bacila sam pogled na vezane članke - filipinke, brvo, bravo, bravo! i mi bi u hrvatskoj morali organiziratiakcije masovnog dojenja na javnom mjestu i možda pokušati srušiti njihov rekord!
hm, trebalo bi nas biti više od deset tisuća. velik je to zalogaj, ali bilo bi super!
Super su Filipinke! Ali nekako mi se cini da Hrvatice nisu toliko hrabre :/
pa bilo bi dosta i da nas bude jednu tisucu, ne mislis? 8)puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Ja nebi pokazivala grudi ali bi došla dojiti svoje dijete ako če se takvo što organizirat![]()
Neču sada pričat šta se čuje od stručnog osoblja jer je to strašno i bilo bi jako puno tih priča, mislim da bi svaka od nas imala cca bar 2-je![]()
![]()
Ja bi u gin.ambulante pod obavezno stavila plakate,letke,sos tel.,i tečajeve o dojenju![]()
U prvom satu nakon poroda?? Kaj to negdje kod nas postoji? Meni su bebu donijeli 10 sati nakon poroda situ i zadovoljnu. Ustvari, u 4 dana sam je dojila možda 5 puta. Svaki put su je našopali, samo je spavala a ja sam se izdajala u plahtu jer su mi cice pucale.
Vjerojatno ne postoji iako je to jako jako zalosno. O dojenju u prvom satu treba odluciti majka (ako je porod prosao normalno) a ne neka sluzbena osoba.
Ja sam rodila u 1 u noći i ostavili su me na stolu samu do 5 ujutro.
Dobro, nije baš da bi mi se dojilo odmah po porodu ali sve ove ostale dane... dijete je cijeli dan s tobom ali svaki put dođe već nahranjeno. Užas...
Ja sam dojila 10 min nakon poroda. I nakon 2 sata ponovo kad sam prebačena na odjel. Dijete je bilo sa mnom cijelo vrijeme u rodilištu osim kad je išla na pregled kod pedijatra zadnji dan.
I ja sam dojila par minuta nakon poroda! Rijeka.
sva cetiri puta imala sam priliku dojiti dijete cim je izaslo iz mene - onako slinavo i musavo... cak jos vezano pupcanom vrpcom za mene... plus jos nakon kupanja i oblacenja, dok su me sivali...
iskustva su od '99. do prije par dana, rodiliste u puli.
24satni rooming in. jedino dulje razdvajanje je boravak u boxu 2sata nakon poroda, tada je dijete u djecjoj sobi - ali po zahtjevu majke - nece nadohranjivati.
Takoder sam bila nesto malo nakon poroda bila razdvojena od bebe, ali cijelo to vrijeme muz bio s njomNakon toga su se vratili meni u radaonu i vise se nismo razdvajali
Kao sto sam to vec spomenula, rodila sam u Puli.
Zao mi je da se po forumima puno cesce pise o crnim i negativnim stvarima, a puno rjede o predivnim iskustvima u hrvatskim rodilistima. Trebalo bi otvoriti jedan topic samo za pohvale rodilistima i pojedinim doktorima koji su nam to bolno iskustvo ucinili ljepsim. Zasluzili su to. Pogotovo s obzirom na uvjete u kojima rade.
Na taj bi nacin puno olaksali i buducim rodiljama, a ne da ih se samo plasi crnjacima. OK, i negativna iskustva treba cuti, ali zasto samo o njima pricati?!