Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Koliko visok šank?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Koliko visok šank?

Mi smo u fazi izgradnje stana i na redu je šank između kuhinje i blagavaone ( zajedno s dnevnim, sve čini jedan veliki prostor). Inače nisam ljubitelj šankova, ali kod nas bi njegova funkcija prvenstveno bila da optički odijeli kuh. od blag., tj. da bar djelomično onemogući otvoren pogled na krš i lom koji ostaje nakon mog boravka u kuhinji. Šank je zidani i MM ga je mislio napraviti na 115 cm od poda, ali se meni to čini prenisko (da bi zadovoljilo ranije navedenu potrebu), a ne bih voljela niti da se ozidam k'o u bunkeru. S druge strane šanka biti će stol za ručavanje (od šanka udaljen cca 1,5 m). Koliko su visoki vaši šankovi uspiju li štogod sakriti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naš je visok 115 cm skupa sa pločom na njemu.
    Krš i lom u kuhinji budu dovoljno pokriveni. Mislim da bi sve preko toga bilo previše.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

winnie, hvala.

A ostali? Ajde, metar u ruke! Pliz, važno i hitno mi je.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

s kuhinjskom pločom 117cm

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

na faksu su nas učili 113 - 115
    to je za javne prostore, kod kuće možete prilagoditi sebi: ako ste niži rastom, može i 110, a ako ste natprosječno visoki, može i 120.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nama je rađeno sve u stanu po mjeri, tako smo po sebi i došli do 117. i super nam je.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nismo natprosječno visoki, ali lom koji ostaje iza samo jednog mog kuhanja je.
    Dakle, između 117 i 120 cm je ok.
    Puno hvala, pomogli ste mi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najbolje je da se ugodno nalaktiš i izmjeriš visinu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Svenovamama prvotno napisa
    Nismo natprosječno visoki, ali lom koji ostaje iza samo jednog mog kuhanja je.
    Dakle, između 117 i 120 cm je ok.
    Puno hvala, pomogli ste mi.
    Pazi da ti šank bude ispod cica, ona crta ispod grudnjaka inače će ti biti nezgodno nasloniti se.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod mene je zidani dio šanka 115 cm + još 3 cm gornja ploča, znači 118 cm. MM i ja smo natprosječno visoki i žao mi je kaj nije za 5 cm još viši šank.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kod nas 87 cm sa radnom pločom. šank nam je dio donjih kuhinjskih elemenata koji su postavljeni u U-formaciju. mm je dosta visok (188cm), ja prosječno (cca 170cm) i ok nam je.
    Lara ne može još ništa dokučit odozgora i to nam je trenutno bitno. optički odjeljuje kuhinju od dnevne sobe i blagovaone, jer je i nama sve zajedno jedna prostorija.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas 107. Obožavam naš šank. Kao i kod većine i kod nas je kuhinja+blagovaona+dnevni jedan prostor, pa šank vizualno odjeljuje kuhinhju od blagavaone, a uz to je multifunkcionalan...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[/quote]
    Pazi da ti šank bude ispod cica, ona crta ispod grudnjaka inače će ti biti nezgodno nasloniti se. [/quote]

Pa o čemu sve čovjek mora voditi računa. (dobro da nosim grudnjak, jer bi sad bila u još večem problemu).

Kao što rekoh, niti mi se šank pretjerano sviđa, niti imam namjeru za njega sjedati. Prvenstveno želim da onemoguči pogled na radne plohe, lavandin i sl. Znam, mogu ga staviti visokog i 150 (pa se onda sigurno neće ništa vidjeti), ali naravno, kad je već tu ne želim da s njime naružim prostor i dobijem bunker-kuhinju ili onaj poslužujući pult-prozorčić u menzi. Po vašim iskustvima mislim da će pasti visina između 115 i 120 (ja glasam za viši, a MM za niži, samo da još obrlatim Svena, pa da nas je večina).

Hvala svima koji su uzeli metar u ruke. po ovoj vručini i to je napor.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

naš je 110, ali nije zidani nego drveni sa staklenim vratima (s jedne) i drvenim vratima s druge strane pa nam u njemu lijepo stoje svi tanjuri, boce vina i slicno (to mi je ful prakticno jer ga s kuhinjske strane otvaram kad npr. vracam tanjure iz perilice, a s blagavaonske kad ih treba postavit na stol)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    naš je 110, ali nije zidani nego drveni sa staklenim vratima (s jedne) i drvenim vratima s druge strane pa nam u njemu lijepo stoje svi tanjuri, boce vina i slicno (to mi je ful prakticno jer ga s kuhinjske strane otvaram kad npr. vracam tanjure iz perilice, a s blagavaonske kad ih treba postavit na stol)
    Jako dobra ideja !

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ak mene pitaš treba bit taman dovoljno visok da se možeš komotno nalaktit na njega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •