Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: folikul 8.2 mm na 10 DC

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno folikul 8.2 mm na 10 DC

Bok.

Evo mene nakon pauze od 4 mjeseca.
    Naime imala sam spontani, pa sam imala pauzu.
    U ovom ciklusu mi je moj ginić dao klomifen 2x1. Danas na 10 DC bila sam na folikulometriji i imam 2 folikula veličine 8.1 i 8.2 mm.
    Meni se to ne čini dovoljno veliko s obzirom da mi je 10 DC, a i ginić mi se nije činio baš optimističan.
    Imam policistične jajnike i jako visok LH, pa pretpostavljam da i to utjeće na rast folikula.
    Molim vas da napišete vaša iskustva sa veličinom folikula određeni dan ciklusa.

Nestrpljivo čekam sljedeću folikulometriju u petak (za tri dana).

Lijepi pozdrav.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cuj, koliko ja znam, najbitnije je koliko traju tvoji ciklusi?
    jer ako su ti ciklusi duzi ( kao meni 30-33 dana) 10. dan su i meni folikuli mali, a najbolji su mi tam oko 18 dana ( 22mm, 26 mm)
    meni je ginic odustao svaki puta od inseminacije ako su mi bili manji od 1 cm.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ključno za sve to ti je informacija kad je tebi inače ovulacija? Mislim, meni, koja imam produljene cikluse i kojoj je ovulacija tipa od 19-22 dc, koji put par dana ranije, koji put par dana kasnije, 8 dc nema folikula ni u naznakama, doslovno, počne se vidjet tek oko 10 - 11 dc. Drugim, "brzopoteznim" ženama sa ciklusima od 23-28 dc je 8 dan folikul i oko 14 mm. Znači, ključno je kad ti je i inače ovulacija, plus koliki ti je endometrij bio. Znači, bez te dvije informacije, teško da će ti iko znat reć' koju suvislu. Ajde, sretno, iz moje "sporovozne" perspektive to je OK, ali fale mi ovi gore podaci.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, hvala vam na brzom odgovoru.
    Što se tiće debljine endometrija ginić mi nije rekao tu informaciju.
    Inače s obzirom da imam policistične jajnike imam jako duge cikluse (30-40 dana).
    Ali neznam kako računam duljinu ciklusa s obzirom da sam bila na stimulaciji sa klomifenom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Neće ti to klomifeni bitno skratit, po mom dugogodišnjem iskustvu max 3 dana. Po meni to ti je sve super, pitaj ga za endometrij koliki je jer ga klomifen zna stanjit, ali onda ti opet može dati utrogestane da ga debljaju. Znači, po meni sasvim OK za toliko dugi ciklus, ja bi bila sretna da 8 dan išta vidim. A to da je doktor nezadovoljan, možda si krivo skužila njegov "body language" - ja bih s time bila zadovoljna da te gledam na UZV i znam duljinu ciklusa. Good luck!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da znaš referentne vrijednosti za endometrij. Idealno oko ovulacije je recimo 12 mm, podnošljivo je sve preko 8 mm. Folikuli prije ovulacije trebaju biti oko 18-20 mm onako po p.s.-u. S obzirom na tako duge cikluse, stignete vi još to sve lijepo izovulirat i nadebljat. "Sporovozne" žene uvijek malo ginići s uzdahom gledaju, čisto nehotice, jer to zna traaajati, ali strpljenja i bit će. Znači, po meni te lijepo krenulo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još ako imaš duge menge, tipa 7 dana, onda ti je endometrij najtanji tamo oko 8 - 10 dc, taman kad se sve lijepo oljušti (meni otprilike od 2 do 4 mm tih dana). Nema mjesta panici, stvarno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da te utješim - pjevala mi moja priv. ginićka "budi se istook i zaapad" kad bi konačno vidjela da se kod mene pokreće. Kod mene su mikrocistični. Probaj se (ne daj Bože) drugi put dogovorit da te ne gledaju prije 10 dc (ako ti je MPO-ovac prijemčiv na sugestije) i ne daj se ubedirat time što će vjerojatno tvoja "ekipa" već imat transfer, a tebe će još virkat na UZV - ima nas još . A, u biti, zbog PCOS-a, i ne može te pustit bez folikulometrija, jer tu potoji opasnost od hiperstimulacije čisto zbog dijagnoze, ali neće se to tebi dogodit s obzirom da ih imaš 2.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo, bila ja danas na ultrazvuku.
    Ginić veli da folikuli ne rastu i da ništa od ovog ciklusa. Pokušat ćemo sljedeći ciklus sa većom dozom klomifena.

Razočarana sam, ali kaj se može. Moram biti strpljiva i valjda će doći taj ciklus kad ću imati ovulaciju.
    Skroz mi je čudno da sad nisam reagirala na klomifen, a prvi put jesam.

Čak mi ni ginić nije znao dati neki suvisli odgovor na to pitanje.

Lijepi pozdrav.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš mi žao. Puno sreće drugi put. U MPO-u u puno slučajeva, ma rekla bi i do 50%, nema odgovora na pitanje zašto, koliko je god to teško prihvatit. Koji put je ovako, koji put je onako, koji put se reagira, koji put ne, oplodi se ili ne, implantira se ili ne bez da se u biti znaju razlozi. Pokušaj-pogreška, svaki ciklus je nekakav "learning experience", ako ništa, da se vidi što pali u najvećem broju puta kod neke pacijentice. Sretno !

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

seka, žao mi je za ovaj put, ali sljedeći sigurno uspijeva

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

seka žao mi je..

sad odmori i skupi snage za dalje i idemo u novu borbu za svoga

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure,

hvala vam puno na riječima podrške.
    Evo nakon spontanog nam je ovo prvi pokušaj i puno sam nade polagala u ovaj pokušaj, ali opet ništa.
    Već više od dvije godine MM i ja pokušavamo napraviti bebača, ali ništa.
    Lagano me hvata depresija i bezvoljnost za bilo kaj u životu. MM se prividno drži dobro iako znam da i on u sebi proživljava dramu.
    Tješi me i bude mi podrška, ali ponekad me ništa ne može utješiti.

A bit će bolje idući pokušaj.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Budi tu s nama bit ce ti lakshe kad vidish da nisi sama

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nisi sama, cure su uvijek tu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bok cure,

dugo se nisam javljala.
    U međuvremenu sam bila na nekoliko stimulacija sa klomifenom i nije bilo rezultata. Trenutno sam na Kolmifenu 3x1 od 3. dc do 9. dc, znači 2 dana duže nego je to uobičajeno. Dr, L kaže da nema naznaka za vodećim folikulom i bojim se da do srijede kad ponovno idem na UZV neće od toga biti ništa. Muči me dodatno i to što još uvijek imam lagano krvarenje (8. dc).

Što mi je dalje činiti nakon svih tih neuspjelih pokušajima sa klomifenom?
    Da li je sljedeći korak IVF (imam PCOS)?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seka prvotno napisa
    Bok cure,

dugo se nisam javljala.
    U međuvremenu sam bila na nekoliko stimulacija sa klomifenom i nije bilo rezultata. Trenutno sam na Kolmifenu 3x1 od 3. dc do 9. dc, znači 2 dana duže nego je to uobičajeno. Dr, L kaže da nema naznaka za vodećim folikulom i bojim se da do srijede kad ponovno idem na UZV neće od toga biti ništa. Muči me dodatno i to što još uvijek imam lagano krvarenje (8. dc).

Što mi je dalje činiti nakon svih tih neuspjelih pokušajima sa klomifenom?
    Da li je sljedeći korak IVF (imam PCOS)?
    Prvo ti je na redu pauza od jedno dva ciklusa da se endometrij odmori jer se mora pauzirat nakon što se klomifen uzimao 3 ciklusa zaredom. Eventualno biste mogli pokušati femarom, sličan lijek kao klomifen, ali manje stanjuje endometrij, ali u principu red bi bio za IVF. Sretno!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A joj draga!
    Evo meni je sa klomifenom 1x2 bio najčešće 1 folikul i ovulacija bez obzira na dan kao i inače 16. dc, pa onda i kasnije počne UZV, a uzimala sam ga od 3. do 11. dana na preporuku dr. J sa VV. Inače, to mi nije bilo za stimulaciju, već samo za poticanje ovulacije prije transfera smrznutih.
    Svatko reagira na drugačiji način.
    Na gonalima sam imala brdo folikula (20-ak) i to nije ni malo bajkovito, pa se ne treba sa stimulacijom žuriti kod PCOS. Dr. zna najbolje

u prirodnom ciklusu mi se jednom folikul pojavio tek 19. dc ali endometrij nije uspio doseći odgovarajuću vrijednost. Toliko o tome, kako oni prebrzo odustanu od praćenja :/ iako je L. u ovom mom slučaju bio uporan

Možda ti bude predložio kombinaciju klomifena i gonala :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čini mi se da imamo identične situacije sa Klomifenom. Ja sam pokušala sa svim mogućim dozama i kombinacijama, a nikad nisam reagirala na njega. Klomifen je u mom slučaju završena priča. Sa Femarom sam imala malo bolju situaciju, na Gonal nisam reagirala, a na Menopur jesam. Morat ćeš biti malo strpljiva i naći svoju dobitnu kombinaciju.
    U svakom slučaju bilo bi dobro da izvadiš hormone prije nego počneš sa stimulacijom. Naravno pitaj doktora što ti on predlaže kao slijedeći korak. Da li ti je on savjetovao IVF?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •