Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Crvena guza

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Crvena guza

Da li netko zna od čega sve može biti guza crvena?
    Gabrijelu je danas kompletna guza od pišonje pa sve do trtice u jednom crvenilu. Nema nikakvih prištića, već je sve jedna velika crvena površina.

I da, spavao je popodne jedno sat vremena i probudio se malo cendrav - no, umjesto da prestane kao i inače, nastavio se plakati čitavih sat vremena. Ali baš onaj žalostan plač kao da ga nešto boli. Nisam uopće mogla skužiti kaj je.
    Da li je to moglo biti povezano sa tim crvenilom, da li ga je to moglo tako jako peći?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sari se jedamput guza isto tako jako zacrvenila, nemam pojma šta je jela, uglavnom čim bi se pokakala, to je bilo tako užasno crveno da su meni išle suze na oči od muke kad sam ju gledala kako plače.

Očito ju je jako peklo jer nije dala da joj obrišem guzu maramicom, a kad bi ju prala u vodi isto je jako plakala.

Kupila sam Desitin kremu u apoteci (to je neka nova) i brzo je prošlo.

MOra biti da je vezano uz neku hranu, ali nisam se uopće mogla sjetiti šta je jela da bi ju tako jako iziritiralo.

Nadam se da će i Gabreku proći što prije. Pusa! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iva, ne mora biti vezano uz hranu.
    Jel onako malo grublja koža? Ko hrapava?
    Ako ti je Gabrek bio prehlađen ili mu je pao imunitet možda mu se aktivirala candida.

Nemoj ničim mazati, pričej još dan pa odi doktoru

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pokrecem ponovo ovaj topic, jer mi sam u njemu nasla najvise
    slicnosti s nasim danasnjim problemima. Mozda netko ima i nova iskustva i sugestije...? (Iva, Marcy, kelly - dodatne primjedbe?? Iva, kako je proslo Gabrielu?))

Ovakav problem imamo prvi put.
    Danas je Luka 4. puta kakao (obicno kaka 2 do 3 puta) i nakon zadnjeg puta neutjesno plakao.
    Ni dojit tad nije htio, a guza mu je ful crvena! Smirio se pola sata kasnije. Vjetrili smo guzu par sati.
    Prije spavanja je isto bilo nesto placa. Namazali smo sad u tankom sloju Niveinom Wundschutz kremicom za bebe,
    koja mi se pokazala dobrom kad je s 5. mjeseci imao problema s neurodermitisom i suhim pregibima.

Ne mogu povezati ni s kakvom hranom. Vise manje smo, mislim, i on i ja jeli iste stvari kao i inace
    (on doduse vec 3. dan jede sir (mozzarelu), sto ranije nije jos jeo, ali djelovalo mi je da ga dobro podnosi).
    Spominjana je mogucnost candide? Zar onda zahvati tako veliku povrsinu
    (kod nas je to skoro jedan cijeli guz, dio drugog, te cak i podrucje oko pisulina).
    Imam nistatin sa sobom, no ne znam bi li ga koristila na svoju ruku
    (doduse, doktor ga je i prepisao prije par mjeseci). Izvan Hrvatske smo i mozemo do doktora,
    ali za hitne slucajeve (mogu za konzultaciju nazvati naseg pedijatra u Zgb-u).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Osim raznoraznih bakterija, koje se otkriju analizom urina ili brisom, uzrok može biti i prevelika količina vitamina C (rekla nam pedijatrica).
    ps. nama je na kraju ipak bio Proteus ( nalaz brisa vulvice).

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas je situacija puno bolja! Nis' ga ne boli. Jos ima crvenilo na dobrom dijelu guze i tamo je koza hrapava.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •