ja sam npr. uvijek prvo osjetila zub na sisi. dan- dva- tri prije nego li se ukazao![]()
L. su desni prije probijanja bili nateceni i krvvi. netom prije izbijanja napravila bi se rupica, kao zarez.
ja sam npr. uvijek prvo osjetila zub na sisi. dan- dva- tri prije nego li se ukazao![]()
L. su desni prije probijanja bili nateceni i krvvi. netom prije izbijanja napravila bi se rupica, kao zarez.
leonisa spasila si me! Nasoj malenoj su desni jutros bili krvavi (ima 6,5 mjeseci) i makar sam sumljala da su joj zubici krenuli nakon sto procitah tvoj post ipak sam mirnija![]()
moj mali miš ima 8 zubića. prije par dana sam primjetila na mjestu gdje bi trebala biti gornja četvorka veliku crnu kvrgu. tamno plavu, u stvari. kao da se udario. danas sam to primjetila i na drugoj strani gore. zvala sam doktoricu koja je rekla da je vjerojatno ništa, ali da ne može ništa reći dok ne vidi. pretpostavljam da to izbijaju zubići pa se napravio podlijev, ali nikad nisam naišla na nešto slično kod nikoga i u nikakvoj literaturi, pa me zanima da li netko ima slična iskustva ili da se ozbiljno zabrinem?!?!?!?
nama su izbila 4 gornja odjednom,a ada nismo ni osjetili. sad ih je 6![]()
ni mi nismo više krezubi :D :D
dobili zubek i cjepili se i nismo imali nikakvih simptoma..ni temperature ni cendranja (možda je do ogrlice)...malo slinjenja al to je to..nismo ni skužili zub dok nije skroz izašao....
i još mi MM zaboravi reć da dijete ima zub....![]()
Sa 7 mj. imamo 7 zuba, i uglavnom noć prije nicanja se češće budi i sisa 10 puta! :D Ne slini ništa posebno, i za sad nismo imali temp.
moj je slinio ko manijak,grickao so-so.no pojačano je bljuckao,ko lud,a inače nije ni ko novorođenče.nije htio cicati i bio je nemoguć,i tri dana prije izbijanja zuba se budio po noći,točno u 3 ujutro.nakon prvog,koji je još bio koliko toliko podnošljiv,mislili smo da nas je drugi zub dotukao,ali već mjesec dana mu idu zajedno očnjaci i gornje jedinice i agoniji je i on i mi.jedino što je nama pomoglo je osa gel i osanit kuglice.no,kako je od osa gela dobio alergiju prešli smo na delabare gingival gel i isto je ok,ali osa je bila malo bolja.cal gel je super pomogao,ali smo ga stavili samo jednom kad smo bili očajni,no nakon što smo čitali o nuspojavama odustali smo,strah nas je.uglavnom mi ti imamo šou,zbog toga i idem kupiti nosiljku jer je stalno na meni a ruke me već bole.tati je već lijevi zglob u ortopedskoj udlazi,kaj da ti velim.dođe mi da mu sa skalpelom prerežem to zubno meso i da to konačno izađe.koda ima desni od titana pa niš ne probija kroz njih,fakat se napati jadan.![]()
ima.BlackCat prvotno napisa
doduse, mukotrpno izbijanje zuba je vise izuzetak nego pravilo.
A. su jedinice izbijale mjesecima. Ostali zubi tjednima. Sve sa nervozom, oticanjem cijele celjusti, povremenim temperaturama...uzas.
Svaki zub je bio popracen oticanjem, pa bi se napravio granulom, pa bi bilo podliveno, pa bi to puklo, iscurilo, pa tako jos par puta i tek onda bi probio vrsak zuba. Nista nije pomagalo.
Uzroci su tvrde/cvrste desni+veliki (siroki) zubi, rece moja zubarica, potvrdivsi da izbijanje zubi zbilja jako boli, njih su na faksu ucili da je to jedna od najintenzivnijih boli.
da,i ja sam zaboravila oticanje celjusti.kako sam samo to smela sa uma,to je bilo uažasno.i popraćeno sa odurnim crvenilom lica,koda smo ga sa ružem za usne premazali.njemu je brada bila ko miki rurkijeva kad su donje jedinice izlazile.![]()
Malo sam zabrinuta, pa da ne otvaram novi topic...
Hana ima 18 mj. Ima 8 zubića, koji su izašli sa njenih 7 i 8 mjeseci. Odonda-ništa. Kako to? Mislim, da li je to uobičajeno, ili? Možda joj nešto fali u organizmu?
ne ma kakvi,to ti je skroz ok.mislim,tako sam čitala i slušala od drugih "zubataca",pa valjda je.
hvala Storma na informacijama!
kod nas se ništa nije vidjelo prije izbijanja. Još smo bili kod pedice 5 dana prije nego što je izbio, ona ga je pregledala i rekla: Neće to još mjesecima!Drugi mu je izbio nakon točno 2 mjeseca, i to ne dolje pored prvog, već gore
.
Lorena je dobila dvije donje jedinice u par dana. Mjesec dana prije toga nervoza, za vrijeme nicanja zubića sisala svakih sat, nosala se po cijele dane, spavala s nama u krevetu. Slinila obilo, gurala prstiće u usta i ispuštala tužno glas ko da je nešto boli.mstark prvotno napisa
Najveći lijek ti je tvoja pažnja, gel pomaže trenutno dok ga dijete ne pocucla. Nosaj dijete ako će mu to ublažiti bol.
Meni je baš u to vrijeme nicao umnjak i shvatila sam koja je to bol za tako malo dijete pa sam joj još više pažnje davala i mazila ju.
Koliko treba vremena da izbije zubić, kad se počne nazirati.
Naime ja sam primjetila da su se na mjestu donjih dvojki napravili jastučići i malo mi se kroz desni naziru zubi. Inače drugih specijalnih simptoma nema. Dakle mame s iskustvom kad ga možemo očekivati?![]()
vrlo brzo ako već ima bijeli mjehurić.
Moja je opet dobila 2 odjednom, sad gornja i to par dana prije Božića. Kod Lorene zubić iziđe za par dana kada primjetim bijeli mjehurić. Ne izađe odmah cijeli zub, nego polako svaki dan izbija pomalo.
Eto već ima 4 zubića i zovemo je vjeverica jer su ova dva gornja široka
Moja bebica ima 3 mj.,na mjestu donjih dvojki sam primjetila kao malu bijelu afticu,jel tako mozda izgleda taj mjehuric o kojem pricate???Dosta slini i plazi jezik,kao da joj to "nesto" smeta i trpa sakice u usta!Jel rano za zubic??
to je to, moja je isto stalno s jezikom gurala. a kad je dobila sad i druga dva počela je da da, ta ta a da, baba.
sad već i škripi s zubima i bojim se da ih neošteti?
Ne bi mogla reći da je to mjehurić i nije bijeli. Samo vidim s vanjske i unutrašnje strane desni da se naziru zubići. Unutrašnja strana desni na tom mjestu malo je ispupčena. To je tako već jedno četiri dana.
11 mjeseci i jos smo bezubi. poceo je vec i hodati, brbljati, no od zuba ni traga-na mamu...![]()
11 mjeseci i jos smo bezubi. poceo je vec i hodati, brbljati, no od zuba ni traga-na mamu...![]()
nebrini, znam blizanke kojima je tek prvi zubić izbio s 14 mjeseci
12 mjeseci minus deset dana i prijavljujemo prva tri zuba! Odjednom.Dakle, ima nade i za vas ostale.
![]()
![]()
mojoj malenoj prije dva dana izbio 5 zubić, a ide i 6. U 2 mjeseca će dobiti 4 zuba. Jadna zato se i budi noću
mi smo 8 mj. i 10 dana - od zuba ni z.
točnije, mislim da je tik pod sluznicom, ali nikako izbiti.
imali smo teških dana, ali zadnjih dana je u redu.
ja svaki dan iščekujem i gledam...
i to jos u gostima, stavila prst moj u usta, a ja "aaaa, evo nam zuba!" :Dwillow_tree prvotno napisa
nista niti temperatura, niti nervoza, ma nist'.... 8)
vidim da je ponovo podignut topić pa ću se uključiti..
dakle, naša cura gadno slini već tjednima. zub nije na vidiku. neutješno plače. desni joj znaju ful biti naotečeni... kupili smo calgel,pasalo joj je kad bi joj masirala desni, ali to bi je smirilo samo na kratko dok sve ne poliže. Već 3 tjedana nosi ogrlicu od jantara. Prije upotrebe smo je ispirali 10 min. hladnom tekućom vodom i 3 sata sam je punila na suncu (kupili ogrlicu u ljekarni)...ništa. ja ne velim da to niš' ne vrijedi već da njoj nije pomoglo. stvarno sam bila očajna, a onda mi je frendica preporučila homeopatiju. sinoć je uzela prvu terapiju, a danas je već super. Otišla je spavati bez čepića i suza. Ja sam oduševljena i toplo preporučam.![]()
tako je i kod nas samo Hana još nema ni dva mjeseca :? . da li je to rano za zubiće?Ica prvotno napisa
za tjedan dana 8 mjeseci i isto ni traga zubičima!![]()
još bolje...manje je brige 8)big milky mum prvotno napisa
mi smo u toj dobi učili prati zube jer ih je stvarno rano dobio, pa smo do tada već imali 6-8 zubića i naslage na njima (rekla bih od noćnog nacicavanja + možda lošija kvaliteta zuba)
ja ni sama ne znam je li su to zubi ili što (kod njega je teško otkriti jer nije baš spavalica, pa je dosta nervozan općenito), no za pripremu evo par pitanja
![]()
planiram danas poslati MM u ljekarnu po te gelove i pročitah da spominjete neke štetne pojave (calgel?). o čemu se radi?
koliko ti gelovi cca koštaju, pa da se nakupujemo više njih ili ću se morati držati jednog? :/ meni se sviđa ovaj neki na biljnoj bazi jer općenito ne volim baš kemiju.
i još jedno pitanjce - kak ste znale kada mazati? ako ja sad nisam 100 posto sigurna da su zubići, hoće li štetiti ako namažemo?
on slini, nije to ništa prestrašno; ruke trpa u usta već dugo, ali zadnjih 2-3 tjedna malo jače žulja; zadnjih par dana jako cucla svoje prste i dojio je po noći svakih dva sata; sinoć nismo skoro ni oka sklopili jer je samo jadan stenjao, ni cika nije pomagala.
temp. nema, a ni na desnima ništa ne primjećujem iako non stop buljim u usta tražeći razliku u odnosu na prethodni dan![]()
hvala puuuno![]()
Calgel - košta oko 30-ak kn. može se nanositi do 6 x dnevno. ne znam za nuspojave.
mi ga imamo mjesecima. dosad ga koristili 2-3 x (nisam primjetila da joj olakša više nego neka glodalica). druge nisam isprobavala.
kad je bila jako nervozna, uz jako slinjenje i glodanje i trljanje desni uz plač, davali bi joj žlicu Lupoceta, jer ništa drugo nije pomagalo (naravno uz nosanje i tješenje).
glodalice s onim gelom držimo u hladnjaku i dajemo joj kad vidimo da je muče desni. to joj nakratko olakša tegobe, ali ipak olakša.
već dva tjedna je mirna, tj. ne muči je zub.
sada samo čekamo kad će izbiti
P.S. slinjenje i ručica u ustima počelo je s 3 mj., a eto dogurali skoro do 9. bez zuba.
prijavljujemo prvi zub :D
jos dva tjedna do prvog rodjendana![]()
NO, poceo je smrcati i prvi put dobio pelenski osip!?
bas ga je uhvatilo...
Mi smo to uvijek dobijali skupa sa zubicima, mislim da kod prvih 5-6. Plus jako visoku temperaturu.lidach prvotno napisa
curly mama Koju terapiju uzimate, da li to preporuče u ljekarni ili ?curly mama prvotno napisa
Mi smo u fazi izbijanja zubića pa se interesiramo.
Ja sam oduševljena homeopatijom! Prošli četvrtak kasno popodne sam joj 1. put dala 2 globulice i ona se smirila (vrlo brzo!) i zaspala. Sutradan smo se držali uputstava: Ujutro je uzela 1 dozu, a popodne (kad bi joj se inače bolovi drastično pojačali ) po 2 globulice svakih 30 min.... i onda opet navecer.
Cijeli dan![]()
Nisam mogla ni zamisliti da će to tako brzo profunkcionirati. Sad joj dajem svaki dan ujutro 2 globulice (rastopljene u prokuhanoj vodi u maloj plastičnoj žličici), 2 popodne i 2 navečer.
Ponovo imam sretno i zadovoljno dijete!
Lijek se zove Cham C30 (Chamille- na bazi kamilice) i može se kupiti u nekim ljekarnama (djeluje i protuupalno i daje se djeci koja puno plaču, nervozna su...itd)
Inače, najbolje bi bilo otići baš k homeopatici jer kako je meni moja objasnila, "dvije će osobe za istu bolest dobiti drugačiju terapiju"...no u slučaju beba i zubića- mislim da je klasika
Mi smo prije par dana dobile još 1 lijek, Calc-p koji bi trajno mogao riješiti problem izbijanja zubića. Pit ćemo ga 1x na dan 3 tjedna, a onda napraviti pauzu od tjedan dana. Kako sam shvatila, neka djeca više pate kod izbijanja zubića od drugih zbog nemogućnosti da se kalcij u organizmu veže za ...sorry, zaboravila sam točno(ali pitat ću homeopaticu ponovo da mi objasni. skroz sam bila u žurbi kad mi je objašnjavala, a dojurila sam samo po taj lijek i potpuno sam joj vjerovala da zna što radi)
Evo, to je to.
Preporučujem![]()
hvalasi.
mislim da R. izbijaju zubici. jel to cudno da prvi bude gornji, jer mu je taj pobijelio. danas cijeli dan place i stalno ga nosamo, evo sad spava na meni..
ali me jako muci to sto ne zeli sisati. vec dugo nije i odbija sisu uz plac. sta da radim :? ja ga iskljucivo dojim. sada je prosao 5 mjeseci
nije cudno da bude gornji samo se pripremi da ne mora jos danima izacmisic mali, sigurno ga boli. a za sisanje ne brini, normalno je da odbija hranu kad ga boli (i moji su tako), ti mu samo nudi, prihvatiti ce vec.
Zadnja 3 dana Ena ima temp 38,6-38,9. prvi dan kad je temp počela 5 puta je kakala i to dosta tvrdo - više u kuglicama, a sad je to prešlo u proljev. Bile smo jučer kod pedijatricve i rekla je da su joj desni jako naotečeni (pregledala joj je grlo, uši, preslušala pluća - sve ok). Dajem joj čepiće sa snizim temp.
Mlijeko papa, a dohranu mi odbija od kada je počela temp. Kad joj prstom pipam desni počne žmirkati sa okecima pa pretpostavljam da ju boli. zadnja tri dana su pravi pakao za nju...![]()
E sad, mame sa iskustvom - da li je to konačno to?
Vezano za izbijanje zuba...zanima me da li beba od 2,5 mjeseca može imati prve simptome izbijanja zuba, jer u zadnje vrijeme ima nove serije plača, iznenadne i neutješne, nervozna je poprilično, slabije jede, a po danu spava po par minuta i napominjem da je po cijeli dan nervozna, grize dudu itd. pmagajet, jer čini mi se da je rano za izbijanje zubića
Podižem ovaj zubati topic jer smo mi već na rubu snaga zbog zuba.
Eto, sve mora valjda doći na svoje. Kad s prvim djetetom nisam osjetila niti jedan zub, s drugim moram svaki.
Dakle, sve je počelo početkom ljeta kad su krenule istovremeno donje jedinice. Izbijale su polako, J se mučio, plakao, slinio, nit je normalno jeo, niti spavao. Počeli smo u to vrijeme i s dohranom, tako da je i to išlo sporo.
Calgel, tako tako. Nije bilo neke koristi.
Chamomila, trenutno, davala sam mu tri puta svakih pola sata (pred spavanja ujutro i poslijepodne).
Dobio je jantarnu ogrlicu, samo je prestao sliniti.
Kupili Dentinox kapi. Pomaže trenutno, dok zaspi. Tijekom spavanja se budi, plače (urla), ne smiruje ga ništa. To ide u valovima.
Toliko žulja desne da grize sve što dohvati (čak i stolić u dječjoj sobi).
Zadnjih mjesec dana je još gore. Istovremeno idu gornje jedinice i dvojke. Četiri zuba odjednom. Sve je natečeno, crveno. Gornje jedinice su probile, sad probijaju dvojke.
Cijeli dan se nosimo, slabo spava, kombiniram Dentinox kapi i Chamomilu, ali sve je kratkog trajanja (npr. prije spavanja mu dam, ali za 15 minuta probudi se urlajući, boli ga tako da se jadan lupa po glavi, trlja uši, gura ruke u zube).
Jel ima još što da mu pomognem?
Curly mama, možeš li detaljnije objasniti ovaj lijek Calc-p.
curly mama prvotno napisa
Mi smo sa 7mj dobili prvi zubićosjetima na cici, ali ništa strašno. Za prst me puno jače grize
Ivan je u razdoblju od 7-10 mj dobio 6 zubića. on nije jeo, spavao i svaku vecer blago povišena temeratura. sad se to smirilo, do idućeg zuba
prijavljujemo prvi zubić :D :D :D
nije baš bilo puno problema sa izbijanjem, od kad su se prije dva tjedna napravile one crtice malo je više gurala šake u usta i slinila, a zadnja dva dana baš nije htjela jesti i po noći se budila svakih sat, dva, i eto zub je tu.
Mi imamo 5 mjeseci i 5 dana, a počeli smo sliniti sa 3 mjeseca. Zubićima ni traga, a slina se slijeva u potocima![]()
evo i mi prijavljujemo prvi zubić :D :D :D :D
napokon. malo je bila nervozna ali ne jako. ja sam mislila da je zbog vremena kad ono iznenađenjezubić
![]()