ana.m, noc je doba kad bebe krecu u akciju
~~~~~~~~~~~
ajmo, iva!
ana.m, noc je doba kad bebe krecu u akciju
~~~~~~~~~~~
ajmo, iva!
bas sam sad isla pogledati kad si otvorila topic pa je dogurao do 5 stranica - prije 11 dana, 03.08. Iva je stvarno tvrdoglava!!mikka prvotno napisa
![]()
usput, ime mi se jako svidja, bas volim zenska imena sa tri slova![]()
Ja sam zbrisala kući iz bolnice preko dana. Danas je 40 tjedana službeno. Ništa, ali baš ništa novo se ne događa... JUčer sam čak navečer radila čučnjeve prije spavanja (sestra me uhvatila i crkla od smijeha), ali od trudova niti T, jeeini rezultat je bio da sam uznemirila malu tvrdoglavicu u trbuhu pa me pošteno naritala poslije!
Doooosta mi je već!!!
Becky - ja sam bila u četvrtak ujutro cement. Navečer otišao čep. Ujutro krenuli trudovi na 5 min (iako kad su me pitali jel imam trudove, ja nisam baš bila sigurna - to je tak slabašno pikalo) u 5 popodne ode vodenjak u 10 do 10 eto PatrikaBio je 39 + nešto sitno (u otpusnom pismu 39 + 6)
Pa ti vidi..
Da,ostavili je u bolnici.
Ujutro dobiva gel.
a jadna.
vibram da joj ne bude kao meni
~~~~~~~~~
~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da se mala Iva odluci izaci do ujutro...![]()
Potpisuje cure ~~~~~~~~~~![]()
iako ne znam sto je gel :/
a ja vibram da joj BUDE kao meni ~~~~~~~~~~
ujutro se probudila otvorena 3 cm, bez trudova do 11
u 14 ušla u rađaonu a u 14 i 25 rodila (bez dripa)
i sve to u četvrtak
I ja!sbuczkow prvotno napisa
Ajd napišite kaj je to gel.
gel je sintetski prostaglandin (prirodnog ima u spermi, zato se trudnicama kojima je prosao termin savjetuje da "iskoriste muza") koji djeluje na omeksavanje, skracivanje i otvaranje cerviksa. ustrca se u rodnicu. ja sam ih recimo dobila 4 komada. ne odjednom, naravno.
Aha, dakle poticanje poroda na umjetan nacin. A voda joj se nije zamutila?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da porod prođe dobro![]()
uz svo vibranje vodenjak se ipak nije predao!
ana.m![]()
ana.m![]()
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Ima li tko kakvih novosti?
ana.m vibrrrrrrrrrrrrrrrrrr da vec grlis svoju ljepoticu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Evo i ja pratim ovaj topic.......
U prvoj trudnoci se nisam otvarala uz sve fizicke i gastronomske aktivnosti, i zavrsila na carskom.
Ana.m ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
ana.m. ~~~~~~~~~~~~~~![]()
Ana.m-nadam se da već držiš svoju bebu !
![]()
![]()
![]()
na cestitka sam vidila da su i puzicka i ineska rodile a ana.m. jos nista (bar je popodne bilo tako). nadam se da je to samo manjak informacija
ana.m. ~~~~~~~~~~~~~~~~
ana.m je rodila,izmucila se jadna i opet zavrsila na craskom![]()
ali sve je ok :D
Vazno da je sve u redu sa obema.
Cestitam!![]()
![]()
A sta je bilo sa vodenjakom, je li pukao ili su joj ga prokinuli ?
Imam ja novost... moja kćerkica, njen ponosni tata i ja imamo prvu zajedničku noć pred nama! Rodili smo se u subotu i danas smo došli doma! :D:D (nemam snage više sad pisati, umooooorna sam...)
Cure ao što vidite ja sam se vratila neđu vas s mojom prekrasnom djevojčicom. Ma moram staviti slike.
Samo ukratko o porodu, kad budem imala malo više vremena napišem priču.
U srijedu su me ostavili na promatranju radi ctg-a, u četvrtak ujutro u 8 stavili gel, u 15h ponovili, Otvarala sam se dosta sporo uz podnošljive trudove. U 19h mi buše vodenjak, trudovi postaju puno jači, cerviks nikako da konačno nestane, u 20:30 u rađaonu, trudovi rasturaju, otvaranje sporo a bebina guza tik ispod mojih cica bez imalo pomaka. Oko 00:30, otvorena 9cm i u agoniji, doktori shvaćaju da nekaj baš ne ide kako treba, pregeld u trudu i čujem kako drugi sa strane MM-u spominje morfij, a drugi zaključuje da je glavica u nekom xy položaju, guza i dalje tik ispod cica, mala se nije pomakla za milimetar, glavica na -2, a treba doći do +3! Zaključuju da se ne može spustiti u zdjelicu i odmah carski.
Dobila sam spinalnu i sva sreća nakon svega odmah vidjela svoju princezu...
Eto, to je nabrzaka opis mog poroda!
Ali bitno da je moja cura dobro, tko zna kaj bi bilo da nisu tadaskužili i odlučili tako i da su me pustili da još satima čekam da se desi čudo!
Hey ana!!!!!!!!!!!!!!
ČESTITAMO!!!!
Baš lijepo da ste doma...uživaj u malenoj princezi!
Ana,dobro nam se vratila.Uživajte![]()
Becky, cestitam odBecky prvotno napisa
:D
Kako je na kraju bilo na porodu? Kako se zove princeza?
ana.m welcome back!![]()
Te mokre gacice se meni desavaju vec 4 dana. Stalno nesto curi a nije iscjedak, bas mi je ko voda. Bila sam na pregledu u ponedjeljak i rekla to doktoru ali on kaze da je sve ok i da plodne vode ima dosta.white_musk prvotno napisa
Dali bi se, ako je doktor slucajno pogrijesio, meni vec javili trudovi u slucaju da je to visoko pucanje vodenjaka?
ako plodna voda i odlazi, ona se konstantno obnavlja.
ana.m čestitam još jednom...uživaj u svojoj curi i sreća šta su bili pametni doktori...
becky također čestitke od![]()
ana.m čestitam
I kako da ja sad znam jel to plodna voda ili nije? Dali moze toliko dugo curiti a da se nista drugo ne desava?Felix prvotno napisa
meni je bilo tako,počeli su pucati plodni ovoji,istekao je deci.
čekala sam i za par sati su krenuli moji trudovi
nemoj žuriti u bolnicu![]()
sad tek vidim da imaš još dosta do termina
nemaš razloga za brigu,sve je to OK
Mislis? Ali obicno mi curi poslje mokrenja. Ponoci nesto manje ali preko dana je stalno mokro.MGrubi prvotno napisa
Najvise me to muci jer sam prehladena i dosta jako kasljem. I bas taj dan, kad je pocelo curit, jako sam zakasljala i nesto me jako zaboljelo tj. zarezalo. I od onda curi. Ne zelim dizat paniku bezveze niti ici u bolnicu zbog svake sitnice, vjerujem svom doktoru jer je stvarno dobar ali ipak me to kopka...
becky cestitke na princezi... kako se zove?
Ono što me muči jest slijedeće: koliko vremena smije proći nakon puknuća vodenjaka, a da krenem put bolnice???white_musk prvotno napisa
Ivana
koliko se sjećam od puknuća vodenjaka max 3 sata do bolnice.
i ja sam jedva čekala da pukne vodenjak al sad mi tako drago da su trudovi prvi došli jer su bili skroz podnošljivi i super sam se otvarala i skoro do kraja bila doma, tko zna koliko bi me izmučili gelom i dripom da je prvo voda otišla....sad se nadam da će i drugi put biti tako...![]()
odgovori su razliciti. anegdotalno: da pitas u vinogradskoj, 2 sata nakon puknuca ide drip. pitas u merkuru, u roku 12 sati moras roditi, ooooor eeeelseeee...![]()
ako radjas vani, imas 48 sati do indukcije. bilo je istrazivanja u kojima se cekalo 72 sata nakon puknuca i pokazalo se jednako sigurnim.
najbolje je pricekati svoje trudove i pratiti kako se osjecas.
ja osobno bih cekala bar 12 sati - ali u tom roku sigurno ce poceti trudovi. vlastiti. koliko ces ti cekati, naravno, tvoja je odluka![]()
a uz vodenjak ovisi još dosta toga......samnom u liftu je došla žena kojoj je u pola 8 pukao vodenjak (u bolnicu došle u 11)....al je ona bila otvorena 5 cm bez trudova .......a ja koja sam imala trudove navečer od ponoći otvorena 8 cm (iako su bili jačine menstrualne boli i nisam mislila da sam se toliko otvorila)..ona rodila 15 minuta poslje mene....
da nije bila otvorena vjerojatno bi prvo bila na promatranju.....al tko zna, ovisi i na kakvog doktora naiđeš
meni je otisao cep oko 10 ujutro, tek oko 1 ipo sam otisla u ginekologa, zatim u split zbog prijevremenog poroda, dobila klistir, trudovi poceli oko 5, rodila u 9. mislim da je to individualno koliko mora proci... meni nisu inducirali porod, imala svoje trudove... nisam dobila ni drip
a meni čep otišao 13 dana prije poroda i ja se ponadal...i čekam i čekam a trudova nema......a svugdje sam čitala da porod sljedi nakon izlaza čepa....