super! ako ti zatreba pomoćnik (za hodanje po kućama), javi
super! ako ti zatreba pomoćnik (za hodanje po kućama), javi
svašta ste dosad napisali pa nisam sigurna jesam li dobro skužila. Jesu li sve dulux boje perive ili ne? :?
Ja sam konačno završila malanje svog stana.
Kuhinja mi je ostala bijela jer je prekrivaju kuhinjski elementi i ne vidi se puno zida, a kako je spojena s dnevnim boravkom nisam htjela miksati boje.
Dnevni boravak ima tri boje: limeta zelena i boja pustinjskog pijeska (bež). Cijevi od klime morali smo pokriti knaufom i ti dijelovi su maslinasto zeleni.
Hodnik mi je oranž, Matildina soba je pink roza i trava zelena, a spavaća soba je lila (svijetlo ljubičasta).
Suzdražavam se, ali ne mogu... Apri, savjet molim
Dnevni boravak okrenut na jugozapad - puno, i previše svjetla. Jedino što u njemu ne može mijenjati boju su ormari: kombinacija crnog i trešnjinog drveta. Može savjet za boju zidova, kauča, zavjesa.
Sviđaju mi se kombinacije dnevni boravak i roza-zelena sobica..
Tj. hoću reći - mislim da to zgodno izgleda kod tebe Matilda. Onak kad si zamislim...
i mi smo sad sređivali i prepituravali stan i uzeli smo dulux boje i stvarno super izgledaju, i provjereno je periva jer mi se malo kave "omaklo" po zidu drugi dan , dnevni i kuhinja su nam žuti, u kuhinju smo ubacili crvene elemente s crnim a u dnevni crni namještaj sa mat srebrenim a soba je agava zelena, bijeli krevet, i bijeli ormar s narančastim dijelovima. kad smo ja i MD imali tu viziju svi su bili :shock: :shock: al mi smo nepokolebljivi i super je tako ispalo. samo me sad muči ovako okvirno ima li ko koju ideju za žaluzine? koje boje bi ih vi stavile? boje zidova ili??
Odlučili smo pokrečiti, odnosno pofarbati dječju sobu u 3 boje.
Da li kod miješanja Dulux boja (u Bauhausu ili kod Bačelića) treba kupiti bijelu boju i dati je nijansirati (kao napr. u Kemoboji)? Ako kupim stoga napr. 10 litara bijele boje, mogu li mi tamo izmiješati tu količinu u raznim posudicama u te tri boje? Ili je bolje kupiti njihove gotove boje; je li to onda pakiranje od 0.75 litara?
evo mene na odabiru boja za dječju sobu
soba je pravokutnog oblika 6x3 (za moj dosadašnji život jako velika ), na južnoj kraćoj strani su prozor vrata, na suprotnoj kraćoj strani su ulazna vrata i pored njih će ići nešto tipa ugradbenog ormara
e sad ja bi iskombinirala tri boje, kad se uđe desni duži zid u neku ciklama rozu, lijevi duži zid u žutu, a taj nasuprotni kraći južni u zelenu, ovaj ulazni kraći prekriće skroz ormar
kaj mislite jel idu te tri boje u tom rasporedu 8) ? naravno muče me i koje nijanse odabrati :?
plafon je bijeli (i on je već pofarban), a ima i poprečne malo izbočene metalne grede, njih sam mislila isto u neku bijelu, ali mrvicu različitu od plafona, tako da možda malo dobijem dubinu, tu me malo muči koju dulux bijelu uzeti za metal, a da mi ne požuti :?
Kako vam se čini samo jedan zid pofarbati u neku boju a ostalo bijelo?
Pofarbala bih jedan specifični zid u hodniku (na njemu je vješalica) i jedan u kuhinji. Uzela bih neku toplu žutu boju (ili zelenu) gledala sam na dulux straincama baš su dobre.
Inače sam htjela staviti tapetu ali mi se sad ne da tražiti.
Dulux znanci, možete li mi pomoći? Izbrala sam boju za jedan zid sobe, ostali zidovi ostaju bijeli, namještaj je bijeli, ravnih linija, na zidu kojeg farbam imam crno bijele fotografije u bijelim okvirima.
Izabrala sam boju Violet Surprise 3 http://www.dulux.co.uk/servlet/Colou...let_surprise_3
Spremam se u Bauhaus po boju, a kad sam prije razgledala vijdela sam da oni imaju ton karte s brojevima, a ne nazivima boja. I strah me je hoću li tamo izabrati pravu boju?
Zna li netko koja je to boja po broju? Ima li negdje na internetu ton karta s brojevima a ne s nazivima boja?
Mi smo kupovali u Bauhausu, Dulux boju, i informirani su skroz o njoj, bez obzira što imate; šifru ili ime boje, on preko kompa dobije sve izračunato u stilu... stavi u mašinu boju tu i tu, pa onda mašina sve sama ispromješa u pravom omjeru.
hvala djenka, bila sam u bauhausu, kupila boju prema nazivu.
sutra farbam - sama. već me je strah...
evo ja gotova, ispalo je super. ako nekog zanima, to izgleda ovako: before&after
ludnica ti je boja
Roza, jesi bojala i bračni krevet?
Boja je skroz nježna, lijepa je. Ali ja bih onda i neku nježnu boje posteljinu, da dojam bude savršen. I dječji krevet bih isto u bijelo.
Slike na zidu se super uklapaju. OT, predobre su fotke!
Drago mi jej da vam se sviđa!
Da, i bračni krevet je prefarban. A posteljina je stara, planiram kupiti novu, potpuno drugačijeg stila. Nešto jednobojno, vjerojatno prljavo bijelo. Kao npr. one divne posteljine iz La Redoutea.
Nadam se da će moj Tarzan uskoro dječji krevetić zamijeniti s pravim krevetom (čitaj: spremam se na uređenje njegove sobe), tako da krevetić za sada neću dirati.
Imaš lijepe posteljine u emmezeti(mercatoneu). Ja bi baš stavila neku tamniju, možda smeđu, da malo "digne", da nije sve preblijedo. Ali ništa kričavo. I onda pobacala neke manje jastuke, možda s nekim stiliziranim cvijećem, ako voliš romantičniji stil.
Roza možeš mi molim te reći sa čim si farbala krevet u bijelo?
krevet je bio prefarban bezbojnim lakom na nitro bazi. prvo je trebalo lagano pošmirglati taj lak (ne skroz do drveta, već tek toliko da postane lagano hrapavo). na to je stavljena bijela sjajna boja na bazi vode (bauhaus, oko 54 kn). vanjski dijelovi kreveta su prefarbani 3 puta..
Matilda, jako me zanima ta tvoja zelena i bež pa pliz stavi slike.
Evo da se i ja pohvalim s najnovijim Dulux uratkom http://public.fotki.com/mamanatali/flexa/pic2.html. (Dulux rum karamel 4)
Iako za manje para može se dobiti jednako kvalitetna boja. Mislim na Swing color. U hodniku smo rabili bijelu, ali u dnevnom boravku imamo već 2 godine zelenu Swing color i sasvm je OK.
Mi smo stavili lemon chiffon 5 - malčice mi je bljedunjava, zapravo sam htjela neku jaču boju ali se nisam odvažila na to.
Ne znam zašto mi link ne pokazuje sliku :? Dakle, odete lijevo na My albums, pa na zadnji album.
Ne radi tako link, barem meni, ti si logirana pod svojim imenom pa tebi hoće otvoriti album.
Možda da odeš na tu sliku-album koju nam hoćeš pokazati i onda taj link copy-paste u post.
Evo ispravnog linka.
Hvala MamaRibice.
lipa ti je boja
a cviće su ti neke naljepnice ili je i to farbano?
Naljepnice su nalijepljene na bijeli zid, prefarbane, pa odlijepljene.
Ovo je naša simbioza Dulux boja i naljepnica kupljenih za siću u Emmezeti.
Planiram ovih dana okreciti djeciju sobicu sa Dulux bojom. Ovdje kod nas u BiH ima samo u Obiju i to gotove nijanse i perive su.
Vec ranije sam kupila kantu Jupolove lateks perive boje kojom namjetravam kreciti kuhinju ali mi je jedna prijateljica rekla da su sve te lateks jako stetne i da ja (jer sam trudna 6. mjesec) i moj malac (skoro 2 godine) ne bi trebali ni slucajno boraviti u kuci za vrijeme krecenja kao i naredna 24 sata.
Mene je uhvatila frka...jaaaako mi se kreci a nemam bas mogucnost da odem s malim negdje na dan- dva i da ostavim MM-a da sve sam odradi...a opet ne bih se bas ni izlagala ako je bas tako stetno...
Vidim da ste se bas ispisale o ovim bojama ali nigdje ne nadjoh ni rijeci o ovome sto mene zanima pa MOLIM da mi neko odgovori...
Zaboravih napisati da na kutiji boje nista o ovome ne pise...
Niko...? :?
amrinoo MM je zabunom kupio Dulux perive boje i nakon malanja smo se uselili u stan drugi dan. Niti je bilo kakvgo mirisa niti išta.
I mene zanima kada se moze boraviti i spavati u prostorijama nakon krecenja.
I jos jedno pitanje - meni je u glavi da se ne kreci zimi/po hladnom vremenu. Ima li to uopce veze il ne?
pročitala sve, ali opet nisam skužila da li su sve Dulux perive (ili bar donekle perive) i da li je prednost u odnosu na JUB npr. tošto je manje treba za istu površinu i izbor ili još što?
(naš pitur nam nudi JUB,. zašto?)
Koju boju odbrati za hodnik? Nema prozora, svjetlost dolazi kroz vrata ostalih prostorija.
Mislila sam uzeti neku žutu? Bitno mi je da malo posvijetli prostoriju.
mislim da bi bilo dobro ići na neke pastelne, čisto da imaju nijansicu, ali da su svijetle. žuta dobro zvuči.
moja mama je godinama imala svijetlu breskva boju. nije mi baš omiljena, ali je ok izgledalo.
ako vam treba više svjetla, možda možete ubaciti negdje ogledalo koje bi reflektiralo svjetlost iz postojećih izvora, a i vizualno bi povećalo prostor.
Mi već godinama bojimo hodnik u svijetlo zeleno (sva vrata su bijela, kao i ugradbeni ormar duž hodnika pa to lijepo izgleda). Svaki put smišljam koju boju i na kraju izaberem opet istu, ne znam je li kivi zelena uopće više "in" na zidovima
Što se tiče dulux boja, ako ne znate, pred izlazak nove serije boja (pred početak ljeta) postojeća linija boja bude na sniženju, mi smo kupili boje za 90 kn po kantici.
A žarko žuta u hodniku? Mislim obojiti samo jedan zid.
Cijena boje najviše ovisi o pigmentima.Pigmenti su skupi.Ako želite neku svijetlu boju nema smisla kupovati skupe boje... osim ako ne želite da bude periva.U slučaju da želite jako pigmentiran zid (čokolada,crveno,ljubičasto) onda je ipak bolje kupiti kvalitetniju boju, jer se tu razlika vidi.
hop. hop.evo ovo i mene zanima. nakon milijun godina smo kupili lustere pa smo premještali žice i sad imamo po plafonu šare od glet mase. kako nema smisla farbati samo plafon jer ni ostatak nismo farbali od useljenja, mislili smo iskoristiti ove predstojeće praznike pa ofarbati cijelu sobu.
pa da čujem stručnjake/stručnjakinje - farbanje i hladnoća, ide li to zajedno?
Mi smo bojali duluxom u zimskom razdoblju i sve je bilo u redu. Jedino što nije ista klima.
trebam samo zidove bojati i imam plinsko grijanje.
ali izgleda da će se ipak sve malo razdužiti jer moramo temeljito srediti jedan zid koji je vlažio, a za to nam navodno treba mjesec dana što posla u fazama što međusušenja
tako da smo već stigli i do veljače s farbanjem.
S obzirom da i mi moramo farbati dnevni i kuhinju, pošto vidim da ste sve zadovoljne sa Dulux bojom poslušat ću vas i ja ću je koristiti. Mislila sam da nećemo nju pošto je dosta skupa, ali ipak, na kraju vidim da je ne treba u velikim količinama, jer se još i razrijedi tako da mi je to ok.. Pa smo onda mirni nekoliko godina
Meni je dulux odličan... imam jedan zid obojan ljubičastim duluxom a ostatak stana običnom jupolovom bojom..e da sam znala cijeli bi ofarbala duluxom ali mi je bilo skupo... klinci zaflekaju zid sa prstima, bez problema obrišem sve sa vlažnom krpom... boje su im postojane, odlične
oprostite vi gore koje ste zadovoljne, sad sam tek poskrolala malo iznad