Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: velika beba

lorra81 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno velika beba

Prije svega htjela bih pozdraviti sve buduće majke i one koje to već jesu.

Naime, danas sam bila na UZV i procjena težine ploda je bila 4 300 gr. Ušla sam u 39-ti tjedan trudnoće i ginekolog je procijenio da do kraja beba još može dobiti eventualno 200 do 400 grama ovisno o terminu poroda. Zvanično se vodi da mi je termin 17.09. međutim, kako su kod mene ciklusi 35-40 dana to će vjerojatno biti 7-10 dana kasnije kao i sa prvim djetetom.

Što želim pitati; Prvo dijete, curica je težila 3 560 gr. i duga je bila 53 cm. jedan fini prosjek za prvo dijete i k tomu curicu. Ali moj porod nije niti po čemu bio prosječan. Prvo od trenutka prokidanja vodenjaka gdje su usljedili oni jaki trudovi, do poroda prošlo je više od 12h. Cijeli taj dan pred odlazak u rodilište imala sam trudove u pravilnim intervalima, ali se nisam otvarala ili sam se izrazito malo otvarala, tako da sam na porodu posve popucala. Jednom rječju dosta traumatičan porod, naročito jer sam nakon 8 sati trudova i svega tri centimetra otvorenosti zatražila epiduralnu anesteziju. Anesteziologinja koja mi je došla dati epiduralnu je bila mlada, pa se mučila jako i nakon šest pokušaja da mi uvede kateter za epiduralnu nije uspjela i odustala je na kraju. Ja sam po porodu imala posljedice epiduralne anestezije kao da sam ju i dobila (glavobolju, oticanje,bolove u kralježnici). Tako da mogućnost uzimanja epiduralne na ovome porodu stavljam pod veeeeliki upitnik.

Sada je težina djeteta procjenjena na 4300 gr. a do poroda se uzima da će cca težiti 4,5 kg. Uglavnom gin. je rekla da će me pokušati prirodno poroditi a ako "zapne" štagod intervenirat će se carskim rezom. Ja ne znam koliko je drugi porod lakši, u pravilu govore da jeste ali kolko je zapravo ova razlika u težini i veličini bebe bitna za tijek poroda? Ima li itko iskustva sa drugim porodom, znatno veće bebe a da je lakše obavljen? U nalazu piše da sam prohodna za 2 prsta, dok sam sa prvim bila posve zatvorena. Dali to iole olakšava situaciju ili uopće nije niti bitno? U svakom slučaju molila bih vas da mi napišete iskustva i usporedbe prvog i drugog poroda naročito ako je drugo dijete za kilogram teže.

Veliki pozdrav!!!!
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 13.09.2011. at 09:56 Razlog: (dodala razmake da se lakše čita)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Draga, ne brini nista, ja sam prvu bebu< decka, rodila teskog 4590g i nije bilo tesko, drugi porod mi je bio kao pjesma, curica je tezila 3920g i bila na zadak, a sve je proslo brzinski u 2 sata od puknuca vodenjaka i prvog truda. Ne brini, drugi ti je porod, koji je sam po sebi laksi, a velicina bebice i onako ne igra toliko ulogu, imas dokaze da mozes! )
    Znam kako ti je, ja sam se jako brinula pri prvom porodu, al sve ce biti ok, pusa!

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Prva beba mi je bila teška 3180g.Dugo je trajalo s obzirom da mi je pukao vodenjak, nisam imala trudove, nisam se otvarala, pa drip sve u svemu je trajalo nekih 12 sati. Druga je bila 4050, i doktori su se iznenadili koliko je bila velika. Drugi porod je bio daleko lakši i brži od prvog. Od prijema, klistiranja, odlaska u rađaonu pa do samog poroda je prošlo nešto više od sat vremena. Predviđanja doktora su bila da će druga beba biti cca pola kg teža od prve ali eto mala štrucica nas sve iznenadila. Koliko sam čula od svih poznatih drugi porod je brži od prvog mada ne mora biti pravilo. Sretno

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvi bebač je bio 4680g, 56 cm. Od prijema u bolnicu do poroda je prošlo 4 i pol sata. Sad opet očekujemo veliku bebu, termin je za 7 dana. Samo se nadam da neće bit puno veća. Inače, nitko mi nije spominjao da bi možda trebala na carski, ni prvi put ni sad.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne brini! Prva 3.800, 12 sati bolovi, druga 4.500, rodila za sat.
    Opušteno!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni je prvi bio 4170. Porod hmmm... ne mogu reći dug, jer se nisam dugo dala u bolnicu.. Trudovi počeli u 15h, ja došla u bolnicu u 21, rodila u pol 2 ujutro.. Meni se nije činilo predugo, ali je zapravo prošlo 13 sati trudova...

Drugi mi je bio 4550. Trudovi počeli oko 17h, ali puno slabiji nego prvi put (što me je iznenadilo, jer svi kažu da je drugi put brže). Ali pravi, bolniji trudovi (oni koji otvaraju) su mi krenuli u pol 1, rodila sam u pol 4.

Čini mi se da je bilo lakše. Izgurat ih nije bilo lako, jer su fakat glavatiji. Obojici je promjer glavice bio 37. Znam da je babica komentirala da se beba vraća nazad kao da je zahaklan hosentregerima... Fakat sam se natiskala....

Sve u svemu...preživi se.

lorra81 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala puno svima na odgovorima. Pa i pretpostavljala sam da bi drugi porod trebao biti po svemu lakši. Naravno bol je neminovna ali poučen si već jednim iskustvom i sve je po drugi put pa samim tim i logika nalaže da se porod odvije u kraćem i manje traumatičnom obliku. Međutim ima i onih koji mi govore da je drugi porod teži jer znaš što te čeka. To je već individualno. U svakom slučaju kako god bilo proći mora,desiti se mora i završiti nadam se na najbolji način. Jedino što me još drži u nedoumici je ta epiduralna. U Europi je uobičajena a kod nas još u malom postotku primjenjena. Loše iskustvo sa prvog poroda me uveliko koči da ju zatražim i drugi put ali ako dođem 5 ili 6 cm otvorena neće biti ni prilike. Kako bi bilo lijepo doći u bolnicu a oni ti vele; Pa vi ste već 7 cm otvoreni. Nema potrebe niti za klistriranjem (što je nešto najodvratnije što sam doživjela naročito jer su wc-i bili zauzeti pa sam ko luda cupkala ispred dok su pacijentica pušile unutra, tako da sam se skoro uneredila na sred hodnika) i dok dođem do rađaone a ono već vrijeme tiskanja. E taj dio iako nabolniji ostao mi je u super sjećanju jer sam već sa drugim presingom, trudom rodila!!!
    Živi bili pa vidili. Pozdrav svima!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •