Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Mala beba i autosjedalica

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Mala beba i autosjedalica

Pročitala sam sve živo o autosjedalicama i naša je već postavljena u auto (maxi cosi cabrio) i čeka bebača...
    Planiram bebu odmah staviti u nju po izlasku iz bolnice no nešto me mući pa molim iskusne mame da me savjetuju
    Moj bebač je trenutno procjenjen na 2600, a ja sam na mirovanju radi mogućeg prijevremenog poroda. Ono što mene brine je ako se bebson rodi sa oko 3kg te još u rodilištu padne na kilaži dal tako mala bebica može u AS?? Znam da je za bebu najsigurnije da se vozi u AS a opet s druge strane strah me je ako ju premalu stavimo u AS ... Dal težina bebe uopće igra ulogu u stavljanju bebe u AS?? te kada beba ne bi smjela u AS?

Malo sam zakomplicirala pitanje ali nadam se da ćete shvatiti i savjetovati me.
    Pozdrav od mene i mog bebulinca

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Mala beba i autosjedalica

kad smo karl i ja izlazili iz rodilišta donijeli smo i as da ga stavimo u nju, no babica nam je rekla da nam ne preporuča da tako mala beba( imao je 2,5kg) bude dugo u as

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo imali kolica 3 u 1 tako da se bebica vozila u onoj košari, koja je imala atest i sve potrebne rekvizite za pričvrćivanje u autu i pojas za nju unutra, skoro do 5 mjeseca tek smo je onda prebacili u AS i sad ima 6 miseci i moramo tražiti drugu jer joj je ova uska.ima naime 9,5 kg pa se u ovoj jedva miče.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne znam ti baš konkretno odgovoriti.. mogu ti napisati naše iskustvo...

medo se od početka vozio u max-cosi cabrio (imao je 3,100 kg kad smo išli doma iz bolnice).
    imaš sa donje strane cabria sklopku - svakako je stavi u položaj za bebe lakše od 5 kg, onda je i kut prilagođeniji skroz malim bebicama.
    ne znam koliko vožnje imate do doma.. nama je trebalo cca 35 minuta. mislim da sam negdje čitala da bebe ne bi trebale biti duže od 45 minuta u AS. (a tako male možda i manje)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj okruglica prvotno napisa
    mi smo imali kolica 3 u 1 tako da se bebica vozila u onoj košari, koja je imala atest i sve potrebne rekvizite za pričvrćivanje u autu i pojas za nju unutra, skoro do 5 mjeseca tek smo je onda prebacili u AS i sad ima 6 miseci i moramo tražiti drugu jer joj je ova uska.ima naime 9,5 kg pa se u ovoj jedva miče.
    Auto-kosara ne pruza toliko dobru zastitu novorodencetu kao autosjedalica za novorodence. Niti priblizno. Tako da ja nikako ne bih preporucila tu opciju ako beba nema posebne zdravstvene potrebe (npr. ima problema s "disanjem" u povisenom polozaju ili kongenitalne probleme koje zahtijevaju apsolutno horizontalan polozaj). Ukoliko je beba zdrava, nepresitna (ispod 2,5 kg) i nije rodena puno prerano, za nju je najbolja, od prvog dana, klasicna autosjedalica za novorodence. Auto-krevetic je bolja opcija od drzanja bebe u narucju ili obicne kosare, ali ne prza najbolju mogucu zastitu.

Just me, ako je s bebom sve u redu, za nju je najbolja sjedalica koju vec imate. Sjedalicu koristite u vozilu svaki put kad prevozite bebu i pokusajte je ne koristiti puno van vozila, posebno ako je beba prilicno mala, i nemojte ici na jako duge voznje (ako trebate, nek netko sjedi otraga pored bebice u sjedalici, vezan, naravno).

Kad postavljate sjedalicu, nemojte je prestrmit (niti "preuhorizontalit"), naslon treba biti na oko 45-50 stupnjeva naspram tla. Ak je manje, postoji mogucnost da dode do prekomjernog istezanja vrata ili da beba isklizne ukoliko dode do sudara a ako je strmije, dok je beba mala, postoji mogucnost da bebina glava klone prema naprijed i da tako dode do ometanja disnih puteva.

Mama medo ti je super rekla za sklopku. Opcenito, dobro proucite upute (procitajte ih i nekoliko puta). I cuvajte racun. Ovo cesto zaboravimo naglasit kupcima novih sjedalica :/

Bit ce sve OK, sam se ti cuvaj. Super da ste vec kupili sjedalicu i da ste se informirali. Prati na portalu kad ce biti sljedeci pregled sjedalica pa dodite, moze i prije nego beba stigne, da provjerite jel ste dobro namjestili sjedalicu.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Marino je izasao iz rodilista sa 2200g u AS
    vozili smo se iz zagreba za zadar

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

N. je na izlasku iz bolnice imala 2300g i 44 cm i vozili smo je normalno u autosjedalici (ali je nismo u njoj držali i kod kuće ili u šetnji s kolicima)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I to je sasvim u redu. Bebe niske porodajne tezine ne moraju imati problema u povisenom polozaju ali je rizik veci. "Vani", u sj. americi npr., se kod tih beba to provjeri prije odlaska iz rodilista (postoji protokol). Kako se to u Hrvatskoj ne radi (po mojim saznanjima), kod beba niske porodajne tezine je najbolje vezati ih pravilno u klasicnoj autosjedalici, s odraslom osobom pored njih, i svesti voznju na minimum (sto moze i znaciti voznja od zadra do zagreba, ako se toliko daleko mora ici, s tim da se treba redovito stajati).

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, puno vam hvala na informacijama i definitivna odluka je; moja beba ide doma u AS. Od bolnice do doma imamo kojih 15-20 minuta tako da stvarno mislim da joj neće škoditi, a u AS ju ionako ne mislim držati osim prilikom vožnje...
    svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •