Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Ureaplasma?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Ureaplasma?

Interesira me da li je netko imao problema sa bakterijom Ureaplasmom? Doktor mi je propisao Eritomicim i to 4 X 2 10 dana a na tabletama piše da se ne preporučuje trudnicama, i sada ne znam što da radim i baš sam nervozna? Da li je netko pio taj eritomicin tjekom trudnoće?

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam imala ureaplasmu ali sam dobila samo 2 kure Geonistina. Nisam pila nikakve antibiotike, ali znam da su cure dobivale i to Sumamed,...bude ti već netko rekao

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam pila doksiciklin bez vaginaleta

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na većini lijekova piše da se ne preporučuju trudnicama. Ako je koncentracija ureaplasme velika, antibiotik moraš trošiti, a eritromicinom se liječi ta bakterija. Uglavnom, najbolje ju je izliječiti, pa makar to značilo i uzimanje antibiotika.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Počela sam ih piti pa kaj bude. Pila sam sumamed ali nije ništa pomoglo. Da, doktor je rekao da bi bilo o.k. sa geonistinom ali ga više nigdje nema za kupiti, ne proizvodi se.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja i MM terapija je bila sumamed. I prošlo je...
    Bitno je da se obadvoje liječite.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A nakon koliko dana od uzimanja zadnjeg antibiotika se može ići ponovo provjeriti bris na Ureaplasmu?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su rekli dva tjedna. Poslije uzimanja sumameda doktor mi je rekao da nakon dva tjedna idem ponovno provjeriti. I kod mene je glupa bakterija ostala u istoj količini. Valda to vrijedi i za druge antibiotike.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imam isti problem i ginekologica mi je rekla sumamed jel to smiju trudnice i partner i ja.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam uzimala doksiciklin skupa s nekim vaginaletama, ne sjećam se više

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam isto uzimala doksicilin (7 dana) dok rekao da prestanem i nek odem ponoviti briseve. Ali nije rekao kad da ih ponovim a dao mi je uputnicu. Sad sam :? koliko da čekam prije nego pobovim briseve?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Minimalno 2 tjedna, još bolje 3.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala Martna !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam geonistin i kasnije još neku kremu sa aplikatorom i beštija je nestala :D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

joooj.... ja sam baš danas ponovno u panici zbog t ureoplasme.
    i dragi i ja liječli smo se sumamedom i 2 paketa geonistina. i čini mi se da je sve ok: nema onih iscjedaka, nema bolnih spolnih odnosa... ali danas dobila nalaz krvi i mokraće- imam hrpu leukocita u mokraći čak 6 naspram 2 što pokazuje jaku upalu... u 29. sam tjednu i sad me hvata panika ... ako ne zaliječimo to na vrijeme čitala sam da postoji mogućnost preuranjenog poroda.
    :shock:
    ima li tko iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

doktorica u rodilistu mi je rekla da se nista nebi dogodilo da i nisam izljecila ureoplazmu jel da su ti ljekovi uzasno jaki i isto tako nezdravi u trudnoci.

ROZA:-)

Početno

...ja sam imala ureaplasmu, pili smo oboje doksicilin tablete od kojih mi se znalo povraćat, brisevi su poslije tog bili negativni...al evo sada sam u 7.mj.trudnoće imala sam blagi smeđkasti iscjedak i vanjske usne me znaju peckati, pa moram u ponedjeljak ponoviti briseve...samo se nadam da nije ureoplasma ponovo....jer sam čula da se ona ne mora skroz povuć :? ...ima li tko takvog iskustva,please javite

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ..

Ja sam imala,i ponavljam testiranje 4.10.
    Što se tiće doksicilina,to je strogo zabranjeno trudnicama,tako mi reče par ginekologa,jer sam ja ležala u bolnici radi Ureoplasme,jna sv.Duhu,jer mi je izbacilo na noge,i fakat su me maxi sredili ,taj ljek ima štetne soli,i nitko od ginića nebi trebao prepisati....
    Pila sam eritromicin,a mm doksici.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam prvo pila sumamed, nije pomoglo, onda sam pila eritomicin te opet išla vaditi briseve, kad tamo ureoplazma i dalje u istoj koncentraciji. Sada sam u 25 tjednu trudnoće, nemam nikakvih smetnji, i stvarno me je strah dalje piti ikakve antibiotike. Doktor je bio spominjao geonistin, samo što ga je nigdje nisam mogla naći, rekli su da se više ne proizvodi. Nisam još otišla doktoru koji mi vodi trudnoću sa nalazom.Strah me je. Da li je netko imao nekakve probleme u kasnijoj trudnoću zbog ureoplazme?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam je imala u kasnijoj trudnoći...uz nju i stalne kontrakcije. Većina ginekologa tvrdi da to nije povezano. Ipak, trebalo bi je izliječiti zbog djeteta i mogućnosti infekcije kod poroda (mada je i to izuzetno rijetko).
    Dobila sam od ginekologa doksiciklin koji samoinicijativno nisam pila. Popila sam Sumamed.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ...

Krivo su obavještena,jer o ureoplasmi znam jaaako puno.Ona izaziva uranjeni porođaj u trudnica,kao i što je rekla jedna forumašica može izazvati kontrakcije,jedino ovisi o koncentraciiji ureoplasme...U jačem slučaju može izazvati oštečenja nakon pobačaja da se ne može ostati ponovno trudna...
    Pitajte stručnjake, na bakteriološkim odjelima...Ležah tamo,naslušah se svih priča ko blata od doktora o Ureoplasmi,nije tako bezopasna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stvarno mi je muka od te bakterije. U stvari sam ljuta kaj me doktorica nije poslala na kontrolu briseva prije trudnoće, rekla je da ne treba budući sam ih radila prije par godina. Kod mene je koncentracija ureaplazme 10 na petu, djeluje puno. Ja sam nakon dosta muke ostala trudn in vitro, zbog toga me je još više strah da se nešto ne zakomplicira. Valda će sve biti o.k.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ivva prvotno napisa
    ... rekla je da ne treba budući sam ih radila prije par godina.
    Strašno!

Ivva, naravno da će sve biti o.k. . Vjeruj u to.
    Ja jesam ranije rodila, ali imala sam i niz drugih komplikacija.

Ruza, koji su to bakteriološki odjeli?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Podizem malo ovu temu. Doktor mi kaze da mi je u nalazima ureaplasma, ali malo, pa nije za zabrinuti ni ista raditi. Sad tu citam da moze biti dosta opasno... Ne kuzim bas nalaz... Pise 10 na trecu CFU/ml
    Jel netko zna koliko je puno?
    Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mislim da se ljeci iznad 10 na 4..
    inace oko ureaplasme postoje podvojena misljenja oko ljecenja, jer nije nikad tocno dokazana njena stetnost.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Iva B prvotno napisa
    Podizem malo ovu temu. Doktor mi kaze da mi je u nalazima ureaplasma, ali malo, pa nije za zabrinuti ni ista raditi. Sad tu citam da moze biti dosta opasno... Ne kuzim bas nalaz... Pise 10 na trecu CFU/ml
    Jel netko zna koliko je puno?
    Hvala!
    Ako imaš spontani i nađu ti ureaplazmu, odmah zaključe da je to od toga i dalje niti ne gledaju.... e sad, da li je to stvarno tako ili ne....
    Ja bih inzistirala na terapiji i za tebe i za partnera....
    I još mala napomena.... ovdje stalno čitam da žene nakon terapije idu na testiranje.... nekima se pojavi opet nekima ne, a nekima tek nakon par mjeseci.... godina.... i nigdje nisam pročitala da i muževi idu na briseve nakon terapije.... može se dogoditi da ženi lijek sve zaliječi, a muškarcu ne.... zašto čekati da ti on to vrati, pa da ti opet ideš na bris pa se ponovo liječite i tako u krug.... idite OBADVOJE na testiranje... muškarac se treba javiti općem doktoru i tražiti uputnicu za urologa....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala puno!
    Nekako sam jako flegma u vezi ove trudnoće, kao da i nisam trudna... Možda bih se trebala malo više brinuti o sebi..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hej, to je stvarno malo, ja imala 10 na četvrtu... uglavnom, nova istrazivanja su pokazala da ih ima 30 vrsta, 4 su opasne, a ovih 26 ne. ja u trudnoci bila na 3 antibiotika, 4 odbila i dalje je bila tu, nakon dojenja popila tetraciklin i nema je vise. sa bebicom je sve bilo ok.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A ovo mi je jos draze cuti

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

trudna sam 7. mjeseci i sad dobila nalaz sa mikrobiologije koji kaže da su mi našli nekakve kvasnice i ureaplasmu urealiticum, moram priznati da me je poprilično frka hoće li sve biti u redu :/
    zna li možda neka od vas kako se zaraziš time, odakle one baš tu?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

gljivice mislis??? gljivice mozes dobit ako ti je oslabljen imunitet ( i u trudnoci je sve osjetljivo ), ili ak si pila antibiotik, al one nisu nis prestrasno. a ureaplasma, napisala zadnji post, meni je dr. rekla, ak je u pitanju " opasna " ureaplasma da se to brzo pokaze, npr. rani spontani il anomalije navodno, al to bi se vidlo na uzv - u. dobije se spolnim kontaktom sa inficiranom osobom ili je dio crijevne flore, a posto je nama zenama sve dolje blizu lako prodje di ne treba. al posto si dogurala do 7 mj i ak je sve bilo ok mislim da mozes bit mirna. razumijem te, ja sam se nakon sto je bila po 4 put nakon brisa jos tu uzasno osjecala, plakala, brinula, al sve bez ikakvih problema proslo, sto i tebi zelim.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

još pitanja vezanih za ureaplasmu
    sad sam 33 tjedna trudna, popila sam i sumamed(pila sam ga s muzem tri vikenda po dvije tablete) i sad mi je dr. rekla da će mi raditi bris tek za tri tjedna, pa onda čekam nalaz tjedan dana i onda ću već biti u 37 tjednu pa bih se već mogla i poroditi, a što ako nalazi ne budu dobri
    moj muž i ja smo jako zabrinuti kako će to sve skupa proći :/

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hej, ja sam je imala do kraja, pise vec gore, popila i sumamed i jos dva antibiotika i 4. odbila jer me vec bilo strah pit tolke lijekove. naravno bojala sam se, al na kraju sve ok. bebi vade krv kad se rodi ( i inace) pa onda vide leukocite i dal ima neku infekciju... ak je do sad sve ok i bit ce, al nadam se da je otisla. mora proc tri tjedna, neko vrijeme da ti rezultat nebi bio lazno pozitivan. a kolko imas, 10 na koju? ja imala na 4.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nemam pojma koliko je ima, uopće to nije pisalo na nalazu, najviše me frka što se porod bliži i sve je manje vremena za intervencije

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

trebalo bi pisat >1000, 10000,100000?

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mislim da je kod ureaplasme najveći rizik to što izaziva kontrakcije, tako da si prošla več krizne tjedne i nemoj se previše sekirat.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

stigao kontrolni nalaz, nismo se riješili ureaplasme urealitycum, ali sad se pojavila u niskom titru i još k tome pojavila se i bakterija enterococcus, uopće mi nije jasno kako i otkuda.....
    a sad smo već 37 tj. ne znam ima li vremena za reagiranje

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj thara prvotno napisa
    stigao kontrolni nalaz, nismo se riješili ureaplasme urealitycum, ali sad se pojavila u niskom titru i još k tome pojavila se i bakterija enterococcus, uopće mi nije jasno kako i otkuda.....
    a sad smo već 37 tj. ne znam ima li vremena za reagiranje
    Nemoj se brinuti - bakterije su najopasnije za prijevremeni porod jer mogu uzrokovati otvaranje, kontrakcije i slično. Ovako, sumnjam da će utjecati na tijek poroda, jer je trudnoća donesena (jeee!), moguće je samo da će dijete čim se rodi dobiti antibiotik čisto da se spriječi neka infekcija.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam u 13tom tjednu trudnoce sa pozitivnim nalazom na ureaplazmu (10 na 4), medjutim meni je ginic dao samo Dalacim kremu, nikakve antibiotike. MM je negativan na nju, radio bris...
    Koliko treba proci od terapijom sa Dalacinom i ponovnog testa?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja idem u utorak raditi briseve pa me zanima je li postupak bolan i treba li se posebno pripremiti i ako netko zna koliko košta kompletni brisevi kod privatnika???

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    ja sam u 13tom tjednu trudnoce sa pozitivnim nalazom na ureaplazmu (10 na 4), medjutim meni je ginic dao samo Dalacim kremu, nikakve antibiotike. MM je negativan na nju, radio bris...
    Koliko treba proci od terapijom sa Dalacinom i ponovnog testa?
    mislim da minimalno 3 tjedna.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj superx prvotno napisa
    Ja idem u utorak raditi briseve pa me zanima je li postupak bolan i treba li se posebno pripremiti i ako netko zna koliko košta kompletni brisevi kod privatnika???
    nije bolno, ne znam tocno kolko kosta, sjecam se prije skoro 2 god kod harni je neka zena placala briseve 700 kn, sad ne znam jel tu sve uracunato tj, pregled, uzv i brisevi il samo brisevi. nazovi di mislim ic pa pitaj, harni 2923 648.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bila kod doktorice i rekla mi da je ostalo samo nešto malo ureaplasme pa nam je prepisala eritromicin, nadam se da će kroz 4 dana, koliko ga trebamo piti, bakterija nestati

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma meni je crp vec dugo povisen,a nije mi naoko nista pa moram na cervikalne briseve komplet,ureaplazmu,klamidiju, aerobe i anaerobe,jel to inace tako?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni naoko nije bilo ništa, ali mi je moja gin rekla da preventivno napravim sve te briseve i ispalo je da imam ureaplasmu. U 14. nedelji sam popila kutiju sumameda i to je to.
    Posle nismo ni radile kontrolni bris.
    Rodila sam u terminu i što se toga tiče sve je bilo ok.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo stigli su nalazi i ja imam ureaplasmu, dobila Sumamed i neke vaginalete i MM isto Sumamed....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •