Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: MEDAZOL.....i šta sad?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno MEDAZOL.....i šta sad?

opet ja sa problemom....u principu je problem otkriven al neznam šta da radim. sa sanacijom problema koji je vezan za dojenje.....

imam nekakav iscjedak, niš ne boli , ne peče,ne smrdi, nije grudast samo ga ima...danas bil kod gina, našao neke bakterije i dao mi Medazol da stavljam vaginalete dok PAPA ne bude gotov.

e sad na uputama piše vako:

"Medazol se izlučuje u majčino mljeko u koncentracijamja sličnim onima u plazmi. Ne preporučuje se primjena ljeka u dojilja.
    Ako medazol u dojilja ipak treba primjeniti zbog lječenja anaerobnih bakterijskih infekcija, kratkotrajnog lječenja 2. 2amebijaze, teških periodontalnih infekcija ili trihomonijaze mljeko treba izdajati i baciti :? :? :? :? :?
    Dojenje se može nastaviti tek 24-48 sati nakon što je lječenje završeno."

a onda dalje piše....
    "novorođenčad......postoji potreba za prilagođenom dozom zbog smanjenog kapaciteta eliminacije ljeka iz organizma."

ne piše nigdje što se odnosi na vaginalete a što na tablete. Gin zna da samo dojim.

1. Jel ih smijem stavlljat?
    2. jel iz vaginaleta može išta doć u mljeko ili je isto kao i sa tabletama?

Prestanak dojenja ne dolazi u obzir.

unaprijed hvala

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne znam za medazol, ali znam da geonistin možeš sigurno koristiti. to je isto antibiotik i prepisuju ga za masu stvari, tak da mislim da ti je to možda bolja opcija.

a kaj ti je radio samo papa test ili i briseve?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nakon teškog poroda i opsežnog šivanja, davali su mi nekoliko lijekova intravenozno među kojima i medazol. sljedećeg su mi ga dana ukinuli zbog kontraindikacije dojenju.
    ne bih znala da li je i s vaginaletama isti slučaj.
    bolje se dobro raspitaj prije nego ih počneš koristiti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je ginekolog objašnjavao da upozorenje na lijeku stoji, ali za intravenozno davanje lijeka
    vaginalete djeluju lokalno, jako malo dolazi u krvotok

(al pričekaj da ti se javi netko upučeniji od mene)

inače sam se ja riješila kroničnih vaginalnih inf. s češnjakom, lavandom i čajevcem

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Upitaj lijecnika.
    Neki misle da ide uz dijenje, neki ne misle, ali tvoj lijecnik ipak najbolje zna sto ti sve od lijekova pijes ili si pila (nekad je problem i kombinacija liejkova).
    Ili nazovi Halo doktore 060 501 501

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mašo napisala sam ti nešto o medazolu kod nas na proljetnicama. Sad vidim da si dobila lijek bez nalaza pape. To je baš neprofesionalno.

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A možda je gin. toliko stručan i iskusan da po izgledu iscjetka daje terapiju! Ne bi se htjela miješati u njihove odluke...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

on je meni uzeo bis i gledao pod mikroskopom.....i vidio te bakterije pa mi da Medazol dok se Papom ne utvrdi o čemu se točno radi.
    prvi put čujem za Halo doktore.......idem zvat ljekarnu i doktora

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    meni je ginekolog objašnjavao da upozorenje na lijeku stoji, ali za intravenozno davanje lijeka
    vaginalete djeluju lokalno, jako malo dolazi u krvotok

(al pričekaj da ti se javi netko upučeniji od mene)

inače sam se ja riješila kroničnih vaginalnih inf. s češnjakom, lavandom i čajevcem
    možeš pojasnit ovo sa češnjakom i ostalm....šta napraviš i kako to konzumiraš?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja prvi put imam tih problema tak da nemam pojma o tome....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tablete češnjaka - popiti
    tabletu češnjaka (ili češnjak ) omotati gazicom umočenom ulje (maslinovo s par kapi lavande i čajevca) i staviti u rodnicu
    ili sjedeća kupka u pare kapi lavande i čajevca (imaju antibakterijska svojstva )
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ht=%E8e%9Anjak

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je ginekolog dao medazol, no kad sam pročitala upustva sam trknula natrag jer se nismo pazili taj mjesec i postojala je mogućnost trudnoće (i bila je) pa mi je dao geonistin
    :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako nisi sigurna bolje nemoj dojiti dok ga uzimaš, jer manje štete je od adaptiranog kroz neko vrijeme nego da beba kroz tvoje mlijeko dobije lijek koji može ostaviti tko zna kakve posljedice. Ja sam imala sl. situac. i nisam dojila dok god mi se lijek nije potpuno izlučio iz organizma (bila je riječ o kortikosteroidu). Razmišljala sam na način: ako postoji i najmanja šansa da našteti mom djetetu, ne želim riskirati. I sad opet dojimo, od tada je prošlo više od 3 mj, a prekid je trajao MJESEC dana!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mihael ne prihvaća bočicu uopće...radije ću isprobat "narodne" ljekove nego prestat dojit....

ovo sa češnjakom zvuči ok...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eh, da sam imala alternativu i ja bih se odlučila za narodne, no katkad ne možeš birati
    Nadam se da će ti pomoći i da nećeš trebat prestat dojiti niti na jedan dan

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala..i ja se nadam ...iako mi se čini da bi prestanak teže ja podnjela nego on :/ ...

naljevam se brusnicom zasad, u ponedjeljak idem po češnjak i zovem svog doka da vidim, a sutta zovem Halo doktore ......

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja mislim da možeš koristiti vaginalete, one djeluju lokalno. Za svaki slučaj nazovi ujutro Rebro, zavod za kliničku farmakogiju, 01/2388-275, 2421-875 i pitaj. Jako su ljubazni .

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

puno hvala na informaciji....zvala danas halo doktore al imaju neki remont pa nisu dostupni....

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MIsterija riješena.....Vaginalete pa tako i Medazol djeluju lokalno i ne utječu na dojenje.....moj gin je to uzeo u obzir a i na Rebru mi potvrdili....Martinap hvala....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

:D

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sada sam i ja u nedoumici zbog medazola. Maloprije sam bila kod doc i zbog bakterije mi ga je prepisala i sada čitam na uputstvima i vidim da se ne smije piti u prvom tromjesječju, a ja se nadam po tko zna koji put da bi mogla biti T. Inače mi je danas 26 dc i sada ne znam šta da radim. Da pričekam da mi prođe M (ako dođe, a ne daj Bože) naručena sam na folikumetriju 10 dc i sada ne znam šta da radim. Hoće mi to smetati na folikumetriji ako ih budem stavljala onda jer znači moram čekati da mi prođe M pa tek onda početi i t to je taman za vrijeme folikumetrije.l

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

luni, ovo je podforum poteškoća s dojenjem...
    možda je bolje staviti pitanje na Prije začeća ili Zdravlje odraslih...

Kako god... želim ti sreću!

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ok. Mislila sam zato što je gore netko spominjao da nije htjela stavljati dok nije znala da li je trudna ili ne.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam kako vaginalete djeluju no kad sam lječila HyPilori, jedan od ljekova trojne terapije bio je Medazol.
    Izazvao mi je užasne nuspojave kao što je užasan metalan okus ustima, kandidijazu usta i gositis.
    Stravične tablete...sreća da su ipak pomogle jer su mi astavili istu terapiju unatoč nuspojavama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •