Ja mislim da je vrtić sa navršene 3 godine jako dobra stvar. Na žalost jako je malo obitelji koje si uopće mogu priuštiti neki drugi izbor, npr. privatna teta čuvalica ili slično, baka servis (hvala Bogu tko ima roditelje u istom gradu, žive i zdrave koji mogu pomoći u čuvanju), eventualno jednog roditelja koji je 24 sata doma s djetetom (dok drugi dobro zarađuje pa si taj luksuz obitelj može priuštiti).Dakle, tada je vrtić jedina opcija,a ja osobno mislim i vrlo dobra opcija.Nakon navršene 3 godine završava ono najvažnije razdoblje u kojem se dijete formira kao osoba, sa svim svojim talentima, sposobnostima i karakteristikama i kada mu mama više nije tako neophodna kao i prije, kada traži druženje sa svojim vršnjacima, kada se stvaraju i usvajaju neke nove navike i naravno ja mislim da je dobro da se u vrtiću dijete uči prilagođavati, boriti za sebe i sl.Jer mi mame nismo uvijek objektivne i mozda smo malo previse tolerantne prema svojo djeci,možda im previše dopuštamo misleći da radimo dobro, što je prirodno.Postoje i privatni vrtići sa jako malim brojem djece u grupi, sa poludnevnim ili cjelodnevnim programom, postoje privikavanja, postoje "specijalizirani" vrtići s individualnim pristupom (Waldrofski, Montessori i sl), mislim u današnje vrijeme roditelji stvarno imaju puno više izbora nego prije.