Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Alergija na bizuteriju

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Alergija na bizuteriju

Kupila sam si jedne jako lijepe nausnice. Nisam im mogla odoljeti iako znam da ce mi uho reagirati na njih. Kako da izbjegnem reakciju? Ima li pomoci?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nakon reakcije na bižuteriju - takve stvari izbacila. dogodilo mi se to da su se U ROKU OD DVA SATA na mojim ušima pojavile KRASTE.

nikad više, ma kako fina bila... :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikako. Evo i ja sam ta - doslovno rane i kraste na ušima par sati nakon nošenja bižuterije, znalo je čak biti i nekakvog "iscjetka" tj. te rane su vlažile. Pomagala je jedino ona krema uh... zaboravila sam kako se zove, mislim na D, ne znam je li se još uvijek proizvodi, ali šta ćeš se trvoat kremama...Ali, to je bila moja tinejdžerska faza kad sam još pokušavala ići "kontra" svoje kože. Kožni dr. mi je jednom bio dao savjet da kao oblijepim rinčicu selotejpom i onda uguram u uho, ali nisam uspjela skužit kako je on to mislio, pa to je sve tako tanko. Odustani od bižuterije i lijepo kupi si fini nakit, neka ga je manje, ali nema druge.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

inače nemam alergije, no čula sam da neki premažu nakit lakom za nokte ili kopče remena sa lakom za kosu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Alergija se obicno javlja na nikal. Potrazi nausnice gdje pise da su bez tog metala. Obicno kvalitetnija bizuterija nema nikla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja sam nakon reakcije na bižuteriju - takve stvari izbacila. dogodilo mi se to da su se U ROKU OD DVA SATA na mojim ušima pojavile KRASTE.
    Isto ovako, ne samo na bižu, nego i na srebro. A zlato ne volim. Pa hodam okolo nenakićena.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Isto ovako, ne samo na bižu, nego i na srebro. A zlato ne volim. Pa hodam okolo nenakićena.
    doslovno kao i luna...
    a to s lakom za nokte je stara fora koja u mom i još ponekim slučajevima za koje znam, nije upalila ni najmanje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Isto, iako priznajem, nosim jednu vrlo sitnu zlatnu naušnicu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A "bijelo" zlato?!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mogu nositi žuto i bijelo zlato. bijelo ne volim, a žuto imam nekakvu siću ... ne volim krupni nakit, i ne volim puno nakita.

srebro na meni ostavlja nekakvo crnilo, a bižuteriju sam odavno maknula iz upotrebe. jednostavno - osjećam negativnu energiju, čak i kad je kvalitetna... :/

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znaci nema mi druge nego pokloniti ih nekome kome nece skoditi. Ipak hvala na sugestijama.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rula prvotno napisa
    Znaci nema mi druge nego pokloniti ih nekome kome nece skoditi. Ipak hvala na sugestijama.
    gle, ako negdje nađeš samo antialergijske kopče, možeš ih zamijeniti.

Ja sam isto alergična i dobila sam dvoje antialergijke kopče (jer ne znam gdje ih u Hrv ima za kupiti, pa sam najdraže rinčice premjestila na njih

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Alergija se obicno javlja na nikal. Potrazi nausnice gdje pise da su bez tog metala. Obicno kvalitetnija bizuterija nema nikla.
    U opisu bižuterije jedne kozmetičke firme koja prodaje kataloški piše da ne sadrži nikal.

doslovno rane i kraste na ušima par sati nakon nošenja bižuterije, znalo je čak biti i nekakvog "iscjetka" tj. te rane su vlažile.
    Ovo je moja reakcija na naušnice iz spomenute kataloške prodaje. Plus što su mi njihovi lančići koji također ne sadrže nikal u roku pola sata izazvali sitan bezbojan osip koji je neizdrživo svrbio.

:/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    U opisu bižuterije jedne kozmetičke firme koja prodaje kataloški piše da ne sadrži nikal.

doslovno rane i kraste na ušima par sati nakon nošenja bižuterije, znalo je čak biti i nekakvog "iscjetka" tj. te rane su vlažile.
    Ovo je moja reakcija na naušnice iz spomenute kataloške prodaje. Plus što su mi njihovi lančići koji također ne sadrže nikal u roku pola sata izazvali sitan bezbojan osip koji je neizdrživo svrbio.

:/
    Ja sam isto alergicna na bizuteriju. Godinama sam nosila samo zlatne nausnice. Onda sam cula od prijateljice za tu bizuteriju bez nikla: odvazila sam se, kupila nausnice (kvalitetne, bile su oko 250kn) i nisam imala reakciju. A ko bi ga znao... :?

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tryxy prvotno napisa
    inače nemam alergije, no čula sam da neki premažu nakit lakom za nokte ili kopče remena sa lakom za kosu.
    I ja sam to probala i to ne radi, odnosno, dobijem osip. Kao i od metalnih gumba na hlačama, i od sata, bižuterije...
    Kod gumba na hlačama (osim potkošulje koja sad baš ne bi išla) pomaže prelijepiti ga onom trakom kojom se zavoji i gaze lijepe, kao flaster bez tupfera. Ili ugurati papirnatu maramicu kojoj obično rub viri van.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Deaedi, onda očito ima veze da li se radi o jeftinijoj ili skupljoj bižuteriji. Spomenuti nakit ima cijene od cca 70 do 200 kn.

Ja nisam nikad voljela nositi bižuteriju ali ovoj sam popustila (i popušila lovu) jer je bila baš lijepa, onako za ljetne haljinice.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

I ja sam u klubu alergičnih na nikal.
    Zato uvijek hodam nenakićena a baš mi se svidjaju šarene naušnice i narukvice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •