Joj.. ovako.
Eto , živio ja sa zaručnicom i nakon što smo shvatili da je trudna, nastala je veeelika sreća! Ona je bila nezaposlena i prije toga je radila samo mjesec - dva.
U trećem mjesecu trudnoće nisam znao što da radim , pa sam ju nakon nekih laičkih savjeta prijavio na sebe kao da mi radi kao kućna pomoćnica. Ugovor na određeno ali nismo naveli datum do kad , neznam ni kak je ona koja tam radi i na to pristala, jer ak je određeno onda je valjda određeno. Ma koma.
Nakon toga napravio sam jednu uplatu davanja za taj prvi mjesec , a nakon toga riješili smo komplikacije i bolovanje.
E sad, u 4 mjesecu ove godine smo se vjenčali.
A ona je još uvijek prijavljena kao moja radnica jer ako joj dam otkaz popušit ćemo lovu koju prima. Vjenčali smo se samo u općini i nismo taj papir ni dizali s općine ni nosili ga nigdje ni mjenjali osobne ni prezime njeno ni bilo što, sve radi toga da ne skuži nitko da je zaposlena kod mene a žena mi je. Mislim da je to malo kršenje zakona jel?
E sad je ona skroz pred porod i više nije na bolvanju već na porodiljnom.
Ako joj sad dam otkaz mislim da će izgubiti primanja jer ima neki zakon ako se ne varam da mora raditi neprekidno devet mjeseci u razdoblju posljednja 24 mjeseca. Jel? E sad glavno pitanje je što mi je najpametnije činiti. Volio bi da sredimo osobne iskaznice i ostale papire (promjena adrese, njeno prezime ...bla bla..), a volio bi i da prima te novce i dalje do djetetove 1. godine jel