Jedno jednostavno pitanje...
Mogu li ja kupit 4 metra tkanine, porubit i vezat svoje dijete u nju.
Tkanina = pamuk, s malo elastina, rastezljiv u širinu (ne u dužinu)
Jedno jednostavno pitanje...
Mogu li ja kupit 4 metra tkanine, porubit i vezat svoje dijete u nju.
Tkanina = pamuk, s malo elastina, rastezljiv u širinu (ne u dužinu)
Vjerojatno da.
Moja R. nije htjlea biti u marami kad je bila beba, pa sam ju prodala (maramu 8) ) Onda se kao dvogodišnjakinja htjela stalno nositi pa sam uzela pareo (onaj za plažu) i nosila ju u tome. To i dan danas primjenjujemo ponekad.
Htjela sam reći: mislim da je problem jedino u porubu - da ti ne ispadne prekrut.
Jadranka, o tome se jako puno raspravljalo na forumu i ima puno argumenata za i protiv.
Teoretski možeš to učiniti, puno je mama to napravilo (ili pokušalo napraviti).
gledala sam i čitala sve za i protiv, pa me to samo još više zbunilo.
Nisam više znala niti koji materijal, niti kako sašiti, jel sigurno ili ne. A imala sam sto i jedno pitanje.
Pa sam odlučila, evo, na ono najjednostavnije: može ili ne može![]()
Materijal nikako ne smije biti rastezljiv u širinu. U biti može, ali takvog materijala koji je rastezljiv, a vrijedi za maramu ja kod nas još nisam vidjela za kupit.jadranka605 prvotno napisa
znači bilo bi bolje da uzmen obićni pamuk, koji nema elastina?
Sa moje tačke gledišta: MOŽE
Ja sam tako napravila, jer kod nas nema da se kupi ništa slično, a nisam ljubitelj online kupovine.
Kupila pamuk-tanak i nerastegljiv (npr. kao za letnju suknju - dosta čvrst materijal, a letnji), ako ima šaru pazi da nema lice/naličje, ako ti se izvrne izgledaće bezveze. Ja sam veeeelika žena pa sam uzela 6m (lako ga skratiti posle) i 75cm širinu, porubila i to je to :D Super se nosimo i planiramo još jednu, zimsku, samo malo da proučimo materijale.
Što se tiče rastegljivog materijala, ja se ne bih usudila jer mi se i ova malo razlabavi tokom nošenja pa moram da 'dotegnem'.
Definitivno MOZE. Sve moje marame su bas takve. Jedino sto rastezljiv materijal nije bas preporucljiv. Ja sam jednu maramu imala od skoro gazastog materijala (vrlo tanki ljetni pamuk), nosila u kriz i nikad mi se nije cinilo slabo.
Evo to ovako izgleda:
http://www.pticica.com/slika.aspx?ko...slikaid=141942
vissnja, imaš pm!
Mene isto kopka ovo pitanje...
Može li lan u tu svrhu? On se, doduše, dosta rasteže, a opet meni se činio pogodan za ljeto sigurno, a i za zimu (samo što u tom slučaju bebicu ipak treba jače obući nego u "debljem" materijalu).
rastezljivi materijal - ne, a ne bih preporucila niti pretanke, slabasne materijale, jer ta marama mora nositi tezinu djeteta, a ne popustati i rastezati se pod tom tezinom. ne niti glatke materijale - jer s njima cvor na marami nece biti pouzdan, klizat ce i razvezivati se...
prije kupovine svakako na stranicama nekog poznatog proizvodjaca provjeri kolika duzina marame bi trebala za tvoju visinu i gradju. dobro je onda kupiti malo vise materijala, oprati ga i osusiti da se skupi prije krojenja i tek onda ga iskrojiti na potrebnu sirinu. i jos nesto, marama treba biti iskrojena u jednom komadu, bez ikakvih savova na sebi osim poruba.
a izbor materijala nije bas jednostavan zadatak i ne znam bas sto bih savjetovala... ja sam nakon duge potrage vrlo zadovoljna s jednim lanenim materijalom - ali to je malo deblji lan, ne slici uopce na one prozracne lanene materijale od kojih se sije ljetna odjeca.
mislila sam, duzinu i sirinuwildflower prvotno napisa
![]()
Kupila sam 5 m pamuka za pelene (18 kn/m), širine 170 cm. Duljinu ostavila takvu, a širinu na 75 cm. Naravno, cijeli sam materijal prije toga oprala da se ispere ona lagana impregnacija...
Uglavnom, umotala se ja u dvostruki križni, ubacila svoju mjesec-i-pol-staru kćer unutra i sve pet! Beba se ne buni, izgleda da joj je ok.
Jedino mi se čini da je rub malo prekrut ali dok se beba ne žali, može proć'.
Jedino bih voljela ovu maramu pofarbati jer mislim da će se dosta prljati, a još ne znam koju boju za tekstil uzeti (mislim da nema takve koja ne bi ostavila trag na bijeloj majici, nakon što se oznojim po ovim temperaturama, bez obzira na ono sredstvo za fiksiranje boje![]()
Ima li netko ideju za boju za tekstil?
Koji se to lan rasteže?? :?
Ja imam bijelu lanenu maramu i nije se rastegla ni milimetra.