Nakonšto smo prošli fazu lošeg hvatanja bradavica, stvorio se novi problem.
Nekih 5-10 min nakon podoja počinje lagano žarenje u bradavici i bol, bradavica se sva ukruti, kao da je hladno ili dirano ledom, prolaze mi kao trnci kroz njih a onda se ta bol lagano diže imam osjećaj po mlječnim kanalima. I to traje oko pola sata do sat, ali je jeko neugodno. Do prije koji dan mazal asam bredavice Bepantenom, prestala i sad ih samo povremeno namažem, obično prije izdajanja ili Rojazolom od danas jer sumnjam na soor. Petar ima u ustima samoo na bočnim djelovima šupljine neke naslage i oko guze crvene točkice.
Mene najviše brine ta bol. I primjetila sam danas da mi je na bradavicama oko izlaznih kanaliće promjenjena boja, u neku blijedu, nije baš bijela.
Ideje i savjeti?
Inače se trudimo sa dojenjem, dojimo dugo i onda je Petar nezadovoljan pa se jošizdojim i to mu dam. Ali na dobrom smo putu jer od potrebnih 80 ml nakon podooja sad smo na 30-40 ml. Ne dobiva ništa osim mog mlijeka, svaka pelena bar je malo pokakana, popišanih dovoljno, on zadovoljan.
Još jedno pitanje. Ili nedoumica.
KAd doji na jednoj i postane nezadovoljan, da li da mu ponudim drugu? Bojim se da tako neće doći do onog masnijeg mlijeka jer nakon takvog podoja mogu još izdojiti bez problema još 50-80 ml. DO sada sam prakticirala jedan podoj jedna dojka pa izdajanje do kraja. On sve to popije ili ostane vrlo malo, tako da je proizvodnja sukladna potražnji.