Drage moje,
rodila sam prije 3,5 godine. Trudnoću kontrolirala od gotovo samog početka kod dr. Matijevića, koji je tad radio jednom tjedno u Viliju. Iako sam na prvi ultrazvuk došla kod dr. Radončića, i teška sam se srca prebacila kod drugog liječnika, ali eto prevagnulo je što dr. Matijević ipak radi u bolnici i meni je kao prvorotkinji to tad nešto značilo. Puno toga o porodu nisam znala. Dobro, sad znam. Naime znam da više sigurno ne bih pristala na inducirani porod dva tjedna prije termina, iako je beba bila dobro, CTG uredan, plodna voda bistra. Nakon pregleda u ambulanti na SD-u na takav me porod poslao dr. Matijević zato što sam bila otvorena dva prsta. Pa zar to nije dobro? Nikakve trudove nisam imala. Uslijedilo je prokidanje vodenjaka na koje me nitko nije ni upozorio da će se napraviti, DR. Matijević je taj dan radio, ali nije bio na porodu, došao je vidjeti kako ide i rekao da ću roditi za pola sata. Rodila sam nakon 6,5 sati stravičnog dripa, nesvjestice, nalijeganja na trbuh, ogromne epiziotomije, velikog gubitka krvi. Da nisam svjesna da se ja nisam znala izboriti za ono što želim, rekla bih da mi je dotični liječnik oduzeo porod.