Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Jel' se i vi linjate?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Jel' se i vi linjate?

I kako izlazite na kraj s opadanjem kose? :? Ja više ne znam što činiti, znam da je to normalno nakon poroda (i prvi put mi je bilo tako) i da će nakon nekog vremena prestati, ali postalo mi je neizdrživo. Kose po cijelom stanu (sreća da smo maknuli tepihe ), mrežica na kadi prepuna nakon pranja, na češlju ostaje svaki put dovoljno za periku... Stalno nosim rep, inače bi je bilo još više posvuda (a i L. je u fazi kad hvata i trpa u usta sve što mu se nađe pod rukom, pa me obožava počupati), ne znam više što i kako. Ima li tko kakav savjet?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znam da nije neki pametan savjet, al jesi razmišljala da se ošišaš naćelavo?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joooj, nebrojeno puta sam izjavila tako nešto, a onda bih odustala iz jednog jedinog razloga - previše bih sličila na MM-a

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se ošišala skroz na kratko. naime, toliko mi je kose opalo - da sam imala ćelave zaliske...

s godinama se kosa oporavila, pa sad opet imam negdje do ramena...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja isto već polako ludim zbog toga.Najgore mi je kaj dok spavam s Lukom pa u toku noći mijenjam strane za dojenje( sve u polusnu-i ja i on),prvo moram pokupiti vlasi koje su ispale dok sam spavala da se Luka dok se okreće ne zapetlja u njih Ozbiljno,tak mi kosa ispada da gdje god boravim neko vrijeme iza mene ostane "trag".Stalno nosim rep,al slaba mi je to pomoć jer dok me se Luka dočepa grebe i čupa ko ludi.I naravno da bi on to brzo u usta stavio,but not on my watch!
    Savjet?Nemam pojma... :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam savjet!
    Pocni koristit sampon od koprive,i to ne neki skupi nego onaj obicni od litru koji kosta 2 eura i probaj ne stavljati puno balzama poslije pranja,meni je vjeruj mi kosa bila skoro skroz opala jer sam koristila najskuplje sampone,pantene,elseve i sl dok nisam skontala da nesto ne valja.Pocela sam sa koprivom i ja i mm i sad,nije da se hvalim ali stvarno imam predivnu gustu i sjajnu kosu,ne mirise bas posebno poslije pranja kao kod pantena ali mi je kosa divna,i niti jednu dlaku nisam izgubila mjesecima vec,ni kad se cesljam!Probajte zene,neki samponi su jednostavno jaki za nasu kosu,garantujem vam poslije mjesec dana redovne upotrebe kosa ce prestati opadati i krenuti rasti nova,garantujem svima.Isprobano bezbroj puta,znaci obicni sampon od zare(koprive)kako je ko zove.Pa javite mi izvjestaje.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja se linjam Sreća davno sam odustala od duuuge kose (bila do ispod struka). Sad se šišam po dječački, i to kod muškog frizera Bolje ošišaju, ne moram se fenirati. Preporučujem i tebi da se ošišaš kraće nego inače. Ako ništa, lakše je za održavanje.
    A za viška dlaka na jastuku, probaj poslije pranja dobro iščetkati kosu, pa onda dobro frotirom istrljati, da ispadnu dlake koje su to već smislile učiniti. I, da, proći će poslije nekog vremena. Mama mi rekla da je i ona imala linjajuću fazu poslije oba poroda.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I meni kosa opada poslje poroda i tako mi je bilo svaki put do sada to je normalno i s vremenom prodje ako te bas jako smeta gledat te sve dlake oko sebe osisaj se na kratko

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Disa hvala na savjetu, probat ću nabaviti šampon od koprive.
    Što se tiče kratke kose, prije prvog poroda sam se ošišala na kratko i kad je počela ispadati nije mi bilo ništa drugačije nego sad - količina dlaka "posijanih" po stanu potpuno ista (samo što su bile kraće), tako da sad ne kanim provesti tako drastičnu promjenu (nikako mi ne stoje kratke frizure).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nema potrebe da se sisas na kratko,bit ce ista kolicina dlaka samo krace,kao sto si vec rekla.Probajte sa zarom,100%garantujem da ce prestati opadati i rasti nova,ja sad razmisljam kako da se osisam stepenasto da imam manje kose jer ne mogu skupit ni sa jednom snalom!I morala sam na kratko prestai sa koprivom da spadne koja dlaka jer mi je kosa postala uzasno teska i gusta.Pa vi kako hocete sad.Ako hoces poslat cu ti na pp kako sam ja pravila sampon na pocetku,cula sam recept od jedne stare nane i sa tim samponom sam pocela i poslije presla na one obicne iz trgovine.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam se opametila prekasno i ošišala na kratko tek nedavno. svakako preporučujem! naravno, ako ti nije previše žao kose. meni je ovo toliko olakšalo da mi je stvarno žao što se nisam na to odlučila i prije poroda, u vrijeme kad mi je oprati kosu već postao pothvat.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je kosa ispadala prije nekoliko godina, zbog stresa.

Spec. dermatolog mi je savjetovala da kosu skratim, jer težina vlasi vrši pritisak na korijen.

Rep ne nositi nikako, steže, nema cirkulacije u korijenu vlasi.

Propisala mi je Vichyjeve ampule, ali ne znam koliko idu uz dojenje, jer preko korijena kose ulaze u krvotok.

Kosu prati samo jednom tjedno (ako se masti, to se rješava istim ampulama - stvarno mi se više nije mastila). Na dan pranja, naime, ispadne do 200 vlasi, a inače do sto. No, jednom tjedno se mora oprati.

Za one kojima stvarno jako ispada, možda bi bilo dobro otići dermatologu, pregleda se korijen kose, stanje vlasišta pod UV svjetlom. Doma se broje ispale vlasi, pa se shodno tome određuje terapija.

Dobro je i masirati korijen, da bi se potaknula cirkulacija, ali ne trljati vlasište, nego pomicati kožu glave.

Inače, oni kojima se kosa masti i prhuta trebali bi vlasište izlagati sunčevom svjetlu (prilika - ljetovanje). Naravno, ne u podne!

Citiraj vještičica prvotno napisa
    probaj poslije pranja dobro iščetkati kosu
    Samo ne na mokro - to navodno oštećuje kosu.

pa onda dobro frotirom istrljati
    Ovako će još više ispasti kose koja ima oslabljeni korijen.

Što se tiče frizure, zgodna je paž frizura, na vratu kratko, a naprijed do brade. Nije muška frizura, a ne možeš vezati rep! Ne smeta te ni kosa na vratu po ovoj vrućini, niti prilikom kupanja.

Ili naprijed kraće, stepenasto, pa bebači ne mogu tako lako zgrabiti!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Disa, može pp pls.
    Dutka, sve to što si napisala apsolutno stoji kad je u pitanju opadanje kose zbog stresa ili nekog drugog razloga nevezanog uz trudnoću i porod. Međutim, nakon poroda kosa ispada zato jer je tijekom trudnoće rasla jednakom brzinom, pa je i životni vijek vlasi jednak, dok inače uobičajeno (van trudnoće) svaka vlas raste svojom brzinom, pa isto tako nejednako i odumiru i opadaju (to sam pročitala u jednoj od knjiga o trudnoći, ne mogu se momentalno sjetiti kojoj). Dakle, u tom slučaju nije u pitanju slab korijen. No ove informacije koje si napisala smatram izuzetno korisnima za kasnije razdoblje (kad mi faza ispadanja prođe i kad prestanem dojiti za nekih godinu i pol - dvije), naročito ono o mašćenju kose

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da li si poslije poroda popila možda koji puta željezo?!?!?
    moja dr. opće prakse me natovarila sa željezom i rekla je neka obavezno popijem dvije kure poslije poroda (u kombinaciji sa c vitaminom) jer da ću time uvelike smanjiti rizik od pretjeranog ispadanja kose. Evo mogu reći da mi u trudnoći kosa nije odpadala, i tek je nedavno počela nešto malo padati ali manje nego prije trudnoće. Kosa mi je super i raste ko luda a i nokti su mi nikad bolji. Probaj nemože škoditi i slobodno možeš to piti uz dojenje. Ja pijem željezo Ferrum lek i c vitamin sa 24 satnim otpuštanjem....

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zna li netko može li se išta učiniti sa rupom u glavi
    Naime,nakon poroda mi je ofkors,opadala kosa,a na jednom mjestu,kod čela gore,mi je ostala rupa. Kosa je ispala u promjeru pola centa,i vidi se kad se zagleda,a ja to uspijem kamuflirati.
    Koristila sam Pilfud kapi (za ćelavce) i neki serum i ništa nije pomoglo!
    Ima li pomoći mojoj rupi u kosi :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni isto strašno opada kosa, ali u trudnoći zato nije i to bi sad zapravo samo trebalo otpasti ono što nije tada. zar ne :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni se cini da je shishanje jedino rjesenje. Pila sam i Ferrum Lek s C vitaminom i svasta trackala u kosu (maslinovo ulje, pakunzi protiv opadanja, balzami...) i nista ne pomaze. Mala ima 5 mj i stalno vlazne rucice jer ih gura u usta, a to je dusu dalo za pokupiti sve sto je meni poispadalo. Staaaalno joj micem dlake s ruku, tako da sam se narucila kod frizera, ponukana vasim savjetima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A jel moguće da su Head'n'šolders i panten toliko jaki (kemijski sastav) da ubijaju korijen kose?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da li si poslije poroda popila možda koji puta željezo?!?!?
    Nisam čisto željezo di_zg, ali pijem prenatal, a u njemu ima željeza 104% RDA.

meni isto strašno opada kosa, ali u trudnoći zato nije i to bi sad zapravo samo trebalo otpasti ono što nije tada. zar ne
    Mislim da je tako dinna, većini žena opada kosa poslije poroda, dok tijekom trudnoće čak bude gušća i ljepša (jer raste istovremeno, a opadati krene tek kad vlasi završe svoj životni vijek, što se ne stigne dogoditi u tih 9 mj.)

A jel moguće da su Head'n'šolders i panten toliko jaki (kemijski sastav) da ubijaju korijen kose?
    Ne znam MMoover, mada je to sve čista kemija. Ali kosa mi nije ispadala prije poroda, iako godinama koristim panten, što samo potvrđuje gornji navod o rastu kose u trudnoći i nakon nje.

Ima li pomoći mojoj rupi u kosi
    A da staviš tupe? (no hard feelings traktorka)
    Probaj poslušati disin savjet, ja svakako kanim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

znači, šampon od koprive.... jel to vrijedi samo za novopečene majke kojima otpada kosa ili možemo i mi muški, prevencije radi?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Vichy ima jedne ampule za muškarce, a druge za žene, jer nije isti mehanizam ispadanja.
    Kao još bolje, dermatologinja mi je preporučula Foltene ampule, ali po njih sam morala ići u Trst, jer ih nije bilo kod nas.
    Što prije počneš s terapijom, to bolje - imaš više šanse da će ti narasti tzv. "mlada kosa".

Pripazi i na prehranu, jedna mi rođakinja ima gušću i ljepšu kosu sada, u 50-ima, nego dok je bila djevojka. Kaže da je to zato što tada puno toga uopće nije jela, bila je izbirljiva.

Ovo sa željezom stoji. Mojoj sestri je ista spec. rekla: "Naša kosa treba željezo."
    Kod mene se u trudnoći pojavila slabokrvnost, pa mi je ginekologinja rekla da ću Fe morati piti cijelo vrijeme trudnoće i dojenja.

MMoover je napisao:
    Ovisi koliko često ih koristiš. Neki muškarci, obiteljski prijatelji, peru kosu kod svakog tuširanja. Pa pojačano gube kosu. (Jednoga sam odmah skužila, jer mu vlasište izgleda kao šahovnica.)
    Dobro je dok si na prevenciji!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa
    znači, šampon od koprive.... jel to vrijedi samo za novopečene majke kojima otpada kosa ili možemo i mi muški, prevencije radi?
    Mogu i muski,moj svekar je npr. na pola glave imao ogromnu bijelu rupu,promjer 3*3 cm gore na vrhu glave,koristio je panten jer samo u njega vjeruje,dok nije dobio snahu ja sam mu napravila sampon i koristio ga je dva mjececa i poslije sam od njega dobila dijamantni prsten 8) u znak zahvalnosti sto sam ga "natjerala" da promijeni sampon,sad nema ni traga toj rupi na glavi,a sampon koristi vec godinu dana,nova kosa raste.Sad ga je cak i svekrva pocela koristit,mozes mislit.Bas me briga ja sam savjet podijelila sa vama a vi kako hocete.Da nije 100%ispitan nebih se provaljivala po forumu i dijelila glupe savjete.
    Mame koje ne vjeruju neka se sisaju na kratko,ja necu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam anemicna od pocetka zivota;uvijek sam imala slabo zeljzo,u trudnoci sam od prvog dana imala problema a moja kosa ne opada vise!
    Mijenjajte te sampone zene

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Zna li netko može li se išta učiniti sa rupom u glavi
    Naime,nakon poroda mi je ofkors,opadala kosa,a na jednom mjestu,kod čela gore,mi je ostala rupa. Kosa je ispala u promjeru pola centa,i vidi se kad se zagleda,a ja to uspijem kamuflirati.
    U kapima ima puno kemije,ako imas slab korijen ti ppreparati ga samo jos vise oslabe.Probaj sa samponom.Koliko puta sam to napisala vise da sam zbrisala slova na tastaturi...ovo je posljednji put da to pisem,ko hoce hoce ko nece makaze pa skratite duzinu odpadnute dlake jer kolicinu sigurno necete.
    Pozdrav.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

disa,može li pp please

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala disa !!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja sam se ošišala skroz na kratko. naime, toliko mi je kose opalo - da sam imala ćelave zaliske...

s godinama se kosa oporavila, pa sad opet imam negdje do ramena...
    A ja sam je taman pustila nakon dugog niza godina kad sam hodala gotovo ćelava. Pa sad ako krene otpadati ovako kao do sad...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

S obzirom da sam imala problema s hormonima prije trudnoća, u jednom trenutku (ima tome i desetak god.) kosa mi se drastično prorijedila na tjemenu. Morala sam pothitno nešto učiniti, otišla sam kod dermatovenerologice i nekoliko mjeseci se liječila- osim nekog šampona čijeg se imena više ne sjećam a nema ga kod nas, pila sam kapsule na bazi prosa. To me spasilo. E da, i još sam nešto morala utrljavati na tjeme.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je pomogao Vichyjev šampon protiv opadanja kose.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

disa ja bi recept na pp

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da opada....mogu periku napravit a moje kose ima više nego od pesonje :/

al ide na bolje, navečer je pustim (po danu ne mogu jer je vruće a i bebo me stalno čupa) i dosta ju češljam.....

i ja bi recept na pp...pliz

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj, čitala sam da je to moguće nakon poroda, ali zar stvarno tako?
    Šta mi sve trpimo zbog bebica...imaju pravo muški kad to kažu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i tako sam i ja konacno pustila kosu.. koje sada ima vise po kuci nego meni na glavi.. ovo je za ispalit! Kupila sam VICHY protiv ispadanja kose pa cemo vidit..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Navodno je zob (kuhana) dobra protiv ispadanja kose. I nedostatak zeljeza moze skoditi. Ja se linjam sve u 16.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam rodila drugi put prije godinu i po i još uvijek mi ispada kosa

kad malo bolje promislim već mi skoro šest godina pada kosa

od prve trudnoće pa na ovamo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj pipi1 prvotno napisa
    ovo je zvucalo kao da si postala skroz ravnodusna prema tome.

(super ti je pasic u avataru. ridgeback? tvoj?)

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj pipi1 prvotno napisa
    ovo je zvucalo kao da si postala skroz ravnodusna prema tome.

(super ti je pasic u avataru. ridgeback? tvoj?)
    Srećom imam dosta kose ali mi je najgore mest svaki dan

nije pas moj ali je stvarno krasan

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

opadanje kose... moja hit tema godinama. U stvari, kako sam se preselila s mora na kontinent (Zadar - Beograd), nikad vise nisam povratila onaj kvalitet kose koji sam imala. Kao tinejdzerka kukala sam sto mi je kosa kao subara.
    nema sta nisam probala, obilazila dermatologe, spravljala domace preparate, koristila skupe ampule i sampone... i onda sam se pomirila s tim da mi je opadanje kose od oko 100-200 vlasi na dan najnormalnija stvar sezonske prirode (tj. opada cele godine, samo se smanjuje u zimskom periodu).
    A onda ostadoh trudna - jao miline! Moj san se ostvario! Kosa ne opada. Ali ni malo!!! Operem kosu, ocesljam, osusim - ako skupim 20 dlaka - premija! Haha... Obicnim danima, bez pranja, mogu da joj radim sta hocu, jedva da dlaka ispadne.
    Ali... znam sta me ceka kada se porodim pa se vec pripremam na skracivanje kose. Kada se vratim u BG potrazicu neki jeftini sampon od koprive (kad sam bila mala nije ni bilo ovih Panten, Head&Shouders i sl. cuda). Nego, posto je ovde kod mene na severu Nemacke ubi kisa, sezona kopriva je stalno. Disa.... jel moze taj recept za domaci sampon?

Unapred hvala!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hej, evo ti moj topic iz vemena kada sam s time imala problema pa malo pročitaj ak t se da

Opaanje kose

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prije godinu dana sam rodila i tek sada mi se malo smanjilo to opadanje kose iako jos uvijek doooooosta opada, ali nije kao prije

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je počela opadati 4 mj. nakon poroda, bilo ju je svuda, ali se nasreću smanjilo, već sam mislila da ću ostati čelava .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

drage curke, kad bi od koprive rasla kosa, šampon bi koštao 500 eura, a ne 2 eur-a. nažalost, bojim se da disa jednostavno ima sreće, dobru genetiku da joj se nakon poroda relativno brzo oporavila kosa.

Daklem, ja sam sad trudna i užasavam se perioda poslije trudnoće, jer inače nemam baš neku kosu i probala sam stvarno svašta. šampona za 300 kuna, nije mi bilo žao dati, ali ne pomaže.

sve promjene na kosi uglavnom su hormonalne prirode. u trudnoći je većina vlasi u fazi rasta, što nije slučaj inače i puno manje opada kosa. tako da nakon poroda opadne ono što je trebalo prirodno pasti tijekom trudnoće.
    ovo da pranje kose šteti su bapske priče, sebum koji se nakuplja na tjemenu guši korjen kose - treba prati kosu, ako se masti pogotovo, ali ne onda s agresivnim šamponima.

većini vas će kosa se vratiti na staro stanje kad prestanete dojiti (jer od prolaktina povišenog dosta opada). iako, opet, ne mora svima opadati od dojenja. ako je ima puno, nećete ni primijetiti da sad nešto jako pada.

onima koje su i prije imale slabu kosu, moglo bi se desiti da bude još gore ili isto, nikako gušće, nažalost.

što se tiče preparata, netko je gore spomenuo pilfud. to je 2% minoxidil i to je jedan od rijetkih preparata koji su učinkoviti protiv opadanja kose (i kao takvog ga priznaje američka agencija za lijekove - FDA - koja baš ne priznaje bilo što). ima ih još nekoliko. koji god da koristite, mora vam ga prepisati dermatolog i morate ga koristiti jako dugo (Bar 6 mjeseci) da bi se vidjeli rezultati.

željezo i njegova apsorpcija također je važna za kosu - anemija često uzrokuje opadanje.

da skratim, zaboravite na šampone. they don't work. samo specifični preparati, koji većini vas neće trebati.

nadam se da sam pomogla - možda i malo razočarala, ali nemojte davati novac na kozmetičke preparate, jer oni stvarno neće pomoći. s vremenom će se sve vratiti na svoje, jer trudnoća je ogromna hormonalna promjena za tijelo i to se sve vidi na kosi. ja sam se toliko nahodala po dermatolozima, nasurfala, pročitala, natrošila novaca - nemojte i vi. pusa.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Matsa,ti si probala samopn od koprive,prala si sa njim kosu i vidjela da ne djeluje pa si sad tako samouvjerena?
    Nisi dobro procitala moje postove,nigdje nisam pisala da sam rodila
    Druga stvar,pises da ne bacamo pare na kozmeticke tretmane,opet vidm da nisi dobro procitala sta sam pisala i ja sam protiv toga. A samopn od koprive nije kozmeticki tretman, :/ .

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

matsa slažem se. Šamponi nisu djelotvorni u postporođajnom opadanju kose. Problem nije na vlasištu, nego "unutra" (hormoni). I to uopšte nije "problem" nego normalna pojava. Samo što djeluje stravično kad ujutro sa glave skineš šaku kose, a drugu šaku skupljaš po stanu i vadiš djetetu iz usta. Zbog toga sam ja napisala da dobro iščetkam kosu i još je pride isfrotiram. Da u toj "seansi" ispadne šta je planiralo ispasti taj dan, ako je to ikako moguće. To mi je jedini način da spriječim dijete da nakon što mi dira kosu u usta ponese bar tri dlake. A kosa će opadati i ovako i onako dok ne završimo dojilački staž. Ionako imam punu glavu kose, pa mi to ne smeta sa estetske strane. Samo mi smeta što "prznim" po stanu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    Matsa,ti si probala samopn od koprive,prala si sa njim kosu i vidjela da ne djeluje pa si sad tako samouvjerena?
    Nisi dobro procitala moje postove,nigdje nisam pisala da sam rodila
    Druga stvar,pises da ne bacamo pare na kozmeticke tretmane,opet vidm da nisi dobro procitala sta sam pisala i ja sam protiv toga. A samopn od koprive nije kozmeticki tretman, :/ .
    Disa, oprosti ako sam te uvrijedila, ali reci bilo kojem dermatologu da od toga raste kosa i umrijet će od smijeha. ISto za mješavine maslinovog ulja, jaja i meda i ostale gluposti. Nije važno jesi li ti rodila ili nisi, ovdje su uglavnom trudnice i cure koje su rodile i to je uglavnom uzrok njihovog opadanja pa sam se zato na taj način nadovezala. Meni kosa nije baš nešto bila odavno pa godinama idem kod liječnika, a ne u "dm" kupiti sredstvo protiv opadanja.
    Kad malo guglaš pa potražiš medicinski (ne kozmetički) dokazano učinkovite tretmane i tamo koprive nema. ona sigurno ima blagotvoran utjecaj na korijen, smanjuje mašćenje i tako. ali ne pospješuje rast.

Sa šamponom od koprive sam u životu oprala kosu milijun puta, zato što je dobra za kosu koja se često masti, tako da imam neka iskustva. A i mogu reći da ne postoji šampon koji nisam probala - od pantenea, elsevea, do j.f.lazartigue, vichy, rougj, johnsons baby, sebamed - you name it.
    KAd kažem kozmetički - mislim na sve što možeš dobiti u drogeriji i apoteci bez recepta. zašto je to bitno? zato što da bi se nešto medicinski prihvatilo kao učinkovito, mora proći izuzetno puno strogih istraživanja na velikom uzorku, s placebo grupom itd, itd. A kozmetički tretmani su dokazani otprilike ovako - na uzorku od 200 žena, 70% ih je "primijetilo" da im kosa manje opada. To ne znači ništa. nažalost. DRago mi je da je tebi i tvojima pomogla kopriva, odn. barem misliš da tije pomogla, ali neće drugima. zato samo ispravljam neke navode, da se ljudi ne zanose previše.

evo ovdje ukratko opisano zašto opada i spominju čime riješiti. to je bio prvi site koji mi se otvorio pod "hair loss causes" - pa vjerujem da bi i svi ostali napisali slično. i odmah spominju rogaine (odn. minoxidil, kod nas pilfud, a proizvode ga i gradske ljekarne zagreb pod minoxidil imenom) i propecia. To su JEDINA dva LIJEKA za kosu. ostalo nema dokazanu učinkovitost na medicinski način.
    http://familydoctor.org/online/famdo...neral/081.html

znam da moja samouvjerenost zvuči bahato, ali rastuži me iskreno kad pročitam ove neke "savjete" kad znam da kod pravih problema s kosom ne pomažu. pa eto, nadam se da to ne vrijeđa druge, ali zaista moram reagirati.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj matsa prvotno napisa
    ovo da pranje kose šteti su bapske priče
    Mislim da ovo nije nimalo korektna izjava. Ja sam napisala samo ono što mi je rekla dr med. spec. dermatolog. A s terapijom smo imali uspjeha! :D

I ne šteti pranje kose, nego prečesto pranje kose.

dutka_lutka je napisala:

Meni je kosa ispadala prije nekoliko godina, zbog stresa. Spec. dermatolog mi je savjetovala da kosu skratim, jer težina vlasi vrši pritisak na korijen. Rep ne nositi nikako, steže, nema cirkulacije u korijenu vlasi. Propisala mi je Vichyjeve ampule, ali ne znam koliko idu uz dojenje, jer preko korijena kose ulaze u krvotok.

Kosu prati samo jednom tjedno (ako se masti, to se rješava istim ampulama - stvarno mi se više nije mastila). Na dan pranja, naime, ispadne do 200 vlasi, a inače do sto. No, jednom tjedno se mora oprati.

Inače, oni kojima se kosa masti i prhuta trebali bi vlasište izlagati sunčevom svjetlu (prilika - ljetovanje). Naravno, ne u podne!
    sebum koji se nakuplja na tjemenu guši korjen kose
    Ovo je točno (osim pravopisne pogreške ). Zato treba djelovati protiv pretjeranog izlučivanja sebuma (masnoće) - ampulama.

treba prati kosu, ako se masti pogotovo,
    Što se češće pere, brže se masti, pa se ulazi u začarani krug mašćenja i ispadanja.

ali ne onda s agresivnim šamponima.
    Takvi šamponi općenito nisu dobri.

to je 2% minoxidil i to je jedan od rijetkih preparata koji su učinkoviti protiv opadanja kose
    Minoxidila ima i u Vichyjevim ampulama.

morate ga koristiti jako dugo (Bar 6 mjeseci) da bi se vidjeli
    rezultati.
    U ampulama koje sam navela piše 2 ili 3 mjeseca.

ja sam se toliko nahodala po dermatolozima, nasurfala, pročitala, natrošila novaca - nemojte i vi.
    To ti ne daje pravo da ono što kaže neki drugi dermatolog nazoveš bapskom pričom.

probala sam stvarno svašta. šampona za 300 kuna, nije mi bilo žao dati, ali ne pomaže.
    Žao mi je zbog toga, ali neki od nas imaju i drukčija iskustva. :D

Isto tako, ako je disi pomogao onaj šampon, možda će još nekome.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i da budem iskrena, baš sam se "zguštala" dok sam pisala prvi post. jer tu ima toliko na ovim stranicama napisanih samouvjerenih bljezgarija da sam naprosto bila izazvana. sori curke , al tolko sam se napatila s tom kosom, naplaćala preparata i svega, nasurfala, naistraživala, narazgovarala s doktorima, napravila hormonalnih pretraga, trihograma (kladim se nitko ne zna što je to uopće) i ostalog, da stvarno znam što govorim.

inače, ni aminexil, aktivni sastojak vichyjevih kapsula i šampona protiv ispadanja nema dokazanu medicinsku učinkovitost, samo onu "kozmetičku" koju sam gore napisala. Ali ga dermatolozi često propisuju, jer barem nije toliko agresivan za tjeme i tako. ok je šampon.

I rest my case

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Šteti prečesto pranje kose - slažem se, možda sam se krivo izrazila. A inače ovo s čestim pranjem kose je obično teorija "starijih" dermatologa. Ta je teorija napuštena.

Minoxidila NEMA u Vichyjevim ampulama, nego je njihov glavni sastojak AMINEXIL - možda ne znam kak se piše korijen, al barem čitam uputstva onoga što stavljam na glavu.

Sigurno neće odmoći kopriva, ali kod ozbiljnih problema neće puno pomoći. To je bio moj jedini point.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Masta,osisaj se na celavo,to ce ti sigurno najvise pomoci. A koprivu i nasa "baljazganja"kako ih nazivas ostavi pa neka svako za sebe odluci.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj matsa prvotno napisa
    Minoxidila NEMA u Vichyjevim ampulama, nego je njihov glavni sastojak AMINEXIL
    Točno. Moja greška i ispričavam se.

napravila hormonalnih pretraga, trihograma (kladim se nitko ne zna što je to uopće)

Ne, draga, samo ti i tvoj dermatolog...

I ta tajna će umrijeti s vama.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •