Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: prezaštitnički roditelji = bezobzirni mladi ljudi!?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno prezaštitnički roditelji = bezobzirni mladi ljudi!?

Zatvoren mi je 1. topik, pa evo iz 2. pokušaja:

Povod topiku je prometna tragedija u V. Gorici koja se dogodila ovih dana (19godišnjakinja je poginula zbog bezobzirne vožnje mladog vozača "moćnijih" roditelja)
    Događaj izaziva popriličnu osudu i zgražanje javnosti zbog materijalne i društvene moći roditelja krivca, koji su očito godinama podupirali neodgovorno mladićevo ponašanje (imao je od ranije velik broj očito zataškanih prometnih prekršaja), ne razmišljajući uopće o tome kuda to vodi.
    Ne bih htjela da se ovaj topik pretvori "u premazivanje katranom i posipanje perjem" tih ljudi samo zbog njihovog materijalnog i socijalnog statusa/utjecaja (a čini mi se da se u javnim medijima kreće u tom smjeru, što je zbog posljedica same tragedije i s jedne strane razumljivo)

No, kada bolje pogledam oko sebe, čini mi se da je pojava prezaštitničkih roditelja mnogo raširenija u našoj kulturi nego što se to čini na prvi pogled i da se o eventualnim ozbiljnijim posljedicama takvog roditeljskog ponašanja rijetko razmišlja; također mislim da su tome skloni i mnogi sa puno skromijim primanjima...

Evo primjer u mojoj široj obitelji:
    Roditelji su prodali dobar dio imovine, uključujući i vlastiti stan kako bi kćeri jedinici omogućili standard za vrijeme studiranja za koji oni smatraju da je primjeren njihovoj kćeri. Kći studira o državnom trošku, i zapravo svi novci odlaze na "dodatne sadržaje" (tipa podstanarka je i to sama u trosobnom stanu; garderobni ormar ima u stilu vlatke pokos; alergična je na hranu iz menze pa mora jesti u restoranima... i sl) Kći nije ni najmanje zainteresirana za učenje i studiranje, a niti za bilo kakav rad (nema izgrađene radne navike, jer su sve probleme uvijek umjesto nje rješavali roditelji). Roditelji su upali u začarani krug - sve više se odriču i sve nekvalitetnije žive kako bi njoj omogućili "adekvatan" studentski život.
    Ne znam na koji način polaže ispite, ali je svima jasno da nikad nije sjela i "zagrijala" stolicu. Sada je već apsolventica i njeni roditelji biti će neizmjerno ponosni onog dana kada dobije diplomu

Znam da su takva roditeljska ponašanja nezamisliva u npr. skandinavskim zemljama... i pitam se što ih potiče kod nas: nedostatak kulture i tradicije življenja u pravnoj državi? nedovoljna soc. osjetljivost? drugačiji mentalitet?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

tuzno....
    ima bezbroj takvih primjera (bjesnim autom pogazio pjesaka). jos pamtim kad je u makarskoj 17-godisnjak zgazio dvije (!!) vrsnjakinje... sa bjesnim autom kupljem novcima njegovih roditelja... to je bilo prije 4 ipo godine, suvisno je reci da pravde nije bilo....

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bezobzirni mladi ljudi ne nastaju kupnjom BMW-a, nego roditeljskim neodgojem/propustima u odgoju. To je jedna od onih stvari koje ne možeš kupiti, a neki to nikako ne shvaćaju

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne mora biti da su prezastitnicki nastrojeni, mozda su nedostatak vremena ili nedovoljnu posvecenost djetetu kupovali skupim stvarima, da im se cini kao da su se necim iskupili, da bi olaksali griznju savjesti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne štite oni malog izbjegavanjem kazne nego sebe (kako to zvuči das im je sin u zatvoru?)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Bezobzirni mladi ljudi ne nastaju kupnjom BMW-a, nego roditeljskim neodgojem/propustima u odgoju. To je jedna od onih stvari koje ne možeš kupiti, a neki to nikako ne shvaćaju

Ne znam da li ste slučajno gledali, prije kojih mjesec dana, Milićevu emisiju - Idemo na sjever - poanta je bila da je Fincima i Dancima itd, nordijskim narodima super čudno kakvi smo mi to roditelji kada djeci kao nagradu za završetak srednje ili nekakav uspjeh odmah kupujemo automobile, stanove i sl., a oni - narodi sa 7x većim BNP djeci poklanjaju "iskustvo", pohvalu riječima. Npr. predsjednik Carlsberga je svom, mislim sinu, poklonio nakon škole, godinu dana putovanja po svijetu i tih godinu dana rada, ali na različitim mjestima, sa različitim ljudima, te da na taj način stekne iskustvo. To ISKUSTVO stalno naglašavaju, u smislu da se mladi čovjek bez bojazni snalazi u novim situacijama koje im dolaze. Također je Milić radio i anketu - što mislite o ljudima koji imaju puno auta, kupuju u skupim trgovinama, skupo su obučeni - i oni su odgovorili da su kod njih to ljudi koji su na krajnje upitan način došli do novaca tj. mafijaši i sl.
    Eh, kako se razlikujemo !:?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ne štite oni malog izbjegavanjem kazne nego sebe (kako to zvuči das im je sin u zatvoru?)
    možda, ali čemu onda kupovati takav "autić" (odnosno bilo kakav auto, uopće) sinu koji očito ima ozbiljnih problema po pitanju neodgovornog ponašanja u prometu?!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa lijepo je rekao tata sokolmarićzaštitar - da mu je bitno da je NJEGOV sin zaštićen (kad je razbio poršea :? ).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bahati i primitivni roditelji odgajaju istu takvu djecu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dok su izvještavali o toj tragediji tog su momka sa BMW i slične njemu "Zlatni dečki" ili tako nekako.E svašta!! Iako znamo da je to asocijacija za boju kartice ipak mi je fuj! taj inače krasan epitet koji je primjereniji tolikom broju prekrasne nagrađivane iliusportu ili uškoli ili ...djece na ovaj način itekako blijedi!! NEMAM RIJEČI !!Što je najžalosnije toga ima i previše .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

permisivan odgoj=puno problema

nebavljenje djetetom , kupovanje ljubavi novcem, usađivanje amoralnih postulata.....bilo je toga i prije

ali ne u tolikoj mjeri kada su isplivali bogataši u devedesetima

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma cijela priča je katastrofalna i uopće nemam volju komentirati ništa vezano uz nju.

No, ne kužim gdje u ovoj cijeloj priči dolazi do pravilnog korištenja termina "prezaštitnički"? Zar nisu "zaštitnički" roditelji koji previše brinu za djecu, a ne premalo? Jer ovi roditelji ne razmišljaju zaštitnički nimalo. Ja ne mislim da je zaštitnički pristup ako imaš puno sredstava da djetetu omogućiš više od osnovnog.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa

No, ne kužim gdje u ovoj cijeloj priči dolazi do pravilnog korištenja termina "prezaštitnički"? Zar nisu "zaštitnički" roditelji koji previše brinu za djecu, a ne premalo? Jer ovi roditelji ne razmišljaju zaštitnički nimalo. Ja ne mislim da je zaštitnički pristup ako imaš puno sredstava da djetetu omogućiš više od osnovnog.
    Anita-AZ slažem se djelomično s tobom nema adekvatnog naziva odnosno terminologije za ovakvu vrstu roditelja. Ne bih ih nazvala niti permisivnima, iako i to jesu.
    Izabrala sam u ovom sličaju termin "prezaštitnički" jer oni svoje potomke nastoje sačuvati odnosno poštediti posljedica neodgovornog ponašanja.

Da je ovaj mladić koji je prouzročio prometnu nesreću u VG adekvatno sankcioniran za 1, 2, 3, 5... prometni prekršaj vjeojatno do ovakve tragedije ne bi niti došlo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma to nije prezaštitnički, to je nemoralno korištenje moći i veza!

Ako promatramo dijete i čovjeka kao zbir njegova tijela i duha... onda je ovakav čin za moral u duhu djeteta "anti-zaštitnički" i direktno ga narušava. Štiti njegovo tijelo od hladnoće zatvora (npr.), no guši duh koji bi imao priliku odraditi krivnju za nešto što će ga pratiti cijeli život. Uh, užas... strašno mi je razmišljati uopće o tako nečemu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Bahati i primitivni roditelji odgajaju istu takvu djecu.
    tocno to. nema to veze s zastitom ili necim. njima je fora da im malac voza bmw-a. cega se pametan stidi, budala se ponosi.

inace, netko spomenu dance/fince... ne znam kako je kod njih, al znam da mi svicarci po pitanju obiteljstva nemaju sto reci. tu jos vise volim ovaj nas "juznjacki" mentalitet veze izmedju djece i roditelja. svicarci su previse hladni...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ma cijela priča je katastrofalna i uopće nemam volju komentirati ništa vezano uz nju.

htjela napisati isto,pa potpisujem, te nadodajem da imam u okolini i prezaštitnički nastrijenih roditelja koji su od svoje djece napravili suprotnost ovome iz velikogoričke i sličnih tragedija, odn. djeca su im socijalno hendikepirana, nesamostalni invalidi čuvani pod staklenim zvonom i nesposobni za ulazak u život općenito.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to nema veze s ikakvom zaštitom,samo s preser.....,
    s tim da roditelji djeci usade vrijednosti jednake svojima,plitke,priglupe,iskuljučivo materijalne...
    a za naše il danske vrijednosti...
    mislim da nije do države,nego do čovjeka,meni bi bio isto SF dobivanje od roditelja il poklanjanje djetetu auta za diplomu.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A čujte, razlikujemo se

Meni BMW (ne za diplomu, nego za 18 rođendan) nije bio SF. I ne znam zašto bi se toga trebala sramiti.

Ali je poanta to, da ni taj auto ni sve druge materijalne vrijednosti, nisu JEDINO što sam dobila.

Jer sam od rođenja, pa na dalje, dobila odgoj i usađene moralne vrijednosti, radi čega mi mnoge stvari nikad nisu padale napamet.
    Jedna od osnovnih stvari koje trebaš naučiti od roditelja je preuzimanje odgovornosti za svoje postupke. A to naučiš u djetinstvu, ili ne naučiš. Mnogi nemaju od koga. I čitav se život izvlače i provlače, "poučeni" lošim primjerom. Dok ih ima tko pokrivati, prikrivati i plaćati njihove greške.

Ali može i drugačije.
    Primjer - sa 18 sam dobila auto. Ali i posao. Da imam otkud plaćati benzin, registraciju... Na što su se svi čudili u stilu "pa kaj su to roditelji?! ona mora zaraditi? mogli su joj dati..."
    Frendici su njeni dali peglicu, i plaćali sve troškove. Ja sam jednom trknula retrovizor i radila za njega pola mjeseca. Pa sam ubuduće malo više pazila. A gore navedena peglica bila je svako-malo kod limara. Sreća u nesreći da nije išla preko 80

Sretna sam što mogu reći da sam u djetinjstvu zaista imala SVE (a to ne znači samo ono što se kupuje) i nadam se da ću u odgoju svog djeteta napraviti barem približno dobar posao. Naravno, daleko prije njegove 18-e.
    Pa nek onda bude "zaštićen" u BMW-u (k'o što bi rek'o tata-sokol-marić, a ja se slažem ), jer ako se kakav bezobziran neodgojeni klipan u Trabantu zaleti u njega važno mi je da MOJE dijete bude zaštićeno. Cijena nečijeg auta nema veze ni sa kakvim moralnim vrijednostima vozača, ali sa zaštitom bogme ima.

Iako se i sama zgražam nad ponašanjem velike većine današnjih bogataša, pa i njihove djece (tzv. zlatne mladeži), nisu svi loši i neodgojeni. Nemojmo generalizirati.
    "Plitki, priglupi primitivci" su bili plitki priglupi primitivci i (ne tako davno) dok nisu imali ništa. Samo nisu bili na naslovnicama.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vesn72

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Iako se i sama zgražam nad ponašanjem velike većine današnjih bogataša, pa i njihove djece (tzv. zlatne mladeži), nisu svi loši i neodgojeni. Nemojmo generalizirati.
    "Plitki, priglupi primitivci" su bili plitki priglupi primitivci i (ne tako davno) dok nisu imali ništa. Samo nisu bili na naslovnicama.
    Potpis. Novinari stvaraju krivu sliku u zelji za senzacionalizmom.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa nek onda bude "zaštićen" u BMW-u (k'o što bi rek'o tata-sokol-marić, a ja se slažem ), jer ako se kakav bezobziran neodgojeni klipan u Trabantu zaleti u njega važno mi je da MOJE dijete bude zaštićeno.
    Da, bilo bi tako, kada upravo taj dotični sinčić Marić ne bi bio taj koji svojom prebrzom vožnjom u pijanom stanju ugrožavao ljude na cesti. Ne znam kako ostali, ali ja još nikada nisam vidjela da netko divlja u Trabantu. A za sigurnost 18 godišnjaka nekako mi je najbolji izbor tramvaj ili roditelji vozači.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...ladez,84727.jl

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pa nek onda bude "zaštićen" u BMW-u (k'o što bi rek'o tata-sokol-marić, a ja se slažem ), jer ako se kakav bezobziran neodgojeni klipan u Trabantu zaleti u njega važno mi je da MOJE dijete bude zaštićeno.
    Da, bilo bi tako, kada upravo taj dotični sinčić Marić ne bi bio taj koji svojom prebrzom vožnjom u pijanom stanju ugrožavao ljude na cesti. Ne znam kako ostali, ali ja još nikada nisam vidjela da netko divlja u Trabantu. A za sigurnost 18 godišnjaka nekako mi je najbolji izbor tramvaj ili roditelji vozači.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...ladez,84727.jl
    a ja se u potpunosti slažem s tobom Zdenka2.

zanima me što će 18-godišnjaku BMW?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam kako ostali, ali ja još nikada nisam vidjela da netko divlja u Trabantu.
    Nisam bas u Trabantu, ali u jugicima, peglicama i prastarim skodama i sl. jesam. I to cesce nego u novom BMW-u.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nisam bas u Trabantu, ali u jugicima, peglicama i prastarim skodama i sl. .
    gore navedeni ne mogu niti na nizbrdici potegnuti 150-200km/h

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A meni najviše smeta upravo ta rećenica.."Nek je moje djete zaštićeno dok juri 200 km/h a za ostale me briga..."

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Nisam bas u Trabantu, ali u jugicima, peglicama i prastarim skodama i sl. .
    gore navedeni ne mogu niti na nizbrdici potegnuti 150-200km/h
    a cuj, moj frend je svojedobno (prije 13 godina) u stodvajstosmici (zastava 128) potegnuo 105 u drugoj. ja bila prisutna (i prezivjela).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam kako ostali, ali ja još nikada nisam vidjela da netko divlja u Trabantu.
    Nisam bas u Trabantu, ali u jugicima, peglicama i prastarim skodama i sl. jesam. I to cesce nego u novom BMW-u.
    Isti polusvijet, druga lova. To su budući tateki koji će sinčićima omogućiti bolji auto da zaštićenije divljaju. (Uz dužnu ispriku svim normalnim ljudima koji voze jake aute.)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vozi čovik novog BMW-a. tip iza njega zaboravi zakočiti i zabije se fićom u BMW-a
    na zaslonu BMW-a se pojavi poruka: "found new hardwer. Do You want install now?"

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisah Trabant baš zato da se nitko ne osjeti prozvanim, pretpostavljam da ga više nitko ne vozi

Poanta je da za zgazit nekoga ne treba BMW/Porsche/Mercedes...
    Ubojito oružje je i Ponny-express (bicikl s pomoćnim motorom - za one koji ga se ne sjećaju 8) ) u krivim rukama.

Stvar je u vozaču. Stavi istog (dobrog) vozača u BMW-a i Juga, nek ubrza na 100 km/h (što je sasvim pristojna brzina za nesreću sa smrtnim posljedicama), i pogledaj koliko mu treba da stane.
    Na Savskoj me je tip napucao kad sam stala prije zebre po kojoj su cestu prelazile (pretrčavale po kiši) mama i dvije curice (jedna još u kolicima). Njegovo obrazloženje je bilo: "je gospođo, pa nemam vam ja sve te ABS-e i ostalo... da sam bio u BMW-u i ja bi stao..." :/
    Dobro da nije bio ispred, nego iza mene, pa je patio samo lim

Btw.
    navedeni citat nigdje ne implicira niti "nek juri 200 na sat", niti "za ostale me baš briga"
    Znači baš ono što i piše - JA brinem o sigurnosti SVOG djeteta. Ali i tuđe djece, time što ću svog naučiti vozačkoj kulturi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Poanta je da za zgazit nekoga ne treba BMW/Porsche/Mercedes...
    Stvar je u vozaču.
    Naravno, ali ovdje nije riječ općenito o automobilima i vožnji nego o tome da doista postoji subkultura bahatih tatinih sineka, u manjem broju i kćeri, koji bijesne automobile koriste kao ubojito sredstvo pokazivanja svoje moći (kad većinom nemaju ništa u glavi s čime bi se podičili i većinom ništa korisno ne rade).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Btw.
    navedeni citat nigdje ne implicira niti "nek juri 200 na sat", niti "za ostale me baš briga"
    Znači baš ono što i piše - JA brinem o sigurnosti SVOG djeteta. Ali i tuđe djece, time što ću svog naučiti vozačkoj kulturi.
    ne radi se tu samo o vozačkoj kulturi, nego o odnosu prema DRUGIM ljudima i životu općenito. A kakav je odnos tatesokolmarića prema drugim ljudima može se zaključiti iz njegovog odnosa prema vl zaposlenicima.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam svoju karijeru zapocela na jugi 55, a evo me ovih dana vozim jaguara 8) izmedju toga sam vozala peugeot 205 (starog k'o grcka) i bmw, te ponekad opet jugu 55 s pocetka price. i znala sam kako kad i gdje trebam voziti - zavisno od auta u kojem sam sjedila.

inace, meni je uzasno citati skoro svaki drugi vikend u ch na vijestima da se neki sincic zabio u zid... vozio prebrzo... ciji su to sinovi? pa uglavnom nasih, gastarbajtera.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno nitko ne spominje mamu

E sada, u ovoj točno određenoj i navedenoj priči, meni je upalo u oko i uho to da je mama dotičnog dečka sutkinja općinskog suda u Velikoj Gorici. Ali to bi već mogla biti i druga tema.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Btw.
    ne radi se tu samo o vozačkoj kulturi, nego o odnosu prema DRUGIM ljudima i životu općenito. A kakav je odnos tatesokolmarića prema drugim ljudima može se zaključiti iz njegovog odnosa prema vl zaposlenicima.
    Upravo to htjedoh reći....hvala

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: nitko ne spominje mamu

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    E sada, u ovoj točno određenoj i navedenoj priči, meni je upalo u oko i uho to da je mama dotičnog dečka sutkinja općinskog suda u Velikoj Gorici. Ali to bi već mogla biti i druga tema.
    oh, sad mi je tek sve potpuno jasno. ne, ne... itekako je to ista tema. novac i moc. quod licet Iovi...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo ste pojednostavili stvari - ispada da ljudi koji imaju novca čuvaju svoju djecu od posljedica njihovog ponašanja, a oni koji nemaju ih odgajaju baš kako treba.

Ako sam dobro shvatila, no@ želi reći da je danas sve veći broj roditelja koji štite djecu od negativnih posljedica njihovog ponašanja, preuzimajući na sebe odgovornost, zataškavajući probleme i inzistirajući na slici idealnog djeteta i idealne obitelji.

Mislim da u tome ima dosta istine. Kad sam išla u osnovnu školu, bilo je normalno da nastavnici obavještavaju roditelje o dječjim nepodopštinama i pri tome se dobro sjećam da su roditelji izuzetno rijetko opravdavali svoju djecu (što možda opet nije u redu - jer nekad su djeca "po defaultu" bila kriva, i kad su nešto zgriješila i kad nisu :/ ), no danas mi pričaju frendice koje rade po školama da djeca rade stvari koje se uopće više ne mogu nazvati nepodopštinama, a roditelji su ti koji se svađaju s nastavnicima, ne daju si ništa reći, brane svoje dijete u stilu "ne bi on to nikad" i slično. No mnoge stvari se zaista jesu promijenile: u mojoj generaciji je mama koja je opravdavala markiranje svoje kćeri bila predmetom općeg čuđenja, a danas su roditelji koji to rade gotovo u većini.

Stvar je u mentalitetu, a ne u količini novca kojom netko raspolaže. :/ Rezultat tog mentaliteta je jednak, bahato dijete koje misli da je svemoguće i koje smatra da je svijet njegov, da mu je sve dozvoljeno - razlika je samo u tome hoće li to dijete na kraju voziti jugića ili mercedes. I s brzinom od 60 km/h se može ubiti čovjeka.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...non licet bovi

Ali... mali je završio u pritvoru i tamo čeka suđenje (za razliku od nekih koji su odmah odšetali...)

Možda pravna država ipak proradi.

Sanja, potpisujem.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malo ste pojednostavili stvari - ispada da ljudi koji imaju novca čuvaju svoju djecu od posljedica njihovog ponašanja, a oni koji nemaju ih odgajaju baš kako treba.
    To bi doista bilo prejednostavno; bogataši=loši, siromasi= dobri. Daleko od toga da je tako. Ali, ne treba zaboraviti da su u prvoj skupini često lokalni (pa i šire) moćnici koji pozicijama i novcem kupuju svašta, pa i nedjelovanje nadležnih institucija. Živi bili pa vidjeli kako će proći ovaj raskajani sinčić, nadam se ne kao onaj iz Makarske.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo priznajem da se lonco-pokloparim Zdenki!

Zvoni mi u glavi članak o presudi tome dečku iz Makarske ,gdje ke sudac u obrazloženju presude napisao da je on iz ugledne obitelji....i da treba nastaviti školovanje

a one dvije su valjda iz neugledne ,pa ih nje bilo šteta

Znam dečka iz moje generacije čiji su roditelji bili bogati u europskim mjerilima,a do kraja srednje se vozio na motoriću, ko i pol našeg razreda, kad je dao prvu godinu tata mu je kupio ne prevelik stan i auto, no to nije bio auto koji je plijenio pažnju.....naravno da je završio faks i da ima love za kupit pol Hrvatske al s tim ne maše nikom

i da tu lovu je zaradio sam, a vjerujem da isto tak oodgaja i svoju djecu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Potpisujem zdenku i mariu .
    Nevjerovatno je kako stalno po novinama čitamo kako je neki jedva punoljetnik koji je vozio bmw/mercedes nekog ubio.
    Općenito sam se zgrozila kada sam pročitala koliko je dotični H.Ž. imao prekršajnih prijava i još uvijek je za volanom :shock: . Na koju to foru. Neki jadnik nikad više za volan ne bi smio sjesti.
    I meni zvoni u glavi o ovom malom iz Makarske, smanjili mu kaznu jer je iz obitelji iz kakve je. A kakva je to obitelj da je maloljetnoj osobi dala da vozi uopće, kamoli takav auto!
    I kaj, ovaj je sad u zatvoru, izašao bude uskoro i opet divljao cestama. To kaj je nekog ubio nikom ništa!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ću svog naučiti vozačkoj kulturi.
    pa to se može naučiti i u Peugeotu 206 sa 75 konja, koliko je i dopušteno onimakoji su tek položili vozački.

ali me i dalje zanima ovo: što će 18-godišnjaku BMW? tata mu ga može priuštiti? može mu priuštiti i toyotu.
    BMW je siguran? toyota je još sigurnija.

BMW je u Hrvatskoj postao statusni simbol - snobova.

vidjela jednom na benzinskoj svojim očima - čovjek vozi novog BMW-a i toči benzina za 25 kuna.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    ali me i dalje zanima ovo: što će 18-godišnjaku BMW?
    Ovo se i ja često puta pitam... :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    ali me i dalje zanima ovo: što će 18-godišnjaku BMW?
    Ovo se i ja često puta pitam... :/
    jerbo Mercedes je za hercegovce

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma sta ste navalili na taj bmw! meni je bmw super. 8) nije bit u bmw-u, pa da je i dobio ferrari testarosu ( ), kod toliko prijava i svega, pitanje je sto je uopce trazio na cesti u bilo kakvom prevoznom sredstvu. osim javnom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MC za njega točno je to što kažeš, ali pričamo općenito...Nekako se najviše pale na BMW-E. Da se razumijmemo i meni je to zgodan avtić.
    To je prenabrijan auto za nekoga zelenoga tko je tek dobio papir uruke!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    kod toliko prijava i svega, pitanje je sto je uopce trazio na cesti u bilo kakvom prevoznom sredstvu. osim javnom.
    pa na to pitanje je već odgovoreno:

1. mama pravosudna faca
    2. tata tajkun
    3. prebivalište u bespravnoj državi
    4. tata reko: "Nek mali ima beemveja kad nisam mogo ja u njegovim godinama"
    5. mama rekla: "Sine jako te volimo i zato ćemo ti kupit beemveja, jer ti trebaš bit najsigurniji jer si najvrijedniji jer mi imamo najviše para.

Ja zaista ne mogu ozbiljno shvatiti ljude koji DJETETU kupe auto od min. 50 000 eura. Jer mislim da to ne postoji nigdje na svijetu osim na Balkanu i sporadičnim afričkim državama.
    Ah, zaboravih Kolumbiju.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

danas čitam u novinama kako je obitelj žužić dala posljednji pozdrav u novinama...

preko pola stranice...ali nisu došli ili nazvali kako bi izrazili kajanje osobno...

meni to, povrh ostaloga, kaže da je to takva sorta i ne možeš ti...
    sve mora biti naj...najjači auto, najskuplja roba,....i na kraju...najveći posljednji pozdrav u novinama...izgleda se tako iskupljuju takvi

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    danas čitam u novinama kako je obitelj žužić dala posljednji pozdrav u novinama...
    preko pola stranice...ali nisu došli ili nazvali kako bi izrazili kajanje osobno...
    meni to, povrh ostaloga, kaže da je to takva sorta i ne možeš ti...
    sve mora biti naj...najjači auto, najskuplja roba,....i na kraju...najveći posljednji pozdrav u novinama...izgleda se tako iskupljuju takvi
    iskreno rečeno iz pozicije krivca nije niti lako doći i izraziti kajanje za takvo što. teško da se krivac može iskupiti, eventualno simbolično. mislim da je potrebno vrijeme da bi se izreklo iskreno kajanje, ali i prihvatilo od strane žrtvinih najbližih.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

shvaćam i prihvaćam da nije lako.ali treba biti čovjek i kad te ošamare,okrenuti i drugi obraz, u ovome slučaju

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo danas u VL:
    Otac mladića koji je skrivio nesreću
    Ispovijest Željka Žužića: Kajem se, kriv sam kao otac

http://www.vecernji.hr/portal/servic...onicle/2166524

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove