Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: BIJELE BRADAVICE

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno BIJELE BRADAVICE

Nakon dojenja vrh bradavice mi pobijeli, sta to znaci? Nekad imam i blago peckanje. Zna mi i pocrveniti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Morala bi napisati više detalja.
    Koliko je beba stara? Kako napreduje? Kako piški i kaka?
    Kako te boli? Pecka, probada, žulja, sijeva kao nožem...
    Da li boli uvijek poslije podoja? Između podoja? U toku podoja? Na početku?
    Kako bradavica i areola izgledaju? Normalno, crveno, ljuskavo, svrbi, peče?
    Je li ti imunitet oslabio? Jesi primala antibiotik u zadnje vrijeme?
    Kako se beba ponaša na dojci? Je li se nešto promijenilo u načinu dojenja, prihvatu bradavice?
    Evo, poveća lista
    Vjerojatno nije ništa što se ne da riješiti!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj promijeniti malo položaj
    prati da su bebina usta dobro otvorena, da su usnice prema van, da čuješ gutanje, da se ne naslanja zubima na dojku
    da pravilno siše

uglavnom upali

drugo-imate li dudu ili bočicu?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidi petra pana što se razbacao s pitanjima

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mene traži?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ista stvar kod mene ....obično se javi kad bebonja loše primi sisu...kad primim prstima bradavicu ona vrati normalnu boju...nekad me još u kasnijim podojima zna bolit...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

potpisujem mašu.

i kod mene malo pobijeli kad loše primi ciku. najčešće se to događa kad se on igra s cikom, kad nije gladan nego bi se mazio, ili kod uspavljivanja. nisam imala problema s bradavicama radi toga.
    mi koristimo dudu varalicu, možda je i to razlog :?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dudu i bočicu dijete zahvaća malo drugačije nego dojku
    tako da može biti od toga

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi ne koristimo ni dudu ni bocicu ali mi svejedno bude bijela bradavica i to ne direktno nakon sisana nego malo poslije :?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obrati pažnju na položaj u kojemu dojite

znači široko otvorena usta
    usnice prema van
    cijela bradavica i dio areole su u bebinim ustima
    sori ako znaš sve ovo pa se ponavljam
    jezik se vidi s donje strane usnice naslonjen na dojku
    bebin trbuh okrenut prema tvom trbuhu

čak i ako ti se ponekad zabijeli nakon podoja, ali ne smeta ti i ne boli te i brzo poprimi "svoju" boju i oblik onda je sve ok.

možda ako beba zaspi na dojci, malo se opusti, pa pred kraj dojenja krivo zahvati dojku.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam ovaj isti ili sličan problem. A mislim da nam je položaj dobar. Evo odmah svega što mislim da ćete me pitati:
    Beba ima mjesec dana. Rodio se sa 3530, otpusna težina - treći dan 3410, sada 4100. Mokrih pelena dnevno 10-ak, od toga pokakanih 7 – 8. Broj podoja u 24 sata ne znam. Dojim na zahtjev, nemamo nikakav ritam. Često jede po sat, dva u komadu, onda pauza od 15-ak minuta pa opet i tako cijeli dan, a nekad (puno rijeđe) odspava preko dana i po dva sata i onda jede samo 15 minuta i opet zaspi. Isključivo dojim, odnosno osim mog mlijeka dobiva Sab Simplex kapi zbog grčeva i mažemo jezikić sa Rojazol gelom zbog soora. I jedno i drugo cca 2 tjedna unazad. Ovaj problem se javio prije tjedan dana i mislila sam da je vezano za soor (kojeg nikako da se rješimo iako radimo sve po pravilima) jer su me prvo počele boliti bradavice pa me počelo probadati u cijelim dojkama pa je krenulo i to bijelilo. Dakle, cca 15 minuta nakon svakog podoja, bradavica problijedi, odnosno pobijeli, kao da je nestalo krvi. To traje 5 do 10 minuta i peče za poludit. Nekad se to javi na obje bradavice istovremeno. Uz to obavezno ide i probadanje kroz cijelu dojku prema bradavici. Što se tiče njegovog ponašanja dojci, u zadnje vrijeme se zna prilično svađati s njom pa zabacivati glavu i samim time jako potezati bradavicu (do bola). To u pravilu radi kad ga muče grčevi, a slično se ponaša i kad isprazni dojku jer ga ne zadovoljava samo sisanje, on uvažava samo kad teče mlijeko. Takvim ponašanjem sigurno ne mazi bradavice, ali nisam sigurna da je u tome problem jer to ne radi uvijek, nego samo u ovim situacijama koje sam navela, a ovo se javlja nakon svakog podoja... Sad sam napisala hrpu toga, nadajući se da ćete mi lakšte moći pomoći.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ms.Mar imam ja par pitanja za tebe

da li mažeš i svoje bradavice rojazolom?
    (i još me zanima koji su simptomi soora kod vas u pitanju - da li beba ima naslage u ustima ili ste zaključili da je soor u pitanju zbog ovih problema s dojkama koje tu navodiš?)

da li je tvoja bradavica duboko u ustima bebe, da li zahvati veći dio areole dok siše?
    da li imaš jaki let down, bori li se beba u početku sa velikom navalom mlijeka?

da li pobijeli cijela bradavica, onako kružno?
    Ima li bijelih crta?
    da li hladno još više pogorša stvar?

nakon koliko vremena prođe?
    Da li kad prolazi ide odmah u normalnu boju ili možda iz bijele prvo u plavu pa tek onda u crvenkastu?

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="Sun"]
    Evo me s odgovorima:
    bradavice mažem rojazolom nakon svakog podoja? obzirom da su prošla dva tjedna mislim si da sad prestanemo s tim rojazolom jer se čini da nema rezultata pa da tražimo pedijatra da nam preporuči novu terapiju.

soor nam je dijagnosticirala patronažna zbog bijelog na njegovom jezikuću. (u isto vrijeme su mene počele boliti bradavice kod podoja, a nešto kasnije i probadanje u dojkama dok ne dojim, a onda i bijelilo).

dok siše zahvati velik dio areole. jedino što nam je kod položaja možda sumnjivo je da se ne vidi baš jezikić, ali kad malo pomaknem donju usnicu vidim da je naslonjen na dojku. jel to onda ok?

let down - na početku svakog podoja osjećam priličnu bol u bradavicama (to inače, a otkad su ovi problemi tijekom cijelog podoja lagano boli). lagano probadanje u drugoj dojci osjetim tek nešto kasnije. kod njega ne primjećujem da se baš bori. ponekad, kad noću odspava duže pa se dojke prepune više se bori kako uhvatiti bradavicu, ali u zadnje vrijeme tad izdojim sama par kapi prije i malo namočim bradavice u toploj vodi.

pobijeli mi bradavica, znači vrh, kružno, ne i areola

nema bijelih crta

nisam sigurna da li hladno pogoršava stvar, probat ću nakon sljedećeg podoja s hladnom vodom. znam da topla sigurno ne ublažava jer sam to probala.

nekad prođe za 5 minuta, nekad za 10, ide odmah u normalnu boju i izgleda kao da ništa nije ni bilo

htjedoh još dodati (vidim da je to pitanje ispred bilo postavljeno) da sam primala antibiotik - novocef, na porodu i prva tri dana (za slučaj da to ima kakve veze)

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Svakako odi do pedijatrice da vam promjeni lijek za soor, očito rojazol kod vas ne pomaže.
    Ovo bijelilo koje se javlja na bradavici bi trebalo proći kada se jednom riješite gljivica, čini mi se po opisu da je ono odgovor na bol (krvne žilice se suze i zgrče pa uzrokuju prekid dotoka krvi).
    Evo ovdje možeš pročitati malo o tome, al mislim da svakako trebaš prije svega po drugu terapiju za gljivice.
    Pripazi na prehranu, izbaci slatko, uvedi jogurt lgg i gledaj da čim više zračiš dojke, da nisu u vlažnom (ako koristiš jastučiće).

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sun,
    hvala ti na odgovorima i na linkiću. Javit ću razvoj situacije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •