Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 158

Tema: Prva menstruacija 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hmmm...Mjesec i pol nakon poroda, i mislim da sam prekjučer dobila mengu...Doduše, ni sama ne znam jeli to to..."Curkalo" je oskudno dan i pol...i prestalo...A isključivo dojim na zahtjev, bez bočica i davanja bilo kakve druge tekućine...I ja sam se prilično razočarala.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nakon prvog poroda M je dosla kada je bebac imao 6 mj i to uz iskljucivo dojenje. (nakon toga vise nije dosla jer sam ostala trudna )
    Sada je proslo 3 i pol mj. od poroda, iskljucivo dojim i nadam se da M nece doci tako brzo.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam dobila 20 mj nakon poroda...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam je dobila 4 i pol mjeseca nakon poroda bez obzira na dojenje mada mi traju po 2 dana i nisu baš kao prije.Vjerojatno još hormoni luduju

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    pa tako su ranije (a i sada u primitivnim plemenima) odrzavali neku ravnotezu u broju djece; dojilo se barem 5 godina, iskljucivo se dojilo vrlo dugo (vise od godine dana), djeca su godinama nosena u marami, i na taj nacin su zene mogle zanijeti tek nekoliko godina nakon poroda, cime je rasla stopa prezivljavanja majki i djece.
    Onda su moji instinkti totalno zaštekali: prvi put sam dobila nakon 8, drugi put nakon 6 tjedana. I prije i poslije poroda točna sam na minutu (svakih 27-28 dana), uz gadne pms-ove kad izgledam ovako I to uz isključivo dojenje i učestalo nošenje obiju beba -- drugi put sam iz prve ostala trudna, a još sam naveliko dojila. Loše bi se meni pisalo u primitivnim plemenima

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A kako je kod mama koje imaju tandem?
    Dal su dojeći tandem dobile kasnije?
    Ja sam prvi put dobila nakon uvođenje dohrane, znači negdje iza 6. mjeseci, a uopće nije puno jela, pa me zanima dal će ovaj put biti malo kasnije.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam baš danas dobila, 18,5 mj nakon poroda. Kičma me je odkidala i mislila sam da sam se ukočila po noči no došla ja M. Ali jaaako malo.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    Ja sam baš danas dobila, 18,5 mj nakon poroda. Kičma me je odkidala i mislila sam da sam se ukočila po noči no došla ja M. Ali jaaako malo.
    jel još dojiš?

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anamar, da dojim još i to često i obino. Sada opet nemam M. Čudno nešto, samo sam jako malo ujutro krvarila i to je to :?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    A kako je kod mama koje imaju tandem?
    Dal su dojeći tandem dobile kasnije?
    Ja sam prvi put dobila nakon uvođenje dohrane, znači negdje iza 6. mjeseci, a uopće nije puno jela, pa me zanima dal će ovaj put biti malo kasnije.
    Ne znam odgovor, ali i mene ovo zanima. Ali, pošto u ničemu nema pravila, vjerujem da je to sve individualno. Možda treba postaviti pitanje na onom našem topicu, pa možda odgovori neka mama koja je dobila m nakon tandema.
    Nakon prvog poroda, dobila s 18 mjeseci, a sad se nadam da će biti još kasnije.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

očito je sve vrlo individualno.zanimljiva su mi ta odstupanja, neke žene dobiju odmah makar doje 24/7, a druge (kao ja) dovoljno da imaju deci-dva mlijeka i ništa od menstruacije.
    ja, naime, dojim, ali ne obilno (uz prilično dodavanje ad-a) i nisam dobila.

ivanaos, ipak se kraj tvog sisavca menga nije uspjela izboriti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i moje ....šmrc...
    12.5 mj. nakon poroda, iako zadnjih par mjeseci maleni i ne sisa tako cesto, vecinom po noci...

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

16mj nakon poroda...još ništa dojimo ujutro,u podne,navečer i po noći...

jedino već mjesecima svaka 4tj imam ovulaciju(po sluzi) i pms(kobasa,pa čokolada,pa sir,pa keksi... ) i onda 2 dana bolove kao kad dobijem. :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uff, smirile ste me sad cure. kao i uvijek. nisam ju dobila već 4 mjeseca i bedirala se da sam opet trudna. još mi je rano nekak za braceka..

sad vidim da ću se nove menge načekat... a baš mi nekak fali

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

upravo sam dobila!!
    zato valjda nisam spavat mogla!

radujem joj se ko starom prijatelju. al ne zadugo

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dobila sam 23 mj. nakon poroda. Skoro da me nije ni boleo stomak, nesto malo prvi dan. Trajala je 7 dana .Cekam sledecu.....

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dobila cca 2 mjeseca nakon carskog. Izdajala sam se 3 mj, nisam dojila jer je L. bolesna i u bolnici je (duga priča). Od bolova ni b, a prije su me rasturale. Druga je došla za isto 2 mj. :? A i svakotjedne migrene su nestale od kad sam ostala T. Evo, nema ih već skoro godinu dana :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Isključivo dojim i eto došla 3 mjeseca i 10 dana nakon poroda. Ovo sa preko godinu mi se čini kao znanstvena fantastika

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ali niš me ne boli što je plus jer su mi prije menge bile stvarno gadne

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ima dva topica o prvoj menstruaciji. na onom drugom sam napisala. pa ću i ovdje.
    dobila sam prvu mengu nakon 15 mjeseci od poroda.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

[quote="makka"]
    Citiraj evita prvotno napisa

ja znam jednu mama koja je doslovno odmah ostala trudna!
    prvo je rodila u 2.mj a drugo u 12.
    Dojila, ne dojila, imala mjesečnicu ili ne... stvarno nema pravila.
    ta se odmah bacila na posao, svaka čast, ja bas nemam volje za takav tip rekreacije...

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo, došla je 3,5 mjeseca nakon poroda. s obzirom da sam krvarila 8 tjedana nakon poroda sad mi je već uložaka dosta

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

11 mjesci poslije prvog poroda i 9 mjesci poslije drugog.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo, 8,5 mjeseci nakon poroda, ali bez onih groznih grceva, koji su bili prije poroda... :D Samo dosta jak PMS, glavobolja, lose raspolozenje i sl.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

8 tj nakon poroda(carskog) .na pregledu poslje babinja najavljena mi je menga jer se na ultrazvuku vidio prazan folikul od ovulacije.iskljucivo dojim.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prvu m sam dobila tacno 40 dana nakon poroda. Druga je kasnila 2 sedmice posle prve, a trecu cekam jos. Ne dojim i ovaj put m. mi traje nekako duze i obilnija je :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Drage moje molim pomoć...rodila prije točno 2 tjedna prekrasnu curicu ...nisam pukla,nema šavova, u kratko ko curica , ali to sluzavo krvarenje nikako da stane...jedan dan obilnije, drugi dan samo u tragovima.... To me jako živcira i ljuti , a možete misliti mog dragog...on bi se mazio, a ja malo onesposobljena .
    Kakva su vaša iskustva? Help please... kada će to stati? :?

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Gabrijela11 prvotno napisa
    Drage moje molim pomoć...rodila prije točno 2 tjedna prekrasnu curicu ...nisam pukla,nema šavova, u kratko ko curica , ali to sluzavo krvarenje nikako da stane...jedan dan obilnije, drugi dan samo u tragovima.... To me jako živcira i ljuti , a možete misliti mog dragog...on bi se mazio, a ja malo onesposobljena .
    Kakva su vaša iskustva? Help please... kada će to stati? :?

ja sam krvarila ravnih osam tjedana i dr je rekao da je to sasvim normalno

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A joooooooooooj............

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Eh, da se i ja prijavim na ovu temu. Kazu da je prosjek 6 mjeseci nakom poroda. Ja sam, cini se, neki udzbenicki primjerak. Mengu dobila jutros, a beba mi sutra puni 6 mjeseci.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke,

nisam puno u ovoj temi, još sam više na trudnoći, porodu i dojenju jer imam još 2 mjeseca trudnoće.

Ono što me zanima je (za moju seku): je li dobivanje menstruacije prije ili kasnije u odnosu na porod neki pokazatelj bržeg ili sporijeg oporavka organizma (maternice, ravnoteža hormona,..)?

Skužila sam da ovisi i o dojenju, moja seka kombinira i dojenje i AD (duga priča) i evo dobila je 7 tj. nakon poroda koji je bio carski (zbog 2 indikacije), jel to sad dobro ili loše?

Jel istina da budemo malo živčanije dok ne dobijemo M.?
    ja osobno planiram i odlučila sam isključivo dojiti svoju bebicu što duže,a opet htjela bih što prije i drugu bebicu (ovu smo čekali predugo).

Hvala na odgovorima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa zar nitko ne zna odgovor?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Curke,

Ono što me zanima je (za moju seku): je li dobivanje menstruacije prije ili kasnije u odnosu na porod neki pokazatelj bržeg ili sporijeg oporavka organizma (maternice, ravnoteža hormona,..)?
    ja sam probala pronaći o tome na internetu info dosta puta, ali nisam našla ništa egzaktno, osim da jako ovisi od osobe do osobe. Apsolutno nigdje nije pisalo ovo što ti govoriš - prije dolazi menga, znači prije si se oporavio, iako mi to ima smisla. Tijelo sad opet može iznijeti trudnoću, pa je stigla menga. Ali, tako ja kao laik rezoniram. Evo, moja curica za dva-tri tjedna puni godinu dana, ja još nisam dobila. isključivo sam dojila šest mjeseci, ali recimo po noći ona nikad nije posebno cicala, zadnjih tjedan dana smo noćno dojenje izbacili. Recimo, željezo mi je nisko bilo pred kraj trudnoće i cijelo ovo vrijeme - možda moje tijelo ne dozvoljava da ga još opteretim menstruacijom i tu izgubim dodatno željeza. tko će ga znati.
    ovaj članak je u biti sažetak svega što sam našla o tome - pravilo je da nema pravila kad će tko dobiti, dok doji.
    http://www.breastfeed-essentials.com/menstruation.html

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Matsa, hvala ti na odgovoru već sam si mislila kaj nitko ne zna il ne ide na ovu temu

Sad ću pogledat tvoj link, gle ni ja ne znam puno o tome, nego sam pisala ono što sam čula, možda su bapske priče a možda i ne, uglavnom tijelo naravno najbolje zna.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lili75 jako je lijepo što je još nema

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Njen dolazak vjerojato o kompletnoj slici hormona. Ginekolozi bi trebali znati više o tvom pitanju, mislim da ga oni mogu objasniti.
    Ja se samo nadam da je još neće biti i da ću uživati.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nekad sam davno spuštala razinu prolaktina s Bromergonom i nadala se da ću ostati trudna. Na kraju ipak završih na IVF-u.

Sada se nadam da će moj prolaktin biti svakim danom sve veći i ljepši :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pepita, oduvijek si lijepo pisala

To me zanimalo za seku,a moram priznat da i ja uživam sad u T. dok je nemam jer inače imam full bolan PMS.

A ti mi nastavi uživat sa svojom Lauricom !!!!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Baš sam se i ja nešto slično pitala, s obzirom da ja već skoro 7 mjeseci samo izdajam, noći smo već dosta davno izbacili, a Nje još nema :/

Poslije prvog poroda dobila sam za manje od 3 mjeseca, vjerojatno zato jer nisam baš dugo dojila, a sad sam je već očekivala, budući da izdajam sve rjeđe, međutim

Još na onom pregledu poslije poroda (prije 5 mjeseci) mi je gin rekao da se nešto događa, čak je gledao i na uzv :/ ali još uvijek ništa :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam dojila 7mj. ali sam menstruaciju dobila odmah nakon 3 mj. znam jednu zenu koja je dojila bas intenzivno 6mj. a poslije samo jednom dnevno jos nije dobila isto tako je sve uredu ali je jos nema....

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

krvarila 8 tjedana i nakon toga dobila menstruaciju.....
    srećom, nisu uopće bolne.... a prije su bile da se taj dan nisam mogla ustati iz kreveta bez "jakih droga"

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam dobila nakon 8 i pol mjeseci. I sljedeci mjesec sam dobila na dan tocno, a sada nista, kasni vec 13 dana...Ne vjerujem da sam trudna, ali opet :/ hhhmmm. Da li sekome to dogodilo, daje odjednom menstruacija postala neredovita? Prije poroda bila je skoro pa u dan...

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mene neš danas frče ko pred mengu, baš me zanima jel bu kaj... Nadam se da ipak ne...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam izgleda dobila, evo, 9 mjeseci. znakovit broj nego, slabo to nešto i bezbolno, pa me čudi, inače sam čula da hoće biti i jača ta prva... da ipak odem ginko? :?

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo javljam da je jedan ciklus trajao 50 dana i već sam mislila da sam trudna ali došla je. moja gin. kaže da je sve normalno poslije poroda jer da tijelo traži ravnoteži i ok je ako se jedan ciklus preskoči ili ako prokrvariš u sredini ciklusa. inače mrzim uloške i baš nemam sreće s m a isključivo dojim-već sam imala 5 krvarenja a moj mali za nekoliko dana ima 6 mj i po pravilu bi tek sada mogla očekivati prvu

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nakon prvog poroda dobila nakon 3 mj a sada nakon nešto više od 2 tj!! :shock: Zašto tako brzo? Ima li duda varalica ulogu? Prvo dijete sam dojila do nepune godine dana, voljela bih i drugu isto tako :/

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma ustvari, i Matei sam dala dudu varalicu pa sam dobila 3 mj nakon a i uspješno dojila još dugo nakon. Sve mi nešto ubrzano sad (brz porod, brz dolazak mlijeka i sad još brz dolazak menge što mi baš i nije toliko drago )

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pa kako vec nakon 2tj? jesi sigurna da to nisu jos uvijek lohjie? malo mi je 2tj prebrzo, meni jos uvijek neki dan ulozak zna bit cist, a ponekad ima krvi (skuzila sam da to ovisi koliko se krecem, ak sam dosta aktivna, eto krvi, a ak puno lezim, ulozak je cist). btw. rodila pred 18dana.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da, tako je i meni bilo, prestalo mi je krvarenje i vratilo se tri puta i to svaki put kad bih dizala nešto teško, no ono bi prestalo drugi dan. Jučer sam dizala i krvarila sam no krvarim i danas a imam sve simptome kao za mengu, a i jučer sam plakala ko kišna godina- povezujem sa pms-om. I meni je čudno da tako rano...

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    da, tako je i meni bilo, prestalo mi je krvarenje i vratilo se tri puta i to svaki put kad bih dizala nešto teško, no ono bi prestalo drugi dan. Jučer sam dizala i krvarila sam no krvarim i danas a imam sve simptome kao za mengu, a i jučer sam plakala ko kišna godina- povezujem sa pms-om. I meni je čudno da tako rano...
    Nije menga, ne vjerujem. Krvarenje (lohije) mogu trajati koliko i period babinja (6 tj).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •