Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 102

Tema: prezaštitnički roditelji = bezobzirni mladi ljudi!?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma nije ni bitan auto... imam ja frenda koji u pokidanom uniću izvodi takve gluposti da je to za poludit... jednom nas je i u bmw-u provozao, i tad je normalno vozio jer nije htio riskirat štetu na autu.
    ovisi sve na koji način čovjek razmišlja. a ak hoće radit gluposti, radit će ih i u trabantu.
    no roditelji koji tretiraju svoju dječicu ko primadone koje nitko ne smije ni taknut, a kad pogriješe nisu oni krivi, mi nikad nisu bili jasni. a nikad i neće.
    dijete u prvom redu treba odmalena učit da sve što učini za sobom vuče neke posljedice s kojima se mora nositi. inače od odgovornosti ni o... i desi ti se dete kreten ubojica a ne zna si još ni dupe obrisat kak spada.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah, katastrofa se dogodila i sve skupa je jednostavno pretužno i nažalost niti prvi, a niti zadnji puta.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najnovije:

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...tekst_id=25106

pijani maloljetnik (17) zabio se BMW-om u kuću

Mladić je izgubio kontrolu nad očevim BMW-om te se zabio u ogradu kuće, a od siline udarca motor je ispao iz ležišta. Mladić je prošao bez ozlijeda

Buka je probudila gotovo cijelu ulicu, kada je maloljetni N.M. (17) oko 1 ujutro, izgubio nadzor nad očevim BMW-om te udario u ogradu kuće na staroj Samoborskoj cesti. Djelovi automobila letjeli i do stotinu metara, a mladić je srećom prošao bez ogrebotine. Kada je došla policija N.M. neutješno je plakao i nije mogao dati iskaz jer je na mjesto nesreće stigao i otac, koji ga je optužujuću da mu je ukrao ključeve automobil, išamarao pred svjedocima.

Mladić je na alkotestu napuhao 1,8 promila što je otac prokomentirao riječima " Ubit ću te kada dođemo kući!", da bi trenutak kasnije, kada se pribrao, priznao kako je maloljetnom sinu dao automobil da odveze djevojku kući, ne sluteći kako će sve to završiti.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preksinoć - sve tri kolone na ljubljanskoj (zagrebačkoj) krcate. između nas - dva auta voze "slalom", pretiču po desnoj koloni (onoj za skretanje).... jedan crni manji, jedan bordo veći... vozači mlađahni...

danas predvečer - kod omv-ove pumpe - lančani sudar. jedan od slupanih - crni auto (jako vjerojatno - onaj od prekjučer).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sjetila sam se i ove priče ,nije bio bmw u pitanju, ali neodgoj i bahatost je

TURANJ: U NESREĆI ŠESTERO OZLIJEĐENO, DVOJE U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI

1. siječnja - U prometnoj nesreći, koja se dogodila odmah poslije ponoći na Turnju kad je automobil naletio na šestero mladih ljudi, dvoje su zadobili ozljede opasne po život, troje je teško ozlijeđeno, a jedan lakše, doznaje se u karlovačkoj policiji.

Najteže su nastradali šesnaestogodišnjak I.Č. i 22-godišnjakinja M.P. Oni imaju ozljede glave s krvarenjima u mozgu, tako da im je život krajnje ugrožen i nalaze se na Odjelu intenzivnog liječenja, rekao je dežurni kirurg Hitne kirurške ambulante Neno Božić.

Troje pacijenata s prijelomima i razderotinama operirani su na Odjelu traumatologije. Svi imaju od 16 do 18 godina i nisu životno ugroženi. Šesnaestogodišnjak koji je lakše ozlijeđen zbrinut je i pušten kući.

U Policijskoj upravi karlovačkoj kažu da je prometnu nesreću skrivio 19-godišnji Karlovčanin, koji je po mokroj i skliskoj cesti vozio neprilagođenom brzinom. Kada je učio s obje strane kolnika dvije grupe pješaka, nije uspio stati, nastavio se kretati sredinom kolnika i naletio u obje grupe pješaka i šestero njih ozlijedio, kažu u Policiji. Nesreća se dogodila pet minuta poslije ponoći u Ulici braće Gojak u karlovačkom predgrađu Sajevac na Turnju.

POLICIJA POJAČAVA SIGURNOSNE MJERE U SAJEVCU

10. siječnja - Karlovačka policija odmah će pojačati sigurnosne mjere u karlovačkom predgrađu Sajevac, što bi trebalo smiriti i međuetničku napetost, naraslu nakon teške prometne nesreće u novogodišnjoj noći, rekao je u Karlovcu zamjenik gradonačelnika Damir Jelić.

Prometna će policija pojačati svoj preventivni rad, a temeljna policija rad na uvođenju reda i mira, rekao je Jelić Hini nakon zatvorenog sastanka u Policijskoj upravi. Na sastanku su uz Jelića bili zamjenik karlovačkog župana Marinko Milčić, načelnik Policijske uprave Nenad Kranjčec i tri predstavnika stanovnika Sajevca iz Ulice braće Gojak, koji se žale na Rome i traže od vlasti da osigura prometnu i drugu sigurnost.

Na sastanku je dogovoreno da će županijska i gradska vlast istodobno kod Županijske uprave za ceste požuriti postavljanje prometne signalizacije, posebno pješačkih prijelaza. Jelić se obvezao da će kroz rad s udrugama civilnog sektora potaknuti programe kojima će Romi izgrednici spoznati da njihova zaštita kao manjine ne isključuje njihovu dužnost da poštuju zakone i propise zajednice u kojoj žive.

Međuetničke napetosti u Sajevcu, u kojem uz domicilne Hrvate i Srbe žive doseljeni Hrvati iz BiH te Romi, osobito su narasle nakon prometne nesreće koju je u novogodišnjoj noći uzrokovao 19-godišnji Rom teško ozlijedivši petero mladih ljudi, a oporavak dvoje je još upitan. Na sastanku s predstavnicima vlasti prije dva dana mještani su nabrojili mnoge prijave za remećenje javnog reda i mira protiv Roma iz naselja, ističući pritom kako "nisu osvetoljubivi", nego traže da se u Sajevcu "zavede red". Protiv spomenutog 19-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći ozlijeđenim pješacima.

"Najteže ozlijeđeni Maja P. (1983.) i Ivica Č. (1989.) i dalje su u stanju kada su moguće nove komplikacije opasne po život, iako oboje imaju izgleda i za oporavak", rekao je Božidar Blažanin, dežurni liječnik na Jedinici intenzivnog liječenja u karlovačkoj Općoj

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je koma kaj se i ova tema pretvara u crnu kroniku :/

A koma mi je i kaj kad se netko zabije ili nekog zgazi s nekim "normalnim" autom - onda piše osobni automobil. I dođe u sredinu novina. A kad isto to napravi s BMW-om onda se navodi marka auta, a najčešće i dođe na naslovnicu.

Pa čak i klinac iz kvarta koji je prošle godine poginuo u BMW-u. Na naslovnici je bilo "Mladić, 16, poginuo jureći u BMW-u". Čula sam u to doba dosta komentara "bogati roditelji dali..." A istina je da ima troje braće iz sestara, da je iz siromašne obitelji i da je auto bio 25 godina star i kupljen za 1000 kn (neregistriran, naravno) novcima koje je 4-ero klinaca međusobno skupilo :shock:
    Ali to nije pisalo. Jer se ovako novine bolje prodaju.Ljudi se hrane na tuđoj nesreći, a ako su ti nesretni i bogati - tim bolje

Ajmo dalje o zaštitničkom (ne)odgoju i bezobzirnoj djeci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

opet sam krivo shvaćena

u mojim citatima se radilo o siromašnom pripadniku etničke manjine koji je zgazio 6 ljudi u autu koji NIJE bmw

i nije mu bilo prvi put

i očito je NEODGOJEN i BEZOBZIRAN, no eto....

ne mrzimo svi bogataše , ja nemam neki stav o njima, kao što oni nemaju stav o meni

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je koma kaj se i ova tema pretvara u crnu kroniku
    I meni, i zamolit cu da prestanete.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Baš me zanima kako će ova priča završiti..
    Nedavno sam na kablovskoj gledala priče o zatvorenicima u V. Britaniji - jedan od njh je vozio u pijanom stanju i skrivio prometnu u kojoj je poginula 1 osoba. Otprije je imao podosta prekršaja zbog prebrze ili vožnje u pijanom stanju. Dakle,priča slična ovoj..
    Dobio je 5 god zatvora i izgubio dozvolu za rad u VB,te će se morati vratiti u svoju matičnu zemlju kad odsluži kaznu.
    Tako funkcionira pravda u razvijenim zemljama.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Bahati i primitivni roditelji odgajaju istu takvu djecu.
    Mislim da je ovo poanta svega ! Bili oni bogati ili ne...
    Čast izuzecima,ali uglavnom su bogati!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ću samo reći da sam se jučer skoro rasplakao od razočarenja kad sam čuo da je to đubre od Žužića preživjelo, ja bio uvjeren da je već pokopan....

Za djevojku RIP, bio jučer ispred Soliduma, stvarno žalostan prizor... hrpa ljudi u crnini pali svijeće, drže sliku preminule djevojke, novinari, zaštitari...

Ja bih za takve prekršaje uveo smrtnu kaznu, i to bez suđenja.... direkt na giljotinu.... ozbiljno....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja nesto razmisljam... dok jedna takva izludjena mater ili otac ne odu na vrata i ne pobiju svojim vlastitim rukama takvog prekrsitelja nista se u lijepoj nasoj nece dogoditi.

a jeste procitali ovo: ZATAŠKAN SLUČAJ U KOJEM JE SUDJELOVAO ZAGREBAČKI BIZNISMEN A POGINULA VESNA KESTEN

Vesna Kesten poginula je kada je prelazila cestu sa svojom tada 4-godišnjom kćeri Ivanom. Na nju je naletio automobil u kojem je bio Nikola Gadža. Ona je stigla odgurnuti kćer u stranu i tako joj spasiti život. Iza tog vozila u svom automobilu vozio se Hrvoje Petrač, sa svoja dva tada malodobna sina. Kada je vidio što se dogodilo, sinovima je zabranio da iziđu iz auta, kako ne bi vidjeli stravičan prizor, a on je pomogao ozlijeđenoj djevojčici. Slučaj je ubrzo zataškan, a ponovo je otvoren nakon što je Ivana Kesten, kao izvrsna učenica i jedna od štićenica domova kojima je Zagrebačka škola ekonomije i menedžmenta omogućila besplatno školovanje, progovorila o svom životu. Večernji list o njoj je napravio reportažu, a ona je ispričala kakvu je obiteljsku tragediju doživjela. Večernji list potom je istražio slučaj i otkrio da ga je netko zataškao. Očevid nesreće napravio je bivši glavni državni odvjetnik Radovan Ortynski, tada istražni sudac. Policija nikada nije podnijela kaznenu prijavu niti dostavila zabilješke o obavljenom razgovoru sa sudionicima nesreće. Nepotpuni spis o tom događaju već je 1. ožujka 1995. odložen u arhivu i za to djelo nitko još nije odgovarao. Kako se ispostavilo, netko nepoznat jednostavno je izbrisao dokumentaciju iz računalnog registra policije. Niti Državno odvjetništvo nije reagiralo kako je trebalo. Šef zagrebačke policije tada je bio Tomislav Karamarko, danas šef SOA-e, koji bi o tom slučaju morao nešto znati jer je objektivno odgovoran za sve propuste sebi podređenih zagrebačkih policajaca iz tog vremena. Moguće je da će i Karamarko o tom slučaju morati dati iskaz Državnom odvjetništvu, koje je nakon otkrića Večernjeg lista najavilo ozbiljnu istragu. Nacional je iz upućenih krugova doznao da Reljić ima zaštitnike i u sadašnjem rukovodstvu SOA-e. Navodno je blizak s Josipom Jurčevićem, bliskim suradnikom Tomislava Karamarka.
    drage moje, nije bitan klinac u bmw-u, nego sto karamarko i njegovo drustvance takve slucajeve zataskava. to je u stvari najstravicnije na ovakvim zlocinima. dumb down!

p.s. al opet ne cudi.... kod nas i ratni zlocinci slobodno hodaju gradovima, pa sto se cuditi sto to cini klinjo iz bmw-a

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa

Ja bih za takve prekršaje uveo smrtnu kaznu, i to bez suđenja.... direkt na giljotinu.... ozbiljno....
    Zašto?? Pa postoji dio Velebita kojeg treba pošumiti, kamenolomi, asfaltiranje cesta na temperaturama od 200 Celzijusa, kopanje kanala... Ima načina. Kad bi jedan takav bio kažnjen jako strogom kaznom, kad bi policija i pravosuđe odrađivali svoj posao kako spada i bili nepodmitljivi (mislim tu i na VIP veze) bilo bi više reda i manje stradalih mladih ljudi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    asfaltiranje cesta na temperaturama od 200 Celzijusa, kopanje kanala...
    Ali to je nehumano...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Za djevojku RIP, bio jučer ispred Soliduma, stvarno žalostan prizor... hrpa ljudi u crnini pali svijeće, drže sliku preminule djevojke, novinari, zaštitari...
    Ja gledala na TV i umalo se nisam rasplakala, nisam samo zato jer mi je dijete bilo kraj mene i jer mi je frendica došla i tak, jedva sam se suzdržala. Strašno prestrašno...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ja nesto razmisljam... dok jedna takva izludjena mater ili otac ne odu na vrata i ne pobiju svojim vlastitim rukama takvog prekrsitelja nista se u lijepoj nasoj nece dogoditi.
    Ovo je rekao i moj stari...I jučer dok sam gledala prilog pomislila sam isto. Netko će ga koknuti, ako ne njega već će se naći jednom netko tko će to napraviti. I neka im!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

asfaltiranje cesta na temperaturama od 200 Celzijusa, kopanje kanala...
    Ali to je nehumano...
    Jel???

Ne bih sama došla na tu ideju nego ona potječe od moje mame-sutkinja u mirovini . Ona ne zastupa smrtnu kaznu ni dugotrajni zatvor nego radnu terapiju (valjda je još to stara-Goli otok-garda ).

Sad zamislite malca koji je rođen sa zlatnom žličicom u ustima kako radi 3-4 godine u kamenolomu. Baš me zanima bi li njegovi prijatelji imali tešku nogu na gasu kad bi to vidjeli i bi li roditelji nesmotreno dali djetetu ključeve brzog (ili bilo kakvog) auta sve dok to isto dijete nije dovoljno zrelo da u sebe ne potrpa 2,nešto promila alkohola. Naravno, ne vrijedi samo za djecu.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zivila mama sutkinja! Inace mislim da bi svaka osoba bez obzira na godine i materijalno stanje , koja sjedne pod utjecajem alkohola za volan i skrivi nesrecu trebala biti optuzena za planirano ubojstvo ili pokusaj ubojstva. I naravno ne zaboraviti ove sto su skrivili puste pozare!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da je taksi jeftin kako bi trebao biti, roditelji ne bi ni imali potrebu dati djetetu kljuceve od auta.
    ja sam jedno vrijeme bila zagovornik toga da visestruki ubojice i takvi tezi slucajevi budu kaznjeni tako da se na njima provode testiranja za lijekove i sl (umjesto na zivotinjama), ali ova ideja sa prisilnim radom je odlicna. bolja od moje!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jesus! Sta napraviste od teme?!
    Ja bih nekako - ako je ikako moguće - da se vratimo (ili krenemo?) na mogućnosti prevencije bezobzirnog ponašanja, a ne kurative.

btw: mogućnost prisilnog rada kod nas ne postoji. zatvorenici rade samo ako to izričito ŽELE. Prisilan rad smatrao bi se kršenjem njihovih ljudkih prava.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    btw: mogućnost prisilnog rada kod nas ne postoji. zatvorenici rade samo ako to izričito ŽELE. Prisilan rad smatrao bi se kršenjem njihovih ljudkih prava.
    zato mi se u nekim slučajevima jako sviđa istočnjačko pravosuđe...

preventiva?

ja kažem mami jednog cestovnog "divljaka" što on radi... ona na to reagira tako da ga PITA da li on to radi - a on naravno kaže: ma neeeeee, nisam ja takav... :?

i ja ispadnem lažljivica...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a poznato mi je to relativiziranje odgovornosti i idealiziranje postupaka potomaka - na puno bezazlenijim primjerima doduše - radim u školi naime
    netko je već spomenuo na ovom topiku nekritično i nepromišljeno opravdavanje od strane roditelja markiranja nastave, npr....

vjerojatno sve i počinje na stvarima koje se čine bezazlenima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    zato mi se u nekim slučajevima jako sviđa istočnjačko pravosuđe...
    O tome ja stalno brijem....

za krađu - amputacija šake....
    za dilanje droge - smrtna kazna

A evo prijedlog i za naše pravosuđe:
    za kupnju auta (nije bitno jel Trabant il BMW nego snaga) od 200 KS (konja) sinu početniku u prometu i zataškavanje njegovih sranja - doživotni zatvor
    za hladnokrvno ubojstvo nevine djevojke pri vožnji 200km/h u vrlo pijanom stanju - amputacija jedne noge/ruke za svaki prekršaj koji napravi. Pa nek mu ćaća iz zatvora plaća rehabilitaciju i kolica i psihoterapiju....

nemam milosti prema rakvim gadovima....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je... pogotovo kad ovo pročitaš:

Sin takjuna Željka Žužića, Hrvoje, nije prvi put razbio auto. Doznajemo kako se još u prosincu 2005. zabio u ogradu na zagrebačkoj Kajzerici pokušavajući sa 200 na sat okrenuti BMW X3. U našu redakciju javio se policajac koji kaže da je Žužić lani ostavio auto nasred ceste i otišao na piće u kafić "Kod Rojca" u Velikoj Gorici. Policajcima, koji su došli, navodno je prijetio otkazom pa su, navodno, otišli, a da ga nisu prijavili ili kaznili.
    Ogorčena obitelj tragično preminule Ružice Pavić rekla je da ih najviše boli što se Hrvoje Žužić za svoja djela uopće ne kaje.
    - Kad ga je liječnik u Domu zdravlja pitao je li svjestan što je učinio, rekao je: 'Jučer ih je poginulo 11, a ovo je samo jedan više’ - tvrdi Ružičin tetak Mladen Čužić.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Prisilan rad smatrao bi se kršenjem njihovih ljudkih prava.
    A to kaj nevini ljudi stradaju na cesti zato jer su si dječica, eto, malo pocugala....Oni stradaju dobrovoljno? Mislim, nakon što netko pijan ubije čovjeka kakva on uopće prava može imati? Koja je to država koja mu ih daje? Sve bi to meni lijepo dobilo čekić u ruke pa u kamenolom. I dobili bi ekskluzivno pravo razgovarati sa zmijama i gušterima, tri obroka na dan i vode koliko im treba. I tako godinama. Točka.

Potpisujem Sorcina sitna slova .

MMoover, nemoj tako okrutno. Pa to bi jako puno koštalo hrvatsko zdravstvo .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MMoover, nemoj tako okrutno. Pa to bi jako puno koštalo hrvatsko zdravstvo .
    Ma šta ne.... Evo ja se dobrovoljno javljam, radit ću ja amputacije.... i to sve na trošak tajkunskih staraca... naravno, bez sterilizacije, radi uštede... jedna pila za sve.... samo štancaj... uh...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a i o velikogoričkim polijajcima bih svašta mogao napisati.... al neću, nije ovo ipak takav forum...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sin takjuna Željka Žužića, Hrvoje, nije prvi put razbio auto. Doznajemo kako se još u prosincu 2005. zabio u ogradu na zagrebačkoj Kajzerici pokušavajući sa 200 na sat okrenuti BMW X3. U našu redakciju javio se policajac koji kaže da je Žužić lani ostavio auto nasred ceste i otišao na piće u kafić "Kod Rojca" u Velikoj Gorici. Policajcima, koji su došli, navodno je prijetio otkazom pa su, navodno, otišli, a da ga nisu prijavili ili kaznili.
    Ogorčena obitelj tragično preminule Ružice Pavić rekla je da ih najviše boli što se Hrvoje Žužić za svoja djela uopće ne kaje.
    - Kad ga je liječnik u Domu zdravlja pitao je li svjestan što je učinio, rekao je: 'Jučer ih je poginulo 11, a ovo je samo jedan više’ - tvrdi Ružičin tetak Mladen Čužić.
    problem je u MOĆI; moćnim roditeljima i njihovim potomcima koji participiraju u moći na račun svojih roditelja (a ovi to aktivno ili pasivno podržavaju)
    Inače tata žužić je u pokajničkom interwievu u VL rekao da nije do sada imao pojma niti za jedan sinčićev prekršaj :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MMoover, kada smo već kod sankcija moderatorice na ovom pdfu i za manje stvari od ovog što si ti napisao - daju po prstima

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no@ - meni to nije čudno. jer on razbijanje auta (ljudi, imovine...) ne percipira kao prekršaj, već kao nestašluk...

eto - "desilo se"...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MMoover, kada smo već kod sankcija moderatorice na ovom pdfu i za manje stvari od ovog što si ti napisao - daju po prstima
    Eto, opet ne kužim.... molim te pojasni čime sam sad zaslužio da me moderatorice lupaju po prstima???? :? :? :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ne moramo ga baš nazvati prisilni rad , nego javnodobrotvorni rad (ili zatvorska kazna ako baš neće ići na dobrotvoran )

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Eto, opet ne kužim.... molim te pojasni čime sam sad zaslužio da me moderatorice lupaju po prstima???? :? :? :?
    Ne se uzrujavati!Nisam nigdje napisala da si zaslužio; nego da će te lupiti po prstima (možda i nezasluženo)
    Zašto? Zbog predloženih sankcija za različite prijestupe, koje si pobrojao

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

je... pogotovo kad ovo pročitaš:

Ja to evo maloprije pročitala. I kaj mu napraviti nego ga malo skratiti da više nikada ne može sjesti za volan

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prevencija bezobzirnog ponasanja se zove lupi doobrooo po depu! Da su ti policajci bili udaljeni tri mjeseca bez ikakve nadoknade s posla drugi put bi pisali svaku kaznu , da je sincic odgovarao , drugi put bi razmislio itd.
    Koliko je nas pocinilo manji ili veci prekrsaj i proslo liso?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja to evo maloprije pročitala. I kaj mu napraviti nego ga malo skratiti da više nikada ne može sjesti za volan
    Pazi šta pišeš, vidiš da se počelo prijetit moderatoricama...

No@, pa ja sam iznio svoj stav vezan za temu... i nisam nikoga vrijeđao.... smatram da je to adekvatna kazna za taj prekršaj...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, moderatorice su na ovom pdf-u prave zlocestulje.

Ja bih nekako - ako je ikako moguće - da se vratimo (ili krenemo?) na mogućnosti prevencije bezobzirnog ponašanja, a ne kurative.
    Hajdemo probati. Inace zakljucavamo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ok, ja sam svoj stav po pitanju kazne rekao... a što se tiče prevencije... uf, pa znate li vi koliko je to korjenje duboko?!? Ne moš ti protiv balkanizma, primitivizma, seljačizma.... u sredini u kojoj će se još godinama smatrati da odijelo (ili auto) čini čovjeka....

Možemo mi pričat o zapadu, danskoj, norveškoj, nizozemskoj.... je, sve to stoji, u teoriji, mi bismo se trebali ugledat na njih.... slažem se s tim... ali u praksi??? Proći će godine dok mi budemo blizu staroeuropskog mentaliteta (napisao sam "staro" jer sad u europu spadaju i Bugarska i slične "balkanske" zemlje)...

Eh, da nam je barem Slovenski mentalitet.... nije nešt, al je barem bolji od balkanskog....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prevencija bezobzirnog ponašanja= odgoj koji ne proizvodi egocentrične,samodostatne i sebeljubne jedinke

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam skromna - meni bi bilo dovoljno da pravna drzava na temelju donesenih zakona reagira. ni vise ni manje. nikakvih odsjecanja ruku il chain-gangova... samo da zakon nije ostao mrtvo slovo na papiru.. sve bi vec bilo drugacije.

a a propos - odcijecanje ruke za kradju, kao sto cine "istocnjaci"... nedavno sam imala prilike vidjeti na netu slicice kako izgleda kazna nekom 4-godisnjem malcu u iranu koji je ukrao komad kruha. ruku mu bas nisu odsjekli, al ono sto vidjeh mi je bilo dovoljno da tri noci nisam mogla spavati. stoga... nemojmo se diviti istocnjacima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ja sam skromna - meni bi bilo dovoljno da pravna drzava na temelju donesenih zakona reagira. ni vise ni manje. nikakvih odsjecanja ruku il chain-gangova... samo da zakon nije ostao mrtvo slovo na papiru.. sve bi vec bilo drugacije.

a a propos - odcijecanje ruke za kradju, kao sto cine "istocnjaci"... nedavno sam imala prilike vidjeti na netu slicice kako izgleda kazna nekom 4-godisnjem malcu u iranu koji je ukrao komad kruha. ruku mu bas nisu odsjekli, al ono sto vidjeh mi je bilo dovoljno da tri noci nisam mogla spavati. stoga... nemojmo se diviti istocnjacima
    Pa dobro, ajd, ne djeci... al čim nastupi punoljetnost, to je već dovoljno godina da netko može razlučivati šta smije, a šta ne smije....

Sad bi bilo žalosno da se Žužić brani izjavom "sori, nisam znao da se to ne smije".... ili da se ničeg ne sjeća...

Ma, uf, ja se stvarno ponadao da je otego papke... takva osoba ne zavrijeđuje živjeti....

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Evo ja znam jednog tipa (nemogu ga nazvati ni čovjekom ni osobom) koji nema niti lipe u žepu, 0 poznanstava, oduzeli su mu vozačku zbog alkohola i nesreće. Još uvijek vozi auto i ponekad do mene dođu novosti kako je bio sudionik policijske potjere.
    Rekla bi da je problem prvenstveno u našoj državi. To ne temeljim samo na tom primjeru nego i na nekim drugim primjerima. Kad bi država funkcionirala moćnici ne bi imali prilike sve izgladiti.
    I moram reći da razumijem one roditelje koji, ako mogu, kupe neki "sigurniji" auto svojem djetetu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imaš ti i automobila s puno manje snage, a isto tako sigurnih, udobnih i pouzdanih....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zuzic se moze braniti kako hoce, na pravosudnim organima je djelovati. da su djelovali kako su trebali do sada bio bi iza resetaka.

ali...

ZAGREB - Hrvoje Žužić dosad je pet puta bio uhvaćen pijan za volanom, a svoje je jurilice prebrzo vozio čak šest puta. U njegovu dosjeu nalazi se ukupno 19 prometnih delikata. Iako mu je zbog alkohola 2004. godine dva puta bila oduzeta vozačka dozvola na tri mjeseca, ubrzo je opet zatečen za volanom, zbog čega je kažnjen. Dva slučaja Žužićeve vožnje u pijanom stanju na sudu se još rješavaju. Prometne prekršaje za vožnju iznad 50 km/h Žužiću nije bilo teško prekršiti šest puta, a kazne uglavnom nije plaćao. Premda je zbog kaznenih bodova ponovno morao ići na predavanja, na njima se nikad nije pojavio. Najviše je skupio sedam bodova, no kako se to s vremenom briše iz evidencije, sada su mu ostala samo dva. Otac mu je financirao predsjedničke kampanje Stjepana Mesića

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo ste pojednostavili stvari - ispada da ljudi koji imaju novca čuvaju svoju djecu od posljedica njihovog ponašanja, a oni koji nemaju ih odgajaju baš kako treba.
    To bi doista bilo prejednostavno; bogataši=loši, siromasi= dobri. Daleko od toga da je tako.
    Da, definitivno je prejednostavno, ali čini mi se da topic ide u tom smjeru. :/ (Ne, Zdenka, tvoji postovi, nego cijeli topic.)

Ali, ne treba zaboraviti da su u prvoj skupini često lokalni (pa i šire) moćnici koji pozicijama i novcem kupuju svašta, pa i nedjelovanje nadležnih institucija.
    Istina, no njihovo potkupljivanje institucija je samo vidljivije.

Ja i dalje odgovorno tvrdim da postoji ogroman broj roditelja koji se jednako ponašaju prema svojoj djeci, s jedinom razlikom u omjeru, jer nemaju toliko novca. Da imaju, i njihova bi djeca vozila skupe i brze aute i bivala oslobođena odgovornosti od nesreće koje uzrokuju. Ovako samo rade sitne, javnosti nebitne probleme koji također bivaju zataškani.

Postoji, s druge strane, i velik broj dobrostojećih i bogatih ljudi koji na ispravan način odgajaju svoju djecu. No, njih ne vidimo, jer ne stvaraju probleme - jedine "bogataše" koje viđamo po medijima su ovi problematični, pa smo skloni generalizacijama, no situacija je daleko od crno-bijele, kakvom se obično prikazuje.

Živi bili pa vidjeli kako će proći ovaj raskajani sinčić, nadam se ne kao onaj iz Makarske.
    I ja se nadam.

* * *

A što se tiče kazni, meni je jako, jako žao što su ukinuli instituciju prisilnog rada. Nekim bogatim klincima bi rad na izdržavanju kazne vjerojatno bio i prvi rad u životu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

[quote="Sanja"]

A što se tiče kazni, meni je jako, jako žao što su ukinuli instituciju prisilnog rada. Nekim bogatim klincima bi rad na izdržavanju kazne vjerojatno bio i prvi rad u životu.
    Navodno ovaj mladić radi i prima plaću, ali meni to stvarno nije važno. Smatram da bi kazna za pijanstvo za volanom trebala biti ista: i za one u Yugu i BMW-u. Nekako to poistovjećujem s nasumičnim pucanjem po ulici: pucaš pa ako koga pogodi.... Dakle, za svako pijanstvo za volanom dugotrajni prisilni rad, a još ako se zbog toga dogodi i smrt nekoga-e, onda se godine množe. Konkretno, ovaj mladić bi lijepo meni odradio bar 10 godina teškog fizičkog rada. Mislim da bi mu se one dovoljno urezale u pamćenje.

A to da mu tata nije znao što mali radi, a pogotovo mama.... Molim vas, pa nismo valjda toliko naivni??? U međuvremenu sam čula priče od raznoraznih ljudi iz VG i šire o ponašanju tog malog. Npr. priča limara koji mu je već jednom krpao auto kojeg je mrtav-pijan dovezao nakon noćnog ludiranja... VG je premali grad da se tata brani tom naivnom rečenicom. Osim toga-kakvi su to roditelji koji ne vide da im dijete od 20-ak godina dolazi pijano kući???

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- Hrvoje je stvarno pogođen pogibijom Ružice Pavić iako, osim alkohola, nije napravio direktni teški propust. Nije, recimo, prošao kroz crveno. Tu je jedino alkohol. No da nije bilo tog rasvjetnog stupa, ni posljedice ne bi bile takve - branio je Radić mladog Žužića kojemu su izmjerili 2,45 promila alkohola u krvi. Vještačenjem će se tek utvrditi kojom je brzinom jurio u BMW-u sedmici. Nagađa se da nije bilo ispod 200 km/h.

:shock: :shock: :shock:

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...main_page_news

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto ti ga na: olakotna okolnost: kaje se i sve je kriv rasvjetni stup

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A koliko pije taj rasvjetni stup i koliko je prekrsaja napravio?

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovo je stvarno uzasno :shock:

Ne mogu da vjerujem da se ovakve stvari kod vas dogadjaju i da jedan advokat moze da izgovori onakve gluposti , novine da ih objave ...Koliko vidim sve ide u smjeru kako se vozac kaje ..." Izvini ...nije bilo namjerno ..samo je bio pijan .. " Uzas uzas ..sokirana sam .

Kod nas i kralj Svedske placa kaznu za prekoracenje brzine , a da ne pricam sta se desava kada se neko uhvati pijan za volanom .
    Ne mislim da je bogatstvo znak nevaspitanja , jer ovdje svi skoro voze dobre automobile , imaju svoje stanove sa 18 godina , ali rijetko ko divlja jer se zna da je zakon isti za svakoga .
    Po meni je kriva drzava koja zmiri pred ovakvim stvarima .Stvarno sam uzasnuta da je korumpiranost toliko ocigledna i toliko javna i da neki obican narod " mora " to da podnosi .
    :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •