Ima li netko iskustva s anatomskim jastukom?
Imam užasne probleme s vratom, nikako se ne mogu namjestiti na običnom jastuku, a ujutro me sve bli za poludjeti.
Primam sve savjete i sugestije, hvala!
Ima li netko iskustva s anatomskim jastukom?
Imam užasne probleme s vratom, nikako se ne mogu namjestiti na običnom jastuku, a ujutro me sve bli za poludjeti.
Primam sve savjete i sugestije, hvala!
Ja i MM ozbiljno razmisljamo o onim tempur-jastucima (valjda se tako zovu). Mene bi zanimalo ima li netko s tim iskustva.
MM ima uzasne probleme s vratom, kad pocne da krcka jezivo za slusati :shock: A ima i navike polozaja glave boze me sacuvaj!!! Od nedavno smo mu nabavili anatomski jastuk i on je strasno zadovoljan. Njega ne moze da zguti i zguzva i jednostavno ga tera da lezi ispravno.
I najbolje mu je kad spava na ledjima (a i inace svi trapeuti to i savetuju tj. ni slucajno potrbuske!!!).
Eto to ti je nase iskustvo.
Imala sam problema s vratom (vrtoglavice, zamućivanje vida) i slučajno mi je dragi kupio Dunlopillow (ima ga na Velesajmu u centru za zdravo spavanje), nije anatomski ali je od takvog materijala da podupire vrat u svim položajima, malo je duguljast i gumast.
Živi preporod! Sada imamo dva i najradije bih ga svugdje nosila sa sobom. Košta oko 500kn.
puno hvala, poduzet ću nešto u vezi kupovine
Dobili smo (MM i ja) na poklon tempur jastuke i MM izvrsno odgovara, dok se ja nikako ne mogu naviknuti (imam dojam da me tek onda boli vrat). Racunajte na tu mogucnost s obzirom na poprilican trosak! Meni daleko vise odgovara Odeja anatomski jastuk (cca 140 kn) s blagim ulegnucem u sredini.
A sto se tice vratobolje, osim jastuka vazan je i dobar madrac. Jako je bitan i polozaj za vrijeme rada, u mojem slucaju uglavnom rad na racunalu. Preporodio me je savjet o polozaju monitora (ravno ispred) i 2/3 visine monitora treba biti u razini ociju. Vrlo je los bocan polozaj i zakrenutost vrata!
pozdrav dunya
bas sam razmisljala postaviti pitanje o jastucima i opcenito spavanju. vec nekoliko tjedana jako lose spavam, cesto se budim i ruzno sanjam. prije nego sto je to pocelo, bas sam bila promijenila krevet (i jastuk). ovaj madrac je nov i anatomski, ali kao da sam prije na rasklimanom rupastom kaucu bolje spavala.. :shock: sto mi nema nikakvog smisla, pa sam zakljucila da je stvar u jastuku. ranije sam spavala na tankom ravnom jastuku iz mercatonea za 25 kuna :D (koji je bio privremeno rjesenje) , a sad spavam na 'pravom' velikom buhtlastom jastuku. zadnjih nekoliko noci spavam bez jastuka, ali nije ni to rjesenje.
razmisljala sam o anatomskom jastuku, ali problem je u tome sto najcesce spavam na trbuhu, a cula sam da anatomski jastuci ne omogucavaju takvo spavanje (odnosno, nije bas ugodno). je li imate ideju sta da radim?thx!
ovaj moj gore opisani jastuk ti je super jer nije 'anatomski', na njemu se može spavati i na trbuhu
odmah sam mislila potrcati po njega, ali.. 500 kn??? :shock: :shock: toliki izdatak za jastuk koji mi mozda ipak ne bude odgovarao.. malo me strah uloziti u nesto sto nisam sigurna da ce mi pomoci.
razmislit cu. svejedno, hvala![]()
ja sam nasla super jastuk..koji je i anatomski izmedju ostalog.
napunjen je sterilisanim ljuskama od psenice...mirise fenomenalno..a i mozes
da spavas na stomaku.. dise..tako da nema znojenja...i kazu da stiti od zracenja ali ne znam bas kako :/
cula sam da ima i tako nesto sa heljdom..
super je jer dolazi full napunjen ali imas zip i onda ga mozes prazniti do zeljene debljine..
mirise tako na prirodu...da vam ne mogu opisati... mljac
ja imam isto od Odeje i super mi je, ali imam i jako kvalitetni madrac, pa valjda to dvoje u kombinaciji... 8)
natural, daj malo pobliže opiši; gdje si kupila, koliko košta...baš si me zainteresirala s ovim "miriše na prirodu"![]()
MM je kupio anatomski jastuk od spužve, onako ima dva brežuljka. Spavao je 2 mjeseca na njemu i izbacio ga jer je imao jako često noćne more i mislio da je to povezano s jastukom. Ja sam mu rekla da izmišlja i uzela taj jastuk za sebe. Nakon tjedan dana i nekoliko gadnih snova i ja sam ga izbacila.
Ja isto volim spavati na trbuhu, ali čim se okrenem na trbuh ja odmaknem jastuk i spavam na ravnom i to mi je najudobnije. Jastuk mi treba samo kad sam na boku.
I ja sam tražila anatomski jastuk i nakon mukotrpnog traženja - a niš nismo bili pametniji, a o rasponu cijena da i ne govorim, nakraju samkupili jastuk iz top Shopa, ona neka mrak pjena za 99 kn, meni je odličan, sada ga koriste i moja mama i suprug. Nekak sam si razmišljala za 99 kn ak mi ne valja neće mi biti previše žao.
Ja sam, prema savjetu ortopeda, kupila Tempur, dala za njega 750kn i... kičma me i dalje boli, loše spavam...
Kupili su ga i svi moji i njima je super. Ali oni nisu kičmobolni.
Ja svoj Tempur ne bi mijenjala ni za sto!!!
A kad sam ga pocela koristiti, sigurno sam se 3 mjeseca prisiljavala lezat na njemu, a ne kraj njegaSada ga imam vec 3 godine i zaista mi je zakon!
Za razliku od mene, MM se vratio na svoj stari buhlasti jastuk nakon 3 dana koristenja TempuraZenska u ljekarni nam je vratila lovu
![]()
E, da, imamo i anatomski tvrdji madrac pa nam jos fali visak da vidimo jel spavamo savrseno![]()
![]()
Apricot - kolko dugo koristis Tempur?
Godinu i pol ovaj s udubljenjem, a prije sam imala klasični.
Zajedno, dvije i pol godine.
Pa ne mogu vjerovati da ti jos ne pase :/apricot prvotno napisa
Mislila sam da je samo potrebno vrijeme da se navikne kicma.
A meni bas onaj s udubljenjem nije odgovarao.
No, vjerojatno ga zato mnoge ljekarne daju 2-3 dana na probu jer ocigledno nisu svi nuzno zadovoljni.
evo link-a za jastuk koji mirise na prirodu...
nazalost, nisam uspela da nadjem gde u hrvatskoj mogu da se kupe.
u scg je distributer..pa ako neko moze neka dodje u beograd...ima ih u metrou i po radnjama zdrave hrane... ili mozda pouzecem.
stvarno je sjajan... :D ja sam kupila onaj manji i sasvim je dovoljan...
imaju sjajan program za eko-bebe i eko-mame :D
www.ekodream.com
zaboravila sam cenu... ja sam ga kupila za nekih 1300 din...izvini ali stvarno ne znam cenu u kunama.. dodje negde ispod 20 evra
![]()
Podižem temu...
ima li netko za preporučiti "običan", a malo kvalitetniji jastuk (pod tim mislim da ne košta 500 kn, ali da nije ni najlošija varijanta koja će se od dječjeg skakanja pretvoriti u neprepoznatljivu masu).
Primijetila sam, naime, da je moj dosadašnji žlj jastuk promijenio oblik do neprepoznatljivosti... s time su u vezi i stalni bolovi u vratu i glavi (naročito poslije spavanja). A sve skupa povezujem s najnovijim Andrejevim običajem da se prije spavanja baca po krevetu i boksa s mojim jastukom do iznemoglosti.
Ne bih anatomski (bar ne onaj "klasičan" anatomski), imala sam ga svojedobno pa me i od njega boljela glava (priznajem, kičma mi nije u savršenom stanju).
Dakle, ako je netko nedavno kupovao jastuke...
aprikot ti moraš na vježbe za kralježnicu neće ti jastuk pomoći
mamita, i ja to mislim. prije par dana sam počela ići (pa kad naučim sve vježbe, radit ću ih sama, kući) na vježbe za vratni dio kralježnice i preporodila sam se. SAMO jastuk ne pomaže.
I ja sam već "luda" od tih jastuka. Kad ih kupim su super, a nakon par tjedana katastrofa :/tanja_b prvotno napisa
Kod šogorice sam spavala na jastucima obične veličine, znači 60X80, ali oni su malo tvrđi ( ne jako) i već ih ima 3 godine i još su u onoj izvornoj formi. Mislim da ću njih kupiti. To je hrv. proizvod :D , od tvornice "Lio" :? iz Osijeka. Mislim da se tako zove i gledala sam u Nami, koštaju oko 200 kn ili čak i manje.
tanjaa, gdje ideš...tanjaa prvotno napisa
Ja nikako da krenem...
Apri, ak ti se ne da nekud odlazit na vježbe mislim da moja dr. koja je ortopedica ima vježbe iz neke knjige koje su opisane i to svakome ko ima probleme takve vrste preporuča. Sama ih naučiš i vježbaš.apricot prvotno napisa
Ali ona je sad na g.o pa kad se vrati oko 21.08 mogu poslati, samo me podsjeti![]()
Ne smijem ja po knjizi, ja moram pod nadzorom.
Moja kičma nije "malo", ona je "jako"![]()
Imali smo mi takve. Previsoki su, a mi nismo sitne osobe.pepi prvotno napisa
Sada imamo Lio, ali one manje. S time da ti manji nisu tako izdržljivi. Kupili smo ih prije dvije godine i više ne izgledaju dobro, a oni koje smo kupili prije šest godina izgledaju još gore.
Velike smo poklonili i od njih su nastali jastuci za trosjed.
apricot, i moja je "jako" i prije par dana je došlo na "neizdrživo" pa sam otišla kod doktorice, a ona dala terapiju 10 dana, između ostalog i vježbe. jednostavne su, ali ipak ih treba netko stručan pokazati...
ali, ja sam u sibeniku.
moja kičma je u totalnoj komi.
od vratne kralježnice (jedan kralježak mi je predugačak)križa koja očajno bole,do trtične kosti koju sam iščašila prije par godina![]()
ne pomažu mi nikakvi jastuci ni vježbe.samo masaža.
e da, dolega, i ja idem na masažu. trenutno i na struju i na UZV.
morat cu i ja uskoro na te vjezbe, o kojima govorite.
ja koristim TEMPUR vec 6 godina i jako sam zadovoljna sa njime. upravo smo u fazi kupovanja i TEMPUR madraca. vrat mi je puno bolje, no sada me ubija kicma, ali to je zbog toga sto Zach spava sa cicom u ustima.
Ovako je i kod nas već evo 9 mjeseci. Moja kralježnica je u totalnoj komi, a i zdjelica (još se od poroda nije vratila u prvobitno stanje). Više nisam mogla ignorirati problem pa sam nedavno krenula na tretmane kod kiropraktičarke i vježbam doma. Još je rano bilo što reći ali nadam se da će mi pomoći.spava sa cicom u ustima
ja sam prije godinu dana tati kupila Šuško - jastuk s heljdinim ljuskicama, ali nije se mogao naviknuti pa ga je dao meni...probleme s kralježnicom imam stalno...često me ukoče i vrat, leđa...od tada me vrat nije zabolio, inače su mi leđni mišići valjda kronično upaljeni, puna sam kvrga...maserka se zgražavala nad stanjem mog vrata :/
Šuško je malo tvrđi...treba se naviknuti, ali meni je stavrno super...bila sam sumnjičava kad smo ga dobili u prodaju, ali kupci su ga hvalili pa sam odlučila prvo kupiti tati koji je invalid (prebolio je polio u djetinjstvu), a nakon toga i sebi...
http://www.ponuda.com/v4/_Ducani_poc...=ART3&id=21086