Kupila sam si jedne jako lijepe nausnice. Nisam im mogla odoljeti iako znam da ce mi uho reagirati na njih. Kako da izbjegnem reakciju? Ima li pomoci?
Kupila sam si jedne jako lijepe nausnice. Nisam im mogla odoljeti iako znam da ce mi uho reagirati na njih. Kako da izbjegnem reakciju? Ima li pomoci?
ja sam nakon reakcije na bižuteriju - takve stvari izbacila. dogodilo mi se to da su se U ROKU OD DVA SATA na mojim ušima pojavile KRASTE.
nikad više, ma kako fina bila... :?
Nikako. Evo i ja sam ta - doslovno rane i kraste na ušima par sati nakon nošenja bižuterije, znalo je čak biti i nekakvog "iscjetka" tj. te rane su vlažile. Pomagala je jedino ona krema uh... zaboravila sam kako se zove, mislim na D, ne znam je li se još uvijek proizvodi, ali šta ćeš se trvoat kremama...Ali, to je bila moja tinejdžerska faza kad sam još pokušavala ići "kontra" svoje kože. Kožni dr. mi je jednom bio dao savjet da kao oblijepim rinčicu selotejpom i onda uguram u uho, ali nisam uspjela skužit kako je on to mislio, pa to je sve tako tanko. Odustani od bižuterije i lijepo kupi si fini nakit, neka ga je manje, ali nema druge.
inače nemam alergije, no čula sam da neki premažu nakit lakom za nokte ili kopče remena sa lakom za kosu.
Alergija se obicno javlja na nikal. Potrazi nausnice gdje pise da su bez tog metala. Obicno kvalitetnija bizuterija nema nikla.
Isto ovako, ne samo na bižu, nego i na srebro. A zlato ne volim. Pa hodam okolo nenakićena.sorciere prvotno napisa
doslovno kao i luna...Luna Rocco prvotno napisa
a to s lakom za nokte je stara fora koja u mom i još ponekim slučajevima za koje znam, nije upalila ni najmanje
Isto, iako priznajem, nosim jednu vrlo sitnu zlatnu naušnicu.Luna Rocco prvotno napisa
A "bijelo" zlato?!
ja mogu nositi žuto i bijelo zlato. bijelo ne volim, a žuto imam nekakvu siću... ne volim krupni nakit, i ne volim puno nakita.
srebro na meni ostavlja nekakvo crnilo, a bižuteriju sam odavno maknula iz upotrebe. jednostavno - osjećam negativnu energiju, čak i kad je kvalitetna... :/
Znaci nema mi druge nego pokloniti ih nekome kome nece skoditi. Ipak hvala na sugestijama.
gle, ako negdje nađeš samo antialergijske kopče, možeš ih zamijeniti.rula prvotno napisa
Ja sam isto alergična i dobila sam dvoje antialergijke kopče (jer ne znam gdje ih u Hrv ima za kupiti, pa sam najdraže rinčice premjestila na njih
U opisu bižuterije jedne kozmetičke firme koja prodaje kataloški piše da ne sadrži nikal.Alergija se obicno javlja na nikal. Potrazi nausnice gdje pise da su bez tog metala. Obicno kvalitetnija bizuterija nema nikla.
Ovo je moja reakcija na naušnice iz spomenute kataloške prodaje. Plus što su mi njihovi lančići koji također ne sadrže nikal u roku pola sata izazvali sitan bezbojan osip koji je neizdrživo svrbio.doslovno rane i kraste na ušima par sati nakon nošenja bižuterije, znalo je čak biti i nekakvog "iscjetka" tj. te rane su vlažile.
:/
Ja sam isto alergicna na bizuteriju. Godinama sam nosila samo zlatne nausnice. Onda sam cula od prijateljice za tu bizuteriju bez nikla: odvazila sam se, kupila nausnice (kvalitetne, bile su oko 250kn) i nisam imala reakciju. A ko bi ga znao... :?mamasch prvotno napisa
I ja sam to probala i to ne radi, odnosno, dobijem osip. Kao i od metalnih gumba na hlačama, i od sata, bižuterije...tryxy prvotno napisa
Kod gumba na hlačama (osim potkošulje koja sad baš ne bi išla) pomaže prelijepiti ga onom trakom kojom se zavoji i gaze lijepe, kao flaster bez tupfera. Ili ugurati papirnatu maramicu kojoj obično rub viri van.![]()
Deaedi, onda očito ima veze da li se radi o jeftinijoj ili skupljoj bižuteriji. Spomenuti nakit ima cijene od cca 70 do 200 kn.
Ja nisam nikad voljela nositi bižuteriju ali ovoj sam popustila (i popušila lovu) jer je bila baš lijepa, onako za ljetne haljinice.![]()
I ja sam u klubu alergičnih na nikal.
Zato uvijek hodam nenakićena a baš mi se svidjaju šarene naušnice i narukvice.![]()