Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: krema za filati oblatne

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    PIŠINGER KREMA ZA OBLATNE

    6 žumanjka, 3 bjelanjka i 30 dkg šećera se muti na pari dok se ne zgusne (cca 15 min). U to se doda korica od naranče i kad se ohladi 40 dkg umućenog margarina.

    To je originali recept, ja stavim manje margarina. Možeš ubaciti i mljevenih badema ili sl.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Ja ti znam jedan jako jednostavan, ali najbolji koji sam ikad probala. U litru mlijeka stavi kilu secera i kuvaj to na laganoj vatri dok se ne karamelizira. Samo nemoj da bude pretamno na kraju. Jedini nedostatak je sto je ovo malo naporno radit, tj. treba stvarno dugo mijesat da mlijeko ne bi zagorilo.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb, Dubrava
    Postovi
    417

    Početno

    radim samo sa orasima, ne volim cokoladne
    na pari tucem 4 jaja i 20 dkg secera, 2 vanilin secera
    Kad je gotovo, ubacim unutra mljevene orahe
    ohladim, svaki list oblatne pokapam sa mlijekom i namazem.
    Odozgora stavim neku tesku knjigu da se stisnu

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb, Dubrava
    Postovi
    417

    Početno

    Zaboravila sam margarin
    ide ti jedan margarin unutra, narezuckati ga i isto tuci na pari sa jajima i secerom

  5. #5
    malinica

    Početno

    Evo jedan recept za fil od mene (po meni su ove najukusnije od svih koje sam do sad jela)
    CRNO ZUTI FIL:

    ZUTI FIL:
    25dkg margarina umutiti sa 25 dkg secera i dodati 6 dobro umucenih zumanaca

    CRNI FIL:
    pomjesati 20dkg mljevenog keksa sa 15dkg oraha i 10dkg rastopeljne cokolade pa dodati 15dkg prah secera. Masu razmeksati mlijekom.

    Filati zuto-crno-zuto-crno

    Od preostalih bjelanjaka mozes napraviti puslice

  6. #6
    malinica

    Početno

    Moram jos nesto samo da dodam u vezi prethodnog fila

    za trudnice
    da umijeto sto direktno stave zumanca prethodno na pari ih umute sa secerom pa to dodaju u ulupan margarin. (cisto da se termicki obrade).
    Za ne trudnice zumanca mogu direktno

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •