Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: Vinkovačko rodilište - iskustva

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ima li novijih iskustava iz vk rodilišta?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj, bas mi je drago da sam procitala da ces ic u vukovar, osjecala sam se krivo kaj sam napisala za vinkovce, nisam te htjela uplasit prije poroda, al iskreno ja se nebi usudila tamo rodit. ja znam za tri ruzna slucaja iz 10 mj 2008. ali sam cula da su izmjenili taj tim, hvala Bogu. evo neki dan sam pricala sa prijateljicom iz vk koja je jedna od tri slucaja, i kaze da je to tamo prestrasno od odnosa prema rodilji i dalje do ugrozavanja zivota i mame i djeteta i da ne zna kud ce drugi put. kaze da je u vk koma vec 15 god i da svi sve znaju i nitko nista ne poduzima.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pa da, u vk je normalno sve ono što nije prirodno....od dripa pa do epiziotomije itd, prijateljica je rodila prije par dana i dobila ''samo'' 12 šavova a beba bila samo 3080g, nisu oni meni uopće jasni :/
    cilj mi je ostati kod kuće do zadnjeg, s čime se slaže i moj muž

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vratila sam se iz vinkovačkog rodilišta prije točno tjedan dana! Pošto sam svašta pročitala na forumima, mislila sam da će biti strašno- no ugodno sam se iznenadila! Dočekale su me dvije predivne babice, dr. Hardi ( jedna divna žena ), a dr. Vorgić me pregledao samo u prolazu! Sve u svemu, bili su mi svi velika podrška i pomoć na porodu! I da, dobila sam i drip i epiziotomiju, ali nema veze! Kad ti daju bebicu, zaboraviš na sve!! Sestre u rodilištu- jako drage! Možeš svašta pitat, uglavnom su mlađe, jedino što dave s dojenjem ali to je i najprirodnije Hrana- bljutava, ali nisam bila u hotelu s pet zvijezdica pa se i nežalim, takva je s razlogom! Bebice su u sobi s mamama i to mi je bilo važno! Eto drage moje, nadam se da sam vam bar malo pomogla!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tratinčica1711 cestitke na bebici :hearth: i uzivaj u babymoonu!

Citiraj tratinčica1711 prvotno napisa
    Možeš svašta pitat, uglavnom su mlađe, jedino što dave s dojenjem ali to je i najprirodnije Hrana- bljutava, ali nisam bila u hotelu s pet zvijezdica pa se i nežalim, takva je s razlogom! Bebice su u sobi s mamama i to mi je bilo važno!
    Zanima me kak sestre 'dave' s dojenje, daju li pogresne savjete ili?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hehe..ma ne...krivo sam se izrazila...sve one super savjetuju...i pomažu..ali meni nije bilo ni dočega, mlijeka nisam imala, malac nije htio sisati, pa smo se patili i jedno i drugo..treći dan smo se ufurali i ide nekako! Ako bude gladan, dobije nadohranu i sve pet! Ali meni je dojenje bio veeeliki problem..i sad je..valjda će biti bolje! Još jednom: kriva upotreba riječi! Vk bolnica je prijatelj djece i dojenje je bitna stavka, s tim da prije poroda se majku ipak upita kako želi hraniti svoje dijete i detaljno se upozna s pravilima ( nema bočice, dudice, izdajalice...) Sve u svemu..ja sam vrlo zadovoljna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tratinčica1711 prvotno napisa
    Ako bude gladan, dobije nadohranu i sve pet!
    Ma da... sve se ubiše davljenjem... :/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nadohranu su dali na moje inzistiranje!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne zanimaju me razlozi niti mi se trebaš opravdavati i ne želim da te osobno povrijedi ono što ću dalje napisati. Samo želim komentirati da je situacija takva kakva jest jer su i rodilje takve kakve jesu. Tebi je to OK a meni je bilo prestrašno. Ali meni su to napravili bez da su me uopće pitali ali se pretpostavili da me to neće povrijediti jer je toliko uobičajeno da majke traže nadohranu.
    I zato mislim da će do značajnijih pomaka doći kada bude više onih koji ne žele drip, klizmu, nadohranu, da beba bude uz njih 0-24 i sl. Jer u konačnici ostaje zabilježeno samo to da se u VK rodilištu daje nadohrana a ne da je majka na tome inzistirala. Nadam se da kužiš što hoću reći....
    I uopće ne trebamo raspravljati o tome što je bolje a što ne jer ne postoji apsolutno ispravnog za sve rodilje. Ja sam 2x bila klistirana, 3x se ne bi dala. I ne želim tupiti da li je klistir dobar ili ne - samo želim imati izbor! I ne želim da ostane zabilježeno da se u VK mora klistirati kada JA nisam ni pokušala odbiti ga.

Zapravo poanta je u tome da si ti dobila ono što si ti htjela i da si zadovoljna time. Tako bi trebalo biti svim rodiljama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tratincica nisam htjela da moj post ispadne napadalacki, oprosti ako je tako zvucalo. Drago mi je da si zadovoljna pruzenim i zelim ti da se ti i bebac polako uhodate u dojenju i svemu

Bas kao sto kaze Janoccka na kraju ostane zabiljezeno da se u rodilistu daje nadohrana, naravno da je to nekome ok ali nekome nije, problem je sto ovih drugih ima manje i onda su stalno u nekoj kontri, umjesto da sve budu zadovoljne.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nije tema klizma, al valjda cete mi oprostit, ja sam protiv nadohrane, dripa, busenja vodenjaka... al klizma ??? istina je da s trudovima dođe i "ciscenje", ja isla na dan poroda doma 3 puta na wc i sve je otislo, al bila mi je " draga " klizma, nije da je najugodnije, al draze mi je da sam se " isprala " skroz, nego da su komadici padali u casu tiskanja, to bi mi bilo neugodnije nego 10 klizmi. svi pricaju o nekom dostojanstvu, meni stvarno nebi bilo dostojanstveno da se iskenjam pred svima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mihim bas kao sto kazes nije ovdje tema klizma pa cu post preseliti ovdje
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=75645

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Čestitam na bebici, tratinčica.

[quote="tratinčica1711"] Kad ti daju bebicu, zaboraviš na sve!! quote]

Da je ovo citirano istina, ne bi ni bilo ovog foruma. Zašto je ženama to omiljena izreka, pitam se.

Drago mi je da ''dave'' s dojenjem. A predivno je čuti da se informiraju o tome kako želiš hraniti dijete. Vau!!!! Nešto revolucionarno. Ja sam odmah nakon poroda obznanila svima kako želim dojiti, da bi nakon nekoliko dana shvatila kako mi dijete hrane (kršitelj koda)om. Izgalamila se na sestre, posvađala s jednom pedijatricom, došla na zao glas na odjelu, sve me sestre gledale poprijeko zbog napada na njihovu kolegicu, cirkus opći samo zato što sam smatrala nevjerojatnim da mi netko hrani dijete bez mog dopuštenja.

Zato je lijepo čuti kako rodilište polako napreduje, stavovi se mijenjaju.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni se poklopilo dobro..žao mi je što svima ne bude onako kako žele jer i ja smatram da treba poštivati želje rodilja! Meni je ovo prva beba pa zapravo nisam ni znala što želim a što ne! Drugi put ću možda promijeniti mišljenje! Pozdrav svima i sretno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

thara di si??? jesi rodila, jel sve ok? javi se.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja sam imala samo dobra iskustva sa odjela rodilišta (pošto sam imala CR ne znam za stanje u rađaoni). Bornu su dohranjivali prva dva dana jer ja nisam mogla stalno dojiti (primala sam infuziju i lijekove) pa su mi donosili bebu samo dva puta dnevno na podoj. Ali kada su ga hranili koristili su se čašicama a ne bočicama sa dudicom (to sam sama mogla promatrati - možete misliti kako sam se iznenadila kada sam vidjela da tako mala beba može tako fino papati iz čašice).
    Hoću reći - tratinčice1711 - nemoj zbog ovoga što pročitaš ovdje promijeniti mišljenje o načinu na koji su te tretirali u bolnici. Jer i sama sam pod utjecajem onoga što pročitam očekivala horor - a zapravo sam bila jako iznenađena kako su se svi dobro ponašali prema rodiljama.
    Naravno, kao što je već napisano gore - svaka žena očekuje nešto određeno i zadovoljno je ako je onako kako očekuje ili razočarana ako nije.
    Nadam se da neću sada doživjeti veće napade, jer napominjem da je zapravo većina iskustva koje žena proživljava upravo iskustvo iz rađaone (koje ja nisam imala), kada je žena najosjetljivija i najranjivija, pa ta iskustva diktiraju i osjećaje nakon poroda (+ hormoni...).

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U vk rodilištu sam rodila (prvi put) prije mjesec dana. Ocekivala sam uzas, a dozivjela neke dobre i neke lose stvari.
    Porod im je rutinski s klistirom, brijanjem, dripom... Pa iako nisam protestirala, gotovo sam sto posto uvjerena da bi izrazavanje bilo kakvog stava o tim metodama bilo docekano s negodovanjem. To mi je babica indirektno i pokazala prilikom prijema... Nisam sretna zbog dripa i epiziotomije, ali je proslo sve sa zdravom bebom pa ne razmisljam o tome. Medjutim, ono kasnije je jos vaznije: dani u bolnici. Sve pohvale nastojanju da se majke nauce dojiti, sestre su bile od velike pomoci. Ja sam htjela dojiti i zapitkivala i inzistirala pa su mi i puno pomagale. Ne znam kako tretiraju one koje nisu otvorene za dojenje. Medjutim, ono sto me izludjivalo je ponasanje pojedninih sestara i ginekologa. Smisao svakog dana postojanja vk rodilista je da se odradi jutarnja vizita! Ginekolozi (posebno muskog spola) se ponasaju katastrofalno, naduto i nenormalno. A sestre koje su zaduzene za rodilje strahuju od ''doktora'' i maltretiraju rodilje da spreme sobu, budu na krevetu s rasirenim nogama cak i ako dijete vristi u kreveticu u doba vizite!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak je krenulo - ovog rodilišta skoro pa i neće trebati... već su tri mame rodile u autu, na putu do njega

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj keti5 prvotno napisa
    Smisao svakog dana postojanja vk rodilista je da se odradi jutarnja vizita! Ginekolozi (posebno muskog spola) se ponasaju katastrofalno, naduto i nenormalno. A sestre koje su zaduzene za rodilje strahuju od ''doktora'' i maltretiraju rodilje da spreme sobu, budu na krevetu s rasirenim nogama cak i ako dijete vristi u kreveticu u doba vizite!
    Fenomenalno zapažanje! :D
    Ja sam stalno pravila nered po sobi (npr. objesila bih ručnik na vješalicu za infuziju, a torba sa stvarima mi je morala biti na prozorskoj dasci) i ponašala se jednako naduto, a za vrijeme jedne vizite sam lijepo otišla na zahod, jer mi je dosadilo čekati tu smiješnu svitu koja misli da je jako važna.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja rođakinja je rodila drugo dijete u VK rodilištu prije nekoliko dana i doznala sam sljedeće. Prvi porod je bio carskim rezom, a ovaj ne, unatoč visokom tlaku. Dijete je odmah dobila na prsa i tijekom ona dva sata u rađaonici nakon poroda, beba je stalno bila s njom.

BOČICE SE VIŠE NE KORISTE, nego se po potrebi nadohrana vrši iz nekakvih malih posudica, poput čepova. Zato ovo dijete uspješno doji, dok je s prvim djetetom dojenje bilo problematično - dijete nije htjelo "vući" zbog rane naviknutosti na bočicu.

To da su odbačene te nesretne bočice istovremeno me oduševilo zbog svih onih beba koje će uspješno dojiti i rastužilo zbog mog neuspješnog dojenja zbog kojeg se, kako vrijeme prolazi, osjećam jednako nesretno kao i na početku, možda čak još nesretnije.

Sad sam potpuno sigurna da je zbog ranog kontakta sa bočicom, protiv moje volje, moj beban sisao dojku kao da sisa bočicu i meni mlijeko nikada nije poteklo u količini koja bi bila niti priližno dovoljna za obrok djeteta od 4 kg.

Jednostavno im ne mogu oprostiti da se kao medicinska ustanova nisu mogli malo ranije educirati o dojenju, a ne se ponašati kao u ranim 70-tim. Jedna mi je sestra rekla "Ma ne brinite, dojit ćete kad dođete kući..." Je, kako ne, nakon 7 dana bočice... malo sutra, nije išlo ni s izdajanjem, ni s lukom, ni s bezalkoholnim pivom, sika je njemu bila bočica i samo je čekao da mu se mlijeko samo slije niz grlo.

Zato, pozdravljam revolucionarne promjene u vinkovačkom rodilištu i nadam se da će ići nabolje i u svemu drugome.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

To da nema bočica i dudica sam napisala još prije 5-6 mjeseci... Što se tiće vizite, istina je.. nikakve koristi od nje, al eto- tih sat vremena smo ko u vojsci poslagane

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podižem temu malo gore jer se bliži i naš termin pa da čujem još noviteta. Ja sam rodila u vk 2006 i tada je sve bilo isto pogotovo ovo za vizitu ali nadohrana je išla iz bočice!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Drage moje rode 18.05.2010 ja sam u vk rodilištu u 10.10. rodila Doru i od sveg srca zahvaljujem babicama koje su nam pomogle da ovaj porod prođe brzo, lako i nezaboravno u svega 35 minuta. moj porođaj iz 2006 i ovj su neusporedivi kao i iskustva s odjela. puno pohale svima !!! ( a vizita ko vizita : koma).
    dok malo nadojdem napisati ću više detalja danas jednostavno želim zahvaliti dvijema prekrasnim babicama.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bok, cure...evo da se i ja javim s mojim iskustvom....rodila 4. 4. 2010. g. u Vk bolnici...sve je super prošlo, prvi porod, došla u bolnicu otvorena 9 cm, bolovi slični menstrualnima, kroz pola sata sve bilo gotovo...dobila malo dripa jer nisam imala jake trudove, epiziotomija (mala je zapela), ali sve u svemu SAVRŠENO !!!!! Babica i dr. sve pohvale...bile su i ljubazne i spremne pomoći...dobila vode i ručak u rađaoni nakon prvog podoja ))) e sad, odjel...nije katastrofalno, ali nije ni super...svi rutinski odrađuju posao, vizite doslovno kao postrojavanje, al dobro...sve se preživi

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •