-
koliko je trajalo vaše odvikavanje od pelena?
moja Anja ima 22 mjeseca. skinula sam joj pelenu početkom ljeta, najviše zato jer ne radim i nisam je htjela po vručini gnjaviti s pelenama. kada mora kakati uvijek kaže i to obavimo u tutu, ali joj se zna desiti da se još popiški u gačice. prođe dan da se ne popiški nijednom, a nekad se popiški više puta. za spavanje joj stavljam pelenu. to već dugo traje pa me zanima kako je prošlo vaše odvikavanje. neki su mi čak rekli da je premala i da još nije spremna za odvikavanje. inače ne slušam priče sa strane ali me već tolko gnjave da trebam još nečije mišljenje. :?
-
Moja E ima 2,5 godine, skinuli smo u proljeće, trajalo i više od 10 dana, još imamo pelenu za spavanje.
-
i mi tako nekako. s 20,5 mjeseci bez dnevne pelene. rijetko kad veli da mora ići pišati ili kakati, više se desi da ju ja pitam i preduhitrim nezgode, mada se dogode.
ali nije bitno. do jeseni će se to već iskristalizirati, ne brini.
i meni daju takve komentare. čak i da ju ja forsiram.
a vidim da mala uživa kad čuje da 'zvoni'. i kako s veseljem nosi pišalinu da se izlije u wc.
čak mi je sveki rekla da to nije pametno, hodati bez pelene. pa najlakše je presvući ju i pobrisati pod.
dakle, ne brini, samo naprijed!
-
Nina ima 23 mjeseca. Odvikla se za 2 dana. Ne stavljamo dnevnu pelenu. Noćnu da. Jako sam ponosna na nju :D
-
Moja je s 2 god i 9 mjeseci ostavila pelenu. Počela je spontano prijavljivati, prvo kakanje, a onda ii piškenje. Nakon 14 dana smo joj skinuli pelenu i sve 5
-
Tia ima 2 godine i još malo 2 mjeseca. Pelene smo ostavili unutar 10 dana i to sve. Ne spava s njima ni po danu ni po noći. Ponekad nam pobjegne kod spavanja, ali joj neću vraćati pelenu da je ne zbunjujem.
-
i nama je trebalo intenzivnih desetk dana da uhvati ritam. ja sam i ranije pokušavala, ali ne sistematizirano, odnosno svaki dan
-
S 19 mjeseci. Za 2 tjedna + 3. tjedan s nezgodama. Sada smo već mjesec dana bez nezgode, više je nikad ne ispitujem jel treba na wc, sama traži.
-
Mi smo skinuli s 23 mjeseca s tim da je od 18 mjeseci kakala iskljucivo u kahlicu, a pisanje smo rijesili u pet dana.
No, jos uvijek ima nocnu pelenu.
To joj uskoro namjeravam maknuti jer posto je do prije par dana jos puno sisala po noci ujutro je imala punu pelenu ,
no od kad je prestala sisati, pelena joj je prakticki prazna tako da sad slijedi micanje nocne pelene.
-
S Dorianom smo to riješili u jednom danu, i dnevnu i noćnu. Slijedeća tri dana je kakao u gaćice, a onda je i to pohvatao. E da bio je star 1 godinu, 4 mjeseca i 18 dana
. Nitko ga nije ni na što silio, sam je to zatražio.
A s Janom je to potrajalo cca 2 tjedana. I sad s ponosom objavljujem da smo već 12 dana u potpunosti bez pelene :D . Isto kao i sa bracom bilo je to na njezinu inicijativu.
-
Mi smo dnevnu pelenu skinuli u oko tjedan dana kad je D. imala 2 god i 4 mjeseca. Nocnu sam skinula oko dva tjedna poslije, kad sam skuzila da uopce ne piski po noci.
Ali dva mjeseca poslije odjednom je opet pocela piskiti po noci u krevet. Ne svaki dan, ali sigurno svaki drugi ili treci. Ne znam je li to zbog lagane upale mjehura koju su joj dijagnosticirali ili zbog toga sto nam se u krevet uvukao uzurpator mamine paznje: braco.
Nisam joj htjela vracati pelenu (to je sad za "bebu" bracu), pa sam prodala foru da imamo posebne gacice za spavanje (one pampersice sto se oblace kao gacice), jer uz malu bebu stvarno ne stignem jos sredjivati i nocne nerede. Ipak se pitam jesam li dobro ucinila? Mozda ce joj to samo otezati da se opet ostavi nocnog piskenja. Sto vi mislite?
-
-
mi se uopće nismo gnjavili s rokovima... išlo je postepeno (negdje s 25 mjeseci), i trajalo možda čak 2 mjeseca...
prvo dnevna pelena (još neko vrijeme nije htjela na tutu pa je tražila pelenu za "obavit" kaj treba - jer ju je teta čuvalica stavljala na tutu s godinu dana
- i ona je bježala od toga ko od živog vraga).
ostavili smo pelene za popodnevno i noćno spavanje. pa kad su popodnevne pelene bile nekoliko dana za redom suhe - onda smo ih maknuli. noćne su trajale nešto duže - ali isto nismo forsirali... kad su i one ostale suhe - maknuli smo ih.
sama se po noći budila i tražila na wc, a nezgoda skoro da i nismo imali.
išli smo postupno, jer se ona tako osjećala sigurnije - a to mi je bilo najvažnije.
-
Uopće ne znam koliko je trajalo, tj. traje li još uvijek. Mislim da da.
Pelene smo skinuli prije tri mjeseca (kad je već itekako znao čemu služi tuta). Nakon cca 2 tjedna se situacija s pišanjem normalizirala i odonda piški - uglavnom - u tutu (ponekad u gaće, ali to smatram "nezgodama" kojih ima i kojih će još biti), a s kakanjem i dalje muku mučimo, jer je mjesec dana nakon skidanja pelene počeo kakati noću, u noćnu pelenu (koju još uvijek ima), i tako čini već dva mjeseca i ne znam kako tome stati na kraj :/
-
Nikad nisam forsirala. Budući da sam joj sama šivala platnene bilo joj je fora nositi pa je trebao sporazum. Dogovorile smo se da će ići u Caritas.
Uglavnom, kad sam vidjela da je noćna pelena tjedan dana suha, skinula. Zapravo, lakše je bil os noćnom. Po danu se i sad dogodi nezgodica ako se jako zaigra, ali ništa strašno. Jednom u par dana. Doduše, u početku je bilo nošenja putnih torbi pri izlasku iz kuće.
No, pelene smo ostavljali kod kuće i kad smo išli na duga putovanja. Trebalo nam je par mjeseci.
Kad bi ju netko upitao gdje joj je pelena, ona ko iz topa: Pa u Karitasu de su male bebe, kaj ne znaš da imam gaće?
Ljudi su ostajali u šoku na takav odgovor. Pelene nisu u Caritasu, ali jesu u rukama kojima puno znače.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma