MC u tvom prijašnjem postu kažeš da si bila kraj kćerkice, držala ju za ruku, a ona je negodovala i onda zaspala. Ovo negodovala može značiti da se namrštila, malo mrmljala i zaspala, a može značiti da je vrišteći plakala pola sata i zaspala. Hoću reći da se napisane misli mogu interpretirati svakako i svatko misli da je tuđe interpretirao ispravno. Tako se često čini da mnoge mame na ovom forumu imaju misiju nosati djecu cijele noći, nosati ih cijele dane u marami i gurati im cicu u usta svakih 5 minuta Mislim da takvih mama baš i nema. Moje dijete je prva 4 mjeseca zaspivalo na cici pa bi nastavilo spavati kad bih ga prenijela u krevetić ili bi jednostavno zaspao gledajući projektor na stropu, bez plačai negodovanja. Naravno da ga nisam dizala, nosila itd. jer za tim nije imao potrebu. S 5 mjeseci se počeo buditi stalno noću i negodovao bi kad bih ga stavila u krevetić pa sam ja to protumačila kao potrebu za mojom blizinom i Vito od tada spava s nama u krevetu, normalno zaspe bez trauma i sretan se ustaje
Ono što je loše u "uspavljivanju" djeteta puštajući ga plače su cure već objašnjavale pa se ne bih ponavljala. Pokušavam naći onaj članak koji kaže da su istraživanja pokazala da se djetetu doslovno oštećuje mozak u situacijama kada ga se pusti da plače, ali ga ne mogu pronaći. Ako netko može, bilo bi dobro zalijepiti ga tu da se može pročitati.