mama 27 kako te se bi sjećali
ti došla s traktorkom
traktorka se udomaćila, tako da sad zpb uopće ne funkcionira bez nje - da nas ona sve ne inspirira, već bi odavno zatvorili butigu
danas smo opet išli u jaslice i nije baš bio sretan, plakao je, pokušavala sam mu objasniti da je to samo na dva dana, a on je cijelim putem vikao "nemoj! baki, baki!"
kojim jezikom dvogodišnjaku objasniti da je to samo na dva dana i da za tri dana idemo na more i da će tri tjedna biti 24 sata s mamom i tatom, a da mama i tata sad trebaju ići raditi da bi mogli preksutra ići na more. Nekako te apstraktne termine nemam načina objasniti jer on to ne kuži, a s obzirom da me uvijek iznenadi koliko zapravo kuži, onda nesvjesno koji put možda malo previše očekujem da shvati. Volim mu uvijek sve objasniti u zadnje vrijeme, ali ovo još uvijek ne uspijevam. Tu više ne pali "dođem brzo" jer brzo znači odmah - ko doma npr. kad kažem da me tu čeka jer dođem brzo, onda to bude stvarno jako brzo. Mislim da bi mu možda bilo lakše kad bi znao da je to samo privremeno, ali imam osjećaj da mu je u glavi samo to da on sada mora ostati u vrtiću i to mu je jako teško.
pokušala sam s onim brojenjem koliko još puta mora ići spavati prije toga, ali još je za to premali jer do sad nikad nismo toliko brojali...