvjek če tražiti dlaku u jajetu.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ha čuj, bolje dlaka u jajetu, ali bez dlake na jeziku

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ljudi moji, a da se malo opustite?
    Ja se slažem da je sigurnost AS apsolutno primarna, i da nije dobro ako se čitateljima daje kriva slika, ili da tako kažem nedovoljno jasna slika.
    ALI - funkcija ovih testova, kao i samog časopisa, koliko kužim kao čitateljica, NIJE da budu izvor znanstvenih spoznaja, već da budu ležerno štivo tipa mama-mami, s ciljem da se podijele osobna iskustva. Ništa pretencioznije od toga.
    Fala Bogu, na tržištu je dostupno mnoštvo tiska, časopisa i informacija, pogotovo na netu, pa odgovoran roditelj može ići i više u detalje.

Nikoga ne branim niti ne napadam, ali mislim da nije lijepo nečiji posao i trud (a tu je u pitanju veliki trud) olako popljuvati.

A komentare o pravopisu neću ni komentirati! Pa zar smo spali na ismijavanje i linč?? :? Kolko znam, tomu i služe lektori da uređuju tehnički dio teksta - a za smislenost se pobrinu oni koji su tu "jači".

Po meni, radi se o dobrom časopisu.
    Tekst sam čitala i jasno mi je bilo odmah da se naglašava primarnost sigurnosti i da se ovdje radi SAMO o dojmovima mama.
    Tko želi znanstvene rezultate, taj zna da uzorak od 3-5 ispitanika niti nije uzorak.
    svima , no hard feelings, no morala sam i ja reagirati...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bojim se da se nismo razumjeli. razvidno je da je taj tekst informativne prirode, te iz istog smatram kad je već informativan da onda i informacije budu točne. konkretno, za bc iseos sjedalice, o drugima nemam pojma.

i time nitko nikako ne umanjuje trud mama dobrovoljki, već ako je redakcija odlučila testirati sjedalice i ponuditi neke osnovne informacije o njima, bilo bi dobro da se malo i potrude oko toga što pišu. mame su samo izn jele svoje mišljenje iz kojeg mi proizlazi pitanje na koji konkretno način se te sjedalice testiraju.
    nadam se da će dolphins biti voljna uputiti nas.

a što se sigurnosne strane tiče, vidim da je naše meketanje ipak doprinjelo makar tome da pod tekstom postoji opaska, ali se i mame osvrću na aspekt sigurnosti u svojim komentarima. pohvalno.

i sad nazad o informacijama, netočna ili nepotpuna informacija itekako može dovesti sigurnost u pitanje (osobito ako se povedemo za time da se tvrdi kako sjedalica ide u oba smjera, a ne ide), a sigurnostz mog djeteta i sve ostale djece mi je od najvažnijih stavaka u svemu.

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sve stoji, petarpan... slažem se.
    samo ne volim kad se za čas uzburkaju strasti, zato sam reagirala...i meni su se od toga uzbrurkale

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

točno je da je tekst informativne prirode,ali može zbuniti roditelje koji nemaju znanja o autosjedalicama i nemaju pristup internetu,a o educiranosti prodavača neću ni govoriti, i mene je nagovarala da kupim jednu jer je baš "zgodan uzorak" navlake, a ja kupila dosadnu jednobojnu koja ima dobre ocjene na crash testovima...

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš da - o educiranosti prodavača nemojmo ni početi...

A što se tiče toga kako zbuniti zbunjene - slažem se da je potrebno dati jezgrovitu informaciju, no nekog tko je iole pismen ne bi trebao zbuniti tekst iz kojeg je čitko da se radi o individualnom mišljenju pojedinaca. To je vodič za kupnju, kolko ja vidim, i kao takvog ga se i treba uzeti. I samo kao takvog. Poanta je u tome da je cilj mamama uštedjeti nešto vremena i pružiti osnovne informacije, i meni se čini da je u tome MiB uspješan. Osobno znam za mnoga pozitivna iskustva vezano uz nabavku duplih kolica koja su bila na testu prije nekoliko brojeva - mame vole čuti iskustvo drugih mama, i to je sve. Ja isto. Zar vi ne?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja, i ja, dakako.
    no, kao što reče dramica, doista postoje roditelji kojima nisu dostzupne informacije putem interneta ili slično, te se okreću onome što mogu doznati, a to su needucirani prodavači i časopisi.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma to je sve ok,kupnja kolica,vlažne maramice,pelene...normalno da je zanimljivo čuti tuđa iskustva,a ja ih jako volim pročitati jer nebi inače ni visila na Rodi da me ne zanimaju tuđa iskustva,ali ovdje se radi o autosjedalici čija je primarna funkcija (osim ergonomije i udobnosti u vožnji) isključivo zaštita prilikom sudara,a ona se može dokazati ili testiranjima ili ne daj Bože nikome u sudaru...a ovo cvjetići sim prugice tam,meni ulijeva sigurnost ovo ili ono....je sve trla baba lan, a ne koristan i edukativan tekst :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj dramica prvotno napisa
    ma to je sve ok,kupnja kolica,vlažne maramice,pelene...normalno da je zanimljivo čuti tuđa iskustva,a ja ih jako volim pročitati jer nebi inače ni visila na Rodi da me ne zanimaju tuđa iskustva,ali ovdje se radi o autosjedalici čija je primarna funkcija (osim ergonomije i udobnosti u vožnji) isključivo zaštita prilikom sudara,a ona se može dokazati ili testiranjima ili ne daj Bože nikome u sudaru...a ovo cvjetići sim prugice tam,meni ulijeva sigurnost ovo ili ono....je sve trla baba lan, a ne koristan i edukativan tekst :/
    x

O AS se ne bi ni trebalo pisati na isti način kao o ostaloj dječjoj opremi, nego isključivo iz stručnog kuta, zbog njihove funkcije.

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, funkcija je primarna, i u konačnici jedina bitna.
    po meni, to isto -iako u manjoj mjeri- vrijedi i za kolica i pelene (ajmo svi na platnene! :D ) i većinu stvari - po meni, kvaliteta se mjeri funkcionalnošću, a ne dizajnom, imenom i cijenom. Naravno, kod AS je funkcija najbitnija radi potencijalnog rizika (nedajBože nikome).
    A šta biste rekli na dude koje se masovno reklamiraju i prodaju? Nisu preporučljive, ali onome koji ne vidi drugi izlaz su fukcionalne i te kako.

Hoću samo reći - uvijek je mnogo toga u očima promatrača...pa tako i taj sporni tekst. Ja se ne opterećujem jer ne vidim kao svoju odgovornost nečiji eventualni loš izbor AS zato jer je čuo 2-3 individualna mišljenja mama. Na žalost, većina ljudi donosi velike odluke upravo na taj način, ne informiravši se pretjerano i vodeći se za tuđim iskustvom - uključujući izbor poziva, bračnog partnera ili broja djece. Da ne govorimo o pušenju, alkoholu, psovki... Svijet je takav.

A ja i dalje vesela... svima, have a nice day!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •