Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: doji po sat i pol i opet je gladna...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno doji po sat i pol i opet je gladna...

moja beba koja ima 8 dana ( rodjena na carski rez) obozava cikiti...ali je u biolnici dobijala i bocicu ....sada ciki po sat i pol i dalje trazi da ciki a mlijeka nemam toliko....juce sam uspijela izdojit 40 ml (cisto da vidim koliko ja to mlijeka imam)....to je pojela ali se smirila tek nakon sto je dobila jos 30 ml na bocicu...sad smo se hranile skoro 2 sata i njoj je bilo malo ( sikili smo vise od sata i dobila je 50 ml na bocicu

patronazna mi je jucer rekla da nemam dovoljno mlijeka JOS ...i ja se drzim ovog JOS....cure HELP zelimo se sto prije rijesiti bocice i adaptiranog.. ali KAKO.....

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čestitke na bebici!

Znaš kako? Tako što ju pustiš da doji koliko god traži. Na taj način (sisanjem) tvoj organizam dobiva informaciju o količini mlijeka koju mora proizvesti. Svaka bočica dodane formule smanjuje količinu mlijeka koje će tvoje tijelo proizvesti.
    Beba koja je tek rođena ima jako mali želudac (veličine oraha) i nisu joj potrebne velike količine mlijeka nego česti obroci.

Najbolje je legnuti uz bebu i omogućiti joj u tim prvim danima da sisa koliko god želi. Pokušaj se organizirati da ti netko pomogne oko kuhanja i kućnih poslova a ti se posveti isključivo bebici.

Kakva je sad situacija s formulom? Koliko točno u mililitrima beba pije?

Kakva je situacija s pelenama, koliko pokakanih pelena ima dnevno?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čestitam.
    Beba ne ciki samo zbog jela nego i zbog maženja. Ona te sada treba i moraš se pripremiti da će cca prva 2 mjeseca cika biti centar njezinog svijeta. Moja ti je preporuka da joj daš koliko god traži. Ne gledaj na sat, opusti se, nemoj se opterećivati, daj joj da ciki.
    Patronažna ti je loše savjetovala. "Mlijeka nema JOŠ" je glupa rečenica jer ga neće ni biti ako budeš povećavala količinu adaptiranog, gledala na sat, radila razmake od 3 sata, mislila da nemaš mlijeka...

U svakom slučaju javit će ti se savjetnice sa konkretnim savjetima. Ja ti samo mogu poželjeti sreću, puno strpljenja i sreće i reći ti da smo svi to prošli. To vrijeme tako brzo prođe i ako izdržiš kasnije će ti biti jako drago.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sun stiže u isto vrijeme.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala vam puno..

imamo 2 ili 3 pokakane pelene dnevno....danas su bile 3 normalna stolica kako treba biti - zuta. Dobije na bocicu kako kad...nekad 30 mililitara a nekad 50 mililitara...ali uvijek nakon podoja. Ja nekad osjetim da su mi sike cvrste i da imam mlijeka a nekad su prazne kao npr sad.... ja ju dojim po sat i pol ..nekad dva a onda ona postaje nervozna i trazi...baca siku i vristi....

ja pokusavam sto kvalitetnije i redovnije jesti....( jedem juhice, kompote, cajeve...) spremna sam na bilo sta samo da profunkcionise jer su mi jos u bolnici rekli da samo dojim jer imam dobre bradavice i da cu imati mlijek...

hvala vam cure

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imala sam identičnu sitauaciju...carski. boca u rodilištu, s tim da smo mi bili 10dana u rodilištu!!...non stop na sisi...jednom dala bocu. rezultat: non stop sam ga držala na sisi. navuka si mlijeko. i amen!! sad doji godinu dana

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Momo

odlično za pokakane pelene! Ne boj se, mlijeko se stalno stvara i što više puštaš bebu da doji to će ga više biti. Kada sisa "u prazno" tada tvome organizmu daje poruku da mora stvoriti još više mlijeka. Za povećanje proizvodnje su vrlo bitni i noćni podoji, pa gledaj da dojiš i noću, barem jedan/dva puta.
    Treba neko vrijeme da se regulira ta ponuda prema potražnji, ali nemaš razloga za brigu!
    Odmaraj čim više, opusti se i ne brini, mlijeka ima dovoljno, a bit će ga sve više i više kako beba bude rasla a s njom i njene potrebe!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imali smo vrlo sličnu situaciju, s tim što nisam dala adaptirano. Legla i dojila, doljila. Nađa je prve dve nedelje života provela svaki skoro budan trenutak na sisi, a neretko je i spavala na sisi. Nije bila gladna, trebala joj j mama i imala je jak nagon za sisanjem. Preživeh.
    svaki početak je težak. Zaboravi adaptirano i pusti mrvicu da uživa u svojoj mami.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj mali je isto bio stalno na cici i bilo je sve u redu dok me je pazila i mazila moja mama, jela sam kvalitetno, juhice, kompote, kuhano meso , vodu itd. ali sad kad gledam unatrag, najveći razlog tome što sam malome dala adaptirano nakon sati i sati vrištanja je taj što smo mm i ja sad sami, on nerijetko radi noćne smijene, ja sam sama samcata, nemam nikoga za pomoć po kući, sve moram sama. Uredna kuća mi nije trenutni prioritet, ali jesti moram a ručak se neće sam skuhati, tako da sam ja totalno iscrpljena, noću spavam svega 3 sata jer usprkos svemu bebi dajem 2 noćna podoja koja dosta dugo traju ali svejedno uživamo. Ali dan... Dan me dokrajči, tako sam iscrpljena a on bi stalno cikio. Kad počne jako plakati ja se sva uznemirim jer me strah da mu se ne ukliješti preponska kila i ne dam mu da plače i tad mu dam bočicu. Sad ima 6 tjedana i popije cca 45o ml adapt. ali svaki dan sve manje. Da imam pomoć po kući odavno bi bili isključivo na cici sigurna sam u to ali ovako sama... Teško mi je, vjerujte mi. Svatko tko me vidi kaže prvo "ajme koji podočnjaci", da ne kažem da sam u trudnoći dobila 15 kg (65+15) a sad imam 63 kg, 6 tjedana nakon poroda a visoka sam 182. Izgledam užasno a tako se i osjećam...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure hvala vam

maaja vibram za vas

sun, nocni podoj ne preskacemo ali i on nakon sati i sati zavrsi bocicim...veceras idemo u mijenjanje navika...samo sika...pa vam javim kako je bilo... sad je sikila sat i mislim da ce zaspati nisam joj dala bocu....nadam se da ce tako ostati ove noci....hvala punooo

javim vam kako je proslo

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga, opisuješ moj scenario nakon dolaska kući. Još su mene unervozili izjavama tipa "15 min na jednoj, 15 min na drugoj!", "ne daj više od 20 min", "nemoj da ti spava na dojci, razvalit će ti bradavice". I bradavice su mi bile u ragadama zato što nisam znala na početku staviti u dobar položaj.
    A iskreno da ti kažem, jako sam željela dojiti, ali nisam mislila da će mi u prvim danima (mjesecima) to oduzimati svo vrijeme, i u opće nisam bila spremna na probleme.
    Posveti se tome, isplati se. Jer kad jednom profunkcioniše sve je poslije puno lakše. Kako su ti već rekli, probaj sve drugo prepustiti nekom drugom ili staviti na čekanje. Lično sam iskusila da iz dojki i kad izgledaju prazne krene mlijeko nakon što beba počne sisati (kažu beba navuče), pa kad nakon sat i po ona počne plakati ti je malo uspravi (možda podrigne), pronosaj i stavi opet.
    Dođi ovdje, pitaj za savjet. Ja nisam znala kako je ovaj forum jak po pitanju dojenja, na žalost. A ako zagusti, nazovi SOS telefon, nije to tako skupo. Sve je vrijedno truda. Hrabro draga MoMo, da to što prije krene na najbolji način, i da ostane samo uživancija.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

maaja, jel imaš maramu? Marama je spas u takvim situacijama, barem meni je bila. Bebica se na prsima smiri, ti imaš dvije ruke i za kuhanje i za bilo što drugo. Možeš šetati, možeš se opustiti.. Ako nemaš, pokušaj posuditi i vidjeti da li će i tebi olakšati stvar!

MoMo

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

maaja, ja sam u sličnoj situaciji, doma imam bebu od 15 dana, starije dijete ( skoro 3 godine) i muža kojeg nikad nema Beba bih stalno cicala, starije dijete očekuje moju pažnju a ja moram kuhati ručak. Super situacija.
    Snalazim se ovako - bebać ide u sling i kuha skupa sa mnom, starije dijete isto pomaže pa nekako ide. Preko noći spavamo svi u istom krevetu pa mi nočno dojenje nije neki problem, samo izvadim cicu i spavam dalje...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ej drage moje, noćas smo spavali čak sat i pol, bio je isključivo na cici :D
    Što se tiče kućanskih poslova, odlučili smo angažirati jednu tetu da mi dođe 2-3 puta tjedno malo pomoći a jučer sam si preko neta naručila sling i jedva čekam da ga počnem nositi. Nadam se da ću se ubrzo naći na popisu onih koje su uspjele skroz sa relaktacijom :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj In love prvotno napisa
    maaja, ja sam u sličnoj situaciji, doma imam bebu od 15 dana, starije dijete ( skoro 3 godine) i muža kojeg nikad nema Beba bih stalno cicala, starije dijete očekuje moju pažnju a ja moram kuhati ručak. Super situacija.
    Snalazim se ovako - bebać ide u sling i kuha skupa sa mnom, starije dijete isto pomaže pa nekako ide. Preko noći spavamo svi u istom krevetu pa mi nočno dojenje nije neki problem, samo izvadim cicu i spavam dalje...
    i drž` se .

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja se nekako drzim...izdjala sam mlijeko izdojim 30 -40 ml i nakon otgas nista suho jedemo pokusavam odmariati nitijedna posao u kuci ne radim dosla mi je mama sveki zivi ispod nas...i da houc nesto uraditi od njih dvije ne bih dosla na red ...ona siki koliko siki i obozava sikiti a onda u jednom trenutku baci siku i krece plakanje....mene prepadaju pricama da gubi na tezini....da patim i nju i sebe ako joj dam jednu siku duze od 15 min a ja joj dam sve dok njoj to pase..ona je sad centar svega....nekad nemam nista u siki onda ona nece nikako siku ( srecom to se deseilo samo 2 x u polsjednjih par dana)....jos uvijek smo na kombinaciji sika adaptirano djelom jer ona posatane nervozna pa place ako u siki nema mlijeka a dijelom jer su bake krenujle kampanju da ju mucim i da ce izgubiti na tezini.....

ali ja nastavlajm sa sikom kad god to njoj odgovara...

cure zlatne ste i hvala vam do neba....ja se nadam da cu vam se uskoro javiti sa super vijestima da moja cura samo siki

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hrabro draga, znam da ti sad nedostaje samopuzdanja, i znam kako idu priče nana . Dođi ti opet ovdje, da te bodrimo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •