Morala sam se javiti na ovaj topic jer sam i sama bila (a još uvijek jesam) u sličnoj situaciji.

Počela sam raditi kad je Lovro imao 6,5 mjeseci. Tih pola mjeseca sam uzela godišnji kako bih bila uz tetu čuvalicu (mladu) koju smo uzeli za Lovru. Ujedno tek sam počela sa dohranom (tada 15 dana). Kad sam krenula na posao Lovro je imao voćnu kašicu (****) ujutro (između 8 i 9) i poslije podne oko 15 sati, a ja sam svoju pauzu koristila za dojenje. Obično sam bila doba oko podneva (uvijek je to bilo tri sata nakon doručka). Naime, Lovro je sam u tih petnaest dana dok sam bila doma prorijedio podoje čim je krenuo sa kašicama. Kad je ujutro (nakon dojenja) pojeo kašicu, nije htio na ciku do ručka (uvijek tri sata na minutu kasnije) i normalno popodnevna kašica bila je točno tri sata nakon ručka (opet on). Pauzu za dojenje koristila sam cca mjesec dana pred čiji kraj sam počela uvoditi povrće (friško kuhano) za ručak. Tada kad bih došla na dojenje, Lovro bi ga odbio (nakon ručka). Zato sam imala uvijek spreman malu količinu mlijeka za cca 1 sat nakon ručka.

Danas to izgleda ovako: doručak između 8 i 9 (mliječna kašica tipa frutolino, keksolino itd...). Ručak točno tri sata nakon doručka (ako je jeo u 8.25 tada je ručak u 11.25 ) jer ne želi jesti niti minutu prije niti minutu kasnije... :/ i za ručak je povrće eventualno sa mesom (meso nije svaki dan) i opet točno tri sata kasnije voćna kašica (obično **** jer ne podnosi friško voće usitnjeno) jedino možda gricne malo banane uz kašicu.
Dojenje slijedi od trena kad dođem s posla (nešto prije 17 sati) i traje (na zahtjev) do jutra prije nego što odem (nešto prije 8 sati).

Za vikende mu održavam ritam prehrane na koju se navikao s time da mi se češće prištekava, ali kužim da mu je tijekom "radnog" dijela dana dojenje = maženje.

I mučio me je isti problem...bojala sam se da ću (morati) prestati dojiti. Međutim, Lovro se je napravio raspored i nisam baš primjetila da od njega odustaje..

A ovo sa klopom svaka tri sata (preko radnog dijela dana) opet si je sam napravio. Tu napominjem da sam ga uvijek hranila na zahtjev.

Što se tiče spavanja....kad smo mi doma spava (jedva) dva puta dnevno po cca 30 minuta (ostatak vremena igra koja pred kraj već prelazi u histeriju od umora, ali on se ne da... ).
Ali preko tjedna sa tetom čuvalicom...ćorka je TOČNO svaka DVA sat od njegovog zadnjeg buđenja (npr. probudio se u 8.15 minuta slijedeća ćorka je u 11.15 minuta). Čak i kad smo mi bili na putu, teta ga je čuvala negdje do cca 19 sati, spavao je četiri puta dnevno svaka dva sata neovisno o dužini spavanja (s time da njoj zna odspavati i sati i pol!!!! :shock: :shock: ). Taj ritam spavanja mu nitko nije nametnuo, samo on...

I Nuna, strašno je teško ostaviti bebu doma i to još sa nekim drugim (i nepoznatim)...i bebi je teško...ali ona tako brzo nađe zabavu i sjeti se mame tek kad je gladna (a klopa nije spremna) ili kad vidi mamu kad dođe doma... :/ Meni je i danas koma, a Lovro uživa sa tetom čuvalicom (mama krepava od ljubomore... :/ )

E jesam natrkeljala....