Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 102 od 102

Tema: prezaštitnički roditelji = bezobzirni mladi ljudi!?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nego Betty ,baš si me sjetila da sam htjela s tobom prokomentirati,s druge strane svjedoci smo da se u istoj toj Švedskoj dogodilo da je ubojica i silovatelj Jelene iz Ogulina dobio svaga par godinica zatvora i bit će protjeran iz Švedske.. :shock: :shock:

Iskreno,mene je to šokiralo.Mislim,kaj su u promteu strogi,a što kod ovakvih zločina....

Baš me to ražalostilo....

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Nego Betty ,baš si me sjetila da sam htjela s tobom prokomentirati,s druge strane svjedoci smo da se u istoj toj Švedskoj dogodilo da je ubojica i silovatelj Jelene iz Ogulina dobio svaga par godinica zatvora i bit će protjeran iz Švedske.. :shock: :shock:

Iskreno,mene je to šokiralo.Mislim,kaj su u promteu strogi,a što kod ovakvih zločina....

Baš me to ražalostilo....
    Jeste draga ..to je druga strana medalje . Nema korupcije , svi su isti, pogotovo u saobracaju ( na to se najvise odnosio moj predhodni post ) , ali kazne za ubistva , silovanja su premalene ( bar po meni ) Najvece kazne su za utaju poreza ( 25 god) dok se za ubistva otprilike dobije 12 godina ( od toga se odlezi oko 7-8 godina i onda te puste zbog primjernog ponasanja ), 10 godina za krijumcarenje droge . Takodje mi se ne dopada sto su pedofili , ubice , psihopate koji su registrirani - anonimni , tako da u mom komsiluku moze da zivi covjek koji je registrovani pedofil , a da niko toga nije svjestan :/
    Sto se tice ubice Jelene iz Ogulina on je osudjen na 12 godina , utvrdjeno je da je bio potpuno priseban . Radi nekog poredjenja evo npr. U Svedskoj je skoro otkriveno da su desetogodisnjaka iz mjesta Eksjö roditelji , koji su ga posvojili , godinama maltretirali i zlostavljali , sto je na kraju jednom i dovelo do smrti ( vezivali bi ga za stolicu sipajuci mu silom alkohol u usta , tukli , cesto ga izbacivali golog na snijeg , vezali ga sa us**nim gacama na licu za stolicu licem pritisnutim na sjedalo stolice ...mucili ga strujom)
    Oba " roditelja " dobili su po 10 godina zatvora .

Eto odosmo malo Off topic , a sve u svemu zakljucak bi bio Svedska je zemlja u kojoj neces proci nekaznjeno zato sto si neciji sin , otac, brat itd. ali su kazne za ubistva veoma ( po meni ) niske , posebno ako se uzmu u obzir uslovi koje osudjenik ima u Svedskoj . Sto se tice kazni za voznju , kod nas se malo veci prekrsaj upisuje u vozacku doz. u vidu tackica . Tri takve tackice u jednoj godini za posljedicu imaju oduzimanje vozacke za naredne 2 godine . Prekoracenje brzine od 6 km npr smo ja i MM platili 150 eura ( 76 vozili - 70 dozvoljeno ) Ako te uhvati pijanog da vozis placas ogromnu kaznu i na licu mjesta ti se oduzima vozacka i imas zabranu voznje sljedecih sest mjeseci . Ako te opet uhvate opet placas kaznu + oduzimanje vozacke na dvije godine + obavezna posjeta psihologu radi odvikavanja od alkohola . Prolazak kroz crveno svijetlo - vozacka se reze na licu mjesta itd. itd i ne postoji ta licnost koja je postedjena toga .To svi znaju i vjerovatno zbog toga ovdje toliko ljudi ne gine .

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •