Vidi rezultate ankete: rano praćenje trudnoće: uzv ?

Glasači
27. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • ne

4 14.81%
  • da

23 85.19%
Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: uzv : da ili ne?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno uzv : da ili ne?

otvaram temu: rana trudnoca : praćenje uvz : da ili ne?

čitala sam da ste mnoge radile uvz poslije ET dok druge niste.

konkretno ja sam isla svakih tjedan dana na uzv, i tako 3 mjeseca, dok nisam u meduvremenu pobacila ( 11 tjedana : missed)
    isto tako sam čula da je uzv štetan za plod.
    s obzirom da se spremam u 9-om mjesecu u nove pobjede , htjela bi imati više informacija, a koliko vas pratim, vidim da ste bolje informirane od mase doktora

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vjerujem da bi sve majke najradije imale kućni UZ i obuku za iščitavanje istog, a posebno sve one koje prolaze kroz traume potpomognute.
    Ipak UZ ima potvrđeno neke nedobre utjecaje i svakako ga treba svesti na minimum. Mislim da je uobičajeno do 2 UZ-a po tromjesečju..znam da je moja sestra uz patologiju trudnoće imala svega 4 u cijeloj trudnoći upravo na inzistiranje liječnika!
    Tebi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nove akcije i naravno neka završe malenim pulsiranjem na UZ-u!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imas dobar tekst o tome na portalu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam u trudnoći radila uzv svaka tri tjedna. Mislim da je svaki tjedan previše.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u trudnoći bila na sigurno 15-tak uzv kontrola-niti jedna nije trajala duže od 5 minuta i nisam išla na 4 D snimanje namjerno-ne sviđa mi se takav uzv i ne sviđa mi se da traje predugo-tipa 45 minuta kako to rade pojedini doktori.

bebač je sasvim zdrav-za sad ne vidim nikakvih zaostajanja u razvoju-baš suprotno, ali dobro, još je sasvim mali-tek će u srijedu biti 7 tjedana.

rođen je bez neurorizika i ima tendenciju biti brbljiv-no opet i ja i muž se s njim bavimo maksimalno.

čekam da naraste pa da vidim kako će biti dalje.

netko je tamo rekao da smo mi tu na forumu oko ultrazvuka više informirani nego doktori.

ja se ne bih usudila potpisati tu konstataciju jer mislim da nije točna, i da bez obzira na to koliko mi surfali i čitali, ne možemo biti stručniji od liječnika koji je obrazovan u tom području pa mislim da je zaista nefer tako nešto tvrditi.

kad pitate liječnika je li ultrazvuk štetan, on će vam uglavnom odgovoriti da do sad nije tako nešto dokazano, što je i istina.

a pobačaj u 11. tjednu-žao mi je -čovjek traži razne uzroke nakon takvog događaja-znam kako je to jer sam i sama imala spontani blizančeka iz IVF-a u 21. tjednu, ali vrlo je mala vjerojatnost da se to dogodilo zbog uzv-a.
    mi koji liječimo neplodnost prije svega nismo zdravi ljudi pa je onda i veća vjerojatnost kod nas, da kad do trudnoće jedanput i dođe zbog same prirode bolesti (neplodnosti), lakše dođe i do spontanog.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pujica, hvala ti na tekstu.
    koliko sam shvatila, i dobar je i nije.... ovisi kaj ocekujes od njega, ak je nalaz ok onda si sretan do neba, a ak nije a u cijeloj prici, svi zaboravljamo pouzdanost uzv. to je problem.
    pa sad ti budi pametan........ :?

u svakom slucaju, hvala na odgovorima.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sa na ultrazvuku dosad bila 5 puta a trudna sam 11 tjedana evo zadnji me put gledala preko trbuha

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam do sada bila na uzv mislim 8 puta, jedino mi žao dva uzv-a kod socijalnog ginića koji mi ništa pametno nije rekao pa sam nakon njega svejedno išla privatno (ali sam jedva pričekala da prođe bar tjedan dana, iako bih najrađe u onoj nervozi i brizi otrčala odmah na drugi uzv) da se smirim i provjerim da li je sve u redu.

I ja mislim da tvoj spontani nije nastupio zbog uzv-a. Idi onoliko puta koliko ćeš se ti osjećati najmirnije, mislim da je psiha puno važniji faktor u svemu tome. Sretno

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam imala dva missed-a, oba u 7 tjednu trudnoce. i kada sam saznala da sam treci puta trudna, odlucila sam cekati ulazak u 8 tjedan kako bih se odmah postedila cestih posjeta doc-u!
    nakon tog prvog ultrazvuka, sljedeci mi je bio danas, malo vise od 5 tjedana nakon prvoga. i jako sam sretna sto je moj doc bio na godisnjem i sto je proslo dosta vremena od prvog do sljedeceg pregleda
    zelim ti uskoro mirnu i pravu skolsku trudnocu

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam imala kucni trbusni ultrazvuk (samo na mikrofon, bez monitora). Koristila sam ga svaka dva dana od 11. tjedna pa dobrano tamo kad se bebica pocela micati, znaci 22 tjedna, a nakon toga nesto rjedje. Koristili smo ga mozda minutu ili krace svaki dan, tek toliko da cujemo srceko i pobrojimo otkucaje. Bebica nema nikakve posljedice. U koristenju takvog ultrazvuka nisam jedina, dapace.

Razliciti tipovi ultrazvuka imaju razlicite jacine, npr. 3D ili 4D ultrazvuci su jaci od onih obicnih 2D koji su ja mislim jaci od ovih kucnih "hand-held".

Mislim da je stetnost ultrazvuka u rangu onoga o stetnosti mobitela - moguce, nedokazano, ali ne bas vjerojatno (s obzirom na to koliko se vec dugo koriste).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, pino. Kućni UZV? Šta to ima u Americi za kupiti, koliko košta? Tako nešto je moj davnašnji san, čak sam se jedno vrijeme šallila da ću pisati T. Cruiseu da nam pošalje svoga... Ma, šala, šala. Iako, mene stalno "pere" frka da jesam li još trudna da bi se najrađe svaki dan testirala, jer mi je idući UZV tek za 4 tjedna (ako izdržim toliko). Valjda su ti osjećaji normalni.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde da sad onda iskoristim priliku da kažem da je jedan takav kućni ultrazvuk naša pino poklonila RODA-i i nalazi se u prostorijama udruge u Čanićevoj pa kad vam dođe da ne možete izdržati, možete si posuditi uređaj.

Ja sam taj isti uzv koristila do kraja trudnoće od 12. tjedna, hvala pino još jednom i da a nisam imala u pojedinom trenucima bih izludila.

Tamo u drugoj polovici trudnoće, kad dobro osjetite bebu više i nema neku važnost, osim kad beba iz nekog razloga dugo ne mrda.

Eto, priznajem još i taj uzv pa bebi nije ništa.

Znači uz 15 regularnih doktorskih uzv-a još sam koristila i ovaj kućni pa ništa.

Ali napominjem da ni njega nisam koristila dugo-samo četvrtinu minute do minute da poslušam odkucaje i da se smirim.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači ina odi u udrugu i traži da ti se posudi uzv

ima to i kod nas za kupiti-košta oko 1500 kuna i digitalni je.
    ovaj je "analogni" koji je pino poklonila-znači morate same odbrojavati odkucaje.

jedino ina ti sad taj mali uzv ne bi koristio, mora se pričekati 12 tjedana gestacije da beba bude veća tako da ju možeš detektirati sondom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, super, znači da nisam jedina ! Moj muž će se oduševit, mi sve čekamo dan kad će se UZV-ovi moć' kupit po tipa Pevecima, a ono, taj dan već osvanuo . Hvala, bitno mi je znat da postoji ta mogućnost, a možda se i prošećemo do udruge. Iako, ja se nekako mislim (sad me to drži) da šta bude bit će, ja na to stvarno ne mogu utjecat, ponašam se normalno, a ostalo, u ruke Božje. Dao Bog da ta faza potraje. Hvala puno, rvukovi2, hvala puno, pino !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, a di ima kupit te digitalne? Za vjerojatni slučaj skorog "pomračenja uma" ? Cure, nevjerojatne ste, ja sam stvarno oduševljena!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj neki naš je to patentirao i prodaje, a ne znam kak se to točno zove-budem malo proguglala da vidim-ček

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

EVO

http://www.nacional.hr/articles/view/14515/7/

http://www.teico-babywatcher.com/home.html

znači sprava se zove Baby Watcher, a ova u udruzi je Stork Radio-šta nije fora

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Skidam kapu i zahvaljujem! Ako razum popusti i kupim, donirat ću i ja udruzi!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ufff, to je trebala biti autoironična šala na inu33, pino, rvukovi2, nemojte krivo shvatit please, vi ste mi među najdražima na ovome forumu ! Kad mi brži "jezik" tj. prsti od pameti... Idem malo radit, to mi je najbolje.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daj ina šta ti je ko je to shvatio zločesto, trenutno sam pod utjecajem oksitocina pa mi je baš super

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo MM, i inače tip inženjera - know it all and can do all - renesansnog čovjeka - oduševljen i ne može vjerovati da to postoji. On je tip da bi me sam punktirao, kad bi mu neko pokazao kako se to radi - takav stil čovjeka.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

znači ina pada kupovina?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam prošli tjedan pitala mog ginekologa za štetnost ultrazvuka i u ranoj trudnoći i poslije pa mi je odgovorio da se UZV koristi već 50-ak godina i da ukoliko bi imao štetno djelovanje da bi se to do sad već 100 puta dokazalo. I još je rekao da bi uzv bio štetan kad bi me pregledavao po ure radi toga sto uzv valovi zagrijavaju tkivo ali budući da pregled traje cca 1-2 min ( s tim da kad zamrzne sliku, ne emitiraju se valovi) da je to zanemarivo. Eto . I ja mu vjerujem!

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ima i fetalni dopler i nije baš preskup iako koji je bolji neznam

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

400 kn zbilja nije puno ja sam kontala ispod 150€ da tog nemosh naci

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

taj fetalni dopler ti dođe isto što i Baby watcher.

samo cure nemojte bebače previše gnjaviti s tim.

moj je svaki put prilično mrdao kad sam to uključila jer mu je ometalo " normalni život" u maternici.

treba dosta samokontrole za korištenje te stvarčice .

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ovaj BebeSounds fetalni dopler sa slusalicama nije za ranu trudnocu - tu se otkucaji cuju tek sa 7 mjeseci, a to je prekasno. I meni su se okice odmah zasvijetlile kad sam vidla u trgovini - bio je jedno 30$ - pa sam mislila kako cu jeftino proc, a onda sam se informirala na internetu (customer reviews) i odustala od toga. Tako da sam isla traziti ono sto je najslicnije onome koji koristi moj ginic (btw, on isto koristi analogni i broji otkucaje dok gleda na sat, oko 25 otkucaja u 10 sekundi za 150otkucaja po minuti).

Ovdje postoji servis za unajmljivanje doplera, pogledajte ovdje

Ina, ja ti predlazem da prvo odes pogledati u Rodu kako to izgleda prije nego sto kupis. Postoje razna misljenja od kada se moze koristiti - neki kazu da uspiju naci srceko i vec nakon 8 tjedana. (obicno ginici koji su tome vicni.) 11 tjedana sigurno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •