adi, dijete kojem je od prvog dana pružena najveća moguća pažnja, kojem se mama javlja na svaki kme, kojeg mama nosi dok se i sama ne počne rušiti - kasnije to više neće ni tražiti. jer će ZNATI da je mama tu kad ju treba!

dijete kojem je to uskraćeno - tražit će pažnju na bilo koji način, u trenutku kad ono to poželi - i ni sekunde kasnije.

adi - ti sada NEMAŠ drugo dijete. posveti se ovom koje imaš, najviše što možeš.

mala beba NE MOŽE se razmaziti. učini sve da prepoznaš njene potrebe, da ih zadovoljiš na najbolji mogući način.

i ovdje ću ponoviti: bilo je "proroka" koji su rekli kako će kikica izrasti u propalitet i delikventa, biti loša u školi - i kako će me mlatiti čim ojača... oni koji ju znaju - mogu reći kakva je.

kad je malo porasla, ali nije još bila dovoljno samostalna - ja sam joj dodavala igračke koje je tražila. na užas moje okoline kojoj se kosa dizala na glavi... prema njima - ja sam radila nesposobnjakovića od vlastitog djeteta. (trebala sam ju pustiti da plače - jer ionako "u životu neće dobiti sve na tacni" ).

promatrajući ju, uočila sam trenutke kad je nešto mogla napraviti sama (uzeti igračku, popiti sok, itd...) i tražila sam da to napravi sama. onda smo se zajedno veselile.

sad je to samostalna cura od 15 godina. kuha, sprema, pere, odlikašica je, trenira taekwondo, ima razne hobije... RAZUMIJEMO SE POGLEDOM I DODIROM... jer smo na takav način funkcionirale otkad se rodila.

adi, ja sam izgubila mlijeko s nepuna 3 mjeseca starosti... ne znam što bih dala da sam ju mogla uspavljivati na ciki...

uživaj u svakoj sekundi provedenoj sa svojim djetetom. ovo što sad imaš - neponovljivo je.