Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Chicco AutoFix problem

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Chicco AutoFix problem

Prijateljica ima gore navedenu sjedalicu Chicco Autofix iz kompleta Ct 0,1 sa bazom i staru Mazdu 323 limuzinu. Sjedalicu smo skupa montirali prema uputama, ali sjedalica pleše po sicu, nije čvrsta.
    Kako ju učvrstiti? Nisam vidjela da postoji neka kočnica koja bi zakočila pojas da sjedalica bude čvrsta. Ima li netko iskustva s ovom sjedalicom?
    Zahvaljujem unaprijed na odgovorima

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nitko? Ne vjerujem da su svima te sjedalice cvrste? Ili ispada da je to tako u redu u što čisto sumnjam :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Nitko? Ne vjerujem da su svima te sjedalice cvrste? Ili ispada da je to tako u redu u što čisto sumnjam :?
    Meni su je na pregledu super učvrstili. Mi sami nismo nikad uspjeli da bude tako čvrsta :/ , ali očito se može.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa na koju foru? Ja ne vidim kako bi se mogla ucvrstiti i bas me to muci? Ici ce na pregled svakako cim bude prvi u ZG-u

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zna li netko od cura koje se bave sjedalicama nesto o ovom problemu?
    I kada se planira iduci pregled AS u Zagrebu?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pina, tesko je dati odgovor u cemu je problem.

Jeste nasjeli na sjedalicu i onako jaaako zategnuli pojas, ukoliko je potrebno mozda i onaj vez (dio u sto se pojas zatakne) zafrknuli, tj smanjili ga?

Kakav je pojas? Jel onaj sto se automatski zaustavi kad potegnes ili ionaj koi je samozatezajuc, kad ga izvuces on se sam vraca i ne dozvoljava da ga vise vuces van nego moras vratiti pojas na pocetak?

Mozda je potrebno nesto podmetnuti ispod sjedalice?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi isto imamo tu As i staru mazdu 323 s troja vrata. Mogu samo reći da smo se dobro namučili s njom jer nam je isto tako plesala. Stavila sam ispod baze nešto da je digne i to je malo popravilo stvar a kad se još privuče prednje sjedalo točno se na nju naslanjalo pa bi bilo knap i nije se mrdala al nije mi ni to izgledalo baš bajno. Onda sam ovdje negdje pročitala da baza ne smije biti preko sjedala i skužim da je naša preko jedno 5-10cm pa sam bazu na kraju skroz izbacila i AS vežem samo pojasevima. Stvar je u tome još što su pojasevi dosta kratki pa kad je jednom montiram ne vadim je više ak ne moram a ja se sva izlomim i N namučim stvaljanjem u AS. Sva sreća da se ne vozimo prečesto :/

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi imamo tu AS i morali smo izvaditi bazu jer se nije dalo s bazom cvrsto fiksirati :/ ..nama je straznja klupa preuska pa je baza virila van i plesala..ne znam kako je to u mazdi mi imamo clio

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Pina, tesko je dati odgovor u cemu je problem.

Jeste nasjeli na sjedalicu i onako jaaako zategnuli pojas, ukoliko je potrebno mozda i onaj vez (dio u sto se pojas zatakne) zafrknuli, tj smanjili ga?

Kakav je pojas? Jel onaj sto se automatski zaustavi kad potegnes ili ionaj koi je samozatezajuc, kad ga izvuces on se sam vraca i ne dozvoljava da ga vise vuces van nego moras vratiti pojas na pocetak?

Mozda je potrebno nesto podmetnuti ispod sjedalice?
    Kako da ga zategnemo, nema kocnice kojom bi se pojas zakocio. Pojas - koliko ga izvuces toliko ga ima ali nije zategnut, labav je. . .onako na oprugu, koliko se ja kuzim to je samozatezajuci, kod naglog potezanja zakoci se. Pojasa ima jos, dakle kad se omota oko sjedalice nije na knap. . .
    Ovo sa podmetanjem necega ispod otpada, previse je labavo.
    Jedino ovo sa zafrkanjem bi moglo pomoci, ili izbacivanje baze.
    Za sada je naslon prednjeg sjedala pritisnut uz sjedalicu da ne plese previse.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao sto rekoh, tesko je to ovako.
    Ne znam kada ce pregled, no svakako nam dodji.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I mi smo imali tu auto-sjedalicu. Takodje nam nije bila cvrsto zategnuta. Pretpostavljam zbog baze. Ali na testovima su naglasili da stoji malo "labavo", ali uprkos tome, dobila je dobro ocjene uzimajuci i to u obzir. Tako da mi nismo puno brinuli... :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi bazu za AS nismo koristili uopće (a tako mi je bilo stalo kupiti kolica koja imaju bazu ) jer nam s njom nije bilo ništa lakše svaki put pričvršćivati AS u auto!?!? U našem drugom, velikom autu je čak s tim damn postoljem bio nagib leđa djeteta prevelik (stražnja klupa je koso položena rađi veće udobnosti odraslih koji bi se tamo trebali voziti). Da bi se u tom većem autu leđa djeteta u AS postavila pod 45 stupnjeva, jedini je način bio da se hiti postolje van (jer ovo postolje nema mogućnost podešenja nagiba sjedalice u njemu) i podmetne ručnik.

Osim toga, i nama samo dno postolja nije sjedilo čvrsto na sicu (koliko se sjećam), već je sama AS (bez postolja) dublje, čvršće sjela u sic.

Također, mi smo skinuli zaštitnu navlaku za sjedalo stražnje klupe jer je ta dodatna, zaštitna navlaka bila glatka, skliska - čitaj: udobno za rit, ali premalo trenje za AS
    Originalne presvlake na sicu imaju neke sitne izbočine, grbice na tekstilu i to je puno bolje 'hvatalo' AS.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemam autofix, ali imam chicco, bez te baze. Dok nisam došla na pregled bila sam uvjerena da se sjedalica ne može učvrstiti Kak su mi to cure napravile (a sad radimo sami): Strpaš sjedalicu na sic i povežeš ju pojasevima kak treba. Onda se nalegneš na prednji dio sjedalice (tam di ide glava bebe) tak da ju trbuhom ili bokovima gurša svom snagom u naslon sjedišta. Onaj dio sjedalice gdje dolaze noge bebe doslovno nabijaš u naslon, a neko drugi ti vuče pojas i to od onog dijela koji ide prek nogica prema onom dijelu koji ide kroz stražnji dio sjedalice tak da "višak"pojasa guraš u njegovo "spremište" u autu. Nadam se da ti je barem nekaj jasno. Vidjet ćeš da kad je učvršćena, onda je onaj dio sjedalice gdje dolaze noge bebe zapiknut u naslon sjedišta. Ovisno o starosti bebe, taj dio se "zapikne" niže u naslon, više prema sjedištu dok je beba veća tak da beba više sjedi, a dok je mala, "zapikne" se bolje gore da bude više u ležećem položaju.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A naš auto fix mene ljuti i nije mi i dalje jasno za koga oni to prave?!?...u fiat unu se uopće ne može učvrstit bez baze jer nedostaje pojasa koji ide oko AS! Znači bez baze nema montiranja. Ali ajde...prenosim i as i bazu iz auta u auto.
    Zatim, kad nema baze, onda auto pojas nekako smeta za stavit bebu u AS jer auto pojas ide preko bebinih nogu.
    I L mi već nogama u naslon sjedala tuče, a ako je podignem malo onda pojasevi koji joj idu preko ramena (i koji su u najgornjoj mogućoj rupi) dođu ispod njenih ramena što opet nije dobro.
    I sve bi meni to bilo jasno da je ona neka ogromna beba, al beba od 69cm ne bi po mom mišljenju smila bit tako ograničena u AS.

Neznam, chicco je po meni precijenjen i nepraktičan.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ivana_st prvotno napisa
    ANeznam, chicco je po meni precijenjen i nepraktičan.
    Kad sve ovo citam i ja sam razocarana Chiccom i ocito da jos zivi na "staroj slavi". I zaista me razocaralo kako je jeftino ta sjedalica napravljena.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

E i netko je spomenuo...s bazom je stvarno nagib leđa prevelik...sjedeći...čak i ručnik smotan ispod ne pomaže previše (pomogne malo, ali je velika razlika između nagiba bez i s bazom).

moj osobni zaključak: preskupa škovaca

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Kad sve ovo citam i ja sam razocarana Chiccom i ocito da jos zivi na "staroj slavi". I zaista me razocaralo kako je jeftino ta sjedalica napravljena.
    I ja sam razočarana s chiccom. MM je zaljubljenik u chicco, a kad ti je prva beba i ne ideš za mnogim stvarima nego misliš: košta pa valja a i na glasu je da valja. A šta ćeš, učimo se na greškama

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama je nekako uglavljena, ali me muči jastučić za držanje glave: makli smo onaj plavi jastučić koji ide ispod guze, jer su joj noge bile strašno zgužvane, a sada joj glava (zbog nagiba) jako pada dok spava. Danas smo kupili jastučić u obliku slova U i pitanje je- može li se to stavljati oko glave, ili postoji neko bolje rješenje? Ručnici i to ne funkcionira (a bome ni moje držanje njezine glave cijele vožnje
    Puno para, malo muzike, maxi cosi je def. sljedeća autosjedalica koju ćemo kupiti, Chicco ne valja ni desetinu od dane love.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •