Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 297

Tema: Prvi zubići...

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Pitanje.
    Sa 5 i pol mj. dobila je dvije donje jedinice. I sada ima skoro 10 mj. a ostalim zubosima ni traga. Kada su vaše bebe dobile ostale zube?
    moj I. je s 4, i pol mj. dobio donje jedinice, a sa 6, ipo su mu počeli udarati drugi i u roku od nekih mjesec dana dobio ih je još 6. tako da je sa 7, ipo mjeseci imao 8 zubića.

još uvijek je tih 8, a sada ima skoro 10 mj.no to je tako individualno.nama kreće i druga tura i ne veselim se nimalo jer on to katastrofa podnosi

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Prva dva sa šest mjeseci, druga dva sa 10,5 i treća dva s 12.
    Jednom sam u nekim novinama pročitala kako je žena zabrinuta zvala pedijatricu i pitala kako joj kći ima 8 mjeseci i ni jedan zub, a pedijatrica je rekla ´znate li vi gospođo nekoga kome nisu nikli zubi?´... dakle izbit će svi u svoje vrijeme.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sa 6 i po mjeseci dobili smo obje donje jedinice.
    I evo nakon dvomjesecne pauze jutros skuzim da izbijaju obje gornje dvojke :?
    Od gornjih jedinica jos ni traga...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno naš

mali gumb ih ima 8 s 8 osam mjeseci je bilo malo cvileza al smo u DM-u uzeli onaj kompletic za zube gdje ima kao neka "zvakalica" za desni, izgleda ko cetkica za zube, samo gumena.. kad joj treba baci oko na to, dobije pa zvace u lezalici prije neg zaspi

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: naš

Citiraj tomo prvotno napisa
    mali gumb ih ima 8 s 8 osam mjeseci je bilo malo cvileza al smo u DM-u uzeli onaj kompletic za zube gdje ima kao neka "zvakalica" za desni, izgleda ko cetkica za zube, samo gumena.. kad joj treba baci oko na to, dobije pa zvace u lezalici prije neg zaspi

8 zubiju sa 8 mj. wow. Mi nikako. Sa 6 mj. dvije donje jedinice, i sad sa 10 mj. još čekamo.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Skoro isto, sa 7 donje jedinice, i sad za 10 dana 10 mjeseci i još ništa novo, sve se čini samo što nisu ali ništa...

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Imamo i drugi zub donji, prvi ja napisala izišao 05.02. a drugi zubić 16.02. :D Sada još uz te muke oko izbijanja zubića i dalje nam je Lalić bubana već ima mjesec dana. Zato se nisam dugo javljala na forumu. Prvo je imala crijevnu virozu a sad onu drugu sa upalom grla i uha. U oba slučaja ima temperaturu al ja ipak mislim da su i uz to sve i uskočili problemi sa izbijanjem zubića. Sve ju satralo zajedno pa smo stalno zajedno. Neće papati hranu pa papa maminu ciku i danas opet idemo doktoru
    Pusa vama koji nemate tih problema i pusa od nas bubanih.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima li ko zubatiji od nas?
    Luka ima 9,5 mjeseci i 8 zuba. Gornje i donje jedinice i dvojke.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

P. ima 6! Nismo zubatiji ali nismo ni daleko, možda vas i stignemo
    Prvi zubić je dobila prije 20-ak dana i od tada samo izbijaju, bez problema , ima donje jedinice i gornje jedinice i dvojke.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja neznam jel sam luda
    danas idemo busom ja mu pogledam u usta i nesto vidim gurnem prst , tvrdo
    jer moguce s tri mj da izbija prvo dvojka?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi isto imamo opet probleme, Lara od jučer neće jesti ima već mjesec dana 2 zuba i to donje jedinice, stara je 10 mjeseci i 7 dana zato mame strpljenja čije su bebe bez zuba jer dok čitam postove ko ima a ko nema i koliko zuba tješim se sa vama.
    Nervozna je i stalno cvili baš za mnom pa ju tata mora nosati za mnom po stanu, cendra pa kako smo svi šmrcavi pomislila da ju možda boli grlo.
    Namazala joj desni calgelom i umočila krpicu u hladnu vodu da cucla i vidi umirila se. Sve je to trenutno al valjda će i gornji krenuti sve joj oteklo a kako to vidim desni su joj gornje deblje, tvrde i otečene i kao malo svjetlije roza boje kao pobijelile za mame koje pitaju kako znamo da su desni.
    Ako tko ima još kakvo objašnjenje o izgledu desni prije nicanja neka napiše svaki savjet zlata vrijedi.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Za koji dan 7 mjeseci i još smo krezubice

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi za 2 tjedna godinu dana a nijedan zub!!

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ima li ko zubatiji od nas?
    Luka ima 9,5 mjeseci i 8 zuba. Gornje i donje jedinice i dvojke.
    mi smo sa 7,5 mjeseci imali točno tih vaših osam.sada nam je skoro 11 i kreću trojke,četvorke ne znam ni ja šta više

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ja_mama prvotno napisa
    ja neznam jel sam luda
    danas idemo busom ja mu pogledam u usta i nesto vidim gurnem prst , tvrdo
    jer moguce s tri mj da izbija prvo dvojka?
    Mene isto ovo zanima. Napipala sam nešta tvrdo, beba stalno slini, gura rukicu u usta i jezikom dira (sve to na doljnjoj čeljusti naprijed) i stalno uvači doljnu usnicu i sa njome si "masira" doljnu čeljust.

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

"Njome"

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj malac ima 8 i pol mjeseci i prije dva tjedna krenuli odjednom: obje doljne jedinice i gornje DVOJKE...i sad je mali vampirić

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

9 mjeseci - 6 zubica :D

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Skoro 10 mjeseci i 6 zubića ili kako tata kaže šestozuba :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imamo 9 mjeseci i nemamo nijedan zub. Za svaku malu nervozicu kažemo: valjda su zubi. I tako već nekoliko mjeseci. A, od zuba ni z........

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D

prijavljujemo prvi zubic sa 4 i pol mjeseca i to gornji!!!!

8)

Moje srce se srecom nije nesto napatilo dok smo bili na tako dugo iscekivanom dugom vikendu u prirodi, medju brdo djecice koji su to vec prosli i roditelja koji su nas bodrili uz rostiljanje....

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ponosno prijavljujemo gornji jedinicu lijevo eto izašla je 12.04. a eto ide lagano i druga jedinica gore desno, bit će to 4- ti zubić a skoro nam godina i jako smo happy :D

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, sa 7,5 mj. prijavljujemo 3. zubic (gornju jedinicu) - izasao je jednako neprimjetno i bezbolno kao i donje jedinice s 5,5 mj. Osim po slinjenju i grizenju svega na sto naleti ne bi ni znala da su izbili da ih nisam slucajno napipala! :D

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo nama sa 9 ipo mjeseci izašla lijeva jedinica donja, tj. provirila samo nekih 1 mm, to je bilo prije 15 dana i ne miče se. Koliko treba da zubić izađe do kraja, cijeli?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

He, he eto i četvrti zubić ( gornja jedinica desno izašla 20.04.) , izašle obje dvojke gornje lijeva i desna odmah iza jedinica i to izbile za vikend 25.04.
    juupii!
    Sad konačno žvače pomalo :D

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kikic
    Kod nas dugo nisu izašli zubići čak do 10 mjeseci, prvome kad je izašao trebalo 2-3 tjedna oko 1 milimetar a zanjim je izašao i drugi, itd.
    Ne brojim razmake kako rastu samo pišem datume kad je koji išao van. A koliko jednom zubu treba da izađe cijeli ne znam, Larici su prva dva zuba bila donje jedinice i prvi kad je izašao čekao je drugoga i sad su jednake veličine oko 2 milmetra, gonja jedinica 1, 5 milimetar, druga gornja oko 1 mm, a dvojke gornje oko 0,5 mm i rastu.
    Tako je kod nas neka druge mame odgovore koje imaju duže iskustva oko rasta zubiju.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kakvu higijenu tih par zuba vrsite? Mi imamo donje jedinice - jedna je skoro cijela vani, a druga je tek provirila... Kad bi trebalo poceti prati zube i jel' netko koristi one Spiffies maramice za zube?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sandee
    Meni spominjala naša obiteljska zubarica te neke maramice da joj brišem između zubića a ja ju upitala za to kad su Lari izbila 2 donje jedinice pa je rekla da još ne a sad ima 6 komada i baš ću je upitati jedan dan pa javim.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa
    Kakvu higijenu tih par zuba vrsite? Mi imamo donje jedinice - jedna je skoro cijela vani, a druga je tek provirila... Kad bi trebalo poceti prati zube i jel' netko koristi one Spiffies maramice za zube?
    Još jedan marketinški trik i još malo kemije u dječja usta :/

Imaš za kupiti one setove sa tri četkice: prva je gumena, druga gumirana, treća kao prava... A sve za prve zubiće. Karijes ne ovisi o broju zubića
    Počni odmah, neka se dijete navikava.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja prijavljujem dvije donje jedinice tek iznikle prije par dana, :D a mišek ima 7,5 mjeseci.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

za starijeg smo bili nabavili pastu bez fluora, samo sa ksilitolom kojom smo prali nakon godinu dana, rano je počeo dobivati zubiće, pa ih je s godinu dana imao već dosta
    s tom se pastom dobije i gumena četkica koja se navuče na prst, pa je praktično za pranje
    mlađem sada samo peremo tom četkicom, a po mom iskustvu s pastom treba početi što kasnije jer primarnije je da nauče četkati zube, a ne jesti i gutati pastu na što se onda svodi pranje zuba

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja curka ima 9 , 5 mj i donje jedinice , gornje jedinice i dornju desnu dvojku i do sada sam joj prebrisavala zubiće običnom gazicom namočenom u vodi ali to više neću raditi jer me je danas tako jako ugrizla i nije puštala da mi je krv išla i definitivno razmišljam o četkici za zube .

Apricot , vidjela sam negdje takve tri četkice ( mislim da u dm -u ) ali mi se nisu činile baš nešto . Kaj su dobre ? Ili da počnem sa običnom ( bila sam još prije kupila Oral B do 24 mj ) ?

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno 11 i pol mjeseci i 11 zuba

Jel tko ima iskustva s kutnjacima?
    Kakvi su vam bili bebači kad su izlazili kutnjaci?

T. je ovih dana izašlo 3 kutnjaka... (četvorke)

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi sa nepunih 10 mjeseci imamo gornje jedinice i dvojke i donje jedinice...kupila sam taj set od 3 četkice iz dm ali služe samo za igru jer nema mi smisla četkat zube prije spavanja kad se tak ionak nacicava čitavu noć..možda jednog dana kad ukinemo noćno cicanje...al to je još dalekoooo

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj decko ima 8,5 mj. i sve jedinice! Mi smo kupili set od 3 cetkice i naveliko vec koristimo prvu - ne zato sto mislim da imam sto puno za cistiti nego, kako je rekla i Apricot, zato sto mislim da mu je bolje cim prije poceti stvarati naviku (znam hrpu djece koja doslovno vriste kad trebaju prati zube).

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Moj decko ima 8,5 mj. i sve jedinice! Mi smo kupili set od 3 cetkice i naveliko vec koristimo prvu
    na koji način to radite? da li baš imate "čin pranja zubića" ili se samo on igra s njom? moj ju gricka sam ali ne učim ga da je to baš pranje zubiju...trudim se da me gleda dok ja perem zube, na preporuku mog stomatologa...možda to nije dovoljno?? :?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma premali je on jos i prenestrpljiv bas za pravi "cin pranja zubica", ali pokusavamo koliko ide s obzirom na dob: svako jutro uzmem tu prvu, gumenu cetkicu i malo mu trljam zubice, koliko mi da prije nego sto mi zgrabi cetkicu i sam se nastavi igrati s njom.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

koliko dana treba da zubi izbiju vani?
    ja sam mojoj šinorini napipala jedinice dolje ima 10-ak dana,a još se ništa ne vidi :?

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mene zanima redoslje izbijanja zubića, evo mi imamo dole 3 i gore 4 zuba (jedinice i dvojke). Danas mi se učinilo da će niknuti donji predkutnjak. Je li to moguće, da preskačemo zubiće, ili to ide nekim redom? I temperatura nam je skočila, u guzi živa pokazuje 37,8 celzijevaca. Iskusne mame, što da radim? :?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nama su najprije izbile donje jednice, pa gornje, sad izbijaju i gornje dvojke

koliko znam najprije izbijaju jedinice - donje, gornje, dvojke - gornje, donje, pa četvorke, pa tek onda trojke...........petice malo kasnije

moji klinci nisu imali nikakvu reakciju osim svrbeži i sline :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Mene zanima redoslje izbijanja zubića, evo mi imamo dole 3 i gore 4 zuba (jedinice i dvojke). Danas mi se učinilo da će niknuti donji predkutnjak. Je li to moguće, da preskačemo zubiće, ili to ide nekim redom? I temperatura nam je skočila, u guzi živa pokazuje 37,8 celzijevaca. Iskusne mame, što da radim? :?
    Cetvorke izbijaju prije trojki....

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znači, mogla bi biti temperatura od zubića? Inače se normalno ponaša, samo malo više tuli.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Viktoru su rasle 3 cetvorke odjednom i imao je temperaturu. Luka od jucer ima oko 38....nikakvih drugih simptoma, osim sto jako bali i grize sve sto stigne. Mislim da nam se spremaju cetvorke. :/

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

iva i N31 - moj mali će za 10 dana napunit 8 mj i mi isto nemamo niti jednog zuba... vidi se nešto bijelo dole ali ništa nije crveno niti natečeno niti ništa... baš :?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Juls, moj mali ima 4 zubica, a povisenu temperaturu je imao samo prije izbijanja 3. (38 u guzi). Tu noc je i dosta cesto cvilio i dosta cesto bio na cici. Moze ti temperatura biti povisena od zubica, ali ne jako - do kojih 38, 38,5, ako je visa od toga onda je vjerojatno nesto drugo u pitanju, bar je meni tako patronazna rekla. Za tu malo povisenu temperaturu ne trebas nista ni davati.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Alyssa, thanks. Evo, temperatura prošla sama od sebe (trajala 1 dan).

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Super, glavno da je brzo gotovo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo naša Pavla ima godinu i 3 mj. i imamo donje jedinice i gornju dvojku.
    Zanima me jel ima kakva dobna granica do koje izbijaju zubi?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo ima neki 10-ak dana da je nama izbilo prvi zubić (sa skoro 8 mj).

ja sam očekivala da bude natečeno i crveno i da beba bude nemirna (jer sam večinom čula da je to tako sa zubiće) ali on je samo dobio malu temperaturu i onda 2 dana poslije primjetila sam zubića da je niklo. nikakvo crvenilo niti natečnost.. baš :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas prva donja jedinica pet dana prije 6. mj, a druga donja jedinica jedan dan prije napunjenih 6. mj.
    Nismo osjetili niti jedan zubić :?
    Jantarnu nosimo od njena tri i pol mjeseca i redovito održavamo.
    Da li je to ili ona zaista trpi nemam pojma :?

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •