Od kad sam zatrudnila Leona ima česte izljeve nježnosti prema budućoj bebi. Nekidan me pitala hoćemo li bebi kupiti onu krasnu kolijevku u izlogu, pa sam joj objasnila da će beba spavati sa mnom i tatom u krevetu kako je i ona spavala sve do nedavno. Rekla je: Hm, dobro, nek spava s vama u početku ali čim malo naraste spavat će sa mnom u mom krevetu i ja ću je zagrliti ovako jako da joj ne bude zima

Nakon što sam se skupila žličicom sa poda sjetila sam se kako sam uživala kad sam kao dijete znala prespavati kod bratića ili sestrične i onda bi obavezno spavali skupa u krevetu. Bratić je bio mlađi od mene dvije godine, a sestrična starija 5-6 godina i u oba slučaja nam je bilo famozno. Dan danas su mi ta zajednička spavanja jedno od najjačih i najljepših sjećanja od naših druženja, a uz njih dvoje sam posebno emocionalno vezana iako se nažalost, rijetko viđamo jer daleko živimo.

Zato si mislim kako bi to bilo stvarno super da Leona provede svoje obećanje u djelo i da uživa u tome onoliko koliko sad misli da će uživati
Mi smo uvjereni co-sleeperi i zaista mislim da se stvara posebna veza između roditelja i djece koji zajedno spavaju, pa po toj logici vjerujem da je posebna veza i među braćom i sestrama koji dijele krpe

Pa vas pitam - spavaju li vaši klinci skupa u krevetu, dakle ne svi čoporativno u bračnom već baš klinci skupa i kakve dobne kombinacije funkcioniraju?
Znam da se u pravilima co-sleepinga navodi kako vrlo mala djeca ne bi smjela spavati uz starije dijete, ali što to praktično znači? Koliko su mala/velika bila vaša mlađa djeca kad su počela spavati sa braćom?

Leona je s nama spavala do četvrtog rođendana, a i sad se skoro svako jutro uvuče k nama ili ja zaspim s njom
Toliko uživam u tom zajedništvu da se veselim istoj proceduri i s drugim bebačem, ali ova ideja da njihove mirisne glavice spavaju zajedno mi je isto totalni rastop, pa me silno zanima kako će to na kraju biti