Stranica 1 od 15 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 749

Tema: Avantura počinje :)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Avantura počinje :)

Evo, konačno sam skupila dovoljno hrabrosti otvorit barem topic. Daklem, u petak (prekjučer) bili na UZV-u u Splitu, jedan mališa je za 5 i kuca, druga GV je bila blighted ovum (prazna GV), kaže dr. da će to samo nestat (bez krvarenja i bez opasnosti za drugoga malca). Kaže dr. da je sad to trudnoća kao i sve druge, sa svim opasnostima, kaže držat nade "na kuplungu" i živit "na kuplungu", ma sve to i sami uostalom znamo, ali se stvarno nadamo da će mališa kucat i ostati s mamom koliko bude trebalo, a vi nam svi please zavibrajte da to bude jedan hepi end.

Sve je to počelo u petak 13.7., kad sam nakon FET-a u Mariboru u nevjerici vidjela rezultat bete, koja je bila oko 176. Toliko nisam imala nekih simptoma (jedino me nakon transfera nekako žigalo u jajnicima, ali svaki put me boli na neki način) da sam u početku mislila da su mi zamijenili nalaz u Breyeru kako su se friško preselili. 14.7. smo krenili na GO na Vis i onda smo svaki drugi dan, doslovno, odlazili na trajekt u 5.30 i putovali 2,5 sata do ST-a kontroliravat betu ili na UZV - tako da smo taj prvi tjedan godišnjeg bili pon, sri, pet i opet pon u ST-u. Najveća mi je panika bila kad je beta bila 2000, a na UZV-u se nisu vidjele GV jer sam se bojala vanmaternične. I onda su se, hvala Bogu, bile vidjele dvije GV pa sam se opustila. Zadnji UZV je, kako gore piše, pokzao da je jedna GV bila prazna.

A sad priča. Sve o dijagnozama i postupcima možete vidjeti detaljno na topicu "Naše dijagnoze", ali evo ukratko - kod mene blaga endometrioza, jajovodi prohodni, maternica b.o., mikroc. jajnici (produljeni ciklusi, ovulacije 18. da), kod MM-a varirajući spermiogram (operirao varikokelu bezuspješno), ali spermiogram varirao od terato, oligo, astheno, ali najčeće astheno, i to dg. spermiogram za AIH, znači nije neka katastrofa. Od dijagnostike i operacija smo oboje u to vrijeme više-manje sve prošli. Liječenje tj. dijagnostika započela 2000., dolazak na VV 2002., pa 3 inseminacije, pa onda 2x kao komplikacija endometralni polip (jednom histeroskopiran, drugi put otišao dabrostonima). Na VV-u sam se dugo opirala IVF-u jer sam (s obzirom da smo proglašeni ipak idiopatama do na sitne momente) vjerovala ma kao ne treba to nama, plus me bilo strah blizanačkih trudnoća s obzirom na moj bolesni kuk (reuma-like problemi od 12. godine, desni kuk je ostao oštećen). Onda kad sam htjela na IVF i prihvatila sve rizike jer je želja jača dogodila se bolest jednog dr-a i kraval na VV-u, tako da se valjda nismo poklopili u fazama. Onda smo već počeli razmišljat i o Mariboru. Na VV-u smo imali dva IVF-a u kratkom protokolu, uvijek bi bilo smrznutih, tako da smo imali i 3 FET-a. Plus je kod mene obrtni moment bio bitno dulji i svaki postupak dugo trajao zbog ciklusa od 35 dana, a i kratki IVF-ovi bi me bitno zdrmali (kao i dosta curki s dugim ciklusima) jer ne bih ovulirala prirodno 6 mjeseci nakon toga. U Mariboru smo imali 1 IVF u dugom protokolu i 1 FET 3 morule, i taj zadnji FET je bio uspješan (prije nije bilo trudnoća). Nakon tog zadnjeg IVF-a u dugom protokolu u Mariboru sam nekako upala u super plodno razdoblje, normalno ovulirala svaki ciklus, endometrij bio 12-13 mm oko ovulacije... Znači, ovo nam je bio 7.-mi transfer.

Eh, sad, što je upalilo? Nemam pojma, stvarno. Više-manje smo se sada bili koncentrirali na posvojenje jer nam je svejedno kako došli do djeteta i ima li to djetešce naše gene ili ne. Možda se kod mene dogodilo ono što se dogodilo kod Ane29, kojoj je upalio FET na VV-u jer je već imala termin u MB-u na koji je polagala nade pa je bila opuštena? Kod mene je bilo obrnuto jer sam se nadala novom terminu za stimulirani kod dr. L-a na jesen, to bi bio onaj zadnji HZZO IVF prije 38.-mog rođendana u 11. mjesecu pa stvarno nisam imala neka očekivanja vis-a-vis Maribora jer nisam bila čula da je nekome uspio FET... Možda je upalilo to što sam ovaj put pila dexhametason, ali nekako mi je teško misliti da je to sto posto to jer su mi NK bile 13%, znači samo 1% više od dr. Beerove preporuke, ali to je sve stvarno sivo područje. Možda je laparaskopija u 4. mjesecu malo pospješila stvar jer mi je dr. koagulirao žarišta pa se kao smanjila ta upala.... Odgovor zna samo vjetar... U Mariboru nema nekih preporuka za mirovanje, i to je meni i pasalo, tako da sam odmah sutradan nakon transfera otišla raditi (uredski posao), imali smo radove u kupaoni i doma je bio kraval, tako da ovaj put stvarno nisam imala ni "m" od mirovanja, a i inače ne bih nešto mirovala, kao i većina maratonki...

Eto. Idemo iz dana u dan, strah je uvijek tu. Pita me sestra da kako sam reagirala kad sam vidjela srce. Teško mi joj je objasniti da normalno da sam sretna, ali to je sve još tako rano pa smo vrlo oprezni. Prije sam uvijek mislila rasplakat ću se od sreće ili nešto tako. Sad vidim da sam slična Klari - ono neka tiha sreća koja se još ne usudi ful zamahat. Odlučili smo da nikome (osim forumaša ) nećemo još reći, osim ako ne budem morala reći na poslu - sisterica je skužila jer su joj čestitale neke splitske Rode koje je poznaju pa mi je SMS-ala da što sam ja to piskarala na Internetu . Dr. rekao sve normalno (kao mogu raditi), ali lagano, pa se toga držim i mislim da mi je to za psihu i moj kuk bolje nego da stojim doma. Lagano se šetam (nemam baš ni snage za neko ludovanje jer se lako uspušem). Od simptoma trudnoće baš ništa specijalno, osim malo bolnijih prsiju i povećanog apetita. Mučnine, hvala Bogu, nemam zasad.... Reko dr. idući UZV tek za 4 tjedna, ko će izdržat toliko... Eto. To je to. Držite nam palčeve...

Gost

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ina draga,
    da te još jednom ljubnem i pošaljem puno tvom trbuščiću i vama dvoma koji ga konačno gledate kako raste :D
    Vibram do neba za vas!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prekrasno, ina33. :D
    Želim vam sve lijepe trenutke u narednih još cca 8 mjeseci... a onda nek uslijedi ono najljepše- rođenje vaše bebe!
    Cijeli forum je sretan zbog vas!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Draga Ina, vibram cijelim da bebici bude lijepo s tobom!!!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:D :D i beskrajno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba za najljepšu trudnoću i najljepšeg

leda avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ina33 čestitam!čitajući sve imam utisak da se sve savršeno poklopilo i da će to biti to!!(a nestanak druge GV sigurno ima svoje,naravno dobre razloge,možda je ona bila support da se ova mrvica dobro primi )
    samo pomalo,a nakon nekog vremena nadam se i ushićeno zbog svega lijepog što slijedi

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma konačno! Da mi nije bed zauzimat cijelu stranicu, napisala bih ti kilometar vibrica. Ovako, evo ti par centimetara pa ti pomnoži ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga Ina33 cestitam, bas sam s epitala zasto te nema nikako na forumu. Mislila sam na tebe i nadala se najboljem. Od srca opet cestitam i cuvaj se

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Draga ina, držimo palčeve, sretno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ina33 prekrasna i ohrabrujuca prica za sve nas Zelim ti mirnu i zadovoljnu trudnocu sa pokojom suzicom radosnicom i puno smijeha. Uzivaj!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Draga Ina33, uzivaj u trudnoci - ipak si sad jako jako jako posebna i s tvojim prekrasnim stanjem ide poseban tretman! Neka te muzic nosi na rukama, ti si ugadjaj i radi sto god te veseli a jedva cekam trenutak kad ces otvoriti topic 'rodila se nasa mrvica'

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ina33,čestitam!!!!! :D Držim palčeve !!!!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Draga Ina, jedva sam čekala da nam se javiš!
    Presretna sam za tvoje ! Uživaj u trudnoći, sa što manje strahova (a jako dobro znam da to nije jednostavno). Tvoje maleno je došlo da ostane, i da vas veseli iz dana u dan..

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemoj ti razbijati glavu zašto je baš sada uspjelo, uspjelo je i to je to.
    Nastavi kao i do sada, i pokušaj manje brinuti, a više se opuštati za dobro svog malog anđela čije srce kuca

Još jednom čestitam od

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa cekali smo ovaj post, ni sama neznas koliko.
    cestitke do neba, i sam se ti nama drz. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D malom

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

za srce

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bravo Ina!
    Želim ti puno sreće, radosti i uživancije!
    Možda se sretnemo u rodilištu, 13.07. moja mrvica je imala 4 dana.
    Pusa

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Držimo palčeve svom snagom i svim srcem
    Sretno lipa moja

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čestitam !

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do beskraja da se mali otkucaj pretvori u "mama imaš kuna za kino?".

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Draga ina33,
    stalno si u mojim mislima. Želim da svakim danom naučiš nešto novo o trudnoći i bebama kako bi nam mogla i dalje davati super savjete i biti naša osobna enciklopedija kad se preselimo na druge podforume
    T

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sretno!

silvija avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sretno

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

predivno i ~~~~~~~~~~~~~~ sretno do kraja trudnoce

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ina zelim ti svu srecu

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ina33 cestitam i zelim tebi i malenoj mrvici od sveg srca sve najbolje

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Draga Ina čestitam i želim vam svu sreću u životu !!!

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čestitam i neka ti lijepo i bezbrižno prođe trudnoča.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ina -prekrasno . želim ti što mirniju trudnoću. i još jedna stvar. tvoja trudnoća me je totalno digla iz krize, zato hvala ti

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

presretna sam zbog tebe !

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga Ina!!!!!! Puno sreće ma gdje bila! Lagano se forum čisti od maratonki.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga Ina, čestitam još jednom na malom .
    Normalno je da te je sada svega strah. Mene je počeo popuštati ima tek par dana. Bit će sve ok, vidit ćeš!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~ za što mirniju, ugodniju, školskiju trudnoću! Meni se čini da se vama ovaj put sve poklopilo i da je to sad stvarno to! Zato draga, opusti se i uživaj u svom prekrasnom stanju

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ina, za tebe i bebaća~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Uživaj u svojoj trudnoći

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drzim palceve za mirnu i lepu trudnocu i za jos lepseg bebirona

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

draga ina33 tebi, tvom m i vasoj bebici ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    sretno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stranica 1 od 15 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •